|
|
| נשלח ב-30/12/2021 01:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 01:48 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | |
|
מובן לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 02:46 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  |
אכן. יש הבדל בין הנל למשי זהב . משי זהב היה דמות ידועה ומוכרת אבל רחוקה מאיתנו ואינה נוגעת לנו ממש אלא רק למי שהכירוהו מקרוב ממש. אבל הנל אינו כך. הנל הינו מיידוף . עוקץ המיליונים. הנל פרסם את ספריו וקנינו אותם והכנסנו אותם ואת מאמריו לביתינו וילדינו .הנל רימה אותנו במישרין כשהציג עצמו דמות אחת והתברר שהיא אחרת. הנל עקץ אותנו עקיצה גדולה ואם לא די בכך הרי הפך אותנו לטיפשים ופתיים שכל כך בקלות אפשר לרמות אותנו ולעבוד עלינו .אז מה נותר מאיתנו ומה אנחנו שווים כלפי עצמינו אם כל נוכל יכול לעקוץ אותנו בקלות כזו? ובכן. לא צריך לקבל זאת עד כדי כך ובכל זאת נעקצנו אישית ונשתדל ללמוד לקח בפעם הבאה שזה לא יקרה שוב. אבל אין ספק שכאן יש כם פגיעה אישית וכל אחד יכול להרגיש שהנל רימה אותו באופן אישי וגם הנל צריך לשלם על כך.
|
|
אהבתי להקשיב לו ולעצותיו החכמות, וגם קראתי קצת את הספרים שלו, אינני חש שהוא רימה אותי, כי משנתו הגלויה היתה חיובית ומאלפת, ואדרבה, יש מקום שנכיר לו תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 06:21 |
|
| |
| momeir כתב: |  | סיפור עצוב ודפוק
איך שלא מסתכלים על זה, חיים ולדר זה 'סיפור דפוק'. מצד אחד היה איש רגיש, חכם, עזר לאנשים ותמך באחרים וכו' מצד שני, הוא לא עמד בפני הפיתוי, נסחף למעשים זוועתיים. במילוי תאוותו עם נשים נשואות גרם לפירוק משפחות. הוא פגע שוב ושוב בילדים ובילדות רק כדי למילוי יצריו הבהמיים. מצד אחד, רעייתו ומשפחתו כלל לא אשמים בהתנהגותו המחפירה ואף מעוררים אצלנו רגשי רחמים על 'הטרגדיה' שנפלה עליהם. מצד שני, מבחינת 'הנראות' , תמיכה והזדהות עם המשפחה מתפרשת כמתן גיבוי... סיפור דפוק!
תוקן על ידי momeir ב- 30/12/2021 00:36:08 |
|
המשפחה שלו היא גם קרבן בסיפור הטרגי הזה. לא חושב שעזרה למשפחה תפגע באלו שנפגעו ממנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 09:06 |
|
| |
וודאי שמותר וצריך לעזור למשפחה השאלה היא באיזה ווליום.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 09:30 |
|
| |
אסור שתהיה שום התארגנות פומבית בנושא הזה. זה ישרת את השקרנים והמנוולים ויהווה פגיעה חמורה בקרבנות. במיוחד, שלא מדובר באדם שלא השאיר זרע של קיימא. אתם יודעים מה? היצר-הרע מחכה לפעילות כזאת :תקוותו שאנו נזכור את חיים ולדר "בראש", כי הרי לא ניתן להפריד- אותו-ממעשיו הרעים. כמו"כ טועים אלה שאומרים שאין בעיה בקריאת הספרים שלו- כי כאמור-לא ניתן להפריד את ולדר ממעשיו הרעים וכל התנהגות אחרת סופה מי ישורנו?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/12/2021 09:47:04
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 09:57 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | וודאי שמותר וצריך לעזור למשפחה השאלה היא באיזה ווליום. |
| המשפחה כנראה לא זקוקה לעזרתנו החומרית מי שזקוק לה הם הקרבנות שלו. וטוב תעשה המשפחה אם היא תארגן עזרה למענם. זו הפעילות הראשונה שהיא יכולה לעשות לעילוי נשמתו. אני מרשה לעצמי לומר: שבשמים רואים פעילות של המשפחה למען הקרבנות באור אחר דהיינו: יש הבדל גדול בין פעילות שבא לתקן ולו במעט את אשר אבי המשפחה קלקל לבין לתת לילד ממתק בחברת תהילים, משל לבעל חוב שהחזיר את חובו לשכנו של המלווה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/12/2021 10:04:43
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 11:46 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | אסור שתהיה שום התארגנות פומבית בנושא הזה. זה ישרת את השקרנים והמנוולים ויהווה פגיעה חמורה בקרבנות. במיוחד, שלא מדובר באדם שלא השאיר זרע של קיימא. אתם יודעים מה? היצר-הרע מחכה לפעילות כזאת :תקוותו שאנו נזכור את חיים ולדר "בראש", כי הרי לא ניתן להפריד- אותו-ממעשיו הרעים. כמו"כ טועים אלה שאומרים שאין בעיה בקריאת הספרים שלו- כי כאמור-לא ניתן להפריד את ולדר ממעשיו הרעים וכל התנהגות אחרת סופה מי ישורנו? תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/12/2021 09:47:04 |
|
זה היה בין שאר הלבטים שלי לפני שפתחתי את האשכול הזה הזה. (שזה לא יצטייר כמשהו שמתקרב אפילו למה שנעשה בהספדים ובכתבה ביתד), ולכן גם הדגשתי שאין בזה להפוך אותו לצדיק וקדוש או להצדיק את מעשיו, אלא כיוונתי למשהו מאוד ספציפי ונקודתי.
כמובן שאם יכול לצאת מזה מכשלה או פגיעה בקורבנות, אין ולא היה מקום לאשכול הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 12:49 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | אסור שתהיה שום התארגנות פומבית בנושא הזה. זה ישרת את השקרנים והמנוולים ויהווה פגיעה חמורה בקרבנות. במיוחד, שלא מדובר באדם שלא השאיר זרע של קיימא. אתם יודעים מה? היצר-הרע מחכה לפעילות כזאת :תקוותו שאנו נזכור את חיים ולדר "בראש", כי הרי לא ניתן להפריד- אותו-ממעשיו הרעים. כמו"כ טועים אלה שאומרים שאין בעיה בקריאת הספרים שלו- כי כאמור-לא ניתן להפריד את ולדר ממעשיו הרעים וכל התנהגות אחרת סופה מי ישורנו? תוקן על ידי לךתדע1 ב- 30/12/2021 09:47:04
זה היה בין שאר הלבטים שלי לפני שפתחתי את האשכול הזה הזה. (שזה לא יצטייר כמשהו שמתקרב אפילו למה שנעשה בהספדים ובכתבה ביתד), ולכן גם הדגשתי שאין בזה להפוך אותו לצדיק וקדוש או להצדיק את מעשיו, אלא כיוונתי למשהו מאוד ספציפי ונקודתי.
כמובן שאם יכול לצאת מזה מכשלה או פגיעה בקורבנות, אין ולא היה מקום לאשכול הזה.
|
|

|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 13:41 |
|
| |
הקרבנות מקום ראשון. שוב, הקרבנות מקום ראשון .כל השאר בעדיפות מופחתת. כל המאמרים וכל הדרשנים .וכל הזבלונים (תסלחו לי על הביטוי) אוי לכם ואוי לנפשכם אם לא תלכו לפי סדר הקדימות הזה .הנפגעות תמיד תמיד מקום ראשון. תכתבו עליהם ורק אחר כך תרחמו על השאר. אם לא תעשו כן אתם בעצמכם שותפים לפשעים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 13:45 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | הקרבנות מקום ראשון. שוב, הקרבנות מקום ראשון .כל השאר בעדיפות מופחתת. כל המאמרים וכל הדרשנים .וכל הזבלונים (תסלחו לי על הביטוי) אוי לכם ואוי לנפשכם אם לא תלכו לפי סדר הקדימות הזה .הנפגעות תמיד תמיד מקום ראשון. תכתבו עליהם ורק אחר כך תרחמו על השאר. אם לא תעשו כן אתם בעצמכם שותפים לפשעים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כמה פשוט. עצוב שצריך להסביר את זה בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2021 14:36 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | הקרבנות מקום ראשון. שוב, הקרבנות מקום ראשון .כל השאר בעדיפות מופחתת.כל המאמרים וכל הדרשנים .וכל הזבלונים (תסלחו לי על הביטוי) אוי לכם ואוי לנפשכם אם לא תלכו לפי סדר הקדימות הזה .הנפגעות תמיד תמיד מקום ראשון. תכתבו עליהם ורק אחר כך תרחמו על השאר. אם לא תעשו כן אתם בעצמכם שותפים לפשעים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מאחר וכתבתי לא מעט בפרשה זו (ולא מהצד שמגן על ולדר בחירוף נפש), נראה לי שזה עונה על ההגדרה "בעדיפות מופחתת".
|
|
|
|
|