בית פורומים בחדרי חרדים

נשמת-וולדר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2022 22:37 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:
לא מבין. "נשמת כל חי" מופיע כבר בגמרא (פסחים קי"ח לגבי "ברכת השיר" ובתוס' שם) ובשו"ע (סימן נ"ב) כתוב שמי שמאחר לביהכנ"ס ידלג על חלק מפסוקי דזמרה, ובמ"ב (ס"ק ה'), כותב בשם החיי אדם שבשבת מחויב לומר "נשמת" יחד עם ב"ש, תהילה לדוד וישתבח.

ובאופן כללי אני לא מבין את המאחרים שאומרים בניחותא פסוקי דזמרה, ומפסידים ק"ש ותפילה (שמו"ע) בציבור, בניגוד גמור להלכה.

לא כל כך מובן פה מה אתהמתקשה להבין
האם אתה מנסה להוכיח שנשמת כל חי היא תפילה עתיקה?
כי הנידון כאן הוא האם התנא שמעון בן שטח חיבר אותו או שמעון תלמידו של יש"ו, שניהם היו בכלל בזמן בית המקדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2022 23:01 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אךטובוחסד כתב:
לא מבין. "נשמת כל חי" מופיע כבר בגמרא (פסחים קי"ח לגבי "ברכת השיר" ובתוס' שם) ובשו"ע (סימן נ"ב) כתוב שמי שמאחר לביהכנ"ס ידלג על חלק מפסוקי דזמרה, ובמ"ב (ס"ק ה'), כותב בשם החיי אדם שבשבת מחויב לומר "נשמת" יחד עם ב"ש, תהילה לדוד וישתבח.

ובאופן כללי אני לא מבין את המאחרים שאומרים בניחותא פסוקי דזמרה, ומפסידים ק"ש ותפילה (שמו"ע) בציבור, בניגוד גמור להלכה.

לא כל כך מובן פה מה אתהמתקשה להבין
האם אתה מנסה להוכיח שנשמת כל חי היא תפילה עתיקה?
כי הנידון כאן הוא האם התנא שמעון בן שטח חיבר אותו או שמעון תלמידו של יש"ו, שניהם היו בכלל בזמן בית המקדש

שאם אנשי כנסת הגדולה, רבי יוחנן, בעלי התוס',בעל השו"ע ואחרים נוספים, חשבו שיש לומר אותה, אז אין בכלל שאלה, לא כך? הם לא ידעו מי כתב אותה, שמן הסתם חי בזמנם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נשמת-וולדר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.