| נשלח ב-2/1/2022 16:47 |
|
| |
הכותרת הבאה: ניק חרדי ב'בחדרי חרדים': הגיעו אלי תלונות על חבר כנסת / שופט / רב / עסקן.
מה הופך 'בלוגרית חרדית' ל'מאן דאמר'?
גילוי נאות: אין לי מושג קלוש מי ה'בלוגרית', במה היא חרדית (ולמה זה משנה) או מי נשואי התלונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:02 |
|
| |
מה שמעצים יותר את מה שידידיה מאיר אמר שבציבור החרדי אין (או לא ידוע לכל) כתובת של בית דין שאפשר להפנות אליו דברים מסוג זה, ולכן הדברים צצים לפעמין בפלטפורמות לא מתאימות או אינטרסנטיות.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:08 |
|
| |
הנה הכתובת: אם אתם לא מעוניינים לפנות לרשויות - פנו לרב השכונה, לרב קרוב, או לרב עמו אתם מתייעצים תמיד, או לדיין המוכר לכם וכדומה. אם הנ"ל לא מטפלים אישית בעניינים כאלו - הם ידעו למי להפנות אתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:09 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:12 |
|
| |
אני בעד פניה לרשויות, משטרה, רווחה וכדומה, שהרי "אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו". כך אייעץ לכל מי שישאל אותי (אם יהיו כאלו).
מי שלא רוצה לפעול כך - ידע שכל פניה באמצעות תקשורת, עיתונאים, רשתות חברתיות, 'ארגונים' מטעם עצמם וכדומה, הרי היא בחשש רציחה לכל דבר ועניין, ודי בדברי הגרי"ג על כך.
תוקן על ידי נעילה ב- 02/01/2022 17:16:32
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:17 |
|
| |
פניה כזו כרוכה בהרבה כוחות נפש ופחד מחשיפה ומהנזק שהחשיפה תגרום וגם שלא תמיד יש תוצאות בפניה לרשויות. הרבה מקרים לא מטופלים עקב כך ובהחלט יש מקום לעודד ולחזק את הנפגעות וכתיבה של הודעות פקפוק למיניהן כאן בפורום ודאי לא תורמת לעזרה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 02/01/2022 17:17:38
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:22 |
|
| |
אין ומעולם לא היה בי כל פקפוק במי שאכן נפגע.ה.
הפקפוק המוחלט הוא במי שפוסק ומפרסם (על דעת עצמו) על סמך העובדה ש'קיבל עדויות', ובסוף מתברר כי בס"ה אי מי הביא בפניו 'סיפורי סבתא' על כאלו שנפגעו ופוסטים מ'חברה של חברה' או מפרופילים בדויים, ואינו אלא רודף אג'נדה ורייטינג.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:23 |
|
| |
פניה לרשויות. פניה במקרים של עבירות מין ועוד בציבור החרדי זה לא פניה למשטרה כי פרצו לי לבית וגנבו .זה בכלל לא אותו דבר .בכלל לא .יש הרבה בושה והרבה פחד וחשש להמשך הפגיעה והבזיון בכל מיני צורות ולחשושים שיבואו. אין בכלל מה להשוות ולזרוק מילים כמו תפנו לרשויות לא מעיד על חכמה גדולה .צריך הרבה הרבה גבורה ואומץ וכוח שלא פשוט לאסוף אותו ולמשל זה הרבה יותר קל אם יש עוד נפגעות יחד איתך שיחזקו את עדותך ובלי הרשת אין דרך לחבר אותן. לכן גם לקח כל כך הרבה זמן עם המפלצת הנל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:26 |
|
| |
סתם, מבלי להתייחס למישהי ספציפית, ידוע לך שחלק ממי שטוענים לגביהן כי הן 'נפגעות' הן כיום חילוניות למהדרין?!
אגב, פורסם בימים האחרונים פוסט ממישהו (מזוהה) שטוען שגם הוא נפגע, אך התברר כי ה'פגיעה' העמוקה היתה כשהיה בייעוץ אצלו עקב משבר משפחתי, באחת הפגישות הוא חיבק אותו (רח"ל) ואף עצתו בסוף לא הועילה (רח"ל). מה אומר ומה אדבר.
תוקן על ידי נעילה ב- 02/01/2022 17:32:31
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:28 |
|
| |
למה את מצפה ? עם תגובות וייחס חשדני כמו שלך וחוסר אמונה בהן אני בהחלט מבין אותן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:30 |
|
| |
a_smithee
| נעילה כתב: |  | | סתם, מבלי להתייחס למישהי ספציפית, ידוע לך שחלק ממי שטוענים לגביהן כי הן 'נפגעות' הן כיום חילוניות למהדרין?! |
|
גם לחילוניות קשה להתלונן, % הדיווח על עבירות מין נמוך מאוד בכל המגזרים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:36 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | סתם, מבלי להתייחס למישהי ספציפית, ידוע לך שחלק ממי שטוענים לגביהן כי הן 'נפגעות' הן כיום חילוניות למהדרין?! גם לחילוניות קשה להתלונן, % הדיווח על עבירות מין נמוך מאוד בכל המגזרים |
|
אם כן, איפה ההסתרה והטיוח במגזר החרדי ספציפית?
לא טענתי שאין הסתרה במידת מה, אך ביחס לכל המגזרים - הקהילתיות והעזרה הקהילתית במגזר החרדי מועילים הרבה, בשימוש נכון.
בדוק ומנוסה - בס"ד היתה לי מעורבות ב'הורדה מהכביש' מוחלטת של שני פוגעים באמצעות המערכות הקהילתיות, במינימום נזקים סביבתיים.
תוקן על ידי נעילה ב- 02/01/2022 17:39:42
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:40 |
|
| |
בדברים שהם בושה וחשש מפרסום אין כמעט עזרה הדדית וקהילתית גם במגזר החרדי. עזרה הדדית זה יופי טופי עד גבול מסויים ועד נושאים מסויימים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:41 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | בדברים שהם בושה וחשש מפרסום אין כמעט עזרה הדדית וקהילתית גם במגזר החרדי. עזרה הדדית זה יופי טופי עד גבול מסויים ועד נושאים מסויימים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אלמד עליך זכות שאתה כותב מחוסר ידיעה מוחלטת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2022 17:44 |
|
| |
הרב יהודה סילמן, לדוגמה, עושה עבודת קודש במקרים כאלה, וידיו רב לו בתיאום עם כל הרשויות הרלוונטיות.
במקרה הספציפי הוא היה 'נגוע' מראש, עקב מריבות ותיקות עם ח"ו הי"ד, כך שזה לא היה רלוונטי.
יש עוד דמויות נכבדות העושות עבודת קודש כזו, וכל רב ראוי יודע להפנות אליהם במידת הצורך.
תוקן על ידי נעילה ב- 02/01/2022 17:45:17
|
|
|
|
|