בית פורומים בחדרי חרדים

הרב בן שמעון: "לא אמרתי שלא היו עדים, לא אמרתי שהרב אליהו לא בדק ולא ראה עדויות ממש"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2022 15:40 לינק ישיר 
הרב בן שמעון: "לא אמרתי שלא היו עדים, לא אמרתי שהרב אליהו לא בדק ולא ראה עדויות ממש"

בתוכנית הבוקר ב"כאן מורשת" הובאה הקלטה של הרב ניסים בן שמעון בשיחה עם אחד מתלמידיו

השואל: "התפרסם מהרב שבית הדין לא בדק ולא ראה עדויות ממש"
הרב בן שמעון: "אני לא אמרתי שלא בדק ולא ראה עדויות ממש, איפה ראית? מה פתאום?
"לא אמרתי שלא היו עדים"

פרסמנו הבוקר במנדי ביתאן: הרב ניסים בן שמעון, ששלח בשבוע שעבר מכתב הסתייגות מפסק בית הדין של הרב אליהו, מבהיר בקולו כי לא טען שלא הופיעו עדים בבית הדין

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 17:18 לינק ישיר 

המשחק שלא נגמר וכנראה לא ייגמר
לא אומרים לנו כאן מילים מפורשות "בית הדין שמע עדויות על אונס ועל קטינים שנפגעו מכלי ראשון מהנפגעים עצמם"
משחק המילים הוא "בית הדין ראה עדויות ממש"
יפה.. ראה עדויות..
אבל עדויות של נשים בהסכמה?
אין פירוט, הם אוהבים להשאיר לדמיון ולהחלטה של השומעים, שכל אחד יבין מה שהוא אוהב להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2022 19:29 לינק ישיר 
ולשרה_בן

איש_חשוב כתב:
לא אומרים לנו כאן מילים מפורשות "בית הדין שמע עדויות על אונס ועל קטינים שנפגעו מכלי ראשון מהנפגעים עצמם"
יפה.. ראה עדויות..
אין פירוט, הם אוהבים להשאיר לדמיון ולהחלטה של השומעים, שכל אחד יבין מה שהוא אוהב להבין.

עד שלא יראו לך תמונות של מכחול בשפופרת לא תירגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 02:48 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
זו לא נבלות פה, זה ציטוט של גמרא במכות ז., איך גורמים לכל העדויות להתבטל ולהשאיר את כל הסוטים להשתולל. וכן, הנסיונות שלך להגן על ולדר מתחת לאדמה (מה אכפת לי אם מדובר בנשים או ילדים??), רק מראות שיש לך רצון שסוטים יהיו משוחראים וחופשיים ככל האפשר.

האם אתה משתמש בביטוי הזה ביומיום עם חברים שלך? זה הרי ציטוט של הגמ'
אני מבין שלך לא משנה אם מדובר בקשר בהסכמה עם נשים, לבין אינוס או קטינים
מה לעשות כנראה אתה סוטה כזה גדול שאין לך שום נפק"מ בין הדברים
ומה לעשות, אף אדם שפוי, לא אמור להאשים מישהו בלי עדים, המשטרה, בית המשפט, ולהבדיל בתי דין צדק, אינם מאשימים ללא עדויות מפורשות, ומשאין ראיות אין כאן סוטים
דווקא הרצון שלך להאשים את ולדר בלי עדויות תמוהה, וכבר אמרו חז"ל הפוסל במומו פוסל וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 03:11 לינק ישיר 
ולשרה_בן

איש_חשוב כתב:
יפה.. ראה עדויות..

אישה שהופיעה בפניי הוועדה סיפרה כי ולדר קיים איתה יחסי מין עוד בטרם מלאו לה 14. אחרת טענה כי כשהייתה במצב כלכלי ונפשי קשה וכשהגיעה אל ולדר לטיפול הוא ניצל אותה מינית במשרדו בבני ברק.

אני יודע שאתה רוצה תמונות אבל תצטרך להסתפק בזה, סורי.

תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 04/01/2022 03:17:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 07:25 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
זו לא נבלות פה, זה ציטוט של גמרא במכות ז., איך גורמים לכל העדויות להתבטל ולהשאיר את כל הסוטים להשתולל. וכן, הנסיונות שלך להגן על ולדר מתחת לאדמה (מה אכפת לי אם מדובר בנשים או ילדים??), רק מראות שיש לך רצון שסוטים יהיו משוחראים וחופשיים ככל האפשר.

האם אתה משתמש בביטוי הזה ביומיום עם חברים שלך? זה הרי ציטוט של הגמ'
אני מבין שלך לא משנה אם מדובר בקשר בהסכמה עם נשים, לבין אינוס או קטינים
מה לעשות כנראה אתה סוטה כזה גדול שאין לך שום נפק"מ בין הדברים
ומה לעשות, אף אדם שפוי, לא אמור להאשים מישהו בלי עדים, המשטרה, בית המשפט, ולהבדיל בתי דין צדק, אינם מאשימים ללא עדויות מפורשות, ומשאין ראיות אין כאן סוטים
דווקא הרצון שלך להאשים את ולדר בלי עדויות תמוהה, וכבר אמרו חז"ל הפוסל במומו פוסל וד"ל
תתפלא, אבל אני משתמש הרבה ביומיום שלי במונחים גמרתיים. אולי זה בגלל שאני משתדל ללמוד ובעיון. בעיקרון יש אנשים ששמעו עדויות מפורשות (אני לא אומר שבטוח שאין עוד מה לחקור, אבל אני תמה מאוד על האובססיה שלך לא להסתפק בשום דבר וכל הזמן לנסות להצדיק, בבחינת "מי שליבו נוקפו אומר כן". מן הראוי שתבין שיש הרבה עדויות ותוך חודש חודשיים העניין יובהר, ולא יעזור למגיני הסוטים - אז חבל בתקופה הזו לנסות להפוך בזכותו; עדיף לשתוק ולחכות). ציינתי שוולדר נזרק מיתד כי הם שמעו סיפורים מפורשים מבעלי המעשה. העדויות המפורטות לא אמורות להגיע אליך, אתה כאילו מחכה שיגיעו אליך סרטונים של מעשים, אבל תתפלא - המשטרה של חזל הסתפקה ב"שיראו נדרך המנאפים " (מכות שם, עי"ש ברש"י) או ב"הן הן עדי ייחוד הן הן עדי ביאה" (גיטין פב:). ולמה אין לי הבדל בין יחסים בהסכמה להטרדת קטינים? כי כאדם מוסרי ודתי אני פוסל כל אדם שקיים קשר פסול (בגידה בברית שלו עם אשתו, גרימה לאישה לבגוד בברית שלה עם בעלה, איסור אשת איש שהיה חמור עוד אצל פרעה ואבימלך וכ"ש שהוא חיוב מיתה בתורה), מבחינתי אי אפשר לכבד אותו כמחנך וכאיש השקופע. כמה זה חמור זה כבר לא משנה לי, גם "הרף הנמוך" של א"א הוא הרבה מאוד אחרי הקו השחור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 16:10 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
תתפלא, אבל אני משתמש הרבה ביומיום שלי במונחים גמרתיים.
יפה שאתה מתייחס ל"מונחים הגמרתיים" "משתמש ביומיום"
אבל אני דיברתי איתך כאן על ביטוי ספציפי שאנשים לא מדברים בשפה הזאת ביומיום
האם אתה משתמש מידי פעם בביטוי הספציפי הזה שדיברנו עליו כאן?
מה אתה מיתמם ומדבר לי כאן על שימוש יומיומי במונחים גמרתיים..

בעיקרון יש אנשים ששמעו עדויות מפורשות
נכון שמעו עדויות מפורשות על נשים בהסכמה
לא שמעו ולא ראו מעולם עד שהעיד על אינוס או על קטינים
אהבתי את הערבוביה שלך ושל חביריך, "עדויות", זהו.

(אני לא אומר שבטוח שאין עוד מה לחקור, אבל אני תמה מאוד על האובססיה שלך לא להסתפק בשום דבר וכל הזמן לנסות להצדיק
כן יש הרבה מה לחקור, מי עמד מאחורי החשבונות הפיקטיביים בפייסבוק, המשטרה ככל הנראה אם תרצה תוכל לדעת מהיכן נשלחו ההודעות, ואולי גם לתבוע דיבה
אין לי טיפת אובססיה, אני רק דורש מתחילת הסיפור, שיביאו הוכחות של עדויות של אנשים ולא של כתיבה אנונימית בפייסבוק.
אני מאוד מתפלא על כל ה"נאורים" במרכאות דכאן, ששמים אדם בחזקת אשם לפני שהגיעו ראיות

מן הראוי שתבין שיש הרבה עדויות ותוך חודש חודשיים העניין יובהר, ולא יעזור למגיני הסוטים
מגיני סוטים? או מגיני אדם שלא הוברר עליו בכלל שהוא סוטה
חוטא ופושע לכאורה כן, עבירה של א"א בהסכמה היא אחת העבירות החמורות בתורה, אבל סוטה הוא לא
אם הוא סוטה, 90%+ מהחילונים לכאורה בוגדים ולדברך כל אלו סוטים 
אל דאגה, כשיגיעו אכן עדים אמיתיים, לא יהיה לו הגנה מאף אדם

ציינתי שוולדר נזרק מיתד כי הם שמעו סיפורים מפורשים מבעלי המעשה.
מענין שלפי עדויות אלו שעובדים שם, הם אמרו לו שלא ילך, והוא התפטר מרצונו
למי להאמין לא יודע, רק מציין מה אמרו עליו בהספדים, כולנו שמענו את ההקלטה

העדויות המפורטות לא אמורות להגיע אליך, אתה כאילו מחכה שיגיעו אליך סרטונים של מעשים, אבל תתפלא - המשטרה של חזל הסתפקה ב"שיראו נדרך המנאפים " (מכות שם, עי"ש ברש"י) או ב"הן הן עדי ייחוד הן הן עדי ביאה" (גיטין פב:).
כאן אתה מצדיק את ניבול הפה של זה שרודף אחרי
מעולם לא אמרתי שאני רוצה לראות סרטון כזה
די לי בהודאת הרב אליהו שיאמר בפה מלא "ראיתי במו עיני עד שהעיד על אינוס או על קטינים"
זה בדיוק מה שכתבתי עד היום
אז בבקשה אל תדחוף לי כאן הסברים על ניבול הפה

ולמה אין לי הבדל בין יחסים בהסכמה להטרדת קטינים? כי כאדם מוסרי ודתי אני פוסל כל אדם שקיים קשר פסול (בגידה בברית שלו עם אשתו, גרימה לאישה לבגוד בברית שלה עם בעלה, איסור אשת איש שהיה חמור עוד אצל פרעה ואבימלך וכ"ש שהוא חיוב מיתה בתורה), מבחינתי אי אפשר לכבד אותו כמחנך וכאיש השקופע. כמה זה חמור זה כבר לא משנה לי, גם "הרף הנמוך" של א"א הוא הרבה מאוד אחרי הקו השחור...
מבחינת דעת תורה זה אפילו עוד הרבה יותר חמור, איסור אשת איש דינו מוות, ואדם שמתחתן עם בת 12 זה נורמה בכלל
אבל יש כאן בעצם הוספת אישומים של פגיעה חמורה מלבד האיסור החמור ואלו הגיעו מעדויות אנונימיות שאי אפשר לדעת האם כתב אותם עד אמיתי או איזה כתב של הארץ. (לא אומר שזה הוא, רק מעלה ספק..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 20:26 לינק ישיר 

פרשת חיים ולדר ממשיכה לעמוד במרכז השיח הציבורי: הדיין הרב ראובן נקאר, חבר בבית הדין המיוחד של הרב שמואל אליהו לטיפול בפגיעות מין, התראיין למנדי ביתאן והתייחס לשאלות שהתעוררו בציבור בנוגע לדיונים שהתקיימו בעניינו של ולדר

בין הדברים שסיפר הרב נקאר בראיון:

* בית הדין לא הוקם לצורך טיפול בפרשת ולדר, הוא קיים כבר כמה שנים
* בדרך כלל אנחנו יושבים בירושלים בבית המדרש של הרב מרדכי אליהו זצ"ל, אולם בפרשה זו אנשים חששו לבוא למיקום מרכזי כזה ולפיכך ישבנו במבנה שהשגנו במודיעין
* בפני בית הדין הופיעו עדות שסיפרו על פגיעות שהן עצמן עברו מולדר. מדובר בנשים שנפגעו כקטינות
* בנוסף הגיעו גם עדויות לא ישירות. עדות לא ישירה לא הכוונה שמגיע חבר שמספר שמישהו סיפר לו משהו. אלא מטפל שטיפל בנפגע או בן משפחה.
* מאז ההתאבדות של ולדר הפסקנו לקבל עדויות. ובכל זאת פניות ממשיכות להגיע אלינו, אל כל אחד מאיתנו באופן פרטי ולא כבית דין. אל מזכיר בית הדין הגיעו מההתאבדות ועד כה 8 פניות נוספות
* אליי אישית הגיעה פנייה לאחר ההתאבדות מאב שבנו נפגע כשהיה נער צעיר. בזמנו המשפחה רצתה להתלונן במשטרה, אבל ולדר הבטיח דמי שתיקה בסך 2 מיליון ש"ח. הוא שילם חצי מיליון, והאב ביקש להתייעץ האם יש דרך לגבות את החוב מהירושה
* למרות שבית הדין לא תכנן להוציא פסק בעניין לאחר ההתאבדות של ולדר. באופן חריג בימים הקרובים ייצא מכתב רשמי מסודר מאת בית הדין המבהיר את הפרשה. המטרה היא למנוע את הבלבול הקיים בציבור ולגרום לאנשים להבין שאפשר להתלונן והדברים מתבצעים בהליך מסודר, בשביל העתיד

הראיון שודר בתכנית מנדי ביתאן, המשודרת בימים א-ד בשעות 8:00-10:00

להאזנה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 21:24 לינק ישיר 
ולשרה_בן

איש_חשוב כתב:
תתפלא, אבל אני משתמש הרבה ביומיום שלי במונחים גמרתיים.
יפה שאתה מתייחס ל"מונחים הגמרתיים" "משתמש ביומיום"
אבל אני דיברתי איתך כאן על ביטוי ספציפי שאנשים לא מדברים בשפה הזאת ביומיום
האם אתה משתמש מידי פעם בביטוי הספציפי הזה שדיברנו עליו כאן?
מה אתה מיתמם ומדבר לי כאן על שימוש יומיומי במונחים גמרתיים..

בעיקרון יש אנשים ששמעו עדויות מפורשות
נכון שמעו עדויות מפורשות על נשים בהסכמה
לא שמעו ולא ראו מעולם עד שהעיד על אינוס או על קטינים
אהבתי את הערבוביה שלך ושל חביריך, "עדויות", זהו.

(אני לא אומר שבטוח שאין עוד מה לחקור, אבל אני תמה מאוד על האובססיה שלך לא להסתפק בשום דבר וכל הזמן לנסות להצדיק
כן יש הרבה מה לחקור, מי עמד מאחורי החשבונות הפיקטיביים בפייסבוק, המשטרה ככל הנראה אם תרצה תוכל לדעת מהיכן נשלחו ההודעות, ואולי גם לתבוע דיבה
אין לי טיפת אובססיה, אני רק דורש מתחילת הסיפור, שיביאו הוכחות של עדויות של אנשים ולא של כתיבה אנונימית בפייסבוק.
אני מאוד מתפלא על כל ה"נאורים" במרכאות דכאן, ששמים אדם בחזקת אשם לפני שהגיעו ראיות

מן הראוי שתבין שיש הרבה עדויות ותוך חודש חודשיים העניין יובהר, ולא יעזור למגיני הסוטים
מגיני סוטים? או מגיני אדם שלא הוברר עליו בכלל שהוא סוטה
חוטא ופושע לכאורה כן, עבירה של א"א בהסכמה היא אחת העבירות החמורות בתורה, אבל סוטה הוא לא
אם הוא סוטה, 90%+ מהחילונים לכאורה בוגדים ולדברך כל אלו סוטים 
אל דאגה, כשיגיעו אכן עדים אמיתיים, לא יהיה לו הגנה מאף אדם

ציינתי שוולדר נזרק מיתד כי הם שמעו סיפורים מפורשים מבעלי המעשה.
מענין שלפי עדויות אלו שעובדים שם, הם אמרו לו שלא ילך, והוא התפטר מרצונו
למי להאמין לא יודע, רק מציין מה אמרו עליו בהספדים, כולנו שמענו את ההקלטה

העדויות המפורטות לא אמורות להגיע אליך, אתה כאילו מחכה שיגיעו אליך סרטונים של מעשים, אבל תתפלא - המשטרה של חזל הסתפקה ב"שיראו נדרך המנאפים " (מכות שם, עי"ש ברש"י) או ב"הן הן עדי ייחוד הן הן עדי ביאה" (גיטין פב:).
כאן אתה מצדיק את ניבול הפה של זה שרודף אחרי
מעולם לא אמרתי שאני רוצה לראות סרטון כזה
די לי בהודאת הרב אליהו שיאמר בפה מלא "ראיתי במו עיני עד שהעיד על אינוס או על קטינים"
זה בדיוק מה שכתבתי עד היום
אז בבקשה אל תדחוף לי כאן הסברים על ניבול הפה

ולמה אין לי הבדל בין יחסים בהסכמה להטרדת קטינים? כי כאדם מוסרי ודתי אני פוסל כל אדם שקיים קשר פסול (בגידה בברית שלו עם אשתו, גרימה לאישה לבגוד בברית שלה עם בעלה, איסור אשת איש שהיה חמור עוד אצל פרעה ואבימלך וכ"ש שהוא חיוב מיתה בתורה), מבחינתי אי אפשר לכבד אותו כמחנך וכאיש השקופע. כמה זה חמור זה כבר לא משנה לי, גם "הרף הנמוך" של א"א הוא הרבה מאוד אחרי הקו השחור...
מבחינת דעת תורה זה אפילו עוד הרבה יותר חמור, איסור אשת איש דינו מוות, ואדם שמתחתן עם בת 12 זה נורמה בכלל
אבל יש כאן בעצם הוספת אישומים של פגיעה חמורה מלבד האיסור החמור ואלו הגיעו מעדויות אנונימיות שאי אפשר לדעת האם כתב אותם עד אמיתי או איזה כתב של הארץ. (לא אומר שזה הוא, רק מעלה ספק..)

כנראה שאצלך לכנות אישה חרדית פרוצה זה לא ניבול פה אבל אצלינו החרדים לא נוהגים לכנות אישה בתואר הזה.
יתכן ואתה בעל תשובה וסיגנון הדיבור הזה מושרש בך מילדות.

בית דין אמר שהגיעו אליו נשים שהעידו שולדר אנס אותם בתור קטינות,
(בפני בית הדין הופיעו עדות שסיפרו על פגיעות שהן עצמן עברו מולדר. מדובר בנשים שנפגעו כקטינות)
 וחוץ ממני עוד כמה כותבים הראו לך את הודעת בית הדין אבל  אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.
עד שלא תראה תמונות של מכחול בשופפרת  לא תרגע.

תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 04/01/2022 21:26:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2022 21:53 לינק ישיר 

מי שמתעקש לא להכיר בעדויות של הנפגעות שהצטברו למספר מטורף של 22 מקרים, 
הרי הוא אדם נקלה המגן על אנסים, נואפים, ופדופילים. כמוהו כיצחק הספרן.

אנשים כאלה לא ראויים לשום התייחסות. חבל לנהל איתם שיג ושיח. דעתם ומחשבתם
שווים כקליפת השום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 00:08 לינק ישיר 

גרשום כתב:

שווים כקליפת השום.

חברי בית הדין קיבלו עוד פניות על מקרים נוספים, אך הם לא עסקו בזה מאחר והוא שם קץ לחייו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 00:27 לינק ישיר 
ולשרה_בן

גרשום כתב:

שווים כקליפת השום.

יש פה כותב חשוב מאוד הטוען שכל העדויות הם מקורות אנונימיים מפייסבוק, עד שהוא לא יראה תמונות הוא לא ירגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 02:13 לינק ישיר 

מוזר, אני קיבלתי צילום של עדות פייסבוק מבחורה בפניה ובשמה, שמתלוננת שכנערה חרדית מבולבלת נשלחה ע"י אמה לוולדר ומיד על המפגש הראשון הוא החל להטריד והיא ברחה ממנו.

עוד פעם, והפעם קצת יותר לאט, אולי זה יחדור לאוזנים ערלות!
 אמא חרדית שרויה בצער על בתה שתועה בדרכים
 ופונה לוולדר לעזרה
 והרוצח השפל הזה לא חושב על הבחורה,
על קשייה,
על האמא הכאובה,
על האבא שמדמם את לבו לילה אחר לילה בתחינה לבורא עולם
שאולי השליח הטוב ח"ו שם רשעים ירקב, יעלה את הנערה על דרך המלך ותינשא ותקים בית יהודי על אדני התורה, הוא לא חושב על התורה,
על הקב"ה, על שכרו בעולם הבא, כלום!

הוא לא חושב על אשתו (שידעה נעבעך והוא אמר לה, אני מכחיש, רוצה להתגרש? תתגרשי...) המסכנה,
לט חושב על ילדיו, על הבושות והצלקות שהוא יעשה להם כשזה יוודע.
לא על הוריו המסכנים. רק הרוע שלט בו.
רק רשע, נאר רשעות, רשעות, רשעות מאה אחוז רשעות!
והבחורה היום רח"ל נתרחקה ממקור מים חיים.  

אבל ניקים כאן עדיין לא נרגעו מהתערבות של המזרחניק הרב אליהו...

אזא נידערטרעכטקייט? נישט צו גלויבן אפשר נאר ביי ביטעררע הערצער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 04:11 לינק ישיר 

ולשרה_בן כתב:

כנראה שאצלך בלה בלה..

תפסיק לרוץ אחרי לכל אשכול עם ניבול הפה שלך והאשמות שווא
אתה לא בר שיח בשבילי בכלל ולכן לא אענה לך
את מה שיש לי לכתוב ולענות כבר כתבתי לנורמלים שכאן
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 04:38 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ולשרה_בן כתב:

כנראה שאצלך בלה בלה..

תפסיק לרוץ אחרי לכל אשכול עם ניבול הפה שלך והאשמות שווא
אתה לא בר שיח בשבילי בכלל ולכן לא אענה לך
את מה שיש לי לכתוב ולענות כבר כתבתי לנורמלים שכאן
תודה

ירשת את יצחק הספרן בחלוקת ציונים לכותבים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 16:02 לינק ישיר 

איש חשוב, לא אענה על כל מה שטענת כנגדי, כי אחרים עשו את זה מצוין. אני רק חושב שכל בעיה בנושא "קדושה" לא ראוי ליועץ חינוכי במגזר הדתי, וכתבתי ושוב אכתוב שממידע אמין שיש בידי, ולדר נזרק מיתד לאחר שהם ביררו בכלים שלהם ושמעו בעצמם את הנפגעות. אני לא אומר ששתי הטענות האלה סותמות את כל החורים, אבל הן בהחלט סותמות את הפה שלי מלנסות להליץ עליו בכל צורה, כפי שמאוד בולט בכתיבתך לאחרונה, שאתה ממש מחפש כל דבר שעשוי טיפה להפחית מכלונו. משום מה זה הזכיר לי דברים שכתב רבינו הסטייפלר בעקבות פרשת האח והאחות (מישהו צילם את זה והכניס בהודעה כאן: https://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=11777&start=40 )

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב בן שמעון: "לא אמרתי שלא היו עדים, לא אמרתי שהרב אליהו לא בדק ולא ראה עדויות ממש"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext