|
|
| נשלח ב-11/2/2022 08:13 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | אתם מעיזים לחלוק על עיני הבדולח? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 08:41 |
|
| |
בקצרה רעיונוביץ מלבד זאת שהעובדות שהצגת אינן נכונות. תזכור, עם בכיינות "אכלו לי שתו לי" לא הולכים למכולת. סקופער ברגע שההנהגה החרדית הגדירה שלימודי אנגלית זה פיכסה ומתאים לפושטקים וכו'. וכולם הלכו אחריהם כעד, אז הם יצרו את המצב הזה. השינוי יצטרך לבוא מהשטח למטה. כל חרדי מכובד ורציני שישלח את ילדיו למוסדות שמלמדים אנגלית ישנה ויהפוך את המקומות האלו לרציניים ומכובדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2022 11:28 |
|
| |
נהג שכיר יכול להרוויח 10-12 אל"שח, זה כמעט מעמד ביניים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2022 20:56 |
|
| |
| מאכיל_חצץ כתב: |  | שמחת עניים, ר' איש_חשוב. מה הקשר דתיותם של הרופאים הערבים לזה שהם בחרו לא לחיות בעוני מחפיר. אני רואה את ילדיי ואני מלא דאגה לעתידם. אני גם מלא אמונה וביטחון אבל מזה אין מספיק פרנסה לעמך, רק לרעבעס ולאדמורים והעסקונה "אנשי החסד". לנו נשאר לצחצח נעליהם של הערבים הרופאים ולסדר מדפים באישון ליל באושר עד ובשערי רווחה. |
|
במקום להתעמק בהסבר, תסתכל פשוט אל המציאות בעינים כמעט כל מי שפנה להשכלה יצא משם פחות דתי
אני קורא את מה שכתבת ולא מבין כציד אב מביא את ילדיו לעולם הזה ולא איכפת לו על אחוזי הנשירה הגדולים של כל מי שנכנס למקום הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 00:16 |
|
| |
אולי מלכתחילה הפחות דתיים פנו להשכלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 00:24 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | רק תיקון קטן. זה לא העתיד של הציבור החרדי בלבד. זה העתיד של כל המדינה הזו. הגידול הדמוגרפי החרדי עם אורח החיים החרדי כפי שהוא היום, ידרדרו את המדינה לרמת מדינת עולם שלישי ואף פחות מכך.. |
|
רק עוד תיקון גדול . בתוכנו חיים כשני מליון אזרחים ערביים בעלי ת.ז. כחולה . אורח החיים הערבי שאינו מכיר בחוקי המדינה . לא משלם מיסים . חולב את הביטוח הלאומי במיליארדים רבים . מתעסק בפשיעה חמורה הכוללת סמים רציחות פרוטקשיין וכל הנלווה . יחד עם הגידול הדמוגרפי שלהם . אנחנו בדרך הבטוחה להיות מדינת עולם שלישי ואף פחות מכך ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 00:25 |
|
| |
| מאכיל_חצץ כתב: |  | המצב העגום והעתיד הלא מזהיר של הציבור החרדי בארץ ישראל
הייתי בשבוע שעבר כמה ימים בבית החולים הדסה עין כרם, לשהות עם בן משפחה. ראיתי שם מחזה עצוב, שמסמן איך ייראה העתיד של מדינת ישראל.
הצעירים הערבים הופכים לאליטות. הצעירים החרדים הופכים לעגלונים ולעובדי דחק.
הערבים ממלאים את האוניברסיטאות ואת מעבדות המחקר, והיום רואים אותם בהדסה עם ייצוג מכובד בצוות הרפואי ובמעבדות המחקר בקומפלקס של הדסה עין כרם.
אבל כשבאתי ויצאתי מבית חולים, נסעתי עם דרייברים חרדים. שהם העגלונים של הדור החדש. דיברתי עם הדרייברים. בחורים צעירים ומוכשרים ואינטליגנטים שלא מתאימים ללימוד תורה כל היום. אבל לא נתנו להם שום השכלה ושום כלים להשתלב בכלכלה של העולם החדש. וכשהם צריכים קצת פרנסה, הם נאלצים לעשות את מה שעשו המזרחיים מהמעברות בשנות ה-70: להיות נהגי מוניות.
כך הערבי שתמיד היה סמל לבערות ולפיגור, הופך לאקדמאי ולאליטה הכלכלית והחברתית של הדור החדש. ולעומתם הצעירים החרדים הופכים לעבדים נרצעים של החברה והכלכלה בישראל ולמפגרים של הדור החדש.
שמעתי ממישהו שמתעסק בארגון פרנסה לאברכים, שכיום עומדים במפעלים על ה"ליין" מאות ואלפי חרדים צעירים ולצידם אתיופים מבוגרים וחילונים פגועי שכל ובעלי תסמונות. תחשבו על זה: עומדים ליד מכונות הייצור, אברכים אינטליגנטיים, ולצידם תחתית החבית של החברה, אלו שעובדים בעבודות דחק ומקבלים משכורת רעב ללא שום עתיד.
לעומתם הצעירים הערבים נמצאים באקדמיה ובעתיד ישתכרו משכורות עתק.
תראו לאיזה חור שחור ועתיד קודר הפילו את הדור הצעיר שלנו! פשוט מחריד!
ומי אשם במצב האבסורדי והנוראי הזה?
זה רק החינוך והמנהיגות החרדית קצרת הרואי וחסרת האחריות!
אלו שלא מבינים שרק 5% מתאימים באמת ללימוד תורה כל היום. ומה עם 95% האחרים שצריכים פרנסה? מי נותן להם כלים? למי איכפת בכלל לשלב אותם בכלכלה המתקדמת?
ההנהגה החרדית, הרבנים והאדמורי"ם הבכירים, כמו גם החכי"ם והעסקנים והאליטות, מסודרים הם ובניהם ומשפחותיהם. ולכן לא איכפת להם שמאות אלפי הצעירים וה"עמך" סובלים חרפת רעב והופכים לעגלונים ועובדי דחק.
ממש כמו הדיקטטורים באפריקה ומדינות ערב, שחיים חיי פאר, ומפקירים את האזרח הקטן לרעב ולאומללות. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 08:46 |
|
| |
מצדרביעי
| איש_חשוב כתב: |  | שמחת עניים, ר' איש_חשוב. מה הקשר דתיותם של הרופאים הערבים לזה שהם בחרו לא לחיות בעוני מחפיר. אני רואה את ילדיי ואני מלא דאגה לעתידם. אני גם מלא אמונה וביטחון אבל מזה אין מספיק פרנסה לעמך, רק לרעבעס ולאדמורים והעסקונה "אנשי החסד". לנו נשאר לצחצח נעליהם של הערבים הרופאים ולסדר מדפים באישון ליל באושר עד ובשערי רווחה.
במקום להתעמק בהסבר, תסתכל פשוט אל המציאות בעינים כמעט כל מי שפנה להשכלה יצא משם פחות דתי
אני קורא את מה שכתבת ולא מבין כציד אב מביא את ילדיו לעולם הזה ולא איכפת לו על אחוזי הנשירה הגדולים של כל מי שנכנס למקום הזה |
|
חולק עליך...
אתה חי באירופה של המאה ה-19/20 או היום?...
אני מכיר הרבה חרדים שפנו ל"השכולה הארורה" בלימוד מחשבים במכון לב וכיו"ב, ולא ראיתי מישהו שהלימודים "גרמו" לו להתרחק מהדת אולי להיפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 09:43 |
|
| |
המדינה לא משקיעה בחרדים, וחרדים בתור לא משלמים לה מיסים. הוגן למדי. והערבים שעובדים ב"לבן" ומשלמים מיסים, מפרנסים את חרדים. מה רע?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 12:45 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | רק תיקון קטן. זה לא העתיד של הציבור החרדי בלבד. זה העתיד של כל המדינה הזו. הגידול הדמוגרפי החרדי עם אורח החיים החרדי כפי שהוא היום, ידרדרו את המדינה לרמת מדינת עולם שלישי ואף פחות מכך.. |
|
רק עוד תיקון גדול . בתוכנו חיים כשני מליון אזרחים ערביים בעלי ת.ז. כחולה . אורח החיים הערבי שאינו מכיר בחוקי המדינה . לא משלם מיסים . חולב את הביטוח הלאומי במיליארדים רבים . מתעסק בפשיעה חמורה הכוללת סמים רציחות פרוטקשיין וכל הנלווה . יחד עם הגידול הדמוגרפי שלהם . אנחנו בדרך הבטוחה להיות מדינת עולם שלישי ואף פחות מכך ... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הילודה הערבית במגמת ירידה עקבית (כולל אצל הבדואים) בדומה לכל האוכלוסיות בעולם. (אפילו אצל האמיש יש ירידה איטית אך עקבית) ולכן הם *לא* צפויים להגדיל משמעותית את שיעורם באוכלוסייה. לעומת זאת, אצל החרדים *אין* שום ירידה בילודה. וגם לא צפוי שום ירידה בגלל מצוות פו"ר "ולערב אל תנח.."
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 13:16 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | שמחת עניים, ר' איש_חשוב. מה הקשר דתיותם של הרופאים הערבים לזה שהם בחרו לא לחיות בעוני מחפיר. אני רואה את ילדיי ואני מלא דאגה לעתידם. אני גם מלא אמונה וביטחון אבל מזה אין מספיק פרנסה לעמך, רק לרעבעס ולאדמורים והעסקונה "אנשי החסד". לנו נשאר לצחצח נעליהם של הערבים הרופאים ולסדר מדפים באישון ליל באושר עד ובשערי רווחה.
אני קורא את מה שכתבת ולא מבין כציד אב מביא את ילדיו לעולם הזה ולא איכפת לו על אחוזי הנשירה הגדולים של כל מי שנכנס למקום הזה
חולק עליך...
אתה חי באירופה של המאה ה-19/20 או היום?...
אני מכיר הרבה חרדים שפנו ל"השכולה הארורה" בלימוד מחשבים במכון לב וכיו"ב, ולא ראיתי מישהו שהלימודים "גרמו" לו להתרחק מהדת אולי להיפך...
|
|
או שאתה שקרן. או שמי שאתה מכיר כבר היה רחוק מהדת כפי שהחרדי המצוי רואה אותה לפני שהלך ללמוד . או שאתה כל כך רחוק מאיך שהחרדי רואה את הדת שכבר חשכו עיניך מלראות וכן יש בעיות עם הציבור גדל והולך אבל לשפוך את התינוק ביחד עם החלב זה פתרון עלוב ולא רצוי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 15:41 |
|
| |
מלחמות אני עשיתי אמר השם ומפתח של פרנסה גם נמצא בידיים של השם
מה שנשאר לנו כיהודים האמונים על שמירת התורה והאמונה היא לראות במוחש, איך יהודים רבים עשרות ומאות, שחיים על ברכי התורה וחיים מתפרנסים ומגדלים את עדרי ילדיהם, אז מה טוענים שמי שלומד אנגלית ומי שהולך לאקדמיה מרויח יותר !!!! נכון מאוד, ואכן גם מי שהולך לאקדמיה ונשאר ירא שמים כמו שהיה קודם, אף אחד לא מזיק לילדיו, וילדיו ממשיכים ללמוד במוסדות טובים, ואף הוא לומד איך לשדר את לימודיו, ואיך להתנהג מבלי לתת ללימודים מקום של כבוד, אלא אך ורק כמשהו המחוייב, ראיתי רבים שלמדו מקצוע ונשארו יהודים יראים, ראיתי מתכנתים, מתווכים, יועצי משכנתאות, מתקיני מזגנים, חשמלאים, טכנאי גז, בעלי עסקים, וכולם ילדיהם לומדים במוסדות מצויינים....
אך גם ראיתי את אלה שיצאו לעבוד, ולא עמדו בלחץ הרחובי, והתחילו ללכלכך על הרב, ועל האדמור, על הגנבים שיש בציבור שלהם, ועל החנפנים, על הסוטים והסותים, אז בוודאי שאלה שיצאו החוצה, על מנת לקלל את הבית של עצמם, ראוי שיחפשו לעצמם בית אחר, היהדות שומרת על ביתה..... ראית גנב ברח ממנו, אך אל תנסה להפוך להיות האלוקים של הגנבים, ולנסות לתקן את העולם במלכות שדי, כי זה אינו רצונו של מקום.....
מסקנא : 1. תהיו אחראים לפרנסה של ילדיכם, אך אל תהיו אחראים על פרנסת העם, זה גדול עליכם.... 2. ראיתי רבים עם תואר ונשארו בלי בית, ראיתי רבים בכולל וחיתנו את ילדיהם עם נתינת דירות, שמרו על האמונה היא תחזיק אתכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2022 15:51 |
|
| |
הכובס1, 
|
|
|