|
|
| נשלח ב-4/3/2022 14:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 15:09 |
|
| |
הרב אבוטבול בקול ברמה אומר, שההוספות של דירשו זה ספר חסר, כי לא הכניסו כלל במכוון את שיטת הפסיקה של הרב עובדיה יוסף , ששונה מהפוסקים האחרים (הוא הסביר משהו על ספיק ספיקא)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 16:01 |
|
| |
לא שמעתי את דברי הרב אבוטבול - אבל ממש לא מובן: המשנה ברורה הוא ספר פסק אשכנזי לאשכנזים. התוספות הם על המשנה ברורה. מה פתאום להוסיף לזה פסק החולק מלכתחילה על פסקי הרמ"א והמשנה ברורה? מה שכן, יש מקום להוציא משנה ברורה עם פסקי הספרדים - ויש כמה יוזמות כאלה מאד יפות - אבל למה זה אמור להיות קשור לדרשו או לכל הוצאה אחרת של המשנה ברורה? אולי השאלה צריכה להיות, למה דרשו לא יזמו גם מסלול לפסקי עדות המזרח, נגיד הכף החיים (שמביא לא פעם את המשנה ברורה) וכדומה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 17:05 |
|
| |
א. הטיעון לא ברור, ההוספות אמורות להקיף נושאים נוספים, או להבהיר דברים שהתחדשו בזמנינו, או רק לספר עזר לאשכנזים? ב. יש שם התייחסויות לדבריו לרבנים ספרדים אחרים, אבל לא לרב עובדיה, ראה הקישור לעיל, שבהשפעת הקיצוניים נמחקה דרשו מכנס דירשו, וכנראה דירשו עדיין מפחדים מהקיצוניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2022 01:46 |
|
| |
asaf2000
| hhaavv כתב: |  | | המשנה ברורה הוא ספר פסק אשכנזי לאשכנזים. התוספות הם על המשנה ברורה. מה פתאום להוסיף לזה פסק החולק מלכתחילה על פסקי הרמ"א והמשנה ברורה? |
|
לידיעתך רבי יוסף קארו זצללל'ה היה פרענק והחח זצל ביאר אותו בשביל הפרענקים ומי שחושב שבמ'ב הוא נחלת השקנזים בלבד אז הוא סתם גיזעני פאשיסט פשטינקט
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2022 02:10 |
|
| |
תודה. הבהרתם את עמדתכם בצורה ברורה מתומצתת ובהירה. חילכם/ן לאורייתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2022 11:11 |
|
| |
asaf2000
| hhaavv כתב: |  | | המשנה ברורה הוא ספר פסק אשכנזי לאשכנזים. |
|
אני לא אוהב להיות ציני אבל הכרחת אותי וגם ג זו מפלגה של אשכנזים לאשכנזים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2022 15:48 |
|
| |
תכלית, בזכותו יש המון בחורים שלומדים ומשננים את המשנה ברורה. חוץ מזה הוא תורם המון לאברכים שעובדים על הספרים. אתה צודק בביקורת, אבל סך הכל הבן אדם עובד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|