| נשלח ב-5/2/2022 20:34 |
|
| |
בגלל רגשות הסדומאים קיים מחסור עצום במנות דם ! משרד הבריאות בהודעה חריגה
הודעת משרד הבריאות בטוויטר בשל מחסור חמור במנות דם, משרד הבריאות ושירותי הדם של מגן דוד אדום קוראים לכם - בואו לתרום דם >> הודעת משרד הבריאות בטוויטר : המחסור קיים בעיקר במנות דם מסוג O ו- Rh שליליים. הקושי המשמעותי לגייס את כמות הדם הנדרשת עלול להביא לפגיעה ממשית בחולים ופצועים ולדחיית ניתוחים, בפעילות בתי החולים ובמוכנות המדינה למצבי חירום. כל מנת דם מצילה חיים של 3 אנשים. בואו לתרום, זה אפילו בריא!
הודעת ד''ר מאיר פרייס בטוויטר : חברים יקרים, בבקשה בואו נשאיר את האמונות והעקרונות בצד לרגע עזבו את הטפסים, חסרות מאות אם לא אלפי מנות דם. אתמול בלילה הייתי צריך להחליט אם לשמור דם לניתוח מציל חיים או לתת למאושפזת בקורונה עם דימום מסכן חיים. מדובר על פיקוח נפש והצלת חיים ממש. נמשיך להתווכח אחר כך בבקשה
להזכירם המחסור החמור במנות דם החל מאז מד''א ברוב טפשותם ''הנאורה והמתקדמת'' החליטו לשנות את טפסי תרומת הדם להורה 1 והורה 2 כהזדהות עם הגאים . דבר שהוביל לחרם תרומות דם של אלפי בני ישיבות ואברכים . והתוצאה לפניכם . מחסור חמור בדם ! לא אכפת למקבלי ההחלטות שיהיה מחסור חמור באלפי מנות דם מצילות חיים. העיקר לא לפגוע ברגשותיו של האיש המוזר והמגעיל מתל אביב . זה שלובש בגדי אשה ומתאפר ונראה כמו ליצן של פורים ! כי בעיני מקבל ההחלטות הרגשות שלו יותר חשובות מהצלת חיים !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 05/02/2022 20:36:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 20:53 |
|
| |
והנה ניתוח יפה של "מרן" משה רט בשאלה מי אשם בסיפור כאן:
אדם פצוע שוכב מדמם על הרצפה. ראובן ושמעון מגיעים אליו. ראובן: הוא בסכנת חיים! אתה יכול להציל אותו? שמעון: כן. ראובן: נו, אז תציל אותו! שמעון: תגיד "בבקשה". ראובן: מה יש לך? תציל אותו וזהו! שמעון: יש לי עיקרון, שאני לא עושה דברים אם לא אומרים לי "בבקשה". ראובן: ולי יש עיקרון, שאני לא אומר את המילה הזו. שמעון: חבל מאד, אז בגללך הוא ימות. ראובן: בגללך הוא ימות! מה הבעיה שלך להציל מישהו בלי שאומרים לך את המילה הזו?! שמעון: מה הבעיה שלך להגיד כבר "בבקשה"?! ראובן: זה פיקוח נפש! זה דוחה את העיקרון שלך! שמעון: גם את שלך! למה שלא אתה תוותר? מי צודק בוויכוח הזה? מנקודת מבטנו נראה ששני הצדדים נוהגים בטיפשות ונצמדים לעקרונות חסרי חשיבות. אבל נניח שמדובר בעקרונות יותר חשובים, אך כאלה שעדיין אמורים להידחות מפני פיקוח נפש. במקרה זה, הדרישה משמעון לוותר היא מוצדקת - אבל גם הדרישה שלו מראובן לוותר היא מוצדקת. אין היגיון בטענה שדווקא שמעון חייב לוותר, ושהוא הנושא באחריות הבלעדית לגורלו של אותו אדם. כל עוד אין ראיה לכך שהעיקרון של ראובן מקודש או חשוב יותר באופן אובייקטיבי, החובה להציל את הפצוע במחיר ויתור על העיקרון, נופלת עליו באותה מידה. חשבתי על זה בהקשר של הוויכוח סביב סירובם של בני ישיבות לתרום דם כל עוד כתוב על הטפסים "הורה 1" ו"הורה 2" במקום אבא ואמא (לא יודע אם הוא עדיין אקטואלי, אבל בעיקרון). אלה שמותחים ביקורת על הסירוב הזה, טוענים שפיקוח נפש והצלת חיים חשובים יותר מהתעקשות על העיקרון של נוסח הטופס. הם צודקים - אבל יש כאן גם צד שני: פיקוח נפש והצלת חיים חשובים גם יותר מההתעקשות לכתוב בטופס "הורה 1" ו"הורה 2". כשם שבחורי הישיבות יכולים לוותר לטובת הצלת חיים, כך גם מד"א יכולים לוותר מאותה סיבה, ואם אינם עושים זאת - הם אחראיים לא פחות למצב. מי שטוען שדווקא בחורי הישיבות צריכים לוותר, מניח כנראה שהעיקרון שלהם הוא הפחות חשוב. אבל על זה הרי בדיוק המחלוקת. אני לא בא להכריע כאן מה בדיוק לעשות (אם כי כמובן אני מזדהה עם הצד של בחורי הישיבות), רק להראות את הכשל של הביקורת ואת הצד השני של המצב. חבל שהפצועים והחולים הם אלה שצריכים לשלם את המחיר על מלחמת עקרונות שמתנהלת על גביהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:02 |
|
| |
אדם פצוע שוכב מדמם על הרצפה. ראובן ושמעון מגיעים אליו. ראובן: הוא בסכנת חיים! אתה יכול להציל אותו? שמעון: כן. ראובן: נו, אז תציל אותו! אבל יש לי תנאי - לפני זה אני ארוק לך בפרצוף, אקלל את אמא שלך, ואשרוף את הבית שלך. אחר כך תציל אותו. שמעון: מה פתאום. ראובן: מה יש לך? תסכים לתנאים ואחר כך תציל אותו! שמעון: יש לי עיקרון, אני לא מוכן שאנשים משפילים אותי ואת אמא שלי כתנאי להצלת חיים. ראובן: ולי יש עיקרון, שאני לא מוכן שתציל אותו בלי שאני אקלל את אמא שלך. שמעון: חבל מאד, אז בגללך הוא ימות. ראובן: בגללך הוא ימות! מה הבעיה שלך להציל מישהו - רק בגלל שאתה לא מוכן שאשפיל אותך, אקלל את אמא שלך ואשרוף לך את הבית?! שמעון: מה הבעיה שלך לוותר על התנאי המטופש הזה?! ראובן: זה פיקוח נפש! זה דוחה את העיקרון שלך! שמעון: גם את שלך! למה שלא אתה תוותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:05 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  |
אדם פצוע שוכב מדמם על הרצפה. ראובן ושמעון מגיעים אליו. ראובן: הוא בסכנת חיים! אתה יכול להציל אותו? שמעון: כן. ראובן: נו, אז תציל אותו! אבל יש לי תנאי - לפני זה אני ארוק לך בפרצוף, אקלל את אמא שלך, ואשרוף את הבית שלך. אחר כך תציל אותו. שמעון: מה פתאום. ראובן: מה יש לך? תסכים לתנאים ואחר כך תציל אותו! שמעון: יש לי עיקרון, אני לא מוכן שאנשים משפילים אותי ואת אמא שלי כתנאי להצלת חיים. ראובן: ולי יש עיקרון, שאני לא מוכן שתציל אותו בלי שאני אקלל את אמא שלך. שמעון: חבל מאד, אז בגללך הוא ימות. ראובן: בגללך הוא ימות! מה הבעיה שלך להציל מישהו - רק בגלל שאתה לא מוכן שאשפיל אותך, אקלל את אמא שלך ואשרוף לך את הבית?! שמעון: מה הבעיה שלך לוותר על התנאי המטופש הזה?! ראובן: זה פיקוח נפש! זה דוחה את העיקרון שלך! שמעון: גם את שלך! למה שלא אתה תוותר?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:22 |
|
| |
אנשים לא כל כך יודעים, אבל מד״א מוכר לבתי החולים כל תרומת דם ב-400 ומשהו ש״ח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:27 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אנשים לא כל כך יודעים, אבל מד"א מוכר לבתי החולים כל תרומת דם ב-400 ומשהו ש"ח. |
|
ונותן בחינם... לערבים בכלל, וערביי עזה בפרט. כנראה דם יהודי זה מצרך אהוב בכל מצב צבירה אצל המרצחים והסמולנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:27 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אנשים לא כל כך יודעים, אבל מד"א מוכר לבתי החולים כל תרומת דם ב-400 ומשהו ש"ח. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:34 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | הודעת משרד הבריאות בטוויטר בשל מחסור חמור במנות דם, משרד הבריאות ושירותי הדם של מגן דוד אדום קוראים לכם - בואו לתרום דם >> הודעת משרד הבריאות בטוויטר : המחסור קיים בעיקר במנות דם מסוג O ו- Rh שליליים. הקושי המשמעותי לגייס את כמות הדם הנדרשת עלול להביא לפגיעה ממשית בחולים ופצועים ולדחיית ניתוחים, בפעילות בתי החולים ובמוכנות המדינה למצבי חירום. כל מנת דם מצילה חיים של 3 אנשים. בואו לתרום, זה אפילו בריא!
הודעת ד''ר מאיר פרייס בטוויטר : חברים יקרים, בבקשה בואו נשאיר את האמונות והעקרונות בצד לרגע עזבו את הטפסים, חסרות מאות אם לא אלפי מנות דם. אתמול בלילה הייתי צריך להחליט אם לשמור דם לניתוח מציל חיים או לתת למאושפזת בקורונה עם דימום מסכן חיים. מדובר על פיקוח נפש והצלת חיים ממש. נמשיך להתווכח אחר כך בבקשה
להזכירם המחסור החמור במנות דם החל מאז מד''א ברוב טפשותם ''הנאורה והמתקדמת'' החליטו לשנות את טפסי תרומת הדם להורה 1 והורה 2 כהזדהות עם הגאים . דבר שהוביל לחרם תרומות דם של אלפי בני ישיבות ואברכים . והתוצאה לפניכם . מחסור חמור בדם ! לא אכפת למקבלי ההחלטות שיהיה מחסור חמור באלפי מנות דם מצילות חיים. העיקר לא לפגוע ברגשותיו של האיש המוזר והמגעיל מתל אביב . זה שלובש בגדי אשה ומתאפר ונראה כמו ליצן של פורים ! כי בעיני מקבל ההחלטות הרגשות שלו יותר חשובות מהצלת חיים !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי יו_טיוב ב- 05/02/2022 20:36:53 |
|
למה יש להם מחסור, שילכו להתרים את כל הסדומאים שניצן התיר להם לתרום..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 21:57 |
|
| |
ינון מגל : בעקבות ראיון של מנהלת בנק הדם שבו הודיעה שחסרות במדינת ישראל כ 2000 מנות דם, נציגי 45 ישיבות הציעו לתרום באופן חד פעמי כ-4000 מנות דם עם טפסים שעליהם יופיע "ארץ מוצא אם ואב", ולא "הורה 1 והורה 2" במד"א סירבו! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:01 |
|
| |
למה צריך בכלל לרשום הורים בטופס תרומת דם? זה אישור לטיול שנתי בבית הספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:02 |
|
| |
ובכן, לוחשים לי באוזניה שהטופס הוא חלק מסיפור אחר. למעשה, מד"א "משלמים" בטופס החדש לשר הבריאות ניצן הורוביץ, שמצידו מגן על האינטרסים של מד"א במאבק מול איחוד הצלה (וחברי הכנסת גפני וסילמן) על איחוד המוקדים השבוע, כזכור, עברה הצעת החוק לאיחוד המוקדים בכנסת, אבל זה קרה רק אחרי החלטת ממשלה שקבעה שהתמיכה מותנית בהשארת המוקד המאוחד בהפעלת ושליטת מד"א. מי שדאג לזה היה שר הבריאות, ניצן הורוביץ, שמד"א זקוקים לו במאבק הזה למעשה, הורוביץ דאג להוספת מילה אחת קריטית לסעיף 2 של ההחלטה, "בהתאם לזמינות, המיקום *והכשירות*". זה לב המאבק, משום שטענת מד"א היא שכונני איחוד הצלה לא כשירים דים, וההחלטה הנוכחית תאפשר למד"א לא להקפיץ אותם לקריאות או בקיצור: שמור לי ואשמור לך. המחסור בדם? כנראה קריטי פחות שלמה פיוטרקובסקי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:04 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | למה יש להם מחסור, שילכו להתרים את כל הסדומאים שניצן התיר להם לתרום..
|
|
היית מקבל תרומת דם של סדומאי? "הדם הוא הנפש"..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:04 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | למה צריך בכלל לרשום הורים בטופס תרומת דם? זה אישור לטיול שנתי בבית הספר? |
|
בעבר היו נמנעים לקחת דם מבן להורים שמוצא מדינתם בעייתי ונגוע במחלות , לדוגמא אתיופיה ושאר מדינות אפריקה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:08 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | למה צריך בכלל לרשום הורים בטופס תרומת דם? זה אישור לטיול שנתי בבית הספר? |
|
זהו, שלא צריך.
בטופס אין שום שדות של הורים.
זה סתם פייק ניוז.
והמחסור בכלל לא נוצר בגלל חרם של כמה חרדלניקים, אלא בגלל האומיקרון, כדי לתרום אתה צריך להצהיר שלא נחשפת בכלל למאומת בשבוע האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:11 |
|
| |
והנה פוסט מחכים של מישהו בשם אורי מרקו כמה מילים על הטפסים במד"א: הורה 1 והורה 2 זה לא "סובלנות והכלה כלפי להט"ב". תמימות לחשוב כך. זה חינוך מחדש של האנושות, בשיטות סובייטיות, לפירוק המשפחה הגרעינית ומחיקת התא המשפחתי. הורה 1 והורה 2 זו שטיפת מוח, עקירת היהדות ושינוי פני החברה. זה לא 'דיו על טופס', כמו שדוריטוס זה לא 'פרסומת' וכמו שמצעד הגאווה זה לא אהבה גרידא. הורה 1 והורה 2 יהפוך גם להורה 3, 4 ו-5. כן, ביחד. כן, גם מתחת גיל 18. וכן, גם חיות, ואפילו עצים. הורה 1 והורה 2 משכנע ילדים שאינם מי שהם אלא שהם כלואים בגוף זר. זכותם של הילדים לבחור את מינם עוד לפני שזכותם לבחור לכנסת. הורה 1 והורה 2 מכנה כריתת איברים והפיכת אנשים לעקרים "טיפולי התאמה", בעוד שטיפול פסיכולוגי פסול כי הוא "טיפולי המרה". הורה 1 והורה 2 מוביל לפירוק מוסד המשפחה, איבוד האמון במין האנושי ואיבוד האמון במין השני. לכן-הורה 1 והורה 2 זו הכרזת מלחמה. הורה 1 והורה 2 זה עבודה זרה זו שפיכות דמים וזהו גילוי עריות. גם פיקוח נפש לא דוחה אותם. בשעת השמד - מוסרים את הנפש אפילו על שרוך הנעל. וגם על מילים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2022 22:18 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| אדם_ה1 כתב: |  | למה יש להם מחסור, שילכו להתרים את כל הסדומאים שניצן התיר להם לתרום..
|
|
היית מקבל תרומת דם של סדומאי? "הדם הוא הנפש".. |
|
תרומת הדם שאתה מקבל יכולה להיות גם ממחלל שבת, ממזר או נוצרי, אבל לא זה העניין שבאתי להדגיש. אם שר הבריאות ממרצ התיר לקהילתו, שלדבריו מאוד גדולה באוכלוסיה, לתרום דם, אז זה אמור להתקזז עם בני הישיבות שמסרבים לתרום כרגע. אלא שאחד מהשניים: 1. או שהקהילה הזאת הם בעצם סתם מיעוט קולני 2. או שהם קהילה אגואיסטית שמושגים כמו תרומה וחסד רחוקים מהם נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|