|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:09 |
|
| |
אחרי "חיים של פרנסה" משום מה מופיע אצל חלק מאנ"ש שאיפה לנתב כספים לאפיקים חדשים: לעבור דירה, לשדרג רכב, טיולים בחו"ל, פאה יותר ארוכה לאשה וחצאית יותר קצרה. תמיכה ללומדי תורה מצטמצמת "שילכו לעבוד כמוני".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:16 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | אני בסך הכול טוען שאף אחד לא "חי על חשבון המדינה" כי זה פשוט לא אפשרי כיום... אני מסכים עם חלק מהטענות נגד החרדים ברמה המערכתית (במיוחד כשהם הולכים וגדלים בלעה"ר), אבל טוען שהרבה מהטענות נגועות בפופוליזם, לדוגמה- קצבת הדתות שקבלתי בעבר מתקזזת פי כמה וכמה עם שכר הלימוד שאצטרך לשלם ל"חיידר" בו ילדי ילמד ושהחילוני פטור מכך... (כמה מתוך תקציב משרד החינוך העומד על למעלה מ-60 מיליארד לשנה {מכספי כולנו} הולך לחרדים? תופתע אם תבדוק...) |
|
הלו חצי מהמדינה מסובסדת פה. החל משירותי הבריאות, מענקי איזון לעיריות העניות, חינוך, מעונות, תשתיות, תחבורה הציבורית ועוד ועוד.
אז כשאתה משתתף בשוק התעסוקה ומייצר ערך, המדינה גובה ממך מס, וכך אתה משלם על השירותים הללו, אם אתה בוחר לא לעבוד ולא לרכוש מקצוע, אתה בעצם לוקח בלי לשלם.
פורום 'קהלת' עשה על זה עבודה יפה. זה הובא בפורום כמה פעמים ואין לי כוח לחפש את זה עכשיו. והראה את הפער בין כמה חרדי ממוצע מקבל מהמדינה לעומת מה שמשלם, לבין כמה יהודי שאינו חרדי ממוצע מקבל מהמדינה לעומת מה שמשלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:28 |
|
| |
אף אחד לא הכניס למשוואה נתון אחד מאד חשוב. הציבור החרדי מזרים כמויות כסף זר אדירות למדינה. אברך מקבל בחודש בערך 2000 ₪, כשחלק ניכר מהכסף מגיע מתרומות מחו"ל. המוסדות החרדים נאלצים לקבל תרומות בחו"ל של בין 20-100% תרומות להפעלת המוסד, תלוי בסוג מוסד, והאם הוא על טהרת הקודש. (משכורות ועוד) יש הרבה חסידים שעל כל חתונה יוצאים לסיבוב תרומות בחו"ל. כל החסידויות הגדולות בנויות בחלקם על תרומות עתק מחו"ל. ועוד ועוד. כשכל הכסף הגדול הזה, משמש לקנייה רק פה בארץ. כל דולר שנכנס מתוכו 17 סנט (לפחות) הוא תרומה למדינה. (תלוי כמה גלגולים הכסף עובר, וכמה ידים המוצר עובר) מצד שני, החילוני הממוצע, גם אם הוא מרוויח 30 אלף ₪ בחודש, הוא יכול לעשות טיול אחד לדובאי ולבזבז 100 אלף ₪, שזה כסף שיוצא מהארץ לחו"ל והמדינה רק "מפסידה" אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 11:55 |
|
| |
אתה צודק בעובדות רק שהסכומים הן זניחים ושוליים. אברך שלומד תורה ומקבל תרומה מחו"ל שקול ליצואן ,לעסק שמייצר בארץ ומוכר לחו"ל שזה הרבה יותר טוב מיבואן. הבעיה שזה סכומים קטנים. תחבר את כל התרומות לא תגיע לסדר גודל משמעותי . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 14:08 |
|
| |
אברך שלומד תורה מגן על כל העובדים, זכות הקיום שלנו בעולם אינה רק כסף ורק כלכלה, זה זניח לעומת הזכות האמיתית וחיי הנצח אותם אנו צריכים לחיות ולכן יעבדו אותם שזוהי זכות קיומם היחיד וילמדו לומדי התורה ויהיה כאן כעין יששכר וזבולון ואלה שכואב להם ואינם מאמינים בכח הרוח על הגשם יאבדו גם זכות זו. נכון שכתוב בזיעת אפך תאכל לחם אבל להזכירך שזה לא המצב האידיאלי והאמיתי אלא זוהי קללה לאדם הראשון על החטא הקדמון, אבל לומדי התורה אינם שם וחייבים לתמוך בהם ולסייע להם מתוך הערכה ולא מתוך זלזול, הארון נושא את נושאיו, ויעויי' בסוף מסכת קידושין. העבודה היא לא משאת נפש היא רק צורך קיומי ואילו לימוד התורה הוא הכרח חיוני וחיובי, גם אם לא מבינים איך יוצא ממנה כסף. זוהי האמת המוחלטת שלא אני המצאתי.
תוקן על ידי דברי ב- 09/02/2022 14:10:35
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 16:31 |
|
| |
| דברי כתב: |  |
אברך שלומד תורה מגן על כל העובדים, זכות הקיום שלנו בעולם אינה רק כסף ורק כלכלה, זה זניח לעומת הזכות האמיתית וחיי הנצח אותם אנו צריכים לחיות ולכן יעבדו אותם שזוהי זכות קיומם היחיד וילמדו לומדי התורה ויהיה כאן כעין יששכר וזבולון ואלה שכואב להם ואינם מאמינים בכח הרוח על הגשם יאבדו גם זכות זו. נכון שכתוב בזיעת אפך תאכל לחם אבל להזכירך שזה לא המצב האידיאלי והאמיתי אלא זוהי קללה לאדם הראשון על החטא הקדמון, אבל לומדי התורה אינם שם וחייבים לתמוך בהם ולסייע להם מתוך הערכה ולא מתוך זלזול, הארון נושא את נושאיו, ויעויי' בסוף מסכת קידושין. העבודה היא לא משאת נפש היא רק צורך קיומי ואילו לימוד התורה הוא הכרח חיוני וחיובי, גם אם לא מבינים איך יוצא ממנה כסף. זוהי האמת המוחלטת שלא אני המצאתי.
תוקן על ידי דברי ב- 09/02/2022 14:10:35 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 16:31 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 17:15 |
|
| |
התורה בכללה מיועדת לכל עם ישראל גם הדברים שאינם אקטואליים לחיי יום יום. דין סוכה ושבת כדין נגעים ואהלות. דברים פשוטים עד מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 18:40 |
|
| |
האוניברסיטאות (ושלל מוסדות תרבות נוספים) מקבלות תרומות גם כן, לדעתי יותר מישיבות
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 21:26 |
|
| |
יוצרים
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני בסך הכול טוען שאף אחד לא "חי על חשבון המדינה" כי זה פשוט לא אפשרי כיום... אני מסכים עם חלק מהטענות נגד החרדים ברמה המערכתית (במיוחד כשהם הולכים וגדלים בלעה"ר), אבל טוען שהרבה מהטענות נגועות בפופוליזם, לדוגמה- קצבת הדתות שקבלתי בעבר מתקזזת פי כמה וכמה עם שכר הלימוד שאצטרך לשלם ל"חיידר" בו ילדי ילמד ושהחילוני פטור מכך... (כמה מתוך תקציב משרד החינוך העומד על למעלה מ-60 מיליארד לשנה {מכספי כולנו} הולך לחרדים? תופתע אם תבדוק...)
הלו חצי מהמדינה מסובסדת פה. החל משירותי הבריאות, מענקי איזון לעיריות העניות, חינוך, מעונות, תשתיות, תחבורה הציבורית ועוד ועוד.
אז כשאתה משתתף בשוק התעסוקה ומייצר ערך, המדינה גובה ממך מס, וכך אתה משלם על השירותים הללו, אם אתה בוחר לא לעבוד ולא לרכוש מקצוע, אתה בעצם לוקח בלי לשלם.
פורום 'קהלת' עשה על זה עבודה יפה. זה הובא בפורום כמה פעמים ואין לי כוח לחפש את זה עכשיו. והראה את הפער בין כמה חרדי ממוצע מקבל מהמדינה לעומת מה שמשלם, לבין כמה יהודי שאינו חרדי ממוצע מקבל מהמדינה לעומת מה שמשלם. |
|
אין סימטריה ולא תהיה. בכל משרד תבדוק את ה"סבסוד" החרדי , תגלה שהחרדי נתמך בפחות מחצי מכל חילוני ממוצע. הדברים מאוד שקופים - חינוך (לא משנה אם צודק או לא ויש לזה סיבות שלא מלמדים דברים "מעשיים" ולא מובילים לעבודה ועוד סיבות. ..) העובדה שחילוני לא משלם על לימודים בבתי ספר יסודיים ותיכוניים וגם הבנות מקבלות פחות. (הסעות ואחוזים מופחתים ) היא המון כסף לחודש. וזה שהמדינה לא עושה בכדי לשנות את התמונה זה רק בגלל שעולה להם כסף. ולא שום ליבה או התנגדות החרדים "לתכנים".. שלא נדבר על סמינרים. חילוני ממוצע בגיל הזה מקבל המון מהמדינה. (שירות לאומי ואזרחי כשאצלנו נעשה בהתנדבות או בכספים מחול ועוד) תרבות לא נדבר בכלל.. איזה שאריות מקבלים החרדים ועוד. החרדי הממוצע מקבל פחות! נקודה. (אין לי את הנתונים של קהלת אבל זה מוזר)
אני לא מרחיבה, כמו קודמי על מע"מ , כסף זר ותמיכה כלכלית חברתית ופנסיות ל חשבון המדינה שעוברים כל הגיון במערכות הבטחון והמשפט. וגונבים את קופת המדינה ברמות קשות. כי אלו דברים שהורחבו כאן. בנוסף, כמעט שאין אדם בעל משפחה חרדי, שלא עובד. גם אם זו עבודה תורנית של ר"מ או מורה זו עבודה ופרנסה. לא מבינה בכלל את הנחיתות שנושבת פה..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 22:15 |
|
| |
החילוני שעושה צבא גם מקבל שם אוכל ונסיעות על חשבון המדינה . ממש פויה .צריך לשלם זאת מכיסו .הרי החרדי בישיבה לא מקבל אוכל(אולי קצת) ונסיעות .איזה גנבים החילונים .אחרי זה הם עוד נהרגים בצבא ומאשימים אותנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 22:25 |
|
| |
לגבי הצבא - הרמת להנחתה, נכון שחלק גדול מהחילונים אכן מסכנים את עצמם, אבל כל בר דעת שקצת מעורה יסכים שמדובר בגוף מאוד בזבזני ולא יעיל, ושצבא מקצועי היה הרבה יותר חסכוני (בנוסף לתועלות הנוספות שלו, שכוללות מקצועיות של החיילים, הורדת מתחים חברתיים ועוד...) אפשר להתחיל בסרטונים שהבאתי כאן:
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2022 22:35 |
|
| |
טענתי היא שהחרדי מקבל פחות מהמדינה אבל משלם הרבה פחות וייחסית למה שמשלם אין לו על מה להתלונן. החרדי בוחר להיות עני מבחירה חופשית .אינני חושב שטוב לבחור להיות עני . נכון גם שחלק מהבחירה הזו להיות עני בחרו אחרים בשבילו וזה לא לגמרי בחירה חופשית, כוונתי למנהיגי הציבור החרדי. חבל שזה המצב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 00:17 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | טענתי היא שהחרדי מקבל פחות מהמדינה אבל משלם הרבה פחות וייחסית למה שמשלם אין לו על מה להתלונן. החרדי בוחר להיות עני מבחירה חופשית .אינני חושב שטוב לבחור להיות עני . נכון גם שחלק מהבחירה הזו להיות עני בחרו אחרים בשבילו וזה לא לגמרי בחירה חופשית, כוונתי למנהיגי הציבור החרדי. חבל שזה המצב
|
|
חשבת אולי על ה50% החרדים שכן עובדים (למעשה זה ממוצע של 63% כי אחוז הנשים החרדיות העובדות הוא גבוה מאוד, אם אינני טועה 78%) אותם חרדים שגם משלמים את המיסים וגם מקופחים בהחזר על המיסים, אב חרדי משלם פי 2 מאב חילוני על חינוך לילדים, תקציבי ספורט בידור ואינספור כגון אלו בהם החרדים האלו מקופחים מי שמקבל פחות, מסבסד את אלו שמקבלים יותר, ובשקלול של 63% אלו, מול 80% אצל החילונים, הפרש של 17%, יוצא שהחרדים מסבסדים חילונים.. ואז אתה פוגש את החילוני החצוף בטוקבקים פונה לחרדי ואומר לו "אני מממן אותך"...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2022 00:22 |
|
| |
a_smithee
| מצדרביעי כתב: |  | לגבי הצבא - הרמת להנחתה, נכון שחלק גדול מהחילונים אכן מסכנים את עצמם, אבל כל בר דעת שקצת מעורה יסכים שמדובר בגוף מאוד בזבזני ולא יעיל, ושצבא מקצועי היה הרבה יותר חסכוני (בנוסף לתועלות הנוספות שלו, שכוללות מקצועיות של החיילים, הורדת מתחים חברתיים ועוד...) אפשר להתחיל בסרטונים שהבאתי כאן:
|
|
נניח שאתה צודק, אבל למה זה נזקף לחובת החילונים, לא די שמגייסים אותם בעל כורחם לשירות מיותר אתה גם משית עליהם את מחירו? אגב, לא "כל בר דעת" מסכים אתך
|
|
|
|
|