|
|
| נשלח ב-8/2/2022 23:46 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | מאוד מוזר שמישהו שטוען שמייצג את לומדי התורה משתמש בשפת ביבים במקום לענות לעניין. מאיפה למדת שפה כזאת? כסף לא צומח על העצים .ועוד חידוש כסף גם לא צומח מהגמרא . אין בגמרא עץ כסף וגם התנאים והאמוראים וגם בדורות קודמים ידעו שצריך גם להתפרנס חוץ מללמוד .רק בדור שלנו אמורים להתפרנס מהגמרא . אז תדעו סוד .זה לא מהגמרא .זה מהחילוני שעובד ואתם מקללים אותו אבל הוא עובד קשה בשביל הקצבאות שלכם. עד עכשיו היה מספיק להצביע בבחירות והח"כים החרדים היו משלימים את העבודה .עכשיו לצערינו זה לא מספיק . לימוד תורה הוא חשוב ביותר ויש לו הרבה מעלות. מעלת הכסף היא לא אחת מהן.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 08/02/2022 23:37:49 |
|
אין היום קצבאות, פעם היה.......... היום אין בכלל.
אברך שיש לו 6 ילדים שזה משפחה עם 8 נפשות,
מקבל מהמדינה עבור 6 ילדים רק 1059 ש"ח לחודש ! ! !
בעברית צחה זה שום כלום ! ! !
זה בקושי עוזר אם בכלל.................
קניה אחת גדולה בסופר של משפחה שכזאת, עולה הרבה יותר מהסכום הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2022 23:57 |
|
| |
אתה צודק. יש מסלולים עוקפים ומתוחכמים. הנחות בארנונה הבטחות הכנסה כרטיס דרעי ועוד כופתאות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 00:07 |
|
| |
דברי
במקום לענות לענין כותבים שפת ביבין והבעיה נפתרה.שפת ביבין היא לכתוב על הגמרא בזלזול. הגמרא הקדושה אומרת במסכת סנהדרין צט , איזהו אפיקורס רבא אמר כגון הני דאמרי מאי אהני לן רבנן. בתרגום חופשי, תלמידי החכמים אינם תועלתיים ח"ו, הזלזול שאדון "ברכת החמה" כותב נגד הגמרא שלא מייצרת, הוא וחביריו האפיקורסים מייצרים פרנסה וכסף. לומדי התורה לא, בשפת הגמרא א ת ה נקרא פשוט מאד א פי ק ו ר ס עפרא לפומך. בסגנון הבזוי שלך יש זלזול בעמילי התורה שמקיימת את כל העולמות. החרדים ובפרט לומדי התורה שבהם אינם גנבים ולומדי התורה יסתדרו הלאה למרות הפרנסה והצרות עין שלך ושל מנהיגי המדינה הארורה שעל כל פרוטה לציבור החרדי שהם לוקחים ומחזירים לנו פוערים פיהם, המדינה המורכבת ממשלה בזויה שלא היתה מימות הקמתה תחלוף ותיעלם והגמרא והתורה והפרנסה שהיא רק בידי השם יתברך ישארו לנצח. זוהי השפה היחידה עם מי שלא יודע להתמודד עם האמת וקורא לה שפת ביבין.
תוקן על ידי דברי ב- 09/02/2022 00:10:21
תוקן על ידי דברי ב- 09/02/2022 00:11:11
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 00:53 |
|
| |
התורה מקיימת את העולמות ועדיין צריך להתפרנס .סורי. זה לא אני קבעתי , זה בורא עולם שקילל את אדם הראשון "בזיעת אפיך" משטייגען לא תתפרנס . זו האמת הלא נעימה. הלוואי והיה אפשר להתפרנס מחבורות ומשיעור כללי אבל אין זו דרך העולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 01:14 |
|
| |
הנה ציוץ של ינון מגל, איך התקשורת התעלמת מכך שאצל הערבים עובדים פחות מהחרדים, על אף אפלייה מתקנת שלחרדים אין.
האמירה של ליברמן ש"אחת הסיבות העיקריות ליוקר המחיה היא שפחות מ 50% מהחרדים עובדים" היא גם מזעזעת בגוון האנטישמי והמסית שלה, גם לא נכונה, כי אין קשר בין הדברים, גם שיקרית: 55% מהגברים החרדים עובדים ועם הנשים: 65%, וגם מתעלמת מכך שאצל המוסלמים עובדים 40%! בקיצור, ספין עלוב ואופיני .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 01:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ותזכו לחיות חיים של פרנסה, חיים שיש בהם יראת שמיים ואהבת תורה.
|
|
בוא תהיה כנה ותכתוב "חיים של פרנסה" וזהו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 03:07 |
|
| |
קלעפער
| איש_חשוב כתב: |  | ותזכו לחיות חיים של פרנסה, חיים שיש בהם יראת שמיים ואהבת תורה.
בוא תהיה כנה ותכתוב "חיים של פרנסה" וזהו |
|
לגופו של ענין...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 03:52 |
|
| |
הנה, אחרי הערתך, אני מקבל שישנה עוד פרשנות סבירה למשפט הזה, ואם כך אני חוזר בי. מתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 08:21 |
|
| |
מצדרביעי
| ברכת_החמה כתב: |  | אתה צודק. יש מסלולים עוקפים ומתוחכמים. הנחות בארנונה הבטחות הכנסה כרטיס דרעי ועוד כופתאות נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תוכל לספר לי איפה מקבלים? למרות שהיו לי תקופות בעבר בהם קבלתי הנחות משמעותיות בארנונה ואפילו כרטיס דרעי, זה לא הספיק לי לכלום... אני מהמר שאו שאתה רווק, או שלהיפך אתה אדם מבוגר שבצעירותו עוד נהנה מקצבאות הילדים שכן היו גבוהות מאוד (עד שביבי קיצץ אותם בחדות)...
הזוי שהפופוליזם השטחי של דרעי ש"דואג לעם" משפיע דווקא על מי שלא אוהב את השיטה החרדית- אברכית...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 10:24 |
|
| |
אני מבין ממך שאם קיבלת עד היום סבסוד למעונות או קצבת דתות אפילו לא שמת לב שקיבלת . לא מיששת את השטרות ביד שלך. פשוט צמח על העץ ונבלע לו .אז תלמד להעריך כל הטבה שאתה מקבל ותפסיק לבזבז כל כך הרבה אז ישאר לך משהו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 10:50 |
|
| |
אני בסך הכול טוען שאף אחד לא "חי על חשבון המדינה" כי זה פשוט לא אפשרי כיום... אני מסכים עם חלק מהטענות נגד החרדים ברמה המערכתית (במיוחד כשהם הולכים וגדלים בלעה"ר), אבל טוען שהרבה מהטענות נגועות בפופוליזם, לדוגמה- קצבת הדתות שקבלתי בעבר מתקזזת פי כמה וכמה עם שכר הלימוד שאצטרך לשלם ל"חיידר" בו ילדי ילמד ושהחילוני פטור מכך... (כמה מתוך תקציב משרד החינוך העומד על למעלה מ-60 מיליארד לשנה {מכספי כולנו} הולך לחרדים? תופתע אם תבדוק...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 10:57 |
|
| |
אז אתה טוען שהציבור החרדי הוא "חסכן" ובקושי מקבל מהמדינה ואין מה לבוא אליו בטענות על כך שאינו משלם הרבה מיסים. אני טוען שרצוי שיותר חרדים ילמדו ליבה ומקצוע מכניס וישלמו למדינה הרבה מיסים ולא שהרוב רק יקבלו למרות שאין כמו ללמוד תורה כל היום זה לוקסוס יקר מידי בשביל המדינה שהיא אינה עשירה מספיק להכיל כמות כזו של אברכים וחסרי השכלה מקצועית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:02 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | הנה ציוץ של ינון מגל, איך התקשורת התעלמת מכך שאצל הערבים עובדים פחות מהחרדים, על אף אפלייה מתקנת שלחרדים אין.
האמירה של ליברמן ש"אחת הסיבות העיקריות ליוקר המחיה היא שפחות מ 50% מהחרדים עובדים" היא גם מזעזעת בגוון האנטישמי והמסית שלה, גם לא נכונה, כי אין קשר בין הדברים, גם שיקרית: 55% מהגברים החרדים עובדים ועם הנשים: 65%, וגם מתעלמת מכך שאצל המוסלמים עובדים 40%! בקיצור, ספין עלוב ואופיני . |
|
יש הבדלים עצומים ביחס לנושא בין ערבים לחרדים. ואמנה רק 3 מהם.
1) מהערבים אין לאף אחד ציפיות. הם שייכים לעם שנלחם בנו ורוצה להרוג אותנו. ולכן לא כזה מפריע לנו שיישארו עניים. לולי הבג"ץ, לא היינו נותנים להם קצבאות ילדים. למי שזוכר פעם רק מי שהיה לו קרוב משפחה שעשה צבא קיבל קצבאות. לעומת זאת, למרות מה שאנחנו אוהבים לחשוב ולהתקרבן, לרוב העם אכפת מאוד מהחרדים.
2) חלקם הגדול של הערבים דווקא מתאמצים להתפרנס אבל לא ממש מצליחים. וכי המצב של הערבים בשטחים, סוריה, ירדן יותר טוב? לעומת זאת, אנחנו החרדים בא"י, חלקנו הגדול, עניים נזקקים *מבחירה*. לא מנסים לרכוש מקצוע ולהתפרנס בכבוד. אפשר לבדוק ולראות שהחרדים בחו"ל במצב כלכלי הרבה יותר טוב.
3) הילודה הערבית בירידה מתמדת והם לא צפויים להגדיל את שיעורם באוכלוסיה באופן משמעותי. לעומת זאת, אנחנו החרדים, צפויים להגדיל *דרמטית* את שיעורנו באוכלוסיה. ולכן כ"כ מתעסקים בנו. כי זה קריטי לעתיד המדינה!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:07 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | אברך שיש לו 6 ילדים שזה משפחה עם 8 נפשות,
מקבל מהמדינה עבור 6 ילדים רק 1059 ש"ח לחודש ! ! !
בעברית צחה זה שום כלום ! ! !
|
|
זה כלום?? אין בעיה. אשמח שתעביר לי את זה לחשבון הבנק שלי. יש לי הרבה מה לעשות עם זה
|
|
|
|
|