| נשלח ב-31/12/2021 13:42 |
|
| |
דברים כדרבנות מהרב טאו שליט"א
נשיא "הר המור" הרב טאו במילים חריפות: "הרב שמואל סובל ממקארתיזם. הבית דין זה צחוק אחד גדול. הכל לא היה ולא נברא".
www.inn.co.il/news/536558
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 31/12/2021 13:42:51
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 13:55 |
|
| |
נשיא ישיבת הר המור הרב צבי טאו התייחס בשיעורו לסערת חיים ולדר, שהתאבד
לאחר שפורסמו ב"הארץ" עדויות כי פגע בנשים לאורך שנים, לכאורה, ואמר כי
"הכל שקר ובלוף". בהקלטה שהגיעה לידי ערוץ 7 נשמע הרב טאו כשהוא אומר
כי הרב שמואל אליהו "סובל ממקארתיזם. אחרי מה שהיה עם שינברג אז הוא איבד
את כל הגבולות". "אנשים חיים את הרדיו והתקשורת ומאמינים בלב שלם. זו
אמונה", אמר הרב טאו לתלמידיו. "האמונה הכי גדולה זו תורת משה מסיני לפני
הכל. כל מה שנאמר שם זה אמת". על העדויות בדבר פגיעתו של ולדר אמר
הרב כי הן חלק ממהלך מתוכנן לפגוע בשמו בעקבות ביקורת שכתב ולדר על בית
המשפט העליון. הרב טאו השווה את מקרה ולדר למקרה הנשיא לשעבר משה קצב, עליו
אמר כי תפרו לו תיק. "תדעו
לכם שזה הכל בנוי על שקר. רצו לתקל בו", אמר הרב טאו. "שמעתם על הנשיא
קצב? תפרו לו תיק. למה תפרו לו תיק? הכל זה עלילות. למה? בשביל להפיל אותו.
הם חשבו שגם הוא יתאבד אבל הוא לא הסכים להתאבד. חיזקנו אותו. למה? בגלל
שהוא לא היה מוכן לקבל את המשלחת של הרפורמים בתור נשיא. כי רפורמים זו כמו
נצרות, זו דת אחרת. הוא לא קיבל אותם. הוא לא היה מוכן להכיר בהם כזרם
לגיטימי של יהדות. הוא החזיק עמדה. על זה היה צריכים להתנקם בו. תפרו לו
תיק הכל שקר מההתחלה ועד הסוף. הם ציפו שהוא יתאבד והוא לא התאבד ברוך ה'". המניע,
לדברי הרב טאו, לפרסום העדויות נגד ולדר הוא ביקורת על בית המשפט. "פה
תפסו אחד שהוא כתב ביקורת מוחצת, חריפה, אי אפשר לתאר, על הנשיא של בית
המשפט המכונה בית המשפט העליון, אהרון ברק, והיו צריכים בשביל זה להתנקם בו
ולחסל אותו", אמר. "מי שכותב דברים כאלה אז תפרו לו תיק". "כל העסק
מצוץ. הכל שקר והכל כזב", הדגיש הרב טאו. "שלא תאמינו מילה אחת בכל האשמות
האלה. לא היה על זה לא בית דין ולא חקירה. זה הכל סיפורי התקשורת שמתנקמת
במי שפוגע בציפור נפשה של השמאלנות בארץ, החילוניות בארץ. מה שהיום עוקרים
את הדת והמדינה באופן טוטאלי שלב אחרי שלב זו בדיוק המדיניות של אותו נשיא
של בית המשפט העליון. הוא הוריד את כל זה והוא וחבורתו וכל הקליקה שלו וזה
המצב ה' ישמור. אנחנו מקווים שבמהרה ניפטר מהממשלה הזאת והשיבה שופטינו
כבראשונה". בהתייחסו לבית הדין שהקים הרב שמואל אליהו שאסף 22 עדויות
של נשים שנפגעו מולדר אמר הרב טאו: "הכל תפור. אין שום אמת בכל הסיפורים
האלה. זה לא נחקר ואין בית דין. הרב שמואל הוא סובל ממקארתיזם. אחרי מה
שהיה עם (עזרא, י"ג) שינברג אז הוא איבד את כל הגבולות. יש לו מקארתיזם, מה
אני יכול לעשות? בדבר הזה אל תשמעו לו. בדבר הזה הכל שקר ובלוף. כל מה
ששמעתם זה מפוברק ושילמו להם בדיוק כמו שעשו לקצב. הבית דין זה צחוק אחד
גדול. אל תאמין. הכל לא היה ולא נברא".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:11 |
|
| |
העיתונאי דביר עמר פרסם הקלטה ובו נשמע הרב דוד גיאמי, מרבני הר המור, כשהוא מביא מדבריו של הרב טאו על הפרשה. כזכור, הרב צבי טאו הוא נשיא הישיבה ומנהיגה הרוחני. על פי הרב גיאמי, "הרב טאו אומר לפרסם בעניין חיים ולדר - שהכל עלילה. הכל שקר וכזב. הכל עלילה. מומצא, מצוץ מהאצבע. כל מה שהעלילו עליו. ככה אומר הרב טאו. איך? אני לא יודע! כמו שהרב קוק היה לו ידיעות מהשמיים ומהארץ על רצח ארלוזורוב, לרב טאו יש. ככה הוא חושב, הכל עלילה".
הרב טאו, כך על פי גיאמי, מקשר את הדברים לדברים שכתב בעבר ולדר נגד בית המשפט העליון. "מאז שחיים ולדר כתב לפני שנתיים מכתב, שהוא אומר שכדי מאוד לקרוא אותו, שמנתח את הבג"צ לפרטי פרטים וגומר את הבג"ץ ובראשו אהרון ברק, החליטו לחסל אותו. והיום לא צריך לחסל ביריות, אפשר לחסל ככה בן אדם. הוא אמר שגם הרב שמואל אליהו הצטרף לזה, הכל מצוץ, לקחו אחת בוגרת קרן מנדל, שכרו אותה בכסף, כדי שתעליל עלילה כדי לחסל את הבן אדם. הרב שמואל אומר שהיו 22 עדויות, הרב טאו אומר שלא היה שום עדים, שום ראיות. הוא אמר שצריך להגיד את זה לבחורים".
(האזינו להקלטת השיעור. באדיבות דביר עמר)
"תעשו עם זה מה שאתם מבינים" הרב גיאמי נשמע גם הוא נבוך נוכח הדברים הללו של הרב טאו, והוא מסיים: "הכל שקר לפי הרב. ככה הוא אומר, אני לא יודע. תעשו עם זה מה שאתם מבינים".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:18 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | "תדעו
לכם שזה הכל בנוי על שקר. רצו לתקל בו", אמר הרב טאו. "שמעתם על הנשיא
קצב? תפרו לו תיק. למה תפרו לו תיק? הכל זה עלילות. למה? בשביל להפיל אותו.
הם חשבו שגם הוא יתאבד אבל הוא לא הסכים להתאבד. חיזקנו אותו. למה? בגלל
שהוא לא היה מוכן לקבל את המשלחת של הרפורמים בתור נשיא. כי רפורמים זו כמו
נצרות, זו דת אחרת. הוא לא קיבל אותם. הוא לא היה מוכן להכיר בהם כזרם
לגיטימי של יהדות. הוא החזיק עמדה. על זה היה צריכים להתנקם בו. תפרו לו
תיק הכל שקר מההתחלה ועד הסוף. הם ציפו שהוא יתאבד והוא לא התאבד ברוך ה'". |
|
אוי לעיסה שנחתומה מעיד עליה..
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 31/12/2021 14:19:20
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:26 |
|
| |
איך רב יכול לדבר עם תלמידים ולומר להם: "הרב טאו אומר לפרסם שהכל עלילה, שקר וכזב, מצוץ מהאצבע. איך הוא יודע? אני לא יודע. אולי יש לו ידיעות מהשמיים".
תעזבו את הסיפור עצמו, כי כבר מיצינו. העניין העקרוני הרבה יותר חמור וגרוע. ממתי הר המור הפכה רשמית להיות "תזרקו את השכל, יש רבנו"?
כמה רחוקה ההתנהלות הזו מהדרך שהתווה רבא לתלמידים, כפי שמופיע בגמרא במסכת בבא בתרא.
"אמר להו רבא לרב פפא ולרב הונא בריה דרב יהושע: כי אתי פסקא דדינא דידי לקמייכו וחזיתו ביה פירכא - לא תקרעוהו עד דאתיתו לקמאי. אי אית לי טעמא - אמינא לכו, ואי לא - הדרנא בי"
אכן אין ספק שהרב שמואל אליהו החליט לחסל את חיים ולדר כי ולדר כתב לפני שנתיים מאמר נגד בג"ץ.
הרב אליהו הוא כידוע מגדולי מבקרי בג"ץ והמזלזלים בבג"ץ.
איך הרב ג'יאמי אומר את הדברים בשם הרב טאו בכזה ביטחון ובלי שום פקפוק, ואיך אף אחד מהתלמידים לא קופץ ''רבנו, יש חורים בתסריט...''
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:29 |
|
| |
כל הכבוד לסמוטריץ' שמיהר לדחות את דברי ההבל של הר' טאו.
בצלאל סמוטריץ' בטוויטר:
בסיומו של שבוע מטלטל לכולנו, אני מבקש להצדיע לרב שמואל אליהו ולשלוח לו חיזוק גדול.
מגדלור של מנהיגות רבנית, מבער את הרע ללא מורא, באומץ לב מעורר השתאות, במקצועיות, ביסודיות, ובלקיחת אחריות.
וגם היום הרב שמואל מעביר מסר ברור וחד משמעי שגם אני שותף לו: הנפגעים והנפגעות לא לבד!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 14:39 |
|
| |
הרב טאו כבודו במקומו, טוב שפרסם בפומבי את דעתו נגד הרוצח מצפת, אך לא מפיו אנו חיים אחר שדברי הגרי"ג פורסמו בכל קצווי תבל.
ה' יקום דמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2021 17:02 |
|
| |
ולשרה_בן
| נעילה כתב: |  | הרב טאו כבודו במקומו, טוב שפרסם בפומבי את דעתו נגד הרוצח מצפת, אך לא מפיו אנו חיים אחר שדברי הגרי"ג פורסמו בכל קצווי תבל.
ה' יקום דמו. |
|
"בואי תלמדי, בחיים מכחישים הכל", אני תקשיבי לי טוב, גם אם היו מביאים לי תמונה שלי איתך הייתי מכחיש. הייתי אומר 'זה פוטושופ'. בחיים אני לא אודה, בחיים". "יש דרך פשוטה להעלים את העדות שלך. את יכולה להפוך את כל המצב, את יכולה לומר שהוא איים עלייך"
"תקשיבי, אם זה מתפרסם אני יורה בעצמי, שיהיה לך ברור. שלא יהיה לך שאלה בדבר הזה, כי זה מבחינתי סוף החיים"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 22:06 |
|
| |
נעילה, חשבתי שתתביישי להציג פה שוב את דבריו המטופשים של הרב אדלשטיין שאני מאמין שאנשי החצר סיפרו לו את הסיפורים היפים על ולדר, ושכחו לספר לו על המעשים הפחות יפים.
כנראה שנסתלקה מהרב אדלשטיין ההלכה שהמאבד עצמו לדעת אין לו חלק לעולם הבא.
לעצם הטיפשות בדבריו של הרב טאו על הבג"ץ, ולדר יצא נגד הבג"ץ לפני 20 שנה, לא נראה לי שהם היו מחכים עד היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 22:53 |
|
| |
תקשיבו לעדות של בניהו בוידאו
תוקן על ידי momeir ב- 01/01/2022 23:10:06
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 22:59 |
|
| |
העיתונאי אבישי גרינצייג בטוויטר:
האזנתי בקשב רב להודעת ההבהרה של הרב ג'יאמי, תלמידו של הרב טאו, לדברים שאמר בשמו (ואחר כך פורסמה הקלטה של הרב טאו בעצמו, שאכן אמר בדיוק אותו דבר, רק יותר קיצוני).
הרב ג'יאמי טוען שדבריו הוצאו מהקשרם ושהוא בעצמו לא נזהר ולא דייק ולכן נדרשת הבהרה.
הבה נבחן ונשווה את הדברים
מלכתחילה אמר הרב ג'יאמי בשם הרב טאו:
"הרב טאו אומר לפרסם שהעניין עם חיים ולדר זה הכל עלילה. הכל שקר וכזב. הכל עלילה. מצוץ מהאצבע. כל מה שהעלילו עליו... ככה הוא חושב... מאז שהוא כתב מכתב נגד בג"ץ לפרטי פרטים. הוא גומר את הבג"ץ בראשות אהרן ברק.. החליטו לחסל אותו. הכל מצוץ"
הוא מסיים כך את הדברים:
"לקחו אחת מקרן מנדל, שכרו אותה בכסף כדי שתעליל עלילה, כדי שתחסל את הבן אדם".
לאחר מכן, טען כאמור שלא התכוון והדברים הוצאו מהקשרם וחבל שהדברים הופצו.
להלן הודעת ההבהרה: "אנחנו רק רצינו להגיד איזה נקודה אחת, שאנחנו יודעים שהדברים האלה כאשר הם יוצאים דרך התקשורת הרבה פעמים יש ידיים של "אינשי דלא מעלי" (אנשים לא ראויים) שמפשפשות בהן, שאנשים שעוקבים אחרי אנשים ואנשים שמנסים לתפוס את הדברים. ולכן רצינו להגיד שהדברים לא כל כך ברורים." "אמנם אמרנו את זה בתקיפות ובחדות שלא קרה שום דבר אבל זו לא הייתה הכוונה שיש לנו ידיעות שלא קרה שום דבר...אבל כיוון שאנחנו יודעים שיש אנשים שמחפשים, אנשים במערכת המשפט ובתקשורת שמחפשים דווקא אנשים מסוימים, אז ראינו צורך להגיד שגם כן פה יכול להיות מאד שיש כאן איזה משהו של חיפוש" סיום ההבהרה: "וזה בכלל עדיין לא אומר לגופם של דברים. לגופם של הדברים, הדברים צריכים בירור".
לאן נעלמה הקביעה הנחרצת שהכל שקר וכזב, מצוץ מהאצבע, כל מה שהעלילו, הכל לא היה ולא נברא והרב טאו מבקש לפרסם את זה? לאן נעלמה אותה אשה מסתורית מקרן מנדל שנשכרה על מנת לחסל את חיים ולדר כי לפני שנתיים כתב מאמר נגד בג"ץ?
איך פתאום הדברים צריכים בירור לאחר שקבעת שזה חיסול והכל שקר?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 23:03 |
|
| |
דברי הרב אחיקם אלירז בוגר ישיבת הר המור:
היום הזה, אני מתבייש בישיבה שלמדתי בה.
למדתי בישיבת הר המור ושלוחותיה כ-7 שנים. יש לי הערכה עצומה למקום ולרבנים. אבל היום כואב לי מאוד, ואני מתבייש. אני מתבייש במו"ר הרב טאו שליט"א שאמר שכל פרשת חיים ולדר היא עלילה. לא יודע מנין שאב הרב את המקור לדבריו אבל ברור שדבריו אינם נכונים ולעניות דעתי אף מסוכנים. אני מכיר נפגעת אחת של ולדר.
חבר ילדות שלי, פסיכולוג קליני יר"ש שעובד במרכז טיפול בבני ברק, עסוק בפרשה הזו למעלה משנתיים. מטפלות קולגות שלו מטפלות בנפגעות של ולדר כבר שבע שנים.
ידיד נפש שלי, יהודי בני ברקי יר"ש מרבים שהיה גם חבר אישי של ולדר, כשנודעו לו סיפורים בדק וחקר היטב, הוא שמע בעצמו כמה וכמה עדויות מנפגעות ועודד אותם להגיש תלונה במשטרה.
אישה שיש לי איתה קשרי עבודה מכירה את הסיפור מלפני שנים, מחברה שלה שנפגעה ממנו.
רבנים בבני ברק ועובדי עירייה יודעים על הסיפורים הללו הרבה מאוד זמן
למה לומר שזו עלילה, כשהאמת היא שהסיפורים שנתפרסמו הם רק קצה הקרחון של מעשיו.
לומר כך זה חילול ה', ומעבר לכך, זו אמירה מסוכנת מאוד. בתור נפגע בעצמי בילדות, אני מבין מה המשמעות של האמירה הזו. זה נתינת לגיטמיציה לפוגעים להמשיך לפגוע, ומסר לנפגעים לשתוק.
אני כותב כי כואב לי, כי זה מציף אותי. את רוב תורתי שאבתי מתורת הר המור, מרבניה ומספריה. עד היום אני תורם לישיבה גם בהו"ק וגם בקמפיינים. אבל היום אני מתבייש בישיבה שלמדתי בה. אני כותב בעצב כי איני יכול לשתוק. חילול ה' גדול כבר יש בכל הסיפור הזה. למה להוסיף עוד חילול ה'?
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/01/2022 23:04:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2022 23:08 |
|
| |
|
|
|