בית פורומים בחדרי חרדים

האם ניתן לומר שספריי חיים ולדר פסולים גם מהבחינה של "ספר תורה שכתבו מין"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2022 07:58 לינק ישיר 

[quote]אף אחד לא פסק את זה. די להצדקת הרצח.

מה זאת אומרת אף אחד לא פסק את זה? לא הספידו רב? [/quote

רק רב אחד הספיד.

המנהג לעשות לויה רגילה, מתוך אמירה שאולי יש מקום לטעון לזכותו.

זה לא פסק. אלא אמירה שיש כאן צד מסוים.

והאמת, שהרב שהספיד הספיק להתחרט על זה.
כשהבין שהיה כאן טעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 08:24 לינק ישיר 

אני הבנתי שרוב ספריו זה אוסף סיפורים שכתבו ושלחו לו אנשים\ילדים אחרים מכל קצוות תבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 08:40 לינק ישיר 
עומדבפרץ

avishai323 כתב:
[quote]אף אחד לא פסק את זה. די להצדקת הרצח.

מה זאת אומרת אף אחד לא פסק את זה? לא הספידו רב? [/quote

רק רב אחד הספיד.

המנהג לעשות לויה רגילה, מתוך אמירה שאולי יש מקום לטעון לזכותו.

זה לא פסק. אלא אמירה שיש כאן צד מסוים.

והאמת, שהרב שהספיד הספיק להתחרט על זה.
כשהבין שהיה כאן טעות.

איפה, מתי, ובאיזה צורה התחרט?  אולי כדאי לפרסם את זה כדי למנוע התאבדויות נוספות. .email-autocomplete-ext { display: none; direction: ltr; text-align: left; z-index: 99999999; font: 14px arial, sans-serif; background: #fff; padding: 1px; line-height: 25px; box-sizing: content-box; border: solid 1px #ccc; position: absolute; white-space: nowrap; left: 0; top: 0; right: auto; box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2), 0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14), 0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12); } .email-autocomplete-ext .email-complete-value { cursor: pointer; padding: 2px 10px; letter-spacing: 1px; color: #222; transition: background 0.2s; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover, .email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus, .email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus, .email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover, .email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus { background: #eee; outline:none; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value span { display: inline-block; } .email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix { letter-spacing: 1px; } .email-autocomplete-ext .email-complete-credit { cursor: pointer; padding: 0px 15px; transition: background 0.2s; text-align: right; color: #777; font-size: 13px; line-height: 22px; border-top: solid 1px #ececec; } .email-autocomplete-ext .email-complete-credit a { color: #777; text-decoration: none; }

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 08:44 לינק ישיר 

בשיחות אישיות.

שים לב שהוא לא הגיע לנחם.
לא הוא, ולא אף רב נורמלי אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 08:44 לינק ישיר 

שהרי לפי ההלכה אין מתאבלין עליו.
ואם אין מתאבלין, לא באים לנחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 10:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
מה שבטוח שלא ניתן להפריד בין הספרים למנוול, במיוחד, שמעשיו גלויים לכל דרדק. כך שאם הציבור ימשיך לקרוא את ספריו , וכש"כ לרכוש אותם. זה יהווה תעודת הכשר בעיני הנוער-למעשיו הרעים. גם אם אנו חושבים, שעתה, מעשיו אינם ידועים להם. א יום יבוא ומעשיו ייוודע להם ואז גם המסר יחלחל ודה פקטו הם עלולים להזדהות עם מעשיו ולפעול...
מה שעוד צריך לדון בו: האם ספריו אינם בבחינת "ספר תורה שכתבו מין" הרי יש רגליים לדבר להאמין, שהוא לא האמין בהשארת הנפש ובקיומו של בורא עולם?!

כבר פסקו כמה מרבני הדור הגדולים שמעשה התאבדותו אינו נחשב להתאבדות עליה כתוב שאין לו חלק לעוה"ב, כי הוא היה במצוקה נוראית
מאוד מקווה שבזמן שאתה מתפלש בדמם של אחרים, אין לך גם כמה דברים שבשבילם לא ראוי לקרוא את מה שאתה כותב, שהרי אמרו - הפוסל במומו פוסל
הראיות שלך מגדולי ישראל שעליהם אתה בונה את התזה: ש"ההתאבדות שלו אינה התאבדות שעליה דיברו חז"ל שאין למתאבד חלק לעולם הבא" אמורים להיות לא פחות חזקים מחוזק הראיות שאתה מבקש לגבי הוודאות של מעשיו של ולדר. משכך, נשים  לעת עתה את עמדתם בצד- כי לא סיפקת את הראיות  לגבי מה שהם אמרו או לא אמרו. או האם מרן ר' גרשון איידלשטיין הקשיב לשיחה, שבה הוא נשמע אומר מהי מבחינתו סוף החיים וכו'.. תכלס: חז"ל לא דיברו על התאבדות בשל זכייה בלוטו בשקלים, ולא בדולרים  שזו "עוגמת-נפש לא קטנה לזוכה". אתה רוצה להכשיר את התאבדותו כפי שהכשרת את הליכתו עם אשת איש, פדולפיליה? אז הרשות בידך, או שלא!? אבל אל תוציא את חז"ל מפגרים ,מפגרים הם לא היו ,איש עוד לא התאבד בגלל שהוא לא היה במצוקה נוראית.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/01/2022 11:00:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:25 לינק ישיר 

מה שצריך זה להיות אמיתיים ולא צבועים!!! 
האם כל אחד שצועק פה שהספרים ישפיעו על הילדים מקפיד לבדוק כל דבר שהילדים שלו קוראים\רואים? 
ואני לא מדבר על בדיקת יר"ש לסופרים חרדים אלא לסמי הכבאי\יובל המבולבל ועד שלל סרטונים שהם רואים ...

אתם בודקים כל שיר\קליפ ? 

הצבועים הכי גדולים זה כמובן המזרוחניקים... אלו שתמיד מנסים לאחוז את החבל ב2 הקצוות 
רב מזרוחניק חייב תמיד להתהדר גם בתואר דוקטור ובדרשות שלו ישלב גם ציטוטים מטובי הפילוסופים 

המזרוחניק הממוצע שומע שירים של זמרים בועלי נידות וקורא ספרים ורואה סרטים אבל פתאום הם נהיו צדיקים ורצו לבער את הספרים של וולדר 

ההרגשה שלי מתחילת הפרשה היא ריקוד שמחה על החרדים!! בלי להיכנס לטענות האם היה או לא היה.. ההרגשה היא שהמזרוחניקים חוגגים משמחה לראות שנתפס אצלנו מקרה כזה... 100 שנה הם רואים את ההבדל בין לומדי התורה למנגישי התורה והנה ברוך ה' מצאו משהו לא טוב אצל החרדים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:35 לינק ישיר 

2 מזרוחניקים דיברו ביניהם בשמחה לאיד, שעכשיו הציבור החרדי מתחיל לחטוף, מ. זהב, ח. ולדר.

אמרתי להם, תבינו, ההגדרה של חרדי שנתנו אותה מי שבנה את המושג הזה של חרדי (החזון איש, הסטיפלער, הרב מבריסק זצוק"ל) הוא בניית חומות בין שומר המצוות, לבין זה שאיננו.

ומשכך הציבור החרדי לא חטף ולא יחטוף, אותם נואפים הדגל שלהם היה הורדת החומות, וקירוב הלבבות בין האדם הדתי, לבין אותו שלא דתי. ולכן מבחינתי הם בשיטת המזרחי, דווקא הם ההוכחה לזה שהמושג חרדי, שומר על עצמו, וגם בדרדור של העולם הגויי והחילוני מי שהשכיל להעמיד חומות בצורות, לא נגע ולא פגע בו שום נזק, ושום דרדור.

פניהם חפו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:37 לינק ישיר 

hot_trend כתב:
לךתדע1 כתבה:

מה שבטוח שלא ניתן להפריד בין הספרים למנוול, במיוחד, שמעשיו גלויים לכל דרדק. כך שאם הציבור ימשיך לקרוא את ספריו , וכש"כ לרכוש אותם. זה יהווה תעודת הכשר בעיני הנוער-למעשיו הרעים. גם אם אנו חושבים, שעתה, מעשיו אינם ידועים להם. א יום יבוא ומעשיו ייוודע להם ואז גם המסר יחלחל ודה פקטו הם עלולים להזדהות עם מעשיו ולפעול...
מה שעוד צריך לדון בו: האם ספריו אינם בבחינת "ספר תורה שכתבו מין" הרי יש רגליים לדבר להאמין, שהוא לא האמין בהשארת הנפש ובקיומו של בורא עולם?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:43:00

לה''ו. לא קצת הגזמתם עם השולחן הפוך החמישי?!
להשוות את ספריו לספר תורה?!
אפילו ספרי קודש המשנה ברורה, רמב''ם גמרות, לא משתווים לספר תורה.

ואם כבר אתם משווים, אז תנוח דעתכם, רוב הספרים נכתבו, שוכתבו, הומצאו, בידי עובדיו...
הם רק לקחו ממנו את המתכון והלוגו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הרעיון שלי הוא לאו דווקא מינות אם כי, למיחש מיבעי. שהתנהגותו יכולה להתפרש כמי שלא האמין בבורא עולם. ההתאבדות לא נבעה משום שהוא לא היה מסוגל לשלוט ביצריו אלא בגלל שתפסו אותו! אתה יודע את ההלכה: אדם נכנס לבית עבודה זרה להציל את חייו מפני הרוצים להמיתו ומפני הנחש שרוצה להכישו. אבל לא נכנס לביתם של הכופרים משום שהכופרים מכירים את הבורא ובעבודה זרה לא. כך שאין ספק שבספריו יש נותן טעם שעלול להכשיל את הקוראים ובוודאי להעלות מחשבות לא טהורות  וכו' ולבסוף הזדהות עם מעשיו. רחמנא לישזבן.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/01/2022 12:40:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:42 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

האם כל אחד שצועק פה שהספרים ישפיעו על הילדים מקפיד לבדוק כל דבר שהילדים שלו קוראים\רואים? 
ואני לא מדבר על בדיקת יר"ש לסופרים חרדים אלא לסמי הכבאי\יובל המבולבל ועד שלל סרטונים שהם רואים ...

אתם בודקים כל שיר\קליפ ? 

הצבועים הכי גדולים זה כמובן המזרוחניקים... אלו שתמיד מנסים לאחוז את החבל ב2 הקצוות 
רב מזרוחניק חייב תמיד להתהדר גם בתואר דוקטור ובדרשות שלו ישלב גם ציטוטים מטובי הפילוסופים 

המזרוחניק הממוצע שומע שירים של זמרים בועלי נידות וקורא ספרים ורואה סרטים אבל פתאום הם נהיו צדיקים ורצו לבער את הספרים של וולדר 

ההרגשה שלי מתחילת הפרשה היא ריקוד שמחה על החרדים!! בלי להיכנס לטענות האם היה או לא היה.. ההרגשה היא שהמזרוחניקים חוגגים משמחה לראות שנתפס אצלנו מקרה כזה... 100 שנה הם רואים את ההבדל בין לומדי התורה למנגישי התורה והנה ברוך ה' מצאו משהו לא טוב אצל החרדים 

כזה סלט לא ראיתי הרבה זמן.

הפסקה הראשונה שלך נכונה מאוד וזה גם מה שחשבתי בפעם הראשונה שראיתי את האשכול הזה, אבל בהמשך אתה עושה בדיוק מה שאתה מדבר נגד - משמיץ/מזלזל בהרבה אנשים רק בגלל שהם לא בדיוק נראים כמוך.

ממליץ לך לשתות כוס מים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 12:44 לינק ישיר 

חוץ מכל זה.
תמיד במקרים מעין אלו, מוקיעים את האדם הפושע מעל כל בימה, גם אם הייתה לו חנות מכולת שהיה מוכר רק מוצרים בהכשר הבדץ המחמיר ביותר, בזמנים שפויים לא הייתה רגל דורכת שם, לא רק בגלל שאולי מישהו ידבק בדעותיו, אלא זו אמירה ציבורית שצריכה שתאמר. אנו מוקיעים אנשים מעין אלו, ואנו מיחסים אליהם במלא הבוז.

רק מה לעשות שהיתד המשוקץ שולט, וכבודו חשוב יותר מכבוד הציבור, וכך אנו עדים לפסטיבל טיהור שמו של הנבל. כולל צעדת רבנים להלויוות ולהספדים, וכו'.

קול ענות חלושה שיש מתוכם שהתחרטו, נו. את הנזק הם כבר עשו. וזה נורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 13:08 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
לךתדע1 כתבה:

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:43:00

אני בדרך לא קוראת סיפרות חרדית שנראת לי מגמתית מאוד .
ומרגיש לי כמו לקרוא את היתד והמודיע .
אבל את הספרים של חיים ולדר ז"ל אהבתי לקרוא .
צריך לזכור שנשארו הורים קשישים אישה אלמנה בת שעדין לא התחתנה וילדים ונכדים.
והם לא אשמים בכלום .

נשלח מהאנדרואיד שלי

תהיי בטוחה שאני לא מבקשת לפגוע בשאריו של ולדר כפי שאת לא מבקשת לפגוע בכל החסידים של גור-נדלן.  אך לעיתים חייבים לחשוב מה גובר על מה? האם החשש מהפגיעה הלא ישירה במשפחת ולדר גוברת על הפקרתם של רבבות אלפי ישראל לאנסים ולפדופילים ר"ל?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/01/2022 13:12:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 13:33 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
אף פעם לא התחברתי לנסיון שלו לחנך את הציבור באמצעות כשרון הכתיבה שלו, סופר כן, מחנך לדור כולו - לא.

אבל. לא אסרתי את ספריו על ילדיי לא אז ולא היום, מי שלא אסר עד היום למה לאסור עכשיו?
בין יתר הנימוקים שנתנו י לאסור את ספריו יש את הנימוק העיקרי: כוח הפועל בנפעל שזה בעצם התמצית לכל מה שעלול לגרום קריאה בספריו. למעשה אם כל המעשים שמיוחסים לו אינם משפיעים עליך אז אתה יכול-לתת לילדים  ספרים של סופרים חילוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 13:38 לינק ישיר 

מושגים כתב:
לךתדע1 כתבה:

אין צדיק בארץ...אבל להשוות את מעשיו לנפילות אחרות זה לתת הכשר להתאבדות ולהבאת ממזרים בכלל ישראל. התאבדותו היא זו שמעמידה בספק את אמונתו בבורא עולם. במקרה שלו הפשעטל שהוא התאבד בגלל מחלה אין בה ממש. משום שקבל עם ועולם הוא העמיד תנאים להתאבדות, כך שהיה זה התאבדת מתוך מחשבה צלולה ולא משום שנטרפה עליו דעתו. לכאורה.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/01/2022 16:39:34

התאבדותו מראה שהאדם היה במצוקה נוראית לפני שאיבד עצמו לדעת.
אין קשר בין זה לבין אמונה באלוקים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

איך אתה יודע שאין קשר? הוא ניסה לברוח מהקשיים בעולם הזה אבל אם הוא היה מאמין שלפניו דרך קשה לא פחות בעולם הבא אז הוא לא היה שולח יד בנפשו לכאורה.. לכן יש קשר ועוד איך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2022 13:43 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

אתם בודקים כל שיר\קליפ ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם ניתן לומר שספריי חיים ולדר פסולים גם מהבחינה של "ספר תורה שכתבו מין"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.