|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:33 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | יש לך השגות עניניות על פסק ההלכה? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:35 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | פסק הלכה - הרבי מעומד בפרץ הוא מלך המשיח לעולם ועד ובזה באנו על החתום
avishai323 לךתדע1 מנחה_חדשה hot_tr תמניא_אפי שוקולד_תות
hhaavv קלעפער חריף_ומקשה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:38 |
|
| |
| hot_trend כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | פסק הלכה - הרבי מעומד בפרץ הוא מלך המשיח לעולם ועד ובזה באנו על החתום
|
|
|
תוכיח שלא חתמת. ובכלל תוכיח שאתה לא מתחזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 08:47 |
|
| |
לכל הקשקשנים, דיברתי עם מורה הוראה שעונה בקו הלכה ושאלתי אותו האם מותר לעשות בדיקת PCR ביום שישי והוא ענה לי שאסור. אמרתי לו שאולי הוא יכול לקחת תרופה בנתיים, אז הוא אמר לי שיעשה בדיקה ביתית. אמרתי לו שזה לא לגמרי מדויק הבידקה ביתית, אז הוא ענה לי שגם התרופה לא בטוח עוזרת.
אני כשלעצמי חושב שזה לא נכון, ושאם מישהו נמצא בקבוצת סיכון עליו ויש לו תסמינים, עליו ליטול את התרופה גם אם זה רק ספק יעזור, אבל כאמור כך ענה רב. בכל מקרה, לפני שאתם מזלזלים וחולקים בלי שום נימוק הלכתי, אם יש לכם מקרה של בדיקת קורונה ביום שישי, תשאלו רב לפני. אני חושב שזה אסור. רק קחו בחשבון שמי שיש לו חשש קורונה והוא חושש להדביק, שיישאר שבת שלימה בבידוד, ואל יגרום ליהודים לחלל שבת ח"ו, רק כי הוא רוצה ללכת לבית הכנסת או לפצח פיצוחים ברחובה של עיר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 10:31 |
|
| |
תאמר לשוטה ההוא, שלא נותנים תרופה בלי בדיקת PCR
ושלא יענה תשובות בלי בדיקת העובדות.
(לא גורמים לאף אדם לחלל שבת. העובדים בכל מקרה בודקים כפי שהם מספיקים, ותמיד בודקים את המקסימום שמסוגלים לבדוק).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:10 |
|
| |
ברור
זה בעיה גדולה ים הציונים | עומדבפרץ כתב: |  | בס"ד פסק הלכה – אין לערוך בדיקת PCR ביום שישי לאחר פסק ההלכה בענין חיסוני הילדים, מוגש היום פסק הלכה נוסף. עקב התפשטות החיסון אומיקורון, ומכיון שהציונים הארורים מפענחים את הבדיקה בעיצומו של יום השבת רח"ל, בטענם שזה פיקוח נפש, יש לציין שיש מרבני ודייני ופוסקי בני ברק שלפני שנה גם אחזו שיש בזה פיקוח נפש, אבל היום גם הם מבינים שהם טעו, ומכיון שלא הוציאו פסק דין אחר, עדיין הציונים ממשיכים לחסן, ולבדוק בימי שבת כימי חול. רח"ל. כל מי שיש לו חשש של תסמינים יזהר לא להימצא בקרבת אנשים העלולים להידבק ממנו, ובמיוחד אנשים מבוגרים שהידבקות שלהם עלולה להיות קשה יותר, וביום ראשון יעשה הבדיקה. ולרבים השואלים מי הוא הפוסק שפסק כך, הריני לענות שהפוסק הוא עומדבפרץ. ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:23 |
|
| |
עומדבפרץ
| avishai323 כתב: |  | תאמר לשוטה ההוא, שלא נותנים תרופה בלי בדיקת PCR
ושלא יענה תשובות בלי בדיקת העובדות.
(לא גורמים לאף אדם לחלל שבת. העובדים בכל מקרה בודקים כפי שהם מספיקים, ותמיד בודקים את המקסימום שמסוגלים לבדוק). |
|
אל תעלב, אבל הרמה של ההבנה שלך בעניני הלכה היא בערך כמו של כיתה ג'. נניח שלא נותנים בלי PCR, אבל אתה יודע שאפשר לתת את זה 5 ימים מאז שהחלו התסמינים? אתה יודע מה ההגדרה של קורונה לפי ההלכה? זה פיקוח נפש? אתה בטוח (יש מישהו שבטוח) שהתרופה הזו היא מוגדרת כמצילת חיים? גם אם כן, זה מוגדר פיקוח נפש לתת את זה? בכל גיל? בכל מצב? זה שהעובדים בכל מקרה מחללים שבת, זה מתיר לך לגרום להם לחלל עוד שבת? אפי' הכמרים של צהר לא חשבו על ההברקה הזו.
בקיצור אתה כותב גיבוב של שטויות בלי בדיקה, העיקר להתחסן, להיבדק, להידבק, ההלכה? אולי בגלגול הבא.
בכל מקרה אני חוזר ואומר שמי שצריך או רוצה לעשות בדיקת PCR ביום שישי, יעשה שאלת רב לפני כן.
.email-autocomplete-ext {
display: none;
direction: ltr;
text-align: left;
z-index: 99999999;
font: 14px arial, sans-serif;
background: #fff;
padding: 1px;
line-height: 25px;
box-sizing: content-box;
border: solid 1px #ccc;
position: absolute;
white-space: nowrap;
left: 0;
top: 0;
right: auto;
box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2),
0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14),
0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12);
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value {
cursor: pointer;
padding: 2px 10px;
letter-spacing: 1px;
color: #222;
transition: background 0.2s;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus {
background: #eee;
outline:none;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value span {
display: inline-block;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix {
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit {
padding: 0px 15px;
text-align: right;
color: #777;
font-size: 13px;
line-height: 22px;
border-top: solid 1px #ececec;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit a {
text-decoration: none;
}
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:30 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | לכל הקשקשנים, דיברתי עם מורה הוראה שעונה בקו הלכה ושאלתי אותו האם מותר לעשות בדיקת PCR ביום שישי והוא ענה לי שאסור. אמרתי לו שאולי הוא יכול לקחת תרופה בנתיים, אז הוא אמר לי שיעשה בדיקה ביתית. אמרתי לו שזה לא לגמרי מדויק הבידקה ביתית, אז הוא ענה לי שגם התרופה לא בטוח עוזרת.
אני כשלעצמי חושב שזה לא נכון, ושאם מישהו נמצא בקבוצת סיכון עליו ויש לו תסמינים, עליו ליטול את התרופה גם אם זה רק ספק יעזור, אבל כאמור כך ענה רב. בכל מקרה, לפני שאתם מזלזלים וחולקים בלי שום נימוק הלכתי, אם יש לכם מקרה של בדיקת קורונה ביום שישי, תשאלו רב לפני. אני חושב שזה אסור. רק קחו בחשבון שמי שיש לו חשש קורונה והוא חושש להדביק, שיישאר שבת שלימה בבידוד, ואל יגרום ליהודים לחלל שבת ח"ו, רק כי הוא רוצה ללכת לבית הכנסת או לפצח פיצוחים ברחובה של עיר. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 11:52 |
|
| |
אני לא אמור לדעת שום דבר. מי שאמור לדעת היטב הכל, זה אדם שמתיימר לענות שאלות מכל סוג שהוא.
כתבת כך:
אמרתי לו שאולי הוא יכול לקחת תרופה בנתיים, אז הוא אמר לי שיעשה בדיקה ביתית. אמרתי לו שזה לא לגמרי מדויק הבידקה ביתית, אז הוא ענה לי שגם התרופה לא בטוח עוזרת.
זאת אומרת שהשוטה מציע לקחת תרופה אחרי בדיקה ביתית. ועל סמך ההצעה הזו, הוא קובע פסק הלכה. והוא לא יודע שזה בלתי אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 12:02 |
|
| |
לפני שאתה מכניס משתנים שונים, אתה מסכים שאדם בן 30 בריא, שהיה בחשיפה למאומת, ורוצה לצאת מבידוד, אסור לו לעשות בדיקה ביום שישי? רק כי הוא רוצה להתפלל במנין? או ללכת לקדוש של חבר?
אם אתה מסכים, אז מה התכוונת כשכתבת "לא גורמים לאף אדם לחלל שבת. העובדים בכל מקרה בודקים כפי שהם מספיקים, ותמיד בודקים את המקסימום שמסוגלים לבדוק" זה מתיר משהו? לפי איזה כללים של איזה הלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 12:24 |
|
| |
זה ממש לא הדיון. ההיתר לחלל שבת הוא כדי למנוע שאותו חיובי ידביק חלילה אדם מבוגר או בסיכון שכאן יש חשש פקו"נ אמיתי. ברור שלא מחללים שבת על לקחת תרופה שאותה ניתן לקחת מספק ובטח שלא כדי שאדם יוכל להתפלל במניין. במידה ואין חשש שיהיה מעגל נוסף של נדבקים מודבקים (כפי שאולי טוענים כיום על מחוסנים ולא ברור האם זה מבוסס ואיך על מסקנות של מחקרים), אכן אין היתר לחלל שבת, אלא שהאדם שצריך להיבדק יצטרך בכל אותה העת המסופקת להיות בבידוד, עד לקבלת תוצאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 12:28 |
|
| |
hhaavv
| חריף_ומקשה כתב: |  | פסק הלכה - הרבי מעומד בפרץ הוא מלך המשיח לעולם ועד ובזה באנו על החתום
|
מוחה בכל תוקף על הכללתי ברשימה אחת עם החלאה הגועלית לךתדע1.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 12:33 |
|
| |
עומדבפרץ
| hhaavv כתב: |  | זה ממש לא הדיון. ההיתר לחלל שבת הוא כדי למנוע שאותו חיובי ידביק חלילה אדם מבוגר או בסיכון שכאן יש חשש פקו"נ אמיתי. ברור שלא מחללים שבת על לקחת תרופה שאותה ניתן לקחת מספק ובטח שלא כדי שאדם יוכל להתפלל במניין. במידה ואין חשש שיהיה מעגל נוסף של נדבקים מודבקים (כפי שאולי טוענים כיום על מחוסנים ולא ברור האם זה מבוסס ואיך על מסקנות של מחקרים), אכן אין היתר לחלל שבת, אלא שהאדם שצריך להיבדק יצטרך בכל אותה העת המסופקת להיות בבידוד, עד לקבלת תוצאות. |
|
שוב ושוב אתם כותבים מתוך בורות, שהייתה מביישת אפילו את כמרי צוהר. המונח ההלכתי פיקוח נפש, הוא רק אם יש לפניך מצב של סיכון חיי אדם, ופעולה שאתה יכול לעשות תציל אותו. ולעניננו, אם יש לפניך מורדם ומונשם מותר לך לעשות כל מה שביכולתך על מנת להציל את חייו, אבל אם אדם בריא ושלם, וכל מה שיש לו זה שהוא מאומת לקורונה, זה לא מוגדר הלכתית כפיקוח נפש. ולא מותר לו לעשות או לגרום לשום אדם שיחלל את השבת עבורו. ולכן מבחינת ההלכה, אין לו שום היתר לעשות שום דבר בשבת רק בגלל שהוא נדבק, אם יש לו חשש להדביק אחרים, יתכבד וישב בביתו, בבידודו, ואל ידביק אחרים, זהו. וזה מה שכתבתי שהוא רוצה לעשות בדיקה בשביל ללכת לבית הכנסת, כי כדי למנוע הדבקה לא צריך לעשות בדיקה, צריך לעשות בידוד.
.email-autocomplete-ext {
display: none;
direction: ltr;
text-align: left;
z-index: 99999999;
font: 14px arial, sans-serif;
background: #fff;
padding: 1px;
line-height: 25px;
box-sizing: content-box;
border: solid 1px #ccc;
position: absolute;
white-space: nowrap;
left: 0;
top: 0;
right: auto;
box-shadow: 0 1px 3px 0 rgba(0,0,0,.2),
0 1px 1px 0 rgba(0,0,0,.14),
0 2px 1px -1px rgba(0,0,0,.12);
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value {
padding: 2px 10px;
color: #222;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value:focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-value.focus,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit:hover,
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit.focus {
background: #eee;
outline:none;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value span {
display: inline-block;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-value .suffix {
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit {
padding: 0px 15px;
text-align: right;
font-size: 13px;
line-height: 22px;
border-top: solid 1px #ececec;
}
.email-autocomplete-ext .email-complete-credit a {
text-decoration: none;
}
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 13:05 |
|
| |
מחמיא לי שב'בורות' שבה אתה מכתיר אותי אתה כולל את גדולי הרבנים שלא חושבים כמוך במקרה זה.
|
|
|
|
|