בית פורומים בחדרי חרדים

הפרובוקציה הבזויה והזולה של אנשי ר' שאול אלתר מול ביהמ"ד של גור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/2/2022 19:10 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:16 לינק ישיר 

קו2 כתב:

יש כאן דברים שמאירים את שיטת ה'פני מנחם' בנושא הקדושה באור קצת שונה.
לא בטוח שבגור היום רואים את הדברים כך.

דברי הגר"ש אלתר:
מה שאבא (ה'פני מנחם') דיבר בשמועסן של הלילה שהיו מיועדים לאברכים.
אנחנו צריכים שהראש ישלוט על הגוף. אבא תמיד דיבר לחיות ברוממות
וכשדיבר לצעירים אמר להם 3 שותפים באדם. אתם שותפים עם הבורא עולם.

בהמשך הביא את המדרש שהובא ברש"י
"בנות ישראל היו בידן מראות, שרואות בהן כשהן מתקשטות, ואף אותן לא עכבו מלהביא לנדבת המשכן, והיה מואס משה בהן, מפני שעשויים ליצר הרע, אמר לו הקב"ה קבל, כי אלו חביבין עלי מן הכל, שעל ידיהם העמידו הנשים צבאות רבות במצרים.
ושאל: לכאורה למשה רבינו הייתה טענה טובה. ממתי שמים מראות בשטיבלעך?

ביאר הגר"ש:
אומר לו הקב"ה להפך!
אתה קורא לזה יצר הרע ואני קורא לזה ידישע קינדער (ילדים יהודים)
זה ככה הולך וזה דבר שהוא קשור עם הגשמי
במדרש כתוב הֵן בְּעָווֹן חוֹלָלְתִּי וּבְחֵטְא יֶחֱמַתְנִי אִמִּי.
עוון מלא כתיב כאן אפילו חסיד שבחסידים לא שייך שלא יהיה עם גשמיות אומר המדרש.
למה זה נאמר לרפות ידיים?
זה נאמר הפוך.
אתה חושב שבגלל שזה גשמיות אז זה דבר שש..
הפוך! 
אפילו חסיד שבחסידים, אתה עושה שותפות. יש פה ניסית השם. 
יש לך שייכות עם הרבונו של עולם. 
זה מה ששמענו תמצית הדברים. מה ששמענו ב3 וחצי שנים מאבא. שאדם צריך לדעת שכשהוא ניגש לדבר כזה, זה שותפות עם הבורא עולם. תתייחס אחרת לשותף.
אתה לא עושה דבר גשמי אתה עושה דבר מרומם אתה שותף בבריאה.
...
אדם צריך לדעת. אדם צריך עם רוממות לגשת. לא עם שפלות.
אבא תמיד דיבר. כי תישא את ראש. שהראש יהיה בקומה זקופה.
זה כך צריך להיות. בוודאי זה נגיעה בגשמיות. זה נסיון ברור. קומה זקופה. צריכים לדעת עולם הזה.. כמה שנים נחייה? אפילו 120 שנה זה כלום.
זה כלום. אז מה יש לנו? אז נראה שזה חשוב נראה שזה טוב. שהראש יבין קצת מעבר לעולם הזה. להרים ראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:19 לינק ישיר 

ברור

זה האדמו"ר של היום שהמציא את התקנות של גור, בזמן הפני מנחם, ולמעלה בקודש בזמן הבית ישראל לא היו בכלל התקנות החמורות של גור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:22 לינק ישיר 

הלוגיקה של פותח האשכול 'שאינו חסיד גור'

גור מסיתים ילדים נגד הוריהם - זה סכסוך משפחתי פנימי. יש רמקול עם זעקת ההורים מול מרכז ההסתה - זה פרובוקציה של אנשי ר' שאול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:24 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
הלוגיקה של פותח האשכול 'שאינו חסיד גור'

גור מסיתים ילדים נגד הוריהם - זה סכסוך משפחתי פנימי. יש רמקול עם זעקת ההורים מול מרכז ההסתה - זה פרובוקציה של אנשי ר' שאול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא משנה איך תסובבו את זה, לא משנה כמה כסף ישקיעו אנשי ר' שאול במסע התעמולה התקשורתי הגדול הזה, אי אפשר להפוך את העובדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:27 לינק ישיר 

סתם שאלה, "נחצו כאן גבולות" (נניח), האם לא קרה לאורך ההיסטוריה שגור חצו גבולות? נניח בחלק מהפעילות למען ברקת בבחירות לירושלים... (וכן, אני רואה בעיני רוחי הפגנות מתחת לבתי מדרש של רבנים; קשה לי להאמין שגור היו נמנעים מזה אם היו נסיבות מתאימות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:35 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
סתם שאלה, "נחצו כאן גבולות" (נניח), האם לא קרה לאורך ההיסטוריה שגור חצו גבולות? נניח בחלק מהפעילות למען ברקת בבחירות לירושלים... (וכן, אני רואה בעיני רוחי הפגנות מתחת לבתי מדרש של רבנים; קשה לי להאמין שגור היו נמנעים מזה אם היו נסיבות מתאימות)

בטח גם היית מצדיק ומלמד זכות על הפגנות ורמקולים נגד ר' חיים קנייבסקי מתחת לביתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:36 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

לא משנה איך תסובבו את זה, לא משנה כמה כסף ישקיעו אנשי ר' שאול במסע התעמולה התקשורתי הגדול הזה, אי אפשר להפוך את העובדות.

אתה ממשיך

מצד אחד - אתה טוען שגור לא קשורים לפרשייה, למרות התמונות מתחנת המשטרה ולמרות פרסומי הארגון 'יאספני' (כי אבי ואימי עזבוני) וזו בעצם פרשה משפחתית פנימית.

מצד שני - אתה טוען שאנשי ר' שאול שופכים כסף, מעבר לזה שאין לך בדל הוכחה לכך, למה כאן אתה טוען שזה מטעם אנשי ר' שאול ולא המשפחה או סתם אנשים שנחשפו לסיפור?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:38 לינק ישיר 

בעיה נוירולוגית. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:40 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

בטח גם היית מצדיק ומלמד זכות על הפגנות ורמקולים נגד ר' חיים קנייבסקי מתחת לביתו.
נראה לי שכן, ואני בטוח שדבר כזה לא היה נמנע מטעמי מצפון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:41 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
נוירולוג כתב:

אתה ממשיך

מצד אחד - אתה טוען שגור לא קשורים לפרשייה, למרות התמונות מתחנת המשטרה ולמרות פרסומי הארגון 'יאספני' (כי אבי ואימי עזבוני) וזו בעצם פרשה משפחתית פנימית.

מצד שני - אתה טוען שאנשי ר' שאול שופכים כסף, מעבר לזה שאין לך בדל הוכחה לכך, למה כאן אתה טוען שזה מטעם אנשי ר' שאול ולא המשפחה או סתם אנשים שנחשפו לסיפור?

נשלח מהאנדרואיד שלי

א. אתה מוזמן להסתכל בהודעות, נשאלתי בדיוק על זה, ועניתי שמהתיעודים נראה שאנשי גור מעורבים (וזה לא אומר שהם המרידו את הילדות נגד ההורים), כדאי גם להזכיר למי שאולי שכח שהילדות והאחות הן חסידות גור. וזה לא סותר בכלל את האפשרות (שהיא ככל הנראה עובדה) שיש בעיה שם במשפחה, ורשויות הרווחה מעורבות בזה, ובית המשפט לא כפה על הילדות לחזור לביתן, לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שהמשפחה בתסבוכת.

ב. לראות את ההתגייסות התקשורתית, גם בתקשורת הכללית וגם החרדית, צבא הצייצנים והיחצנים, מוביל למסקנה די מתבקשת שהרבה כסף נשפך כאן, ומשפחת סנדיק היא לא זו ששופכת את הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:42 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
ברור

זה האדמו"ר של היום שהמציא את התקנות של גור, בזמן הפני מנחם, ולמעלה בקודש בזמן הבית ישראל לא היו בכלל התקנות החמורות של גור.

אין בהכרח סתירה בין דברי הגר"ש לתקנות שעוד מזמן הבית ישראל (האכיפה והעיסוק בנושא הוגברה והורחבה מאוד ע"י הרבי הנוכחי)
בפרקטיקה יתכן ואין הבדל בין גישת הגר"ש בשם אביו ה'פני מנחם' לבין גישת גור. אולי יש הבדל בהסתכלות על הנושא. ואולי גם זה לא. אינני יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:42 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

בטח גם היית מצדיק ומלמד זכות על הפגנות ורמקולים נגד ר' חיים קנייבסקי מתחת לביתו. נראה לי שכן, ואני בטוח שדבר כזה לא היה נמנע מטעמי מצפון

במחילה
תגובתך אינה אמינה בלשון המעטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:46 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
ברור

אין בהכרח סתירה בין דברי הגר"ש לתקנות שעוד מזמן הבית ישראל (האכיפה והעיסוק בנושא הוגברה והורחבה מאוד ע"י הרבי הנוכחי)
בפרקטיקה יתכן ואין הבדל בין גישת הגר"ש בשם אביו ה'פני מנחם' לבין גישת גור. אולי יש הבדל בהסתכלות על הנושא. ואולי גם זה לא. אינני יודע.

בקיצור אתה לא יודע על הבדלים בין אז להיום מלבד דברי תורה נחמדים למראה.

גדלנו על זה שגור זו חסידות סגורה וקיצונית, כאלו שלא כדאי להתעסק איתם, ועדיף לשמור מרחק, זה היה נכון לפני האדמו"ר של היום, זה היה נכון גם לזמן של הפני מנחם.

היחס והרטוריקה שלנו השתנתה כמעט רק בגלל הנסיבות של צידוד בזה שנלחם בגור מתוכם, ובחיי האדמו"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2022 23:47 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

מסקנה די מתבקשת

היא לא מתבקשת בכלל.

אתה משמיץ כאן קבוצה, ללא בדל הוכחה.
רוב אלו שמתעמתים איתך באשכולות, לא קשורים לגור או לר' שאול בשום צורה ואתה יודע את זה. מה מניע אותם? כסף מאנשי ר' שאול? נו באמת. גם את ר' דב לנדא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפרובוקציה הבזויה והזולה של אנשי ר' שאול אלתר מול ביהמ"ד של גור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.