|
|
| נשלח ב-21/1/2022 16:09 |
|
| |
אתמול הייתה איזו גברת חרדית שניסתה קצת לצבור עוקבים בטוויטר . היא העלתה פוסט מעלילני על אושיית רשת חרדית ובפוסט היא סיפרה שלאותו כוכב רשת יש דירת זימה אליה מגיעות נשים נשואות מבני ברק והוא וחבריו עושים שם את מה שעושים וכו וכו וכו . וכמובן שהוסיפה את המילים לכאורה ולכאורה . הטעות שלה שהיא נפלה על בחורצ'יק לא פראייר . הוא מיד הגיב לה שכבר דיבר עם עורך דין ותוגש נגדה תביעה כספית למען יראו ויראו . באותו רגע שהוא צייץ את דבר התביעה שבדרך . הפוסט המדובר נמחק וכל חמש דקות היא העלתה התנצלות שונה בנוסח אחר . בכל ציוצי ההתנצלות שלה היא שינתה גרסאות. באחד היא אומרת שזה היה בצחוק ובשני שזה שמועות ששמעה מחברות שריכלו, ושבכלל היא לא התכוונה לאותו כוכב רשת ובלה בלה בלה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2022 19:29 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | למר קלעפער: חבל שאתה נמהר להשיב בלי לקרוא בעיון את דבריי שהדגישו באופן ברור שאין בכוונתי להביע דעה, אלא רק "מראה מקום" למי שמנסח יפה את הצד הזה בטיעון:
|
|
במחילה מכבודך, מה כוונה שלא הבעת דעה כשהיא כתובה בפירוש, אתה הסכמת עם הדוברים שלפניך וכתבת שדבריהם "בצדק". והבאת כדי לחזק את דבריהם כתבה "בטוב טעם ובלומדעס" (היכן למדת? בגור נדל"ן?)
ועוד קינחת בשקר שרק פורסמה עדות אחת על יחסים בהסכמה (מבלי להיכנס לענין הניצול והמרות).אפילו איש חשוב שהגן, לטעמו בגלל שלא היו הודעות מהדיינים על שהם נפגשו עם הנפגעות, בתחילה, כבר ביער את ספרי ולדר, כלומר שמי שעשה זאת רק עזר לחברה החרדית לנקות מתוכה זוהמה.
מי שמתעסק בשליח ששלח הקב"ה לבער את החרולים בכרמו במקום להתעסק בצער הנפגעים הינו רשע.
זה כמו להתעסק בזהות הפוליטית של מי שחיסל מחבל שעמד לעשות פיגוע, אולי הוא שונא ערבים ורוצה ללכלך עליהם?..
ואתה עוד מבקש יין? אפילו לכרמא לא תקרב!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2022 19:36 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | לי שלום ולביתי שלום, מה אכפת לי מילדים שרצחו להם את הנפש. מה אכפת לי מילדות שאימללו אותן לחיים. איך אמר לי פעם רב חשוב על רב אחר (גם חשוב למרבה הדאבה) "אני הכרתי את קורבנותיו" אנשים שלא מצליחים בחייהם ובנשואים, כל הזמן בדיכאון וחשש. ואני לא מדבר על סיפורים אלא אנשים שאני מכיר, שאצלי בכו, שאני בכיתי עמם.
הרשעות, מצטער, כן, אתם רשעים, נכון, ימנים, נכון, חרדים "פתוחים", נכון אולי אף משכילים (במובן החיובי) אבל אנשים שלא מפריע להם שאברך בן ארבעים בדיכאון כי הרבי שלו בחיידר ניצל אותו פעמים רבות. לא מפריע לכם כלום, אין בכם לא תורה ולא ירא"ש. אה, כן, שמירת החברה החרדית.
שה"חברה החרדית" (מושג מודרני מטופש) תאבד אלף פעמים ואל תבכה ילדה צדיקה אחת שחיללו את תומתה.
הבריסקר רב היה אומר: שכשמגיעים אצלי לדבר על "אהבת" ישראל אני יודע שאין לא אהבת התורה והקב"ה וגם לא אהבת ישראל. על דרך זו צריך לומר: כשמדברים איתי על לשון הרע ורחמים על ולדר וכו' אני יודע שאין כאן שום רחמים, רק רשעות.
שני הצדדים כאן נקטו בדרך הקיצונית, ומקשקשים קיש קיש קריא.. יש את דרך האמצע, לפיה קודם כל מבררים היטב האם אמת נכון הדבר נעשתה התועבה, ואז יוצאים בפרסום הבעיה בדרך הנוכחית היא, שיוצאים בפרסום "כדי לראות אם יש עוד מתלוננים", ואז נוכל להכשיר את הפרסום.. על זה גם היה הויכוח בנושא פרשת ולדר, על הפרסום המוקדם עוד לפני שהצטברו כל העדויות ועוד לפני שהוכחו מעט העדויות שכן היו מה קורה כאשר אכן נמצא שהאדם פוגע בילדים, יש שני אפשרויות 1. ניתן להפסיק את פגיעותיו בצורה בטוחה וודאית 100% מבלי להרוג אותו 2. אי אפשר להפסיק את מעשיו בדרך אחרת וחייבים לפרסם אותו כדי להפסיק את הפגיעה
במקרה 1. הדרך הנכונה היתה להפסיק את פגיעותיו, ואף להעניש אותו בחומרה בעונש המירבי, שיהיה אפילו 20 שנה בכלא וכולל טיפול המפסיק בצורה סופית את פגיעותיו, במקרה זה אין שום הצדקה לפרסם אותו, פרסום הוא עונש מוות בגויעה איטית, וזוהי אכן שיטת הרבנים, אבל היא כושלת לגמרי כי הם לא תמיד עשו את מה שבדיוק צריך כדי להפסיק, וגם המשטרה ובתי המשפט לא עשו לפדופילים, חילונים ודתיים כאחד, את מה שצריך באמת לעשות כדי להגן על ילדינו, כבר פרסמתי באשכול זה "העונש החרדי החדש"
|
|
אם תבדוק תראה שבתחילה לא הגבתי מטוב ועד רע בענין וולדר הרשע, ותגובתיי החריפו עם הזמן, מאותם גורמים שציינת, חובה לחקור באופן יסודי. ואני איני סומך על עיתונים לא משנה מי ומה הם. רק אם יש לי ראיות משלי. זה באשר לעצמי, אבל המפרסמים עשו את החקירה הזו, הסיפור, היום הדברים יוצאים, התמשך שנים, היו תביעות שוולדר התחייב לפצות ילד בשני מליון ש"ח זה לא היה לאחרונה ממש. ואם העיתונאי חוקר ונפגש עם כמה מעידות ומעידים, זה מספיק. הוא גם התברר כצודק בכל מה שהוא אמר ועשה.
אז אולי אתה ואני (אני עד שבאה לידי עדות ממישהי שאני מכיר, ואתה עד שרבי נקש הודיע שהוא דיבר איתן,) הגזמנו בחששות? אולי? טיפה? והיינו צריכים להיות קשובים לטענות של כמה נשים ומתאבדת אחת? אולי?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2022 19:38 |
|
| |
קלעפער
| A_Smithee כתב: |  | | אני מבין שאתה נגד החוק נגד הטרדות מיניות, למה?
אפשר דוגמה למישהו שעבר שיימינג ושנגרם לו נזק בגלל 'מבטים' או בגלל אמירה חד פעמית? |
|
האברך שצעק פרוצה לחיילת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2022 18:19 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | אז אולי אתה ואני (אני עד שבאה לידי עדות ממישהי שאני מכיר, ואתה עד שרבי נקש הודיע שהוא דיבר איתן,) הגזמנו בחששות? אולי? טיפה? והיינו צריכים להיות קשובים לטענות של כמה נשים ומתאבדת אחת? אולי?
|
|
זה קרה קצת אחרת ממה שתיארת כאן הפרסום הגדול בהארץ היה לאחר עדויות של נשים אנונימיות שהתכתבו עם רבינוביץ בלי שם ופרצוף רק אחר כך הגיעו העדויות הנוספות ועל כך אני קובל, לא יתכן שהודעות אנונימיות ייצרו פרסום שיכול להרוג את הבנאדם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2022 18:26 |
|
| |
כשיקום גוף חרדי דומה לפורום תקנה ויסכים לצאת נגד רבנים גדולים שסרחו יחזור האימון הבריא של הציבור. יש מה ללמוד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2022 20:56 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | למר קלעפער: חבל שאתה נמהר להשיב בלי לקרוא בעיון את דבריי שהדגישו באופן ברור שאין בכוונתי להביע דעה, אלא רק "מראה מקום" למי שמנסח יפה את הצד הזה בטיעון:
במחילה מכבודך, מה כוונה שלא הבעת דעה כשהיא כתובה בפירוש, אתה הסכמת עם הדוברים שלפניך וכתבת שדבריהם "בצדק". והבאת כדי לחזק את דבריהם כתבה "בטוב טעם ובלומדעס" (היכן למדת? בגור נדל"ן?)
ועוד קינחת בשקר שרק פורסמה עדות אחת על יחסים בהסכמה (מבלי להיכנס לענין הניצול והמרות).אפילו איש חשוב שהגן, לטעמו בגלל שלא היו הודעות מהדיינים על שהם נפגשו עם הנפגעות, בתחילה, כבר ביער את ספרי ולדר, כלומר שמי שעשה זאת רק עזר לחברה החרדית לנקות מתוכה זוהמה.
מי שמתעסק בשליח ששלח הקב"ה לבער את החרולים בכרמו במקום להתעסק בצער הנפגעים הינו רשע.
זה כמו להתעסק בזהות הפוליטית של מי שחיסל מחבל שעמד לעשות פיגוע, אולי הוא שונא ערבים ורוצה ללכלך עליהם?..
ואתה עוד מבקש יין? אפילו לכרמא לא תקרב! |
|
רבינו, כידיד קרוב של אדון מצדר (לפני הרבה שנים טובות, והוא לא למד בגור- בהנחה ש"למד בגור" זה לא אוקסימורון), אשתף אותך שהוא אחד האנשים האחרונים שניתן לזלזל בדעתו או בידיעתו בתחום ההטרדות הימיניות. עם זאת, קשה לי להבין מה הוא מצא באותו מאמר (שיווקי) לא קוהרנטי ולא משכנע של גב' קפה שפירא
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2022 21:53 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | למר קלעפער: חבל שאתה נמהר להשיב בלי לקרוא בעיון את דבריי שהדגישו באופן ברור שאין בכוונתי להביע דעה, אלא רק "מראה מקום" למי שמנסח יפה את הצד הזה בטיעון:
ועוד קינחת בשקר שרק פורסמה עדות אחת על יחסים בהסכמה (מבלי להיכנס לענין הניצול והמרות).
ואתה עוד מבקש יין? אפילו לכרמא לא תקרב! |
|
כתבתי שבצדק מפריע להם הרצון של גורמים מסוימים להתעלק על הציבור החרדי ולנסות להרוס אותו בעקבות הפרשיה בלי להיכנס לעצם הדיון האם נכון להתייחס לחשיפות שמגיעות בצורה כזאת, יש?
דרך אגב, תספר לי על עוד עדויות שפורסמו (לא באופן אנונימי, אלא בסגנון של ההקלטה שכנראה הייתה הטריגר להתאבדות), אשמח להשלים את החור שיש לי.
אני כן חושב שהטיעון של גב"ח הוא משהו שלפחות יש להרהר בו (מצד רביעי):)
האם קראת את הטור שלה בקישור שהבאתי?
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/01/2022 21:54:28
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2022 22:10 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | כשיקום גוף חרדי דומה לפורום תקנה ויסכים לצאת נגד רבנים גדולים שסרחו יחזור האימון הבריא של הציבור. יש מה ללמוד נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לצערינו, זה חלק מהבעיה הגדולה באמת של המגזר החרדי, לפחות כמו שאני ועוד הרבה חווים זאת. המגזר החרדי בכלל ומאז הגדילה המשמעותית שלו בשנות ה80, הבטיח שכקהילה סגורה הוא ער ופותר את כל הבעיות באמצעות הקהילה, אבל המציאות היא שכמו בכל מקרה שמצטבר כח ושלטון במקום אחד- יודעים לכרכר על כל דבר שנוח (או משתלם) לתקן בו תקנות, אבל בעוד המון פגעים של הציבור בכלל לא נוגעים. כשיש איזה צל של חשש מהודעת sms אומללה, כל הגדוילים יידעו להתכנס ולדבר ולהסביר, אבל כשיש עושק ומחלוקות וזאבים צמאי דם, כולם ישנים במקרה הטוב, או לוקחים צד נגד הציבור במקרה הרע. מישהו מהמגזר שלנו זוכר שהרב חפוטא הורחק לפני דנים רבות מסיבות מסוימות, או שאנחנו רגילים שכל שנה ישעבה אחרת קוראת לעצמה ישיבת הרמבם וחוסה בצילו (תרתי משמע)? יש הקלטה ביוטיוב, מאוד מביכה על ר' יגאל רוזן, איפה כל הצדיקים זלנו שיביאו ממצאים ברורים בנושא? וביחס למקרים הרבה יותר קטנים ושכיחים- יש גוף שמטפל במורים/רמים סוטים? תשימו לב, הבטיחו לציבור שיהיה גן עדן אם רק יפקידו את השלטון בידי הרב שך והרב אלישיב, מה קיבלנו? עם אדם כמו ולדר, שלכאורה היה מאוד קל לדעת ולקבל החלטה לגביו, לא יכלתם להתמודד; איכשהו, כל הסוטים הגדולים שלנו עד כה התאבדו, למה זה רק אצלינו ככה? הכל כי אין קונצנזוס (ובצדק מסוים) להפקיד את מה שבאמת חשוב לך. על הפלאפון אתה מוכן לוותר, אבל על ההחלטה לגהי המלמד של הבן שלך- אתה יודע היטב כמה שווה ההחלטה של מאן דהוא ממשפחת אלישיב או קנייבסקי. אז תכלס למה צריך את כל ההגבלות האלה? אם הן לא מטפלות במה שחשוב אלא במה שכדאי להם שיסתדרו בלעדינו....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 03:00 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | אז אולי אתה ואני (אני עד שבאה לידי עדות ממישהי שאני מכיר, ואתה עד שרבי נקש הודיע שהוא דיבר איתן,) הגזמנו בחששות? אולי? טיפה? והיינו צריכים להיות קשובים לטענות של כמה נשים ומתאבדת אחת? אולי?
זה קרה קצת אחרת ממה שתיארת כאן הפרסום הגדול בהארץ היה לאחר עדויות של נשים אנונימיות שהתכתבו עם רבינוביץ בלי שם ופרצוף רק אחר כך הגיעו העדויות הנוספות ועל כך אני קובל, לא יתכן שהודעות אנונימיות ייצרו פרסום שיכול להרוג את הבנאדם |
|
על סמך מה אתה אומר שהן רק "התכתבו איתו בלי שם ופרצוף"? היום אחרי שרבים כבר התנצלו בפניו? הוא בפירוש נפגש עימן ויש לו את השמות שלהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 03:11 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | למר קלעפער: חבל שאתה נמהר להשיב בלי לקרוא בעיון את דבריי שהדגישו באופן ברור שאין בכוונתי להביע דעה, אלא רק "מראה מקום" למי שמנסח יפה את הצד הזה בטיעון:
רבינו, כידיד קרוב של אדון מצדר (לפני הרבה שנים טובות, והוא לא למד בגור- בהנחה ש"למד בגור" זה לא אוקסימורון), אשתף אותך שהוא אחד האנשים האחרונים שניתן לזלזל בדעתו או בידיעתו בתחום ההטרדות הימיניות. עם זאת, קשה לי להבין מה הוא מצא באותו מאמר (שיווקי) לא קוהרנטי ולא משכנע של גב' קפה שפירא |
|
אתה כבר כנראה חשת שאני מעריך אותך, ואף מסוגל לדמיין לאן אתה שייך, ולכן ביקשת להמליץ על מצדר, אני מקבל את דעתך ועדותך. אבל לא תקפתי את האברך שעומד מאחורי הניק אלא את הניק ואת דבריו. אפילו זוטא סיפר שיש לו ניק הפוך ב180 מעלות לניק בבא זוטא ובניק הזה הוא מוערך. ואפילו הכי השחלתי כמה מחמאות על מצדר שהוא פתוח ומשכיל אבל הקרומקייט הימינית פשוט שיבשה אותו לגמרי. מה שבא מסתרא דשמלא פסול ולא משנה מה. הוא כל כך משובש שהיה לנו דיון על מי אלים יותר הימין או השמאל שום נתון כבר לא היה יכול לבקוע את העמדה הרגשית שלו שהשמאל אלים יותר. וההפרשים פשוט אסטרונומיים. (אגב, גם מוסברים היטב בדיסיפלינות הרלוונטיות.) וזה גורם לו לאחוז באמת מידה שונה כלפי הדברים.
ודוקא לו מגיע יותר מוסר כי הוא כלל אברן עדין וחכם (עדיין ממה שנראה מהניק).
נ.ב. אהבתי את הטעות הפרוידיאנית המסומנת באדום. בשתי מילים כתבת מה שאני כתבתי בכמה שורות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 03:30 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | למר קלעפער: חבל שאתה נמהר להשיב בלי לקרוא בעיון את דבריי שהדגישו באופן ברור שאין בכוונתי להביע דעה, אלא רק "מראה מקום" למי שמנסח יפה את הצד הזה בטיעון:
ועוד קינחת בשקר שרק פורסמה עדות אחת על יחסים בהסכמה (מבלי להיכנס לענין הניצול והמרות).
כתבתי שבצדק מפריע להם הרצון של גורמים מסוימים להתעלק על הציבור החרדי ולנסות להרוס אותו בעקבות הפרשיה בלי להיכנס לעצם הדיון האם נכון להתייחס לחשיפות שמגיעות בצורה כזאת, יש?
דרך אגב, תספר לי על עוד עדויות שפורסמו (לא באופן אנונימי, אלא בסגנון של ההקלטה שכנראה הייתה הטריגר להתאבדות), אשמח להשלים את החור שיש לי.
אני כן חושב שהטיעון של גב"ח הוא משהו שלפחות יש להרהר בו (מצד רביעי):)
האם קראת את הטור שלה בקישור שהבאתי?
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/01/2022 21:54:28 |
|
נתחיל מהסוף, קראתי. מבחינתי רק הוספת חטא על פשע. לא רק שבמתק שפתיים חיזקת את העמדה המפגרת שאם הטריגר הוא עיתון הארץ אז צריך לשחרר את וולדר וילדים יפגעו רק בגלל העיקרון המפגר והמודרני שאין לו שום מקור ביהדות וזה עיקרון הפרי המורעל, אלא אף הטרחת אותנו לקרוא מאמר מפגר חסר הבנה משפטית, סוציולוגית,וכו, ועוד טענת שזו לומדעס וטוב טעם. טעם של ביצים סרוחות.
ברור שיש הגיון בעקרון הפרי המורעל (והיחס אליו שונה בתכלית בין משפטנים וסגנונות שונים במשפט, בישראל אינו כפי בארה"ב וכו) במידה מסויימת, אבל אין כלל קשר בין זה לעיתונות. יסודות פשוטים של שיטות ממשל וחוקה.
והרי נתתי לך דוגמא, דוקא כי קראתי, האם תפסול את המניע של חייל שמחסל מחבל כי הוא ימני? איזה שטויות.
במקרה זה הפרי המורעל הן הנשים והילדים המעידים. אם הם היו חסידי אהרון ברק ולכן התכנסו לתאם עדויות נגד וולדר כי הוא כתב נגד מערכת המשפט, הם יהיו הפרי המורעל, לא המיקרפון שבו הם מדברים.
כל שאתה יכול לטעון כנגד הארץ הוא שאינך מאמין להם שאכן באו נשים להעיד להם. ואין כל קשר לפרי מורעל. זה כל כך מפגר שאני לא מבין למה אני כלל מתייחס לחברת פורום קפה שפירה שבטח חסידת פייגלין.
ובכלל, הרי מזמן כבר הדיון לא היה הארץ אלא הרב אליהו והרב נקר, אותם האשימו כאן ובעוד מקומות שהם הפיל בחנות החרסינה, הם אלו המבקשים להרוס את החברה החרדית.
פעטעח!! אתה? הניקים כאן בחדרי? הם המגינים על החברה החרדית יותר מהרב נקש? יותר מכל הרבנים שיצאו בקולם? מה לנו ולעיתון הארץ? למה ישראל היום כן אמין?
ןלכן אחזו ואומר. מי שמתעסק עד לזרא בשאלה מי הביא ופוצץ את הסיפור במקום לבכות על הנפגעים, הוא רשע.
יתכן מאד שבחייך אתה צדיק יסוד עולם ואפילו מגחך עלי איך נפלתי בפח שחושב עליך כך. אני מתייחס רק לדברים הכתובים. ואם הדיבוק מעיד עליך, אז אינך רשע אלא טועה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 08:09 |
|
| |
לקלעפער: הבנו שזאת הדת שלך, אבל עדיין לנסות להפוך כל מי שמעז לטעון (או מעז ברוב חוצפתו לצטט טענה לצורך הדיון) שברמת המאקרו כדאי לשקול האם המחיר של נתינת פתח לאנשים שמונעים מרצון להרס חברה להיכנס בצורה צינית שווה את זה, לרשע גמור - זה לא מראה על תרבות דיון מכובדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 10:39 |
|
| |
מה שיכול לגרום נזק לחברה החרדית זו התעלמות מפגיעות מיניות בגלל התבצרות מהעולם העוין בחוץ, אפשר לבדוק מה דברים כאלו עושים לכנסיה הקתולית.
הדרך הטובה ביותר למנוע מגורמים שפועלים מעוינות (אם יש כאלו, הוכח) זה לטפל בעניין ולהקשיב לקורבנות מבפנים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 11:31 |
|
| |
אני רוצה להבהיר כמה דברים: 1. מצדר הוא גם אדם טוב ויקר. בהקשר שלנו, ציינתי שבתחום ההטרדות המיניות במגזר החרדי יש לו בקיאות רבה מהרבה כיוונים; הוא מכיר לאורך שנים, פוגעים, נפגעים ומטפלים. 2. גב' קפה שפירא טענה טענה שעל פניה נשמעת ראויה לדיון, בעיקר מהמקום שממנו היא הגיע ולבמה שבה הדברים פורסמו. כל קורא הארץ מקבל כל יום הטפות מוסר וצדקנות על המתנחלים, אחד המגזרים שעובד קשה ביותר הוא ה"מרכז שמאל", שכל יום מגייס איש ימין אחר כדי להטיף למגזר שלו - ותמיד דרך במה של השמאל. רק לאחרונה, בייסוד הממשלה הנוכחית, ראינו כמה אנשי ימין-לשעבר מטיפים בצביעות על אי התמיכה של הימין היציב בכל מיני עצמות שיקבל הימין (חוק האזרחות?). השיטה הזו היא לחם חוקם של צבועי השמאל בישראל, ולכן בתמימות מסוימת, טוענת גב' ק.שפירא שכך היחס גם לחרדים, לגבי מר רבינוביץ. על פניו זו טענה מבוססת מאוד, בלי קשר לצדק (כי גם פירות העץ המורעל, זה לא ממש עניין של צדק). 3. לפני שאתייחס לדברי הרבנית קפה שפירא, אציין שהתורה הרבה יותר מחמירה מהמשפט בנושא פירות העץ המורעל. התורה פוסל מלכתחילה כל רשע לעדות, ק"ו שותף בעבירה (אם לא הנושא של אין אדם משים עצמו רשע ופלגינן דיבורא; מושג שביטל מורון הרב אלישיב בפרשת האח והאחות). 4. לגוף דבריה, אפשר להסכים איתם ברמה העקרונית, הבעיה היא שיש הבדל קטנטן בין המגדר הד"לי למגזר החרדי: 4.1. המגזר הד"לי עושה בדק בית מתמיד ויש בו ריבוי דעו מדהים; יעידו על כך עשרות העלונים האקטואליים שיוצאים כל שבוע. מגזר זה ממש לא צריך את הצדיקים מהארץ. זאת בניגוד מוחלט למגזר החרדי, כמובן. 4.2. לא מדובר כאן על עבודה שיטתית של הארץ, אלא על פרויקט אישי של עיתונאי "משלנו", שבחלק מהמקרים לא הצליח כי הטיעונים לא היו טובים (כמו בסיפור ישיבת רשי), וחזקה אומן לא מרע אומנותיה. 5. סיפור הרב אליהו והרב נקר, הוא בסופו של דבר אותה בעיה עם הארץ. הם בהחלט לא מהמגזר ויותר מדי מתערבים, ולפחות לטעמי הרב אליהו לפעמים קצת קיצוני (כמו דעתו לגבי הרב טל, לדעתי מדובר בסיפור קטן וספציפי והוא יכל להיסגר בצורה פשוטה יותר, כמו שאכן קרה). מצד שני, שוב המגזר החרדי לא ראוי לכל הצטדקות בביקורת הזו, וכי יש לחרדים חלופה לרב אליהו? אם אין חלופה, יעשו רבינוביץ והגב אליהו והרב נקר והרב קלבסה כרצונם, ואני אסמוך על זה כי אני יודע שאין למתלוננות כתובת אחרת. 6. התחיל שיח של זהויות, מי ימני, מי פייגלין, דת של מי. אני שואל בכנות, מישהו מהכותבים כאן לא חושב שהדעות שלו יונקות מאותו שורש? ומה הפסול בזה?!
 |
|
|
|
|
|