|
|
| נשלח ב-8/2/2022 13:15 |
|
| |
מנכ”ל משרד השיכון אביעד פרידמן הציג נתון לפיו עלות תושב חילוני לעיר היא כ-9,000 ש”ח בעוד עלות תושב חרדי עומדת על 30,000 ש”ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 13:52 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תמצית הבכיינות והפלת האחריות על אחרים במשפט אחד. רעיונוביץ התבכיין: כמה מסגרות המדינה *נותנת* לחרדים..? תקשיב. המדינה לא צריכה לתת לך כלום! תתאמץ, תלמד, ותשקיע. יש לך דרישות למסגרת מיוחדת לחרדים? בבקשה תתאמץ תשקיע ותקים בעצמך. אף אחד לא חייב לך כלום! תמשיך בשיטה הבכיינית הזאת "המדינה לא נותנת לי את מה שאני דורש ממנה". ונראה לאן תגיע בשיטה הזאת.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אדם לא יכול ללכת ולהקים בית ספר למהנדסים,
צריך אישור מהועדה לתכנון ולתקצוב, (ות"ת)
צריך אישור ממשרד החינוך,
מכיוון שיש היום כמה וכמה מסגרות ללימודי היי טק,
ואף אחד לא מוכר,
זה אומר שיש ביקוש חרדי גדול ללמוד,
והעובדה שהמדינה לא מאפשרת הקמת מסגרת חרדית ללימודי היי טק,
זה אומר שהמדינה לא מוכנה לתת לחרדים ללמוד.
זה שיש חרדים מודרניים, שמוכנים תמורת הסיכוי ללמוד מקצוע,
למכור את הרוחניות שלהם, ולאבד אותה, זה לא אומר שיש פתרון,
להיפך זה אומר שאין פתרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 13:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מנכ''ל משרד השיכון אביעד פרידמן הציג נתון לפיו עלות תושב חילוני לעיר היא כ-9,000 ש''ח בעוד עלות תושב חרדי עומדת על 30,000 ש''ח.
|
|
שימו לב,
אביעד פרידמן היציג נתון !
הוא לא הציג תחשיב איך הוא הגיע לנתון המופרך הזה,
הוא רק היציג נתון, וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 14:08 |
|
| |
בלי להיכנס לעומק, לפי מה שאני יודע חלק גדול מהעניין הוא שילד בחינוך הכללי מקבל ממשרד החינוך תקציב גבוה הרבה יותר מאשר ילד בחינוך החרדי, מה שגורם לתוספת מעמסה על הרשויות המקומיות בנוגע למבנים וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 14:31 |
|
| |
אשכול שלם של אכלו לי... שתו לי... מתנגדים לכל שינוי קטן בחיידער ואח"כ בוכים למה אין חרדים בהייטק מספרים לעצמם סיפורים שמי שלמד ר' חיים ישלים בגרות בשנה ואז בוכים למה אין מהנדסים חרדים מי שרק יעז לעזוב את הישיבה וללמוד רפואה מיד יקרא חרד"ק ולא ימצא שידוך אבל מתלוננים למה אין רופאים חרדים...
בחרנו להסתגר ולקדש חברת לומדי תורה אז מה אתה מצפה? שהמדינה תפתח לך אונברסיטה עבור אלו שלא שרדו בכולל שכל המורים גברים אולי תבקש שגם לא ילמדו את גוף האישה?
יש המון תקציבים לקידום חרדים באקדמיה\הייטק אבל אין תלמידים... ללמוד הייטק צריך או אומץ או מסירות נפש אומץ - להחליט שאתה לא רוצה להיות אברך וללכת ללמוד במקום ישיבה ואז הלכו השידוכין מסירות נפש - כשאתה כבר נשוי עם ילדים ועובד כל היום בשביל להתפרנס ובערב הולך ללמוד מקצוע
הכרתי עשרות שהתחילו ורובם נפלו... החוסר באנגלית... הקושי בשילוב עם עבודה... אבל רבים סיימו והתקדמו יפה מאוד... לא ישבו ובכו וחיכו שהמדינה תיתן להם תקן אלא פשוט עבוד קשה והתקדמו
אגב רבים מאוד התקדמו בהייטק בזכות הצבא שנתן גם משכורת מלאה בזמן הלימודים וגם ניסיון ראשוני אבל החרדים איבדו את זה בידיים
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 15:05 |
|
| |
אני פונה לקוראים.
חוסו על עתידכם, ואל תפלו למלכודת היאוש והבכיינות של רעיונוביץ' עם בכי ויאוש לא הולכים למכולת!
קחו על עצמכם אחריות.
כבר בגיל צעיר ביותר תתאמצו, תשקיעו, תרכשו תואר אקדמאי, ותשיגו מקצוע מכובד.
ותזכו לחיות חיים של פרנסה, חיים שיש בהם יראת שמיים ואהבת תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 16:47 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תמצית הבכיינות והפלת האחריות על אחרים במשפט אחד. רעיונוביץ התבכיין: כמה מסגרות המדינה *נותנת* לחרדים..? תקשיב. המדינה לא צריכה לתת לך כלום! תתאמץ, תלמד, ותשקיע. יש לך דרישות למסגרת מיוחדת לחרדים? בבקשה תתאמץ תשקיע ותקים בעצמך. אף אחד לא חייב לך כלום! תמשיך בשיטה הבכיינית הזאת "המדינה לא נותנת לי את מה שאני דורש ממנה". ונראה לאן תגיע בשיטה הזאת.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אולי יש מקום לדבר על זה. המדינה משקיעה סכום נמוך מאוד בחינוך בציבור החרדי, מבחינתה בצדק כי זה לא יצרני עבורה. חינוך: לא רק תקצוב המקצועות בבתי הספר, יש מעטפת שלמה מתוקצבת מאוד לצורך כך שהציבור החרדי כלל לא נהנה ממנה (אמנם יש שינוי מסוים בשנים האחרונות, ועדיין). השאלה היא האם התקציב הזה שנחסך ישמש בהמשך להכשיר את אלה מהציבור החרדי שכן ירצו לרכוש מקצוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 16:55 |
|
| |
פלדלפי
| משגיחשליטא כתב: |  | תמצית הבכיינות והפלת האחריות על אחרים במשפט אחד. רעיונוביץ התבכיין: כמה מסגרות המדינה *נותנת* לחרדים..? תקשיב. המדינה לא צריכה לתת לך כלום! תתאמץ, תלמד, ותשקיע. יש לך דרישות למסגרת מיוחדת לחרדים? בבקשה תתאמץ תשקיע ותקים בעצמך. אף אחד לא חייב לך כלום! תמשיך בשיטה הבכיינית הזאת "המדינה לא נותנת לי את מה שאני דורש ממנה". ונראה לאן תגיע בשיטה הזאת.. נשלח מהאנדרואיד שלי אולי יש מקום לדבר על זה. המדינה משקיעה סכום נמוך מאוד בחינוך בציבור החרדי, מבחינתה בצדק כי זה לא יצרני עבורה. חינוך: לא רק תקצוב המקצועות בבתי הספר, יש מעטפת שלמה מתוקצבת מאוד לצורך כך שהציבור החרדי כלל לא נהנה ממנה (אמנם יש שינוי מסוים בשנים האחרונות, ועדיין). השאלה היא האם התקציב הזה שנחסך ישמש בהמשך להכשיר את אלה מהציבור החרדי שכן ירצו לרכוש מקצוע. |
|
המדינה לא משקיעה כי החרדים בחרו בדרך הזאת!! החרדים לא רוצים תקצוב מלא כי עם הכסף מגיעה גם ההתערבות
המדינה תשמח לשלם יותר.... רק תעברו לממ"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 19:44 |
|
| |
דברי
החרדים לא עובדים החרדים לא משרתים בצהל החרדים לא מתקלחים החרדים לא ידידותיים לסביבה החרדים לא החרדים לא לא לא לא לא לא לא לא בקיצור לא חושבים בהפקרות כמונו לא מוכנים לעזוב את אמונתם בעד חיי רווחה ושפע
מה החרדים כן? החרדים כן מוכנים למסור מכוחם ומירצם למען החברה. החרדים כן מוכנים למסור מעצמם הרבה מעבר לכלל האוכלוסיה למען בעיות של אחרים החרדים כן חיים עם עקרונות עם מסורת ושומרים על העם והמדינה שתהיה לה מעט זהות יהודית ולא תהפוך למדינת גויים ומתבוללים החרדים כן מאושרים בחייהם ואפילו שחיים ברובם מעט בצמצום החרדים לא שונאים את האחר כמו אחיהם הטועים השנאה של התועים לחרדים נובעת משנאת עמי ארצות לתלמיד חכמים ולא מדאגת יתר למדינה ולאזרחיה
תוקן על ידי דברי ב- 08/02/2022 19:45:44
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 19:57 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 22:17 |
|
| |
| דברי כתב: |  | החרדים כן מוכנים למסור מכוחם ומירצם למען החברה. החרדים כן מוכנים למסור מעצמם הרבה מעבר לכלל האוכלוסיה למען בעיות של אחרים החרדים כן חיים עם עקרונות עם מסורת ושומרים על העם והמדינה שתהיה לה מעט זהות יהודית ולא תהפוך למדינת גויים ומתבוללים
|
|
תבין דבר פשוט. אורח החיים החרדי + הגידול הדמוגרפי החרדי יביאו לקריסת המדינה הזו לרמה של מדינת עולם שלישי.
אז רבש"ע! מה זה עוזר שאתה מוכן למסור את כוחך למען החברה ורוצה לשמור על הזהות היהודית של המדינה. אם בסופו של תהליך לא תישאר לך מדינה לשמור עליה וחברה לפעול למענה?
עם יד על הלב. אם תהפוך במטה קסם את כל תושבי המדינה לחרדים. אבל לחרדים על מלא. לא בערך. אורח חיים חרדי למהדרין, ללא ההשכלה אקדמאית, ללא מדענים, ללא בעלי מקצועות אקדמאים, השתתפות מועטה בשוק התעסוקה וכו' האם המדינה תשרוד אפילו דקה אחת? אז על מה אתה מקשקש?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 22:59 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | תמצית הבכיינות והפלת האחריות על אחרים במשפט אחד. רעיונוביץ התבכיין: כמה מסגרות המדינה *נותנת* לחרדים..? תקשיב. המדינה לא צריכה לתת לך כלום! תתאמץ, תלמד, ותשקיע. יש לך דרישות למסגרת מיוחדת לחרדים? בבקשה תתאמץ תשקיע ותקים בעצמך. אף אחד לא חייב לך כלום! תמשיך בשיטה הבכיינית הזאת "המדינה לא נותנת לי את מה שאני דורש ממנה". ונראה לאן תגיע בשיטה הזאת.. נשלח מהאנדרואיד שלי אולי יש מקום לדבר על זה. המדינה משקיעה סכום נמוך מאוד בחינוך בציבור החרדי, מבחינתה בצדק כי זה לא יצרני עבורה. חינוך: לא רק תקצוב המקצועות בבתי הספר, יש מעטפת שלמה מתוקצבת מאוד לצורך כך שהציבור החרדי כלל לא נהנה ממנה (אמנם יש שינוי מסוים בשנים האחרונות, ועדיין). השאלה היא האם התקציב הזה שנחסך ישמש בהמשך להכשיר את אלה מהציבור החרדי שכן ירצו לרכוש מקצוע.
המדינה לא משקיעה כי החרדים בחרו בדרך הזאת!! החרדים לא רוצים תקצוב מלא כי עם הכסף מגיעה גם ההתערבות
המדינה תשמח לשלם יותר.... רק תעברו לממ"ח |
| תן לכל חרדי מלגת לימודים ומלגת קיום מהכסף שחסכת עליו בילדותו ונראה. חרדי שלא ממשיך כל חייו להיות אברך (ומה לעשות, הרוב הרי יהיו כאלה) עומד מול שוקת שבורה השכן רוצה לשוק העבודה, אילו ברירות יש לו? אלא אם מראש המדינה תחליט שאת התקציב שהיא לא נתנה לחרדי שלא למד ליבה היא תתן לחרדי הבוגר לצורך הכשרה מקצועית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 23:18 |
|
| |
האתר החרדי הזה נוטף שנאה וזוהמה נגד הציבור האיכותי ביותר, אדון ברכת החמה שנראה נציגו של ליברמן כאן דואג שהציבור הזה משלם המיסים מהגדולים במדינה והכי פחות נהנה ממנה בתקציבי הענק של הספורט והתרבות, נוגס ונושם באויר שהצינות הארורה ייצרה כאן. וכך גם ידידיו החריף כאילו ומקשה. ובכן, נכון שמדינה צריכה קידמה ועבודה. מהצד השני מדינת ישראל אין לה קיום טבעי, בדרך הטבע לעמוד בסכנות הזויות מול מליארדי אויבים שרוצים לבלוע אותה מיום הקמתה, והיא קיימת. ומבית מלאה מפלגות ופלגנויות הרבה שנאה וחילוקי דעות מעבר לגודלה הטבעי. אין לה שום קיום טבעי, כלפי חוץ נראה שהיא חזקה בגלל הצבא ובגלל ההייטק ובגלל התעשיה ועוד ועוד. אבל מי כמונו יודע שזה בלבול מח. יש כאן רק כח עליון, והמלחמה נגד התורה הגלויה והמוסווית שקיימת כאן זה חיתוך העץ עליו אנו יושבים. הרוח היא זו שקיימה את ישראל, העגלה המלאה ולא זו הריקה ששולטת בתקשורת וקובעת מי פרודוקטיבי ומי בטלן. אבל זהו עולם השקר בהתגולמותו. תחסו יושבי העגלה הריקה מתוכן ומלאה במלל בצילו החולף של המטונף ליברמן ולפיד ובנט, חבורת שקרנים וליצנים. ואנחנו בשם ה' נזכיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 23:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני פונה לקוראים.
חוסו על עתידכם, ואל תפלו למלכודת היאוש והבכיינות של רעיונוביץ' עם בכי ויאוש לא הולכים למכולת!
קחו על עצמכם אחריות.
כבר בגיל צעיר ביותר תתאמצו, תשקיעו, תרכשו תואר אקדמאי, ותשיגו מקצוע מכובד.
ותזכו לחיות חיים של פרנסה, חיים שיש בהם יראת שמיים ואהבת תורה.
|
|
גם אנוכי הקטן, פונה לקוראים,
אנא חוסו על עצמכם ואל תלמדו מקצוע, במקום שמסכן את עתידכם הרוחני,
תעשו תואר אקדמי רק במקום שאתם לא מסכנים את שמירת המצוות שלכם,
תזכרו שאסור לעשות מצוה הבאה בעבירה,
ואין שום היתר ללמוד במקום שבלימודים עוברים עבירות,
או ללמוד במקום שבו תאלצו שלא לשמור מצוות כראוי,
ניתן ללמוד במקומות חרדים, ויש ברוך השם הרבה מקומות שכאלה,
יש כמה בתי ספר להנדסאים, במספר מגמות (חבל שהמדינה לא נותנת עוד מגמות)
יש כמה בתי ספר עם חוגים לתואר אקדמי (חבל שיש רק מעט מאוד חוגים שכאלה)
יש כמה בתי ספר ללימודי היי טק, (חלק טובים וחלק לא כדאי להיכנס לשם)
ותזכרו שרק מי שמתעקש ללמוד עובר בהצלחה את הלימודים,
ולא רק מי שמוכשר.
ועוד משהו, כדאי מאוד ללמוד אנגלית בכל גיל, זה רק עוזר בהרבה דברים,
ומי שיכול ללמוד מתמטיקה ,שילמד, אפילו סתם להנאה, זה עוזר מאוד לחידוד המחשבה.
שיהיה לכולם בהצלחה עם סייעתא דשמיא ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 23:37 |
|
| |
מאוד מוזר שמישהו שטוען שמייצג את לומדי התורה משתמש בשפת ביבים במקום לענות לעניין. מאיפה למדת שפה כזאת? כסף לא צומח על העצים .ועוד חידוש כסף גם לא צומח מהגמרא . אין בגמרא עץ כסף וגם התנאים והאמוראים וגם בדורות קודמים ידעו שצריך גם להתפרנס חוץ מללמוד .רק בדור שלנו אמורים להתפרנס מהגמרא . אז תדעו סוד .זה לא מהגמרא .זה מהחילוני שעובד ואתם מקללים אותו אבל הוא עובד קשה בשביל הקצבאות שלכם. עד עכשיו היה מספיק להצביע בבחירות והח"כים החרדים היו משלימים את העבודה .עכשיו לצערינו זה לא מספיק . לימוד תורה הוא חשוב ביותר ויש לו הרבה מעלות. מעלת הכסף היא לא אחת מהן.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 08/02/2022 23:37:49
|
|
|
|
|