בית פורומים בחדרי חרדים

האם זה נכון לתת לגברת מאוסטרליה לתלות חשודים בכיכר העיר בתהליכים מזורזים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2022 15:59 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור...

לא חושב שזה מדויק, נראה לי שחלק ממה שמפריע להם בשמאל הוא הפרוגרסיביות והניסיון לערער כל זהות של עם-משפחה-דת וכו' בשם אוטופיה מדומיינת שכמו בחוות החיות של ג'ורג' אורוול מובילה בסוף לדיכוי הכי חריף, כחלק מהתפכחותם הם גם מתחילים לתת מקום של כבוד לאלו השומרים בקנאות על הזהות היהודית כמו חרדים...

גם על היחס לחרדים כתבה גב"ח לדעתי בפרשת בשלח, שעד שנות ה-90 גם לחילונים הגמורים היה סוג של כבוד לחרדים מתוך הבנה שהם מייצגים את היהדות האותנטית, והחל משנות ה-90 התחילה מגמה של ניסיון להכפיש ולהציג אותם כאנשים שפלים, צבועים ושטופים בתאוות כדי לשטוף את מוחות ההמונים שיפסיקו "לשים" על החרדים כאנשים נעלים...
אחפש בל"נ בהמשך השבוע את המאמר הזה כדי ללנקק לכם...

מי זה גב"ח?

מבין שנינו (גם הדיבוק) אני זוכר את שנות ה90 וולפניה היטב. בובקעס מיט כשערע פאדים..

ברגע שחרדים עשו שירקעס עם השמאל אפילו אלוני רצתה לחבוש שטריימל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2022 16:02 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור... אתה קובע כאן עובדה שעל פניה היא מאוד מוזרה, ועדיין אתה מאמין שלא כל הדעות שלך יונקות משרש אחד?

איזה שורש? אני אמנם לא משתתף בבחירות לכנסת המינים אבל אילו הייתי מצביע זה היה אך ורק לימין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2022 16:34 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אני רוצה להבהיר כמה דברים: 1. מצדר הוא גם אדם טוב ויקר. בהקשר שלנו, ציינתי שבתחום ההטרדות המיניות במגזר החרדי יש לו בקיאות רבה מהרבה כיוונים; הוא מכיר לאורך שנים, פוגעים, נפגעים ומטפלים.

3. לפני שאתייחס לדברי הרבנית קפה שפירא, אציין שהתורה הרבה יותר מחמירה מהמשפט בנושא פירות העץ המורעל. התורה פוסל מלכתחילה כל רשע לעדות, ק"ו שותף בעבירה (אם לא הנושא של אין אדם משים עצמו רשע ופלגינן דיבורא; מושג שביטל מורון הרב אלישיב בפרשת האח והאחות).

. 6. התחיל שיח של זהויות, מי ימני, מי פייגלין, דת של מי. אני שואל בכנות, מישהו מהכותבים כאן לא חושב שהדעות שלו יונקות מאותו שורש? ומה הפסול בזה?!

1. כבר הסכמתי עמך. ואף ציינתי שמהניק נראה כך. מה לעשות שבנושא של אכילה ביום כיפור בפרהסיא הוא לא היה מביא כתבה כדי ל"עורר דיון" בנושא "מבלי להביא עמדה"...
אני גם מקבל שהוא בקי בסוגיא, אבל אנחנו הרי מחפשים עיון...

3. התכוונת ברצינות?  הפסול של רשע הוא פסול נאמנות. מה הקשר לפרי המורעל? לא מצליח להבין. ואפילו אם נניח שזה כן פרי מורעל, הרי העדים באו להעיד לאחרים. וגם לפי השפט האמריקאי אם זה נאסף בנפרד מהעץ המורעל זה קביל!

6. אני. אין בכך פסול אם מודעים לכך. ואם לאו הרי פסלת את כל עבודת האדם בעולמו.
התכוונתי לדבריך כאן במספר 6, יתכן שלא הבנתי אותך כראוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2022 20:30 לינק ישיר 

נראה לי שהבנת. חשבתי שטענת שהסיבה שאני חושב שהימין אינו מעריך את החרדים יותר מהשמאל כי אני נוטה שמאלה רח"ל וזה השורש האחד. על זה הגבתי שאני אמנם לא משתתף בבחירות מטעמי מסורת אך אילו הייתי משתתף הייתי מצביע לימין,(כמובן אילו לא היו מפלגות חרדיות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2022 11:52 לינק ישיר 
מצדרביעי

קלעפער כתב:
זה כי החרדים דבוקים לימין. מה שהם חושבים בינם לבין עצמם על החרדים ה' ישמור...

לא חושב שזה מדויק, נראה לי שחלק ממה שמפריע להם בשמאל הוא הפרוגרסיביות והניסיון לערער כל זהות של עם-משפחה-דת וכו' בשם אוטופיה מדומיינת שכמו בחוות החיות של ג'ורג' אורוול מובילה בסוף לדיכוי הכי חריף, כחלק מהתפכחותם הם גם מתחילים לתת מקום של כבוד לאלו השומרים בקנאות על הזהות היהודית כמו חרדים...

גם על היחס לחרדים כתבה גב"ח לדעתי בפרשת בשלח, שעד שנות ה-90 גם לחילונים הגמורים היה סוג של כבוד לחרדים מתוך הבנה שהם מייצגים את היהדות האותנטית, והחל משנות ה-90 התחילה מגמה של ניסיון להכפיש ולהציג אותם כאנשים שפלים, צבועים ושטופים בתאוות כדי לשטוף את מוחות ההמונים שיפסיקו "לשים" על החרדים כאנשים נעלים...
אחפש בל"נ בהמשך השבוע את המאמר הזה כדי ללנקק לכם...

מי זה גב"ח?

מבין שנינו (גם הדיבוק) אני זוכר את שנות ה90 וולפניה היטב. בובקעס מיט כשערע פאדים..

ברגע שחרדים עשו שירקעס עם השמאל אפילו אלוני רצתה לחבוש שטריימל...

אתה מדבר על הפוליטיקה, והיא מדברת על דעת הקהל, מוזמן להתמודד, להלן הטקסט הרלוונטי:

קשה אולי להאמין, אבל זו האמת. השמאל בכללותו סבל במשך עשרות שנים מרגש נחיתות מוסרי.
כמי שהייתה שם, אני יודעת זאת ממקור ראשון. אבל לא קשה להוכיח זאת.

די בכך שניזכר שעד לא מזמן משפטים רבים היו שגורים על פי כול, כולל חילוניים: "לפחות תוריד את הכיפה" נאמר למי שנחשד בחוסר יושר, לאמור – כיפה היא אות ליושרה שאינו ראוי לה.

פושעים היו מתייצבים בכיפה לפני שופט כדי לשוות לעצמם מראית עין של יושרה והגינות )היום הם מסירים אותה מאותה סיבה(. בכל דיון רלוונטי לנושא הועלה מס השפתיים: "עם כל הכבוד לדת, ויש לי כבוד..." ששולם תמיד לפני ביקורת.

בדיוק מאותו מקום של בורות אווילית, שעל פיה סברנו שדתיים אינם בני אדם, האמנו באותה מידה שהם אינם עומדים בפני פיתויים אנושיים.

אמונה אלון סיפרה על עמיתתה השמאלנית שקראה את ספרה, שעורר בה ריגוש ופליאה. היא לא ידעה, עד שקראה, שגם דתיים מסוגלים להתאהב. זה הלך רוח אמיתי ורווח. אבל לפחות האמנו בעליונותם המוסרית של דתיים.

עד ש - - - בשנת 1998 יצא ספרו האנטישמי של עיתונאי הארץ ספי רכלבסקי, 'חמורו של משיח', שטענתו העיקרית היא שדתיים רואים בחילוניים עבדים שיש לנצל עד שתוקם מדינת הלכה.

באותה תקופה - אולי כסוג של יחסי ציבור לספר או מפאת ההסתה הארסית שבו - התקשורת יצאה בקמפיין כנגד החברה החרדית.
מדי יום 'נתגלו' מקרים קשים של גילוי עריות, פדופיליה וניצול מיני שנשמרו במחשכים בלי להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה. שזו, אגב, הייתה מאז ומתמיד האסטרטגיה בקיבוצים.

ייתכן אפילו שחלק מאותם סיפורים היו נכונים, אבל הם יצרו לחברה החרדית בכללותה תדמית של חברה מנוונת ושפלה. וזה היה הרגע שבו השמאל החילוני השתחרר מכובד המשא של רגש הנחיתות המוסרית, אומנם לא בשל התעלותו בסולם המוסרי, אבל לפחות על ידי יצירת תדמית נחותה ליריב שהוא תפס עד כה כנעלה עליו.

עד היום הציבור החרדי והדתי משלם מחיר חברתי על ההכפשה וההסתה הזאת. אבל זה לא היה הנזק היחיד: סר חינה של היהדות עצמה. ולמרות התבוסה של היהדות, הישראליות לא ניצחה; ליתר דיוק: ניצחונה היה לתבוסתה.

מאוחר מדי התברר שהיהדות - שנדמה היה שאינה אלא עמוד שתקוע באמצע הסלון היפה והמודרני, שריד ישן ומיותר - התגלתה כעמוד תומך רק לאחר שנוסר ברמונט הכללי. כשאיבדנו את הכבוד לחרדים, איבדנו את הכבוד ליהדות עצמה, שהייתה הדבר שהחזיק אותנו יחד. עתה הכול מתפרק....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2022 16:30 לינק ישיר 

גם אני דיברתי על דעת הקהל. ילד חרדי בזמני הסתכן במעבר באיזורים חילונים. משא"כ היום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2022 21:44 לינק ישיר 
קלעפער

קלעפער כתב:
תגיד עכשיו, האם אתה חושב שוולדר הטריד  ואנס ילדות וילדים? כן או לא?

מניח ברמה של 80-90% שכן, ואם באמת זאת הדרך היחידה בה זה טופל אולי אין מה לעשות, אבל זה לא פותר אותנו מהצורך באופן כללי לא לתת כל כך מהר לאנשים לבחוש בתוך החברה שלנו, ואולי באמת הפתרון הוא למצוא מענים בתוך החברה.

בכל מקרה- אני בעד להציג את כל העמדות ולחשוב ברצינות גם על עקרונות פרי העץ המורעל שיש בהם היגיון, והנפק"מ "למעשה" מהרעיון הוא לתת יותר חשדנות בידיעות שמגיעות משם, וודאי להזהר לא לקבל את האג'נדות שמנסים לדחוף לנו בעסקת חבילה...

מתנצל על החריפות המוגזמת שלי ועל כינויי רשע כלפיך. אם תתן לי כתובת אשלח לך בקבוק יין.

האם סלחת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2022 21:57 לינק ישיר 

תודה, רק עכשיו ראיתי...

באמת בשל השריטה שלי עם הניסיון לא לפספס שום צד בדיון מי שלא מכיר אותי לא תמיד קולט באמת מה אני חושב על ההתחלה, ככה שחלק מהאשמה היא גם עלי בפרט כשעוסקים בנושאים רגישים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם זה נכון לתת לגברת מאוסטרליה לתלות חשודים בכיכר העיר בתהליכים מזורזים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.