|
|
| נשלח ב-1/3/2022 20:20 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | יש לגלות הבנה וסלחנות לעמיתים בפורם שמערבבים דברי תורה באשכול מחלוקת. משום שמובא-ש"דברי תורה עניים במקומן ועשירים במקום אחר". דהיינו: אשכול שמיועד לדברי תורה נצפה פחות. מכאן החשיבות לשלב דברי תורה באשכול אחר משום שעוד יהודים ילמדו ויתעכבו על דברי תורה, ופחות על המחלוקת. כך שרק טוב יכול לצאת מזה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/03/2022 17:50:21 |
|
איזו סנגוריה 
העניין הוא שהוא עושה את זה לא רק באשכולות של המחלוקת, הוא דוחף את המחלוקת לאשכולות לא קשורים ואז מביא את דברי התורה, וגם את זה הוא עושה כחלק מהמחלוקת.
אבל נלך עם הסנגוריה שלך עוד צעד, נקווה שגם באשכולות של זימה ותועבה ומע"מ הוא יביא את האור של ר' שאול אלתר. שם זה נצרך יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2022 22:23 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יש לגלות הבנה וסלחנות לעמיתים בפורם שמערבבים דברי תורה באשכול מחלוקת. משום שמובא-ש"דברי תורה עניים במקומן ועשירים במקום אחר". דהיינו: אשכול שמיועד לדברי תורה נצפה פחות. מכאן החשיבות לשלב דברי תורה באשכול אחר משום שעוד יהודים ילמדו ויתעכבו על דברי תורה, ופחות על המחלוקת. כך שרק טוב יכול לצאת מזה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 01/03/2022 17:50:21
איזו סנגוריה 
העניין הוא שהוא עושה את זה לא רק באשכולות של המחלוקת, הוא דוחף את המחלוקת לאשכולות לא קשורים ואז מביא את דברי התורה, וגם את זה הוא עושה כחלק מהמחלוקת.
אבל נלך עם הסנגוריה שלך עוד צעד, נקווה שגם באשכולות של זימה ותועבה ומע"מ הוא יביא את האור של ר' שאול אלתר. שם זה נצרך יותר.
|
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 01:44 |
|
| |
| שדה9 כתב: |  | יש כאן פיספוס של נקודה חשובה, כאשר חסידות גור וועדות הסדום של החסידות ,שוכרים משרדי יחסי ציבור בעשרות מיליוני שקלים רונן צור ועוד מהצמרת שכידוע לא עובדים בחינם בשביל לשפר את התדמית שירד לשפל חסר תקדים, ולכן פתאומית רואים תמונות הזויות שבחורי ישיבת גור נבחנים אצל הרב הליטאי מבית הכנסת דברי שיר הרב דינר, וכשהם עורכים ערבי מזומנים המוניים של ידיעות בגמרא, ומזמינים את הרב זילברשטיין ואת הרב ברוך מרדכי אזרחי לאירוע וכן מבחנים אצל הרבנים הראשיים הרב יצחק יוסף וכן הרב לאו שיתפעלו מידיעותיהם העצומות של התלמידים, וכן יוצא רישמית תמונות והסרטות מאירועים בגור טישים חתונות ועוד, מה שפעם הייה בגדר יהרג ובל יעבור בגור, כי הרבי מתנגד לכך בתוקף, ופתאום הכל מותרין לך, הכל שרי לך, אין כאן לא נדר ולא שבועה ולא קבלה בלב הכל כשר בשביל לקיים את המלחמה בר' שאול ותלמידיו, והוראות משרדי יחסי הציבור החילונים מתקבלים כתורה מסיני.... אז למה שלא יזמינו את מרן הרב דב לנדא שליט"א ועוד גדולי ישראל לבית המדרש של שר התורה ר' שאול אלתר בשביל להגדיל תורה ולהאדירה, הרי בדיוק בשביל זה הוקם הבית המדרש... כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ , מנעו מר' שאול לומר שיעורים הנה יש שיעורים, סגרו לו את ישיבת שפת אמת הנה יש ישיבת פני מנחם, לא נתנו לר' דניאל אלתר לומר שיעורים בבית המדרש גור, הנה יש שיעורים בבית המדרש שלו, מנעו ממנו לכהן כראש ישיבת פני מנחם בבית שמש בהוראת אביו הפני מנחם, הנה הוא עומד בראשות ישיבת פני מנחם לעמלי תורה יש דין ויש דיין גם אם לוקח זמן עד שהדברים קורים, מאשפות ירים אביון |
|
הזוי לחלוטין להזמין את הרבנים הראשיים את ראשי ישיבות ליטאיות לבחון בחורים שבמשך חצי יובל לא לומדים עיון . רק בקיאות כי.... בגור בעצם גדל לכאורה בדור האחרון דור של ... כמה תלמידי חכמים יצאו מגור משיטת הלימוד הזאת ?? האם חוץ מבני האדמור הפני מנחם זצ"ל יש עוד תלמידי חכמים בסדר גודל כזה ??בגור ירמיהו ?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 20:49 |
|
| |
השאלה האמיתית היא אם יש בדורינו גדולי תורה בעוצמה של הרהי הנוכחי מגור. נדמה לי שאין שום דרך להוכיח שיש תלמיד חכם יותר גדול ממנו במאה השנים האחרונות, וזה אומר עליו הרבה מאוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:15 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | נדמה לי שאין שום דרך להוכיח שיש תלמיד חכם יותר גדול ממנו במאה השנים האחרונות,. |
|
יש רגעים שהיח"צ של אלקנה דוחה אפילו יותר מהטירלול של ירמיהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:25 |
|
| |
פצקו, לא הבנתי את כוונתך. בכל זאת ליבי אומר לי שדבריי לא הובנו כדבעי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 22:50 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | השאלה האמיתית היא אם יש בדורינו גדולי תורה בעוצמה של הרהי הנוכחי מגור. נדמה לי שאין שום דרך להוכיח שיש תלמיד חכם יותר גדול ממנו במאה השנים האחרונות, וזה אומר עליו הרבה מאוד... |
|
הגזמת.........
ברוך השם יש עוד כמה גדולי תורה ברמתו,
בכל מקרה אני מאוד מאוד נהנה בכל פעם לשמוע אותו,
ואני ממליץ בכל פה לכל אדם לשמוע את דברי תורתו של הגאון הרב שאול אלתר שליט"א
וללמוד מהם, ולא רק מדברי תורתו,
אלא גם משיחות המוסר שהוא אומר ומהנהגותיו המיוחדות.
ולא רק ממנו,
אלא גם משני אחיו החשובים, הגאון הרב יצחק דוד אלתר שליט"א והגאון הרב דניאל אלתר שליט"א
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2022 23:20 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | השאלה האמיתית היא אם יש בדורינו גדולי תורה בעוצמה של הרבי הנוכחי מגור. נדמה לי שאין שום דרך להוכיח שיש תלמיד חכם יותר גדול ממנו במאה השנים האחרונות, וזה אומר עליו הרבה מאוד... |
|
כוונתי היא לרבי מגור ירושלים, ר' יעקב אריה ברש"ב. אנא קראו שוב את דבריי ואז תגיבו (אגב, הדברים היוו תגובה לדבריה של שרית היקרה, בהודעה מעליי)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 03/03/2022 23:32:25
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 00:47 |
|
| |
קו2
| פצקו כתב: |  | נדמה לי שאין שום דרך להוכיח שיש תלמיד חכם יותר גדול ממנו במאה השנים האחרונות,.
יש רגעים שהיח"צ של אלקנה דוחה אפילו יותר מהטירלול של ירמיהו. |
|
ייח''צ שמביא לאנשים תוכן שיכולים דרכו להתקרב לה' מה רע בזה. אגם לעמל יולד אשרי מי שעמלו בתורה, כל חיינו מובלים בייח''צ שעושים למולנו להפשיע עלינו אשרי מי שייח''ציו בתורה, לא כן? הנה לך ייח'''צ טרי שכזה תנסה. תעבור על ''חצי'' ממה שזה מציע ונדבר אח''כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 10:11 |
|
| |
כעת הבחנתי שככל הנראה נפלה בהודעתו של הדיבוק טעות הקלדה, ובה נכתב "הרה"י הנוכחי מגור", במקום "הרבי הנוכחי מגור".... עמכם הסליחה. ועדיין, מעבר להפצת דברי הורה שהוא בוודאי דבר ראוי בכל מקרה, סגנון היח"צ של חצר אלקנה מופרז ועולה על גדותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 10:29 |
|
| |
חצר אלקנה עסוקים ביח"צ להרבות תורה ומידות טובות
פצקו, כל קהילה, כל ארגון , בעצם כל איש (גם אתה עצמך) עסוקים ביח"צ. השאלה האם היח"צ הוא למטרות חיוביות.... זה קשור ל'ערכים' שקובעים מה זה טוב ורע... חצר אלקנה מפיצה תורה ומידות טובות. אלו ערכיה הבסיסיים. לטעמי אין מספיק יח"צ לערכים הללו.... לענ"ד היח"צ שלהם מעט מידי....וחבל! וקו 2 בבקשה תמשיך להפיץ את האור עוד ועוד...
תוקן על ידי momeir ב- 04/03/2022 10:33:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 14:01 |
|
| |
בהחלט יש להתבונן בעובדה שגור ירושלים לא מספיק משקיעים ביחצנות סטייל הפצת שיעורים ומכתבי תורה מהמנהיג שלהם. האם זה מתוך ענווה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 14:59 |
|
| |
momeir
| הדיבוק כתב: |  | | בהחלט יש להתבונן בעובדה שגור ירושלים לא מספיק משקיעים ביחצנות סטייל הפצת שיעורים ומכתבי תורה מהמנהיג שלהם. האם זה מתוך ענווה? |
|
"המלך עירום"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2022 15:04 |
|
| |
מעניין שנוירולוג, לפני שנים היה עוקץ את חסידות גור, את האדמו"ר ואת ליצמן חופשי, פתאום הוא הפך למייצגם.. . או שהוא עובד איתם או שסתם הוא עושה תרגילי דיבייט. . אולי יש עוד אפשרות שלישית?
|
|
|
|
|