בית פורומים בחדרי חרדים

ארוע בני ערובה בטקסס בטמפל רפורמי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2022 11:09 לינק ישיר 
מצדרביעי

למר א-סמית:

האם אתה חולק על כך שהאובססיה נגד "האפרטהייד" של ישראל היא לא רציונלית, בוודאי אם משווים את זה לחוסר היחס להפרות הרבה יותר חמורות של זכויות אדם שקורים בהרבה מקומות בעולם ולא מעניינים אף אחד???

יש עוד שם/הסבר לתופעה הזאת, מעבר לאנטישמיות/אוטו אנטישמיות?

סתם הערת אגב, כמובן לא רוצה להיות חוזה שחורות, אני בעד שימשיך להיות לך כיף בארה"ב הטמאה, אבל לצערנו ההיסטוריה הוכיחה שהאידיוטים השימושיים שחשבו שאם יצטרפו לאנטישמיים ויגנו באופן דו פרצופי התנהגויות "לא מוסריות" של הכבשים האחרות, הזאב לא יגיע אליהם טעו בגדול...
(אמצא לך בל"נ בהמשך היום מכתב של "אנשי רוח" יהודים בגרמניה נגד "ההכפשות" של גרמניה הנאצית אחרי ליל הבדולח)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 16/01/2022 11:19:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 11:21 לינק ישיר 
מצדרביעי

hhaavv כתב:
ולכן רוב רובם (לפחות של מנהיגי הקהילות והסטודנטים ל'רבנות' במוסדות שלהם) תומכים בהסכם הגרעין המקורי?   

הרבה יותר גרוע מזה, 100 פרחי "רבנות" כתבו מכתב נגד "פשעי" ישראל במבצע שומר החומות:

https://www.makorrishon.co.il/news/350417/

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 16/01/2022 11:36:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 11:58 לינק ישיר 

החב"דניקים: בשיא חטיפת בני ערובה בטקסס: השליח בסאות'לייק הרב לוי גורביץ' קרא לחברי קהילתו להתפלל לשלום החטופים. במוצ"ש יזם בית חב"ד אירוע זום כלל קהילתי בו התכנסו חברי שתי הקהילות בתפילה ובסולידריות. "אנחנו קהילה אחת", הכריז הרב גורביץ'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 12:20 לינק ישיר 
a_smithee

hhaavv כתב:
ולכן רוב רובם (לפחות של מנהיגי הקהילות והסטודנטים ל'רבנות' במוסדות שלהם) תומכים בהסכם הגרעין המקורי?   

הסכם הגרעין המקורי כל כך גרוע? שנוי במחלוקת, רוב בכירי מערכת הביטחון בארץ חושבים שהעזיבה שלו הייתה מוטעית ומזיקה
הלך הרוח של רובם הוא העדפה של פתרונות דיפלומטיים על פני צבאיים בכל נושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 12:30 לינק ישיר 
a_smithee

מצדרביעי כתב:
למר א-סמית:

האם אתה חולק על כך שהאובססיה נגד "האפרטהייד" של ישראל היא לא רציונלית, בוודאי אם משווים את זה לחוסר היחס להפרות הרבה יותר חמורות של זכויות אדם שקורים בהרבה מקומות בעולם ולא מעניינים אף אחד???

יש עוד שם/הסבר לתופעה הזאת, מעבר לאנטישמיות/אוטו אנטישמיות?

סתם הערת אגב, כמובן לא רוצה להיות חוזה שחורות, אני בעד שימשיך להיות לך כיף בארה"ב הטמאה, אבל לצערנו ההיסטוריה הוכיחה שהאידיוטים השימושיים שחשבו שאם יצטרפו לאנטישמיים ויגנו באופן דו פרצופי התנהגויות "לא מוסריות" של הכבשים האחרות, הזאב לא יגיע אליהם טעו בגדול...
(אמצא לך בל"נ בהמשך היום מכתב של "אנשי רוח" יהודים בגרמניה נגד "ההכפשות" של גרמניה הנאצית אחרי ליל הבדולח)

האובססיה לישראל קיימת לטוב ולרע, לתמיכה ולהתנגדות בעולם המערבי, זה נובע מההיסטוריה של היהדות והנצרות, מאנטישמיות והתגובה אליה ומהעובדה שישראל נתפסת כחלק מהעולם המערבי. ודאי שיהודים היא מעניינת יותר, ולא כולם חושבים כמוך, חלקם חושבים שמדיניות מסוימת של ישראל היא לא מוסרית ואפילו מסוכנת ולכן מתנגדים לה ומנסים לשנות אותה.  

אגב יש גם ישראלים שחושבים ככה למה אסור לתמוך בהם? האם מותר לתמוך רק בממשלה? הימין לא גייס תרומות ותמיכה מארה"ב כשהיה באופוזיציה?    

סתם הערת אגב, אני לא מתגורר בארה"ב.     
בגרמניה חיו מאות אלפי יהודים ולכן כנראה אפשר למצוא הרבה, האם המכתב המדובר נכתב מרצון או בלחץ השלטונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 12:35 לינק ישיר 

למר א סמית:
עוד לא הסברת איך מכתב רשמי של 100 "פרחי רבנות" התוקף את ישראל שמעיזה להגן על עצמה בשומר החומות (!) הוא סך הכול מחשבה שה"מדיניות של ישראל מסוכנת", ואיך מחשבה שאין למדינת ישראל זכות קיום היא "ביקורת"???

אין לי  בעיה עם התערבות של יהודי ארה"ב בגבולות סבירים בנעשה בישראל, יש לי בעייה עם אובססיה שלא מביישת את גדולי האנטישמים...
התירוצים שאתה מסביר לאובססיה, הם בדיוק ה"הסברים" הדלוחים שמנסים לתת לתופעת האנטשימיות בכללה, וכמובן שהם אינם מספקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 12:46 לינק ישיר 
a_smithee

מצדרביעי כתב:
למר א סמית:
עוד לא הסברת איך מכתב רשמי של 100 "פרחי רבנות" התוקף את ישראל שמעיזה להגן על עצמה בשומר החומות (!) הוא סך הכול מחשבה שה"מדיניות של ישראל מסוכנת", ואיך מחשבה שאין למדינת ישראל זכות קיום היא "ביקורת"???

אין לי  בעיה עם התערבות של יהודי ארה"ב בגבולות סבירים בנעשה בישראל, יש לי בעייה עם אובססיה שלא מביישת את גדולי האנטישמים...
התירוצים שאתה מסביר לאובססיה, הם בדיוק ה"הסברים" הדלוחים שמנסים לתת לתופעת האנטשימיות בכללה, וכמובן שהם אינם מספקים...

אפשר להתווכח ולנסות להציג לך נקודת מבט שונה על הסכסוך הישראלי-פלסטיני ששומר החומות הוא רק חלק ממנו אבל זה כנראה יהיה חסר תועלת, פשוט תדע שיש כאלו - בארץ ובחו"ל - שחושבים בכנות אחרת ממך - גם בגלל שערכיהם שונים משלך וגם בגלל שמנתחים אחרת את המצב
אני לא יודע מה זו התערבות בגבולות סבירים, פעולה נגד הסכם מדיני שממשלת ישראל חושבת שהוא חיוני זה סביר? פעולה נגד מבצע צבאי שממשלת ישראל חושבת שהוא חיוני זה סביר?
אני לא חושב שיש אובססיה מצד יהודים אלא פשוט התעניינות - מכל כיוון - בגלל שהם יהודים
מה דעתך על האובססיה של האוונגליסיטים כלפי ישראל? ממה היא נובעת? האם הם "אנטישמים" כלפי הפלסטינים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 13:07 לינק ישיר 

בבקשה לענות בכן/לא, האם מי שחושב שלמדינת ישראל אין זכות קיום, האם יש סיכוי שאיכשהו הוא לא אוטו-אנטישמי?

שוב, גם בתקופה שלפני השואה ואפילו אחרי ליל הבדולח, ניתן היה לשחק ולהציג "2 צדדים" כי אחרי הכול האוסט יודן האלו באמת עושים נזק, במיוחד אותו "פאשסיט" שרצח את הדיפלומט הגרמני ו"בגללו" היו פרעות ליל הבדולח, הנה למי שלא מכיר:

לגבי האוונגליסטים - יש להם בהחלט מניעים דתיים ומעולם לא התכחשתי אליהם (אם כי במקרה שלנו, הם צודקים באמת מבחינה תיאולוגית כמובן רק בחלק שנלקח מהיהדות ללא התוספות)...
גם לרפורמים יש מניעים "דתיים" להיות נגד מדינת ישראל, הבעייה היא שלאותה דת יש הרבה מאפיינים ומוטיבים אוטו-אנטשימיים כאמור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 14:05 לינק ישיר 

זו לא שאלה שאפשר לענות עליה בכן/לא שיכסה את כל האמירות. למשל מי שתומך באמירה הבאה "למדינת ישראל אין זכות קיום אם היא לא מאפשרת לבני הישיבות ללמוד תורה ללא הפרעה", האם הוא אנטישמי? האם הוא תומך בחיסול ישראל במידה ולא תעמוד בכך?
מי שתומך באמירה "למדינת ישראל אין זכות קיום אם היא שוללת זכויות אזרח מהפלסטינים", האם הוא תומך בשיגור טיל גרעיני לתל אביב? האם הוא רוצה שישראל תשנה את מדייותה ותאפשר קיום מדינה פלסטינית? אולי הוא תומך במתן אזרחות וזכויות שוות לפלסטינים?
גם מי שתומך באמירה הבאה "למדינת ישראל אין זכות קיום" לא בהכרח תומך בחיסול ישראל, חלק מחסידי סטמר יתמכו באמירה הזאת אבל הם מן הסתם לא תומכים בגירוש יהודים מהארץ או בהפיכתם לאזרחים סוג ב, זה מבטא את אמונתם שהקמת המדינה הייתה טעות ושקיומה מהווה בעיה דתית ("מרידה במלכות שמים" לדבריהם).

יש (ופעם היו הרבה יותר) יהודים שחושבים מסיבות שונות שהקמת מדינת ישראל הייתה טעות ושקיומה הורס את היהדות כפי שהם מבינים אותה או מזיק ליהודי התפוצות או בהכרח גורם לאי צדק ודיכוי, השאלה היא מה הם חושבים שצריך לעשות עכשיו, אם הם חושבים שצריך לגרש את היהודים מהארץ או להרוג אותם או להפוך אותם לאזרחים סוג ב זה דבר אחד, אם זה מבטא אמירה "היה עדיף שכל זה לא היה קורה" זה דבר אחר ואני מסופק כמה מתוך אלו שאומרים את זה תומכים בגירוש/הרג/אפלייה של יהודים בארץ  

לגבי ליל הבדולח והמשטר הנאצי טרום השואה, אם אתה מתעקש להגן עליו בבקשה, אני חלוק עליך לגבי זה אבל למה זה רלבנטי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 21:16 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

אלי_ו כתב:

אלה לא רפורמים להכעיס אלא רפורמים לתאבון.

כשיהודים כאלה נמצאים בצרה, הם קודם כל יהודים.

רוב מה שכתבת יפה ונכון, אבל לא מסכים כל כך עם המשפט שכתבת, חלק גדול מהרפורמים כן מונעים מאנרגיות של "להכעיס", ואצל חלקם כמעט כל היהדות שלהם מתבטאת ב"תיקון עולם" פרוגרסיבי במסגרתו מנסים באובססיביות להילחם בישראל...
על פי סקרים עדכניים, אחד מכל 10 "יהודים" בארה"ב סבור שלמדינת ישראל אין זכות קיום (!), ותרשה לי להמר שרובם משתייכים ל"קהילות" הרפורמיות, מה שאומר שבקרב הקהילות מדובר בהרבה יותר מאשר אחד לעשר...
הנה המקור:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 16/01/2022 10:26:39

חייתי בארה"ב, הכרתי יהודים חרדים, הכרתי יהודים חילונים.

אני זוכר שפגשתי אדם שבסוף פגישה, כמה ימים לפני פסח, איחל לי פסח שמח, אמר שהוא עצמו יהודי אבל בעצמו לא מציין את החגים היהודיים ולמעשה אין לו קשר ליהדות בכלל.

צריך להבין משהו, בישראל לחילוני בד"כ אין בעיה להשאר יהודי. הוא יהודי כי כל מי שסביבו יהודי.
הוא לא צריך בית כנסת או קהילה (למעט אולי כשעושים בר מצווה לילד או הולכים לבית כנסת לשמוע שופר בסוף תפילת נעילה וכמובן לומר קדיש)

גם להיות יהודי דתי בישראל זה לא מאוד קשה, אין כמעט מקום בישראל שאין לך בית כנסת ומקווה במרחק הליכה מהבית.

בחו"ל יהודי דתי חייב לגור בשכונה שיש בה מספיק יהודים דתיים ובית כנסת במרחק הליכה. קצב כשר וכו'.

יהודי חילוני שרוצה לשמור על קשר עם היהדות לא יגור במיוחד בשכונה עם דתיים והדרך היחידה עבורו לשמור על קשר עם יהודים אחרים היא דרך הטמפל הרפורמי.

עבור רובם הטמפל יותר דומה למועדון חברתי מאשר לבית כנסת.
וכן, חלק מהם יהודים שמאלנים שלא מתלהבים ממדינת ישראל.

אבל צריך להבין שמדובר באנשים שהבחירה שלהם היא לא בין הטמפל לשטיבעל החסידי אלא בין הטמפל לאיבוד כל קשר ליהודים אחרים.

יהודי חילוני אמריקאי שלא הולך לטמפל, בהרבה מקרים יודע רק מהחדשות על החגים היהודיים.

אני מן הסתם לא מתלהב מהרפורמים אבל אני לא רואה בהם אויבים, לפחות לא הרפורמים בחו"ל. הם ברובם אחינו, יהודים שרוצים לא לאבד קשר עם העם היהודי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2022 22:40 לינק ישיר 
hhaavv

אלי_ו כתב:

אני מן הסתם לא מתלהב מהרפורמים אבל אני לא רואה בהם אויבים, לפחות לא הרפורמים בחו"ל. הם ברובם אחינו, יהודים שרוצים לא לאבד קשר עם העם היהודי.

אתה מדבר על האדם מן השורה שחבר בטמפל רפורמי. עליו אין שום דיון, הוא באמת מנסה קצת לשמור על קשר. האויבים - הם המנהיגים שבאסטרטגיה מחושבת היטב מעוניינים להרוס את שאר עם ישראל מסיבות כאלה ואחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ארוע בני ערובה בטקסס בטמפל רפורמי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext