| נשלח ב-9/1/2022 15:02 |
|
| |
תופעה נרחבת של ישראלים שיוצאים חיובי לנגיף וממשיכים בחייהם כרגיל בלי שאף אחד ידע
על רקע שינוי המדיניות של משרד הבריאות והעליה בהיקף התחלואה בזן האומיקרון של נגיף הקורונה, ישראלים רבים לא מדווחים על כך שנדבקו בנגיף. אנשים מבצעים בדיקת קורונה ביתית, אך ברגע שרואים כי הם חיוביים לנגיף, לא הולכים לבצע בדיקת PCR וממשיכים בחייהם כרגיל וכך מדביקים את סביבתם. מדובר בתופעה רחבה שתופסת תאוצה בתקופה האחרונה בעקבות הבלבול בהנחיות. "אני יכול להגיד שזאת הזייה", סיפר ו', עובד בחברת היי-טק גדולה באזור המרכז, בשיחה עם N12. "כל אחד עושה מה שבא לו, אם מישהו אצלנו בחברה יוצא חיובי באנטיגן, מספיק שהוא יעשה עוד אחד או עוד שניים והוא ייצא שלילי". הוא הוסיף כי "אף אחד לא הולך לבדיקות PCR, כי אז אתה נכנס למערכת. בוודאות אני יודע על אנשים מהעבודה שלי שעושים את זה. פשוט לוקחים עוד בדיקה ועוד בדיקה עד שיוצאים באיזה בדיקה אחת שליליים ומשקרים על כולם. מה שהולך פה זה שוק". גם ט', סטודנט באוניברסיטת אריאל סיפר על התופעה המדאיגה: "אנחנו בתקופת מבחנים כרגע והאוניברסיטה לא באמת מתחשבת בנו, מבחינתם מי שלא מגיע למועד של הבחינה יעשה אותה בסוף או באמצע סמסטר ב'. ככה שאף אחד לא מענין אותו כרגע, כולם פשוט מגיעים אם הם חולים או לא, כי האוניברסיטה לא מסכימה לעשות שום דבר באופן מקוון". כמו במקרה חברת ההיי-טק של ו', סיפר ט' על אנשים שעושים את הבדיקות הביתיות, ולאחר שהן יוצאות חיוביות הם לא ניגשים לבדיקת PCR כנדרש, אלא יוצאים למבחנים למרות שהם חולים. "כמעט כל אוניברסיטת אריאל עושים ככה. פשוט עושים בדיקות, רואים שהם חיוביים ולא עושים עם זה כלום אחר כך", הסביר ט'. "לי היה בדיוק אותו סיפור, עשיתי בדיקה ביתית ויצאתי חיובי, פשוט השתדלתי להיות יותר בחדר שלי אבל כן נחשפתי לעוד אנשים, לשותפות שלי בדירה למשל. כולם באריאל ככה, האוניברסיטה אמרה לנו שמי שלא יגיע, ולא משנה מה הסיבה, לא יוכל לעשות עכשיו את המבחן, רק במהלך סמסטר ב', זה אבסורד". גם י', צעירה ממרכז הארץ, סיפרה לN12: "גיליתי שאני חיובית לקורונה והחלטתי לא לספר לאף אחד. ביקשתי מחבר, רק לו סיפרתי, שלא יספר את זה לאף אחד. לא רציתי שיידעו". היא הוסיפה: "אני מתכוונת להחלים ולצאת בלי לעדכן אף אחד." https://www.mako.co.il/news-lifestyle/2022_q1/Article-8781b65e26e3e71026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802 נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:35 |
|
| |
תוך שבועיים מחורבנט יודיע על נצחון האומיקרון כי חוץ מחולים מאושפזים יהיו מעט מאומתים
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:37 |
|
| |
בהמשך הגל הראשון החסידים כולם הפכו לבלזאים ותולדותים בגל השלישי הספרדים הפכו לחסידים בגל הרביעי הליטאים הפכו לחסידים ובגל החמישי החילונים הפכו לחרדים....
אלה סיפורים לכתבה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:50 |
|
| |
עוד הפעם עם השטויות שלכם?
בגל הראשון חצי ממי שנכנס לאישפוז בבית חולים לא יצא בחיים. זה בכלל בר השוואה למה שקורה היום ??
מי שמחוסן\מחלים בתוקף, ה-"אומי" לא שונה עבורו מוירוס עונתי טורדני. זה המצב שהיה בגלים הקודמים ??
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:53 |
|
| |
הלוואי שזה היה כך, יש יותר מעשר חולים קשים מחוסנים כל יום בימים האחרונים, ולפי קצב ההכפלה של המאומתים, גם אם לא יהיו חולים חדשים, מתוך החולים הקיימים שבוע הבא יהיו מאות חולים קשה מחוסנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עוד הפעם עם השטויות שלכם?
בגל הראשון חצי ממי שנכנס לאישפוז בבית חולים לא יצא בחיים. זה בכלל בר השוואה למה שקורה היום ??
מי שמחוסן\מחלים בתוקף, ה-"אומי" לא שונה עבורו מוירוס עונתי טורדני. זה המצב שהיה בגלים הקודמים ?? |
|
לגבי ה"אומי" בול אותו דבר לגבי מי שאינו מחלים/לא מחוסן. אבל אם אפשר לקדם את האג'נדה, למה לא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 15:59 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | עוד הפעם עם השטויות שלכם?
מי שמחוסן\מחלים בתוקף, ה-"אומי" לא שונה עבורו מוירוס עונתי טורדני. זה המצב שהיה בגלים הקודמים ?? |
|
לגבי ה"אומי" בול אותו דבר לגבי מי שאינו מחלים/לא מחוסן. אבל אם אפשר לקדם את האג'נדה, למה לא? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שוב הטרלה מספר 9474547
אדון תמניא החליט כנגד כל המומחים שהסיכוי למחלה קשה ותמותה מה"אומי" שווה בין מחוסנים\מחלימים בתוקף לשאינם. מניין לו להחליט נגד הנתונים המחקרים והמומחים ? כי הוא תמניא החכם באדם ורק הוא יודע להחליט לבד בלי נתונים ובלי מחקרים כי ככה בא לו.
אתה לא מבין שזה כבר מיצה את עצמו? זה משעמם אותנו. בפעם הראשונה שאתה מגלה את ערוותך בפומבי זה סנסציה, בפעם השנייה פחות, בפעם השלישית כבר מתרגלים. בהמשך כבר לא יורקים לכיוונך..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 16:09 |
|
| |
| מחנכת כתב: |  | | הלוואי שזה היה כך, יש יותר מעשר חולים קשים מחוסנים כל יום בימים האחרונים, ולפי קצב ההכפלה של המאומתים, גם אם לא יהיו חולים חדשים, מתוך החולים הקיימים שבוע הבא יהיו מאות חולים קשה מחוסנים. |
|
1) רוב המאושפזים קשה אינם מחוסנים בתוקף.
2) מאות חולים קשה מתוך מיליוני מאומתים זה בערך כמו וירוס עונתי. רק שכאן באופן חד פעמי זה קורה במסה גדולה. אפשר לראות מה קורה בעולם. בינתיים אין שם עומסים דרמטיים בבתי החולים.
3) יש מאושפזים גם מהדלתא (הבוסטר נכנס לשלב שהוא פחות יעיל במניעת הדבקה גם מול הדלתא, אך עדיין היעילות מפני מחלה קשה נשארה עדיין בעינה, ולכן יש גם יותר הדבקות בדלתא.)
4) בגלל ההדבקה הנרחבת, יש הרבה שאושפזו מסיבה אחרת ונדבקו בתוך בתי החולים, כך פרסמו כמה מהלי בתי חולים אך בלי לנקוב במספרים מדויקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 17:08 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | בהמשך הגל הראשון החסידים כולם הפכו לבלזאים ותולדותים בגל השלישי הספרדים הפכו לחסידים בגל הרביעי הליטאים הפכו לחסידים ובגל החמישי החילונים הפכו לחרדים....
אלה סיפורים לכתבה ? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 17:36 |
|
| |
המדיניות של הממשלה עכשיו היא לא למנוע הדבקה בגלל ההשערה שהאומיקרון פחות מסוכן, במצב הזה אין טעם להיבדק
תוקן על ידי A_Smithee ב- 09/01/2022 18:05:51
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 17:57 |
|
| |
התכוונת שה"אומי" מזיק פחות. מבחינת הדבקה, זה מדביק בקצב מטורף. תוך חודש כולנו מדובקים..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 18:06 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | התכוונת שה"אומי" מזיק פחות. מבחינת הדבקה, זה מדביק בקצב מטורף. תוך חודש כולנו מדובקים.. |
|
תוקן
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 18:47 |
|
| |
מחנכת
| חריף_ומקשה כתב: |  | הלוואי שזה היה כך, יש יותר מעשר חולים קשים מחוסנים כל יום בימים האחרונים, ולפי קצב ההכפלה של המאומתים, גם אם לא יהיו חולים חדשים, מתוך החולים הקיימים שבוע הבא יהיו מאות חולים קשה מחוסנים.
1) רוב המאושפזים קשה אינם מחוסנים בתוקף.
2) מאות חולים קשה מתוך מיליוני מאומתים זה בערך כמו וירוס עונתי. רק שכאן באופן חד פעמי זה קורה במסה גדולה. אפשר לראות מה קורה בעולם. בינתיים אין שם עומסים דרמטיים בבתי החולים.
3) יש מאושפזים גם מהדלתא (הבוסטר נכנס לשלב שהוא פחות יעיל במניעת הדבקה גם מול הדלתא, אך עדיין היעילות מפני מחלה קשה נשארה עדיין בעינה, ולכן יש גם יותר הדבקות בדלתא.)
4) בגלל ההדבקה הנרחבת, יש הרבה שאושפזו מסיבה אחרת ונדבקו בתוך בתי החולים, כך פרסמו כמה מהלי בתי חולים אך בלי לנקוב במספרים מדויקים. |
|
1) מה אפשר לעשות שהנתונים הם לא כדבריך, כרגע רוב גדול של המאושפזים הם מחוסנים בתוקף. 2) לא משנה מתוך כמה מאומתים זה, בפועל כשיהיו אלפי חולים קשה, ואלפי מתים, זה לא ינחם אותם אם זה וירוס עונתי, או דבר אחר, והקריסה בבתי החולים תהיה בלתי נמנעת, גם אם זה וירוס עונתי, בתי החולים לא ערוכים לעוד כמה אלפים, ויותר, של חולים נוספים. 3) לא הבנתי מה משנה מה שיש מאושפזים גם מהדלתא, בפועל עד לפני כעשרה ימים בקושי היו מאושפזים מחוסנים, ועכשיו רוב המאושפזים הם כאלו. 4) יש כאלו שאושפזו מסיבה אחרת, מה זה משנה לכך שבפועל רוב המאושפזים החדשים אינם כאלו, אלא כאלו שהיו מחסונים, ואושפזו בגלל הקורונה, ודי בכך כדי לגרום לקריסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:13 |
|
| |
עצרתי ב1 ואני מפסיק להתווכח איתך. מי שממציא נתונים אינו בר שיח מבחינתי.
נתונים ממשרד הבריאות: מאושפזים עכשיו במצב קשה: 124 (כ61.4%) אינם מחוסנים או שהחיסון שלהם אינו בתוקף. 78 (כ38.6%) מחוסנים.

|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2022 19:29 |
|
| |
למר חריף: אני כמובן לא רוצה לעודד את ה"קונספירציות", אבל האם אתה בטוח שאחוז המאושפזים במצב קשה של אלו שהחיסון שלהם בתוקף (דהיינו שקבלו כבר חיסון שלישי), הם כל כך יותר נמוכים מאשר האחוז שלהם באוכלוסייה?...
פשוט למיטב ידיעתי לפחות חצי מהאוכלוסייה טרם קבל חיסון שלישי, אלא אם כן אתה מדבר על שכבת גיל מסוימת בה יותר מחוסנים בחיסון שלישי...
|
|
|
|
|