|
|
| נשלח ב-18/2/2022 13:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | שבוע הבא יארצייט של החידושי הרי"ם. לרגל הארוע, הגרד"ל אמר שיבוא למסור שיעור בישיבת פני מנחם. |
| ואיפה האדמו"ר מגור ימסור את השיעור לרגל היארצייט?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 13:51 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | שבוע הבא יארצייט של החידושי הרי"ם. לרגל הארוע, הגרד"ל אמר שיבוא למסור שיעור בישיבת פני מנחם. ואיפה האדמו"ר מגור ימסור את השיעור לרגל היארצייט? |
|
הוא ימזוג מאות כוסות של יין (לא בדיחה) לחסידיו. עצוב. אבל בזה מתבטאת כיום המורשת המפוארת, של חסידות מפוארת, משולשלת האדמורי"ם גאונים בלימוד, כמו החידושי הרי"ם והשפת אמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 13:52 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | שבוע הבא יארצייט של החידושי הרי"ם. לרגל הארוע, הגרד"ל אמר שיבוא למסור שיעור בישיבת פני מנחם.
|
|
ואיפה האדמו"ר מגור ימסור את השיעור לרגל היארצייט? |
|
הכול כלול במילין חדתין בטיש והפענוח משתרע על כמה דפים שמודפסים דקה אחר צאת השבת..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 18/02/2022 13:55:35
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 15:39 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | מה להערכתם יגרמו דברי הגרד"ל?
לפריצת הסכר, עוד רבנים ירשו לעצמם להתבטא או אפילו לכתוב. |
|
עברו כמה ימים והעולם שותק, אתה עדיין חושב ככה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 18:28 |
|
| |
יצא מכתב?
כל עוד שאין מכתב הכל כאלם פאדי. שיעור, שיחה, הדלפה, זה טוב לשיחות בשטיבל, וזה גם חשוב, כי מעמד גור שגם ככה לא היה בשמים ירד עוד הרבה, אבל על מה שאני דיברתי זה מכתב, או לפחות שיח מצולם שקיבל אישור פרסום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2022 18:30 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | נתקבל בתיבה האישית מאת החפץ בעילום שמו: שבוע הבא יארצייט של החידושי הרי"ם. לרגל הארוע, הגרד"ל אמר שיבוא למסור שיעור בישיבת פני מנחם. |
|
גם אני קיבלתי הודעה כזו, ותוספת בצידה. שהוא אמר שיחתום על מכתב אם ר' גרשון איידלשטיין יצטרף. אז כנראה שזה לא יקרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2022 22:52 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | יצא מכתב?
כל עוד שאין מכתב הכל כאלם פאדי. שיעור, שיחה, הדלפה, זה טוב לשיחות בשטיבל, וזה גם חשוב, כי מעמד גור שגם ככה לא היה בשמים ירד עוד הרבה, אבל על מה שאני דיברתי זה מכתב, או לפחות שיח מצולם שקיבל אישור פרסום. |
|
אז אתה מסכים אתי שבינתיים זה לא יגרום כלום... מאמין שייקח הרבה זמן עד שמישהו יעז להיכנס לעובי הקורה בצורה רצינית (ולא זכור לי שר' דויב עשה דבר כזה אי פעם), אבל כשזה יקרה יהיה מבול נגד גור ומאז הכל יהיה היסטוריה (ובשונה מאחרים, לדעתי לא תהיה מלחמת עולם אלא להיפך; היא תיפול ללא קרב).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 02:50 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | יצא מכתב?
כל עוד שאין מכתב הכל כאלם פאדי. שיעור, שיחה, הדלפה, זה טוב לשיחות בשטיבל, וזה גם חשוב, כי מעמד גור שגם ככה לא היה בשמים ירד עוד הרבה, אבל על מה שאני דיברתי זה מכתב, או לפחות שיח מצולם שקיבל אישור פרסום.
אז אתה מסכים אתי שבינתיים זה לא יגרום כלום... מאמין שייקח הרבה זמן עד שמישהו יעז להיכנס לעובי הקורה בצורה רצינית (ולא זכור לי שר' דויב עשה דבר כזה אי פעם), אבל כשזה יקרה יהיה מבול נגד גור ומאז הכל יהיה היסטוריה (ובשונה מאחרים, לדעתי לא תהיה מלחמת עולם אלא להיפך; היא תיפול ללא קרב). |
|
טעות שלי. חשבתי שאתה מתייחס להיפותיזה שהרד:ל יכתוב מכתב או יצא בהצהרה גלויה, ולכן אמרתי שזה עוד לא קרה.
ולגוף הענין, ר' "דויב" דוקא עשה את זה במכתב נגד הרב שך. הוא ספג ארטילריה חזקה. עד כדי שחזרתו למיינסטרים הליטאי הייתה בבחינת פלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 11:54 |
|
| |
| momeir כתב: |  | שבוע הבא יארצייט של החידושי הרי"ם. לרגל הארוע, הגרד"ל אמר שיבוא למסור שיעור בישיבת פני מנחם. ואיפה האדמו"ר מגור ימסור את השיעור לרגל היארצייט? הוא ימזוג מאות כוסות של יין (לא בדיחה) לחסידיו. עצוב. אבל בזה מתבטאת כיום המורשת המפוארת, של חסידות מפוארת, משולשלת האדמורי"ם גאונים בלימוד, כמו החידושי הרי"ם והשפת אמת...
|
| תמוה בעיני שחסידיו לא מתביישים בעובדה הזו.
מאידך, אני לגמרי מבין שאחרי שהם לא רואים שם תורה, והם חייבים להצדיק את עצמם שהם הולכים אחריו. לא נותר להם אלא לחשוב שהוא בורא עולם ושאר רעיונות מתחום העבודה זרה המקובל בכתות השונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 16:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 18:29 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | ולגוף הענין, ר' "דויב" דוקא עשה את זה במכתב נגד הרב שך. הוא ספג ארטילריה חזקה. עד כדי שחזרתו למיינסטרים הליטאי הייתה בבחינת פלא. |
|
על זה בדיוק רמזתי, שגם אז הוא הסתפק במכתב אישי שנענה בתקיפות ומאז נעלם (תרתי מזמע)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 20:03 |
|
| |
קלעפער
| קו2 כתב: |  | |
|
נראה לי שיש שגיאה. תחת נאומו של ר' דניאל מופיע נאומו של הגר"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2022 20:04 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  | | ולגוף הענין, ר' "דויב" דוקא עשה את זה במכתב נגד הרב שך. הוא ספג ארטילריה חזקה. עד כדי שחזרתו למיינסטרים הליטאי הייתה בבחינת פלא.
על זה בדיוק רמזתי, שגם אז הוא הסתפק במכתב אישי שנענה בתקיפות ומאז נעלם (תרתי מזמע) |
|
הוא לא נעלם, הוא השתלט על הציבור הליטאי המרכזי. למה לו לכתוב כשיכול להוביל מהלכים.
|
|
|
|
|