|
|
| נשלח ב-23/1/2022 11:52 |
|
| |
הטענה שעולה בכל נושא ועניין על כל מיני גופים דמיוניים מבחוץ שרוצים לפגוע בנו, זו טקטיקה הרסנית שהומצאה על ידי אנשים משלנו שהפחד הזה משרת אותם. כן יש בעלי אינטרסים שמעורבים כאן, אבל הם חרדים, חלקם מהחלונות הגבוהים בהנהגה החרדית. מצדרביעי, אצלך זה בכלל מגיע מהקונספירציה שהכל קשור לפוליטקה ולתניהו. זה בסדר שאתם משתמשים בכל נושא כדי לנגח, אבל לפעמים זה מגוחך במיוחד. רבינוביץ ואלק היו הכתובת העיתונאית של המתלוננים החרדים, דוקא בגלל הרקע החרדי שלהם - זו היתה גם ההבנה שלכם בהקשר הזה. אאל"ט כבר מהאשכול הראשון בנושא האשמת את רבינוביץ (עם עלילה מופרכת) מתוך הבנה שזה מגיע מבפנים ולא מבחוץ. ולשאלה בפתח האשכול - התשובה היא לא, זה לא נכון לתלות חשודים בכיכר העיר. זו תוצאה של הנהגה רקובה וזה קורה בגלל שאנשים העדיפו "ייעוץ תורני" וכו', ואם יקימו פורומים רבניים זה רק יחריף הרבה יותר. יש דרכים מקצועיות לטפל בעבריינים בחברה מתורבתת, אבל לא אצלנו. זה שקבוצות הרכילות החרדיות משגשגות זה בגלל שהעסקנים מושלים בכל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 12:13 |
|
| |
ליונה: גלי בת חורין חילוניה גמורה, #רק_אומר
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 12:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | ליונה: גלי בת חורין חילוניה גמורה, #רק_אומר |
|
אולי זה איכשהו מסביר איך היא מפספסת את המובן מאליו - ברור שזה לא היה מתפרסם בעיתון חרדי, לכן זה טופל על ידי חרדים בעיתון לא חרדי. ואם גם היא חילונית אז הבלוג שלה הוא עץ מורעל והמריבות ביניהם ממש לא רלוונטיות לנו.
אבל עכ"פ התגובה שלי לא היתה אליה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי YYona ב- 23/01/2022 12:53:28
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 16:01 |
|
| |
זאת הטעות שהיא לא מאוסטרליה הנשים האמיצות האלה הן משלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 20:30 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | ליונה: גלי בת חורין חילוניה גמורה, #רק_אומר |
|
איזה אגואיסטים אנחנו אנחנו צריכים להתחיל לעזור לחילונים עם כל האנסים והפדופילים שיש אצלם שמעתי ששם זה בכמויות אדירות שזה כבר לא כל כך נושא חדשותי אצלם בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 20:46 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | אני רוצה להבהיר כמה דברים: 1. מצדר הוא גם אדם טוב ויקר. בהקשר שלנו, ציינתי שבתחום ההטרדות המיניות במגזר החרדי יש לו בקיאות רבה מהרבה כיוונים; הוא מכיר לאורך שנים, פוגעים, נפגעים ומטפלים.
3. לפני שאתייחס לדברי הרבנית קפה שפירא, אציין שהתורה הרבה יותר מחמירה מהמשפט בנושא פירות העץ המורעל. התורה פוסל מלכתחילה כל רשע לעדות, ק"ו שותף בעבירה (אם לא הנושא של אין אדם משים עצמו רשע ופלגינן דיבורא; מושג שביטל מורון הרב אלישיב בפרשת האח והאחות).
. 6. התחיל שיח של זהויות, מי ימני, מי פייגלין, דת של מי. אני שואל בכנות, מישהו מהכותבים כאן לא חושב שהדעות שלו יונקות מאותו שורש? ומה הפסול בזה?! |
|
1. כבר הסכמתי עמך. ואף ציינתי שמהניק נראה כך. מה לעשות שבנושא של אכילה ביום כיפור בפרהסיא הוא לא היה מביא כתבה כדי ל"עורר דיון" בנושא "מבלי להביא עמדה"... אני גם מקבל שהוא בקי בסוגיא, אבל אנחנו הרי מחפשים עיון...
3. התכוונת ברצינות? הפסול של רשע הוא פסול נאמנות. מה הקשר לפרי המורעל? לא מצליח להבין. ואפילו אם נניח שזה כן פרי מורעל, הרי העדים באו להעיד לאחרים. וגם לפי השפט האמריקאי אם זה נאסף בנפרד מהעץ המורעל זה קביל!
6. אני. אין בכך פסול אם מודעים לכך. ואם לאו הרי פסלת את כל עבודת האדם בעולמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 22:41 |
|
| |
| נחממה כתבה: |  | זאת הטעות שהיא לא מאוסטרליה הנשים האמיצות האלה הן משלנו |
|
אמיצות ? מה קשור אומץ לפה ? כשמוסוליני ימ''ש נתלה בכיכר העיר עמדו סביב אלפי ''אמיצים'' והריעו , זה לא אומץ להריע נגד דקטטור תלוי . אילו היה שם ( וכנראה שהיו שם ) באותה הכיכר אדם שצידד בעד הדקטטור והיה אמיץ באמת, היה קם נגד ההמונים ומביע את דעתו ! שיש לשחרר את הדקטטור מחבל התליה ושהוא אדם נפלא ובלה בלה בלה ! זאת אמיצות ! ייתכן והיו שם בכיכר כמה מאנשי שלומו של הדקטטור ... אבל תהיו בטוחים שהם לא העזו לצייץ ואולי אף הרעו מתוך פחד . אומץ זה לצאת נגד הזרם ! נגד דעת הכלל ! לא להיפך ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2022 23:46 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | אני רוצה להבהיר כמה דברים: 1. מצדר הוא גם אדם טוב ויקר. בהקשר שלנו, ציינתי שבתחום ההטרדות המיניות במגזר החרדי יש לו בקיאות רבה מהרבה כיוונים; הוא מכיר לאורך שנים, פוגעים, נפגעים ומטפלים.
3. לפני שאתייחס לדברי הרבנית קפה שפירא, אציין שהתורה הרבה יותר מחמירה מהמשפט בנושא פירות העץ המורעל. התורה פוסל מלכתחילה כל רשע לעדות, ק"ו שותף בעבירה (אם לא הנושא של אין אדם משים עצמו רשע ופלגינן דיבורא; מושג שביטל מורון הרב אלישיב בפרשת האח והאחות).
. 6. התחיל שיח של זהויות, מי ימני, מי פייגלין, דת של מי. אני שואל בכנות, מישהו מהכותבים כאן לא חושב שהדעות שלו יונקות מאותו שורש? ומה הפסול בזה?!
1. כבר הסכמתי עמך. ואף ציינתי שמהניק נראה כך. מה לעשות שבנושא של אכילה ביום כיפור בפרהסיא הוא לא היה מביא כתבה כדי ל"עורר דיון" בנושא "מבלי להביא עמדה"... אני גם מקבל שהוא בקי בסוגיא, אבל אנחנו הרי מחפשים עיון...
3ו. |
|
על פניו נראה שאינך מכיר אותי...
לגבי גלי בת חורין שנטען פה שאם היא חילונית בעצמה אז גם היא כביכול שייכת לעץ המורעל, אז קרה לה מה שקרה להרבה חילונים שמאלנים שעברו לימין, שאחד מהתסמינים הכי גדולים של המעבר הוא שהם פתאום נהפכים להיות פרו חרדים...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 02:52 |
|
| |
זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 02:53 |
|
| |
תגיד עכשיו, האם אתה חושב שוולדר הטריד ואנס ילדות וילדים? כן או לא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 08:51 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | תגיד עכשיו, האם אתה חושב שוולדר הטריד ואנס ילדות וילדים? כן או לא? |
|
מניח ברמה של 80-90% שכן, ואם באמת זאת הדרך היחידה בה זה טופל אולי אין מה לעשות, אבל זה לא פותר אותנו מהצורך באופן כללי לא לתת כל כך מהר לאנשים לבחוש בתוך החברה שלנו, ואולי באמת הפתרון הוא למצוא מענים בתוך החברה.
בכל מקרה- אני בעד להציג את כל העמדות ולחשוב ברצינות גם על עקרונות פרי העץ המורעל שיש בהם היגיון, והנפק"מ "למעשה" מהרעיון הוא לתת יותר חשדנות בידיעות שמגיעות משם, וודאי להזהר לא לקבל את האג'נדות שמנסים לדחוף לנו בעסקת חבילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 12:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור... |
|
אתה קובע כאן עובדה שעל פניה היא מאוד מוזרה, ועדיין אתה מאמין שלא כל הדעות שלך יונקות משרש אחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 12:58 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור... |
|
לא חושב שזה מדויק, נראה לי שחלק ממה שמפריע להם בשמאל הוא הפרוגרסיביות והניסיון לערער כל זהות של עם-משפחה-דת וכו' בשם אוטופיה מדומיינת שכמו בחוות החיות של ג'ורג' אורוול מובילה בסוף לדיכוי הכי חריף, כחלק מהתפכחותם הם גם מתחילים לתת מקום של כבוד לאלו השומרים בקנאות על הזהות היהודית כמו חרדים...
גם על היחס לחרדים כתבה גב"ח לדעתי בפרשת בשלח, שעד שנות ה-90 גם לחילונים הגמורים היה סוג של כבוד לחרדים מתוך הבנה שהם מייצגים את היהדות האותנטית, והחל משנות ה-90 התחילה מגמה של ניסיון להכפיש ולהציג אותם כאנשים שפלים, צבועים ושטופים בתאוות כדי לשטוף את מוחות ההמונים שיפסיקו "לשים" על החרדים כאנשים נעלים... אחפש בל"נ בהמשך השבוע את המאמר הזה כדי ללנקק לכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 13:27 |
|
| |
ואני הצב"י סבור, בניגוד לקלעפער היקר, שדווקא אלה שמבחוץ פחות רואים את המומים של החרדים. החרדים נוהגים חהרגיש שנואים, כי הם חווים בעוצמה רבה את המגרעות של המגזר החרדי, אבל דווקא מי שצבחוץ - בעיקר חילונים שזה פחות נוגע להם - יודעים שרוב המגרעות של המגזר החרדי קיימות בזעיר אנפין בכל מגזר ובכל מקום. לכן הם ממש לא שונאים וכלל לא אכפת להם, מאידך הם גם לא מסכימים עם כל דבר אבל בדיוק בגלל זה הם עצמם לא חרדים. זו כל התורה לענ"ד. (ובכלל בעידן המדיה, לבוא ולהגיד "הם עושים את עצמם כלפי חוץ.." זה קצת קשה ודורש הוכחות מאוד טובות). ושוב עם המון אהבה והערכה לקלעפער
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2022 15:12 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | תגיד עכשיו, האם אתה חושב שוולדר הטריד ואנס ילדות וילדים? כן או לא?
מניח ברמה של 80-90% שכן, ואם באמת זאת הדרך היחידה בה זה טופל אולי אין מה לעשות, אבל זה לא פותר אותנו מהצורך באופן כללי לא לתת כל כך מהר לאנשים לבחוש בתוך החברה שלנו, ואולי באמת הפתרון הוא למצוא מענים בתוך החברה.
בכל מקרה- אני בעד להציג את כל העמדות ולחשוב ברצינות גם על עקרונות פרי העץ המורעל שיש בהם היגיון, והנפק"מ "למעשה" מהרעיון הוא לתת יותר חשדנות בידיעות שמגיעות משם, וודאי להזהר לא לקבל את האג'נדות שמנסים לדחוף לנו בעסקת חבילה... |
|
מתנצל על החריפות המוגזמת שלי ועל כינויי רשע כלפיך. אם תתן לי כתובת אשלח לך בקבוק יין.
|
|
|
|
|