| נשלח ב-15/2/2022 23:24 |
|
| |
זהירות: אושר עד מוכרים פירות שביעית במחלקת הירקות
הייתי היום באושר עד סניף שמגר בירושלים ולקחתי בננות מהמדף במטרה לקנות אותם. לאחר מס' סיבובים במחלקה, שמתי לב במקרה שיש שלט שהבננות הם קדושים בקדושת שביעית. כמובן שהחזרתי את הבננות למדף. מבדיקה שעשיתי במחלקה גיליתי שפה ושם יש עוד פירות שמסומנים כקדושים בקדושת שביעית ונמכרים במחלקה באופן רגיל, כך שאנשים קונים את הפירות מבלי לשים לב שהם קדושים בקדושת שביעית...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2022 23:31 |
|
| |
אם יש שילוט המודיע כי מדובר בפירות שביעית, מה הבעיה? מי שלא רוצה שלא יקנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 00:07 |
|
| |
| מלך_הארץ כתב: |  | אם יש שילוט המודיע כי מדובר בפירות שביעית, מה הבעיה? מי שלא רוצה שלא יקנה. |
|
הבעיה שלא תמיד שמים לב לשילוט ויש גם בעיה שמוכרים את הפירות האלו גם לגויים ובעיה קטנה לאנשים שלא שומרים על קדושת שביעית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 00:20 |
|
| |
בספר 'פירות שביעית', עמ' רצ"ז (הרב צבי כהן), בשם הגר"נ קרליץ: גוי שבא לחנות שמיטה לקנות פירות שביעית, וחנות זו מוכרת גם למי שלא חתם על מינוי שליחות (למכור פירות נכרים לשומרים קדושת שביעית בפירות אילו), יש לצדד להתיר למכור לו אם יש חשש איבה. לדעת ה'אבני נזר' (יו"ד סי' תמ"ה, אות ה'), אין להאכיל לגוי בידיים, אך אם גוי בא מעצמו ואוכל אין למנוע ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 00:29 |
|
| |
רק חבל שלא ציינת שאת הבננות הם מוכרים ב3.9 כאשר בחוץ עולה 9.9
אז אשריהם אושר עד, אני קונה מהם ושומר את הקליפות בפח שביעית........כאילו איזה עוול הם עושים מוכרים פירות של אוצר בית דין במחיר עלות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 00:55 |
|
| |
על פי הלכה, פירות הקדושים בקדושת שביעית לא אמורים להימכר על משקל ולא בחנות רגילה, אלא בתחנת חלוקה שע"י אוצר בי"ד, וזו הסיבה שבעדה החרדית מתנגדים לאוצר בית דין מלבד באתרוגים שא"א לקנות מנכרי, כי היום כל המושג אוצר בית דין נהיה חוכא ואיטלולא, וגם תנובה וכרמל מזרחי ועוד רשתות נהיו לך אוצר בי"ד, אבל בכשרות שמעניקה את ההכשר לרשת אושר עד, הכל אפשרי ופתיר,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 01:17 |
|
| |
| יהודי_חזק כתב: |  | הייתי היום באושר עד סניף שמגר בירושלים ולקחתי בננות מהמדף במטרה לקנות אותם. לאחר מס' סיבובים במחלקה, שמתי לב במקרה שיש שלט שהבננות הם קדושים בקדושת שביעית. כמובן שהחזרתי את הבננות למדף.
מבדיקה שעשיתי במחלקה גיליתי שפה ושם יש עוד פירות שמסומנים כקדושים בקדושת שביעית ונמכרים במחלקה באופן רגיל, כך שאנשים קונים את הפירות מבלי לשים לב שהם קדושים בקדושת שביעית... |
|
אתה סתם משמיצן ,אני אישית משתדל לא לקנות אוצר ב"ד בחנות רגילה ,אבל אם יש שילוט מה הבעיה? ולמה כתבתי שאתה משמיצן? כי נכון להיום חוץ מבננות אין שום דבר של אוצר ב"ד באף מקום !! עד שיגיע השסק ואחריו שאר פרות הקיץ
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 06:36 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | על פי הלכה, פירות הקדושים בקדושת שביעית לא אמורים להימכר על משקל ולא בחנות רגילה, אלא בתחנת חלוקה שע"י אוצר בי"ד, וזו הסיבה שבעדה החרדית מתנגדים לאוצר בית דין מלבד באתרוגים שא"א לקנות מנכרי, כי היום כל המושג אוצר בית דין נהיה חוכא ואיטלולא, וגם תנובה וכרמל מזרחי ועוד רשתות נהיו לך אוצר בי"ד, אבל בכשרות שמעניקה את ההכשר לרשת אושר עד, הכל אפשרי ופתיר, |
|
לצערנו, אתה צודק. (למרות שתמיד יש מי שילכלך ויגיד שאתה או הם כך וכך) מעבר לדברים שכתבת, היו צריכים לשמור על הנראות של השמיטה ולו בגלל מה יאמרו עמי הארצות במיוחד אנשים שבתחום החקלאות (לאו דווקא החקלאים עצמם) שרואים את ההתנהלות ובאים לידי זלזול בהכל. הכסף יעוור בעלי זקנים גדולים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 08:40 |
|
| |
לא נכנסתי לחלק ההלכתי, שכפי שציינו לפני שאב"ד צריך להמכר בתחנות חלוקה ולא בחנות וכו'. מה שכתבתי, שמכיון שהפירות נמצאים במחלקה הרגילה, למרות השלט, אנשים לא שמים לב לכך שהפירות קדושים בקדושת שביעית. ואני באופן אישי לקחתי בננות ורק לאחר כמה סיבובים במחלקה שמתי לב לשלט והחזרתי את הבננות למדף.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 09:17 |
|
| |
| יהודי_חזק כתב: |  | | מבדיקה שעשיתי במחלקה גיליתי שפה ושם יש עוד פירות שמסומנים כקדושים בקדושת שביעית ונמכרים במחלקה באופן רגיל |
|
אכן, באושר עד נמכרים יבול שאין במינו איסור ספיחין (בניגוד לאוצר בית דין של "אוצר הארץ" שמוכרת גם ירקות) כגון בננות ופירות. בתחילת השמיטה, רק בננות היו אוצר בית דין אבל עכשיו ישנם עוד דברים כמו פאפיה.
ההשגחה של הרב אפרתי מסתמכת על הפסק של הרב אלישיב זצ"ל המתיר למכור אוצר בית דין בחנות רגילה ולשקול את הפירות. העדה החרדית חולקת על פסק זה.
בכלל בשמיטה (ובמוצאי שמיטה), הקונה צריך להקדיש צומת לב מיוחד לכל פריט ופריט. ירק ששבוע שעבר היה "יבול חו"ל" יכול להיות השבוע "יבול נכרי". חובה לבדוק את השילוט ובמידת האפשר גם האריזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 09:23 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | על פי הלכה, פירות הקדושים בקדושת שביעית לא אמורים להימכר על משקל ולא בחנות רגילה, אלא בתחנת חלוקה שע"י אוצר בי"ד, וזו הסיבה שבעדה החרדית מתנגדים לאוצר בית דין מלבד באתרוגים שא"א לקנות מנכרי, כי היום כל המושג אוצר בית דין נהיה חוכא ואיטלולא, וגם תנובה וכרמל מזרחי ועוד רשתות נהיו לך אוצר בי"ד, אבל בכשרות שמעניקה את ההכשר לרשת אושר עד, הכל אפשרי ופתיר, |
|
כפי שציינתי למעלה, הרב אפרתי מסתמך על ההיתר של הרב אלישיב זצ"ל אבל העדה החרדית, לא.
דרך אגב, זכור לי מלפני 28 שנה, לפני שנוכרים גידלו בננות בארץ, שהיתה חלוקת בננות "אוצר בית דין" לפני פסח תשנ"ד ע"י העדה החרדית. היתה חובה לקנות שובר מראש במקום מסוים והחלוקה התבצעה בחניות בגאולה שלא מוכרים אוכל (חנויות ספרים ובגדים) ששם השובר זיכה אותך לקחת קוספת קרטון סגורה של בננות בלי לשקול ובלי למנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 09:42 |
|
| |
העדה החרדית לא מוכנים לשום תכנית של אוצר ב"ד מלבד על אתרוגים כי כך המסורת אצלם, ובעצם זה המצאה של החזו"א להרחיב את זה לכל הפירות ואף לירקות באופן מסוים
גם את תנסה לעשות חלוקה ללא משקל כמו שקוממיות ובד"צ ר' ניסים עושים על פירות הם לא יסכימו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 10:04 |
|
| |
פלדלפי
| הכובס1 כתב: |  | | רק חבל שלא ציינת שאת הבננות הם מוכרים ב3.9 כאשר בחוץ עולה 9.9
אז אשריהם אושר עד, אני קונה מהם ושומר את הקליפות בפח שביעית........כאילו איזה עוול הם עושים מוכרים פירות של אוצר בית דין במחיר עלות |
|
אתה אוכל קליפות בננה ? קליפות זורקים לפח רגיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 11:59 |
|
| |
| יהודי_חזק כתב: |  | כמובן שהחזרתי את הבננות למדף.
|
|
למה "כמובן"? מה הזילזול בקדושת השביעית?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 12:05 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | אתה אוכל קליפות בננה ? קליפות זורקים לפח רגיל... |
|
אם הוא גר בעיר שיש שם בהמות שאוכלות קליפות אלו, יש לזרקן לפח שמיטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2022 13:13 |
|
| |
הכותרת קצת מבלבלת, אין עדיין פירות שקדושים בקדושת שביעית בשוק מלבד בננה שנחשבת הלכתית כמו "ירק" (קיים בלבול דומה באבוקדו שנקרא בפי רבים ירק למרות שהוא פרי רגיל)
אגב, אחרי המס על החד פעמי אני חושב שיש היתר פשוט לקנות בננות במשקל, משלמים על הבננה אגב השקית החד פעמית.. 
|
|
|
|
|