|
|
| נשלח ב-10/1/2022 13:39 |
|
| |
אין שום רב שעבר ברפרוף על הלכות שבת שחושב ככה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 13:52 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
אין לערוך בדיקת PCR בשום יום מימות השבוע.
בדיקה מיותרת לחלוטין.
היות שישנם הרבה מאומתים א-סימפטומיים שלא עולה בכלל בדעתם להיבדק, והם מסתובבים בין האנשים בלי שום זהירות, אין שום טעם להתלבש על הסימפטומיים על כל המשתמע מכך.
|
|
תעשו בדיקת PCR אל תעשו בדיקת PCR ביום ראשון רביעי ומוצאי שבת הכל אותו דבר הכל בלבול מוח אחד גדול הבדיקות בודקים והקורונה ממשיכה בשיגרה שלה. מסכנים האנשים שאחרי הלוקשים שמוכרים להם כבר שנתיים, הם ממשיכים להאמין בכל סיפורי הסבתא האלו. יש לכבשים מה ללמוד מכם! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 14:36 |
|
| |
אז עכשיו אתה גם נגד בדיקות? בן אדם מבוגר עם מחלות רקע, רוצה לדעת אם הוא נדבק, כדי שיוכל לקבל את התרופה החדשה של פייזר. התרופה יעילה רק אם לוקחים אותה בימים הראשונים של הופעת התסמינים. אח"כ יכול להיות מאוחר. מה יש לך נגד זה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 23:12 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | לפני שאתה מכניס משתנים שונים, אתה מסכים שאדם בן 30 בריא, שהיה בחשיפה למאומת, ורוצה לצאת מבידוד, אסור לו לעשות בדיקה ביום שישי? רק כי הוא רוצה להתפלל במנין? או ללכת לקדוש של חבר?
אם אתה מסכים, אז מה התכוונת כשכתבת "לא גורמים לאף אדם לחלל שבת. העובדים בכל מקרה בודקים כפי שהם מספיקים, ותמיד בודקים את המקסימום שמסוגלים לבדוק" זה מתיר משהו? לפי איזה כללים של איזה הלכה? |
| ראשית, טענתי לך שהאיש קובע מציאות עובדתית, בעניין האפשרות לקחת תרופה אחרי בדיקה ביתית. מציאות לא קיימת.
וזה מעשה שלא ייעשה.
לשאלתך. אין כל איסור לבדוק ביום שישי, גם אם אין פיקוח נפש בבדיקה. כיון שבפועל לא גורמים לאדם לעשות מלאכה כלשהי בשבת. שהרי העובדים יטפלו בכל מקרה במספר זהה של בדיקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2022 23:16 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  |
| עומדבפרץ כתב: |  | לפני שאתה מכניס משתנים שונים, אתה מסכים שאדם בן 30 בריא, שהיה בחשיפה למאומת, ורוצה לצאת מבידוד, אסור לו לעשות בדיקה ביום שישי? רק כי הוא רוצה להתפלל במנין? או ללכת לקדוש של חבר?
אם אתה מסכים, אז מה התכוונת כשכתבת "לא גורמים לאף אדם לחלל שבת. העובדים בכל מקרה בודקים כפי שהם מספיקים, ותמיד בודקים את המקסימום שמסוגלים לבדוק" זה מתיר משהו? לפי איזה כללים של איזה הלכה? |
| ראשית, טענתי לך שהאיש קובע מציאות עובדתית, בעניין האפשרות לקחת תרופה אחרי בדיקה ביתית. מציאות לא קיימת.
וזה מעשה שלא ייעשה.
לשאלתך. אין כל איסור לבדוק ביום שישי, גם אם אין פיקוח נפש בבדיקה. כיון שבפועל לא גורמים לאדם לעשות מלאכה כלשהי בשבת. שהרי העובדים יטפלו בכל מקרה במספר זהה של בדיקות.
|
|
ברור לך שיש כזה היתר הלכתי?? אני יכול לבקש מטבח חילוני שממילא מבשל בשבת שיבשל בשבילי מכיוון שבלאו הכי הוא בין כך ובין כך יבשל?? נשמע לי ממש לא הגיוני נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2022 09:07 |
|
| |
אין כזה היתר ולא יהיה. אולי אפשר למכור את ההיתר הזה ל"רבני" צהר, האם יוכלו לעשות בו שימוש נרחב. למעשה הבאתי כאן פסק של הרב מוצפי,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2022 13:42 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | avishai323 כתב: |  |
וזה מעשה שלא ייעשה.
|
|
ברור לך שיש כזה היתר הלכתי?? אני יכול לבקש מטבח חילוני שממילא מבשל בשבת שיבשל בשבילי מכיוון שבלאו הכי הוא בין כך ובין כך יבשל?? נשמע לי ממש לא הגיוני נשלח מהאנדרואיד שלי |
| המשל אינו דומה למנשל כלל. לגבי טבח, יש איסור ליהנות ממעשה שבת.
וידיעת עובדה בלבד, אינו בגדר הנאה ממעשה שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2022 13:44 |
|
| |
באופן כללי, אדם שכותב שאסור לעשות דבר מה. עליו לנמק את האיסור. להגדיר מהו האיסור.
האם לפני עוור, משהו אחר. פשוט להגדיר למה הוא חושב שאסור.
בלי הגדרה ברורה, אי אפשר להתייחס בכלל לטיעון שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 09:47 |
|
| |
אני חושב שנומק היטב הסיבה, גם הובא סימוכין מהרב מוצפי.
אתה כמובן יכול להתעלם ולהמשיך בחייך השלווים, כל זה לא ישנה את ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 10:11 |
|
| |
לא הגדרת מהו האיסור לדעתך.
האם מעשה שבת. לפני עוור. או משהו אחר. ומה מקור האיסור עליו אתה טוען.
זה בסדר גמור. אך כמובן לא מאפשר להתייחס לטענה שאסור, בלי להסביר למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 11:05 |
|
| |
שו"ע: היוצאים בשיירא במדבר, והכל יודעים שהם צריכים לחלל שבת כי מפני הסכנה לא יוכלו לעכב במדבר בשבת לבדם, ג' ימים קודם שבת אסורים לצאת, וביום ראשון ובשני ובשלישי מותר לצאת, ואם אחר כך יארע לו סכנה ויצטרך לחלל שבת מפני פיקוח נפש, מותר, ואין כאן חילול; מג"א: וריב"ל ח"ב ס' נ"ג כ' דכיון דיודע בודאי שיחלל שבת אסור וכ"כ רדב"ז ח"א ס"י ועפ"ז סומכין עכשיו שמסתכנין בעצמן שלא לחלל שבת (כ"ה): שו"ע: שולח אדם אגרת ביד אינו יהודי, ואפילו בערב שבת עם חשיכה; והוא שקצץ לו דמים, ובלבד שלא יאמר לו שילך בשבת; משנ"ב: שילך בשבת - וה"ה שלא יאמר לו ראה שתהא שם ביום א' או ביום ב' וכיוצא בזה וידוע שא"א לו להיות שם אלא א"כ ילך בשבת דזה הוי כאלו א"ל לך בשבת [אחרונים]:
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 11:15 |
|
| |
אתה מערבב כאן אסופת דברים בלי קשר. התחלת עם איסור לאדם לעשות מעשה שיגרום לו לחלל שבת בעצמו מטעם פיקוח נפש, מלבד במקרים שמותר.
לא קשור לנושא.
עברת לדין איסור אמירה לעכו"ם, שאסור אם אומר לו לעשות פעולה שוודאי יאלץ לעשות בשבת. שאי אפשר לפני ואי אפשר אחרי. בדיקות קורונה, יש סיכוי שיבוצעו לפני שבת, ויש סיכוי שיבוצעו אחרי שבת.
תמשיך ללמוד זה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 11:20 |
|
| |
אם לא הבנת את הקשר, אז כנראה זה לא בשבילך. אתה בסך הכל צריל לדעת שיש נושא הלכתי שנקרא בדיקת קורונה ביום שישי, ואם ח"ו תיקלע למצב כזה, ויראת שמיים נגעה בליבך, הרם טלפון לרב שאתה מתייעץ איתו בענינים הלכתיים אלו, ותשאל אותו מה הדין. מן הסתם הוא ידון בסעיפים הנ"ל שהזכרתי לעיל, ואז תשאל אותו מה הקשר, ולמה, וכו', הוא ישמח לענות אני מניח.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2022 12:04 |
|
| |
היית יכול לכתוב הרבה יותר פשוט.
יש דין לקדש על היין, ואם אין לו, אפשר לקדש על פת. ומכאן ראיה שאסור להבדק ביום שישי.
ואם לא הבנת מה הקשר, תשאל רב. ומן הסתם הוא יסביר לך.
|
|
|
|
|