בית פורומים בחדרי חרדים

הסיפור הרוסי/אוקראיני בארבעה רבדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/3/2022 09:44 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

אגב, כשפוטין טוען שהוא הולך לנקות את אוקראניה מהנאצים הוא מתכוון למליציות הנ"ל.   

כשפוטין טוען שהוא הולך לנקות את אוקראניה מהנאצים הוא ממש לא מתכוון דווקא למליציות הנ"ל, אלא זה פשוט תירוץ טוב מההיסטוריה של המלחמה הפטריוטית הגדולה (מלחמת העולם השניה בפי הסובייטים) שאמור לעורר רגשות לאומנים אצל כל רוסי.
אל תהפכו את פוטין לצדיק שרק רוצה לנקות את העולם מנאצים...
אגב, הדילמה במי לתמוך (פומבית או לא, זה דיון אחר) די מזכירה את השאלה שעמדה על הפרק במלחמת העולם השניה, מי גרוע יותר: היטלר או סטאלין, כאשר זו נבילה וזו טריפה.
ההכרעה בעד ברית עם סטלין נגד היטלר זכתה בארה"ב בהמון התנגדות, בעיקר בסטייט דיפרטמנט אבל גם רוב חוגי ההיי סוסייטי התנגדו. הנשיא רוזוולט גייס את צ'רלי צ'פלין כדי שישפיע על דעת הקהל ובעקבות כך הופצה שמועה זדונית שהוא קומוניסטי - כלומר ממוצא יהודי - ולכן תומך בברית עם סטאלין.

הב הב 

עצה טובה קא משמע לן.

כשאתה מחליט להגיב על משהו ורץ לבדוק מה כתוב בגוגל, תשתדל להרכיב משקפיים ולקרוא לאט, כדי שלא תטעה במידע שאתה כותב ותצא חלילה, כפי שאומרים ביידיש, ווי א שוטה בן פיקהולץ. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 10:49 לינק ישיר 

אולי תואיל בטובך לעדכן לאיזה חלק בתגובתי אתה מתכוון שהוא מועתק מגוגל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 11:11 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אולי תואיל בטובך לעדכן לאיזה חלק בתגובתי אתה מתכוון שהוא מועתק מגוגל?

כל מה שכתבת הוא נכון. טעיתי. אתה לא מעתיק מגוגל, ההיפך הוא הנכון, גוגל מעתיק ממך. אלא
מאחר שאתה הוגה דעות בעל שיעור קומה, מאושיות הפורום לדורותיו.

חשבתי שיהיה זה יפה ונכון מצידי להשיא לך עצה ידידותית, כדי שחלילה לא תצא תקלה מתחת ידיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 11:22 לינק ישיר 

ואולי גם אפשר תשובה עניינית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 16:54 לינק ישיר 

אני לא יוד'ע למה גרשום התכון, אבל הערה לגבי רוזוולט וצ'פלין. הוא לא גייס אותו. באמצע עשיית הסרט כשלצ'פלין היו חששות שהסרט לא יוצג במדינות הברית כמו אנגליה וכדומה, כי לא ירצו לעצבן את היטלר, רוזוולט שלח לו שליח שהוא יעזור כדי שזה יוצג.
למעשה כבר לא היה צריך את עזרתו של הנשיא כי בסיום הסרט אנגליה ומדינות הברית הכריזו מלחמה על גרמניה. אבל הוא נזקק לעזרת הנשיא כי בשלב הזה הביקורות היו מהצד השני שהוא מציג את היטלר "רך" מידי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 17:02 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
לקלעפער:
לגבי השאלה מה יותר מסוכן,בנוגע לפרוגרסיביות כמו שכולנו רואים אנחנו באמצע תהליך של סחרור שהולך ומתדרדר (נקווה שמה שקורה עכשיו באוקראינה יעצור את זה קצת), ככה שמי שבאמצע המדרון ואומר ש"בינתיים  הכול טוב" הוא  לא בהכרח חכם במיוחד...
   בינתיים קח את זה מגברת שעברה מצפון קוריאה לארה"ב ומספרת שמבחינות מסוימות בקוריאה יש יותר סובלנות:

www.israelhayom.co.il/news/world-news/usa/article/2220821:

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2022 09:21:35

הלינק לא נפתח לי. אבל חוששני שמותר להגיב גם ללא קריאת דברי "גברת" אחת. גם לה מותר לומר שטויות.
ואגב, ארה"ב אינה מדינה פרוגרסיבית, היא מדינה שיש בה קבוצות פרוגרסיביות. וההבדל עצום. ובכל מקרה נראה לי טפשי ליחס איזו מעלה לצפון קוריאה על ארה"ב.
"מבחינות מסויימות" לגור באפגניסטן עדיף על דנמרק... 
מוזר שאתה בכללצ מתייחס לשטויות הללו ברצינות. המדינות הכי פרוגרסיביות הם המדינות הנורדיות, בכל מדד הן עולות על כל שאר המדינות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 17:45 לינק ישיר 
מצדרביעי

שוב, אני לא אוהב את ההשוואות לשואה, אבל גם בגרמניה החיים היו דבש עד ל-1938 (גם ליהודים, למרות כמה חוקים מינוריים של אפלייה),אתה צודק שהיום יש קבוצות פרוגרסיביות בארה"ב, הבעייה היא שהם משתלטים לאט לאט באמצעים חוקיים ושאינם חוקיים, מעתיק את תוכן הכתבה שניסיתי ללננק למעלה וגם את הלינק שוב:

האוניברסיטאות בארה"ב - משוגעות יותר מצפון קוריאה"
עריקה מהמדינה המסוגרת שיתפה את רשת פוקס בחוויה שעברה בחסות תרבות הפוליטיקלי קורקט באוניברסיטת קולומביה, אחד ממוסדות הלימוד היוקרתיים באמריקה • "הסבירו לי שכל בעיה נגרמה על ידי האדם הלבן", אמרה
נטע בר
נטע בר
15/6/2021, 14:40, עודכן 15/6/2021, 16:35
33
השמעה

פארק יאון-מי // צילום: טוויטר

פארק יאון-מי נולדה בצפון קוריאה הנשלטת על ידי קים ג'ונג איל וגדלה באחת התקופות הקשות בהיסטוריה של המדינה המסודרת, אך כעת היא טוענת כי שום דבר מזה לא הכין אותה לחוויה של הצנזורה ודיכוי חופש הביטוי במעוזים הליברליים של האקדמיה האמריקנית.

"ציפיתי, כששילמתי את שכר הלימוד העצום והשקעתי את כל המרץ והאנרגיה בלימודים, ללמוד איך לחשוב באופן ביקורתי. אבל הם הכריחו אותי לחשוב באופן שבלוני ודומה למה שהם רוצים שאחשוב", סיפרה הצעירה לרשת "פוקס ניוז" האמריקנית.

"הבנתי שמדובר במשהו ממש מטורף. חשבתי שארצות הברית שונה אבל פתאום התחלתי לראות דימיון לדברים שחוויתי בצפון קוריאה והתחלתי לדאוג", מספרת בת ה-27 שמשמשת כמרצה בנושאים הקשורים לעריקים מצפון קוריאה.

"מעולם לא חשבתי שיכריחו אותי לצנזר את עצמי ככה בארצות הברית. חציתי את כל מדבר גובי על מנת להיות חופשיה, ופתאום הבנתי שבאמריקה אני לא חופשיה לדבר כרצוני", סיפרה פארק, שלמדה באוניברסיטת קולומביה היוקרתית.

אוניברסיטת קולומביה // צילום: Gettyimages,
"הדבר הראשון שלמדתי בקולומביה הוא על החשיבות של 'המרחב הבטוח'", סיפרה הצעירה בהתייחסות למנהג הנפוץ בחוגים פרוגרסיביים ונועד לאפשר לבני מיעוטים ואוכלוסיות שחוו דיכוי סביבה נקייה מביטויים ודעות שנחשבות בעיניהם פוגעניות.

לקריאה נוספת:
אלפי פליטים יהודים זקוקים לעזרה בגבול אוקראינה ביניהם ניצולי שואה
הראל: "אם הלפרין היה אומר שחייבים להביא מאמן – היינו מחפשים". צפו
תוכן מקודם כתבה זו הוכנה בשיתוף גורם מסחרי והיא עשויה לכלול תוכן ומידע שיווקיים  | מאות פועלי בניין אוקראינים מתחננים: "תנו לנו לשוב למולדתנו"
"כמעט כל בעיה שעלתה לדיון נגרמה, לטענתם, על ידי האדם הלבן. זה הזכיר לי את שיטת החלוקה הנהוגה בצפון קוריאה של האוכלוסייה לקאסטות, על פי דרגת הנאמנות למשטר. חלוקה קשיחה, בלי אפשרות אמיתית לשנות את מיקומך במדרג", היא סיפרה.

פארק יאון-מי נולדה בשנת 1996 בפיונגיאנג בצפון קוריאה, למשפחה מקושרת היטב לשלטון. אביה עשה הון, במונחים צפון קוריאניים, ממסחר בשוק השחור בתקופת הרעב הרשה שפקדה את המדינה. אלא שמשלח ידו הסודי הביא להגלייתו למחנה ריכוז והמשפחה נאלצה לברוח מהמדינה לסין ומשם לדרום קוריאה ולארצות הברית.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2022 17:45:39

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2022 17:48:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 18:30 לינק ישיר 
hhaavv

קלעפער כתב:
אני לא יוד'ע למה גרשום התכון, אבל הערה לגבי רוזוולט וצ'פלין. הוא לא גייס אותו. באמצע עשיית הסרט כשלצ'פלין היו חששות שהסרט לא יוצג במדינות הברית כמו אנגליה וכדומה, כי לא ירצו לעצבן את היטלר, רוזוולט שלח לו שליח שהוא יעזור כדי שזה יוצג.
למעשה כבר לא היה צריך את עזרתו של הנשיא כי בסיום הסרט אנגליה ומדינות הברית הכריזו מלחמה על גרמניה. אבל הוא נזקק לעזרת הנשיא כי בשלב הזה הביקורות היו מהצד השני שהוא מציג את היטלר "רך" מידי...

אם הכוונה אכן לצ'פלין - הוא בטח לא מגוגל, קראתי אותו באוטו-ביוגרפיה של צ'פלין (כמדומני שלא תורגם לעברית), והוא מציג את זה בצורה זו בדיוק. אני כמובן לא אחראי לנכונותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 20:48 לינק ישיר 

לא קראתי את הספר. ואני נסמך על זיכרון ישן, כך שיתכן שגם אני טועה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 21:20 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
שוב, אני לא אוהב את ההשוואות לשואה, אבל גם בגרמניה החיים היו דבש עד ל-1938 (גם ליהודים, למרות כמה חוקים מינוריים של אפלייה),אתה צודק שהיום יש קבוצות פרוגרסיביות בארה"ב, הבעייה היא שהם משתלטים לאט לאט באמצעים חוקיים ושאינם חוקיים, מעתיק את תוכן הכתבה שניסיתי ללננק למעלה וגם את הלינק שוב:

האוניברסיטאות בארה"ב - משוגעות יותר מצפון קוריאה"
עריקה מהמדינה המסוגרת שיתפה את רשת פוקס בחוויה שעברה בחסות תרבות הפוליטיקלי קורקט באוניברסיטת קולומביה, אחד ממוסדות הלימוד היוקרתיים באמריקה • "הסבירו לי שכל בעיה נגרמה על ידי האדם הלבן", אמרה
נטע בר
נטע בר
15/6/2021, 14:40, עודכן 15/6/2021, 16:35
33
השמעה

פארק יאון-מי // צילום: טוויטר

פארק יאון-מי נולדה בצפון קוריאה הנשלטת על ידי קים ג'ונג איל וגדלה באחת התקופות הקשות בהיסטוריה של המדינה המסודרת, אך כעת היא טוענת כי שום דבר מזה לא הכין אותה לחוויה של הצנזורה ודיכוי חופש הביטוי במעוזים הליברליים של האקדמיה האמריקנית.

"ציפיתי, כששילמתי את שכר הלימוד העצום והשקעתי את כל המרץ והאנרגיה בלימודים, ללמוד איך לחשוב באופן ביקורתי. אבל הם הכריחו אותי לחשוב באופן שבלוני ודומה למה שהם רוצים שאחשוב", סיפרה הצעירה לרשת "פוקס ניוז" האמריקנית.

"הבנתי שמדובר במשהו ממש מטורף. חשבתי שארצות הברית שונה אבל פתאום התחלתי לראות דימיון לדברים שחוויתי בצפון קוריאה והתחלתי לדאוג", מספרת בת ה-27 שמשמשת כמרצה בנושאים הקשורים לעריקים מצפון קוריאה.

"מעולם לא חשבתי שיכריחו אותי לצנזר את עצמי ככה בארצות הברית. חציתי את כל מדבר גובי על מנת להיות חופשיה, ופתאום הבנתי שבאמריקה אני לא חופשיה לדבר כרצוני", סיפרה פארק, שלמדה באוניברסיטת קולומביה היוקרתית.

אוניברסיטת קולומביה // צילום: Gettyimages,
"הדבר הראשון שלמדתי בקולומביה הוא על החשיבות של 'המרחב הבטוח'", סיפרה הצעירה בהתייחסות למנהג הנפוץ בחוגים פרוגרסיביים ונועד לאפשר לבני מיעוטים ואוכלוסיות שחוו דיכוי סביבה נקייה מביטויים ודעות שנחשבות בעיניהם פוגעניות.

לקריאה נוספת:
אלפי פליטים יהודים זקוקים לעזרה בגבול אוקראינה ביניהם ניצולי שואה
הראל: "אם הלפרין היה אומר שחייבים להביא מאמן – היינו מחפשים". צפו
תוכן מקודם כתבה זו הוכנה בשיתוף גורם מסחרי והיא עשויה לכלול תוכן ומידע שיווקיים  | מאות פועלי בניין אוקראינים מתחננים: "תנו לנו לשוב למולדתנו"
"כמעט כל בעיה שעלתה לדיון נגרמה, לטענתם, על ידי האדם הלבן. זה הזכיר לי את שיטת החלוקה הנהוגה בצפון קוריאה של האוכלוסייה לקאסטות, על פי דרגת הנאמנות למשטר. חלוקה קשיחה, בלי אפשרות אמיתית לשנות את מיקומך במדרג", היא סיפרה.

פארק יאון-מי נולדה בשנת 1996 בפיונגיאנג בצפון קוריאה, למשפחה מקושרת היטב לשלטון. אביה עשה הון, במונחים צפון קוריאניים, ממסחר בשוק השחור בתקופת הרעב הרשה שפקדה את המדינה. אלא שמשלח ידו הסודי הביא להגלייתו למחנה ריכוז והמשפחה נאלצה לברוח מהמדינה לסין ומשם לדרום קוריאה ולארצות הברית.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2022 17:45:39

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 03/03/2022 17:48:01

חשוב לא לאבד את הראש בדיון. אנחנו לא מנהלים כרגע דיון האם הפרוגרסיביות טובה או לא. זה דיון קל, אני כמובן שולל את את החלק הארי של מה שהפרוגרסיביות הביאה עם הבשורה שלה. בין היתר במחלקות מדעי הרוח והמגדר באוניברסיטאות. 
זה לא הדיון. מה שכן, פייגלין טוען שכבר עכשיו הפרוגרסיביות המערבית (והוא מזכיר את ארה"ב בראש, למרות ההסתייגות שיש גם כוחות שמרניים) שעבדה את האדם.
למה היא שיעבדה אותו? עונה פייגלין כי היא מחקה את הזהויות שלו.
יש הרבה מה לענות על החלק השני של מחיקת הזהויות, זה פשוט לא נכון. הפרוגרסיביות הפוסט-פוסט מודרנית טוענת הפוך מכך, אבל זו סוגיא ארוכה ואין לי כוח לעסוק בה כרגע. אולי בזמן אחר.

אז אתייחס בעיקר לראשית המשפט שהאדם במערב משועבד. והוכחה לכך, סיפור מופרך בקנדה, שלא היה ולא נברא, אבל גם אם היה מדובר בסיפור אחד. ואתה מחזקו בסיפור שני על גברת שברחה מקוריאה וגילתה שבמחלקה שלך באוניברסיטה לימדו אותה לא לא לחשוב באופן ביקורתי. היא כמובן גייסה מיד, כשקלטה את השעבוד הנורא, את מה שלימדו אותה בקוריאה ורצה לרשת התקשורת הכי חזקה בארה"ב להתלונן על כך שישנה מחלקה\מחלקות (במדעים המדוייקים אין בעיה כלל, לכו"ע) באוניברסיטאות שפשוט משעבדות את התלמידים, וגם מספקים לבני מיעוטים איזורים בטוחים. נורא למתבונן!

אבל אתה חכם מפייגלין, הבנת שזו בדיחה לא מוצלחת, ולכן טענת שמדובר בתהליך שבסופו תבוא דיקטטורה כמו בגרמניה, כמו שטען סגן רמטכ"ל ישראלי "חכם" שהוא מזהה תהליכים, אתה גם מזהה תהליך, כי הגברת מקוריאה הרגישה שלא למדו אותה לחשוב ביקורתית...
פייגלין טען שאנחנו ובנינו ובני בנינו כבר עכשיו משועבדים לפרעה הפרוגרסיבי...

אז יש לנו את המדינות השמרניות, כמו הונגריה, רוסיה, בלארוסיה, ודומתיהן ששם מלמדים חשיבה ביקורתית, ומולן את המדינות המערביות ששם אין חשיבה ביקורתית וכל הזמן שלטון אחד, מדע אחד, דת אחת, וכו..

נקל להבין שגם אם יכולתך בזיהוי תהליכים קרובה לדרגת נבואה, עדיף לכל בר דעת לחיות במדינות האלה, וללמד בניו חשיבה ביקורתית, ולסבול נידוי מכמה אנשים בפייסבוק ולא שיערפו את ראשו בסעודיה, מדינה שלא איבדה לרגע את זהותה.

ולא צריך ללכת רחוק, אפילו במדינות המערביות, הפרוגסיביות הניצה ניצנים בשנות הארבעים ותפסה תאוצה בשנות השישים, והתחזקה לשיאה בשנות התשעים.
נבדוק: בשנות השישים רק חוקק חוק זכויות האזרח שלפניו היה מותר לעשות מתקן שתיה לשחורים ומתקן ללבנים. שחורים חוייבו לשבת מאחור.
זה היה כי הזהות הייתה חזקה.. ועוד ועוד חוקים המשפרים את מצבו של האזרח. אפילו בישראל, בשנות השישים שוטרים היו כל יכולים, והיכו אותנו, החרדים והילדים החרדים, ללא כל בעיה או ענישה.
והיום אם שוטר מגזים הוא יואשם. מקרה סגלוב לא יחזור בקלות.

זה לא השמרנות הביאה. נכון שיש גם רעות מבחינה דתית ועל כך אנו בוכים, אבל מאפשרים לנו יותר חופש דת מבעבר כשהנאורות שלטה, לפני הפוסט מודרניזם. והזוועות הכי קשות לעם היהודי נעשו אז. רק אחרי השואה התחזקה הפרוגרסיביות בגלל שראו כל העמים מה מביאה השמרנות לאדם. מה מביאה חשיבה לא ביקורתית. יחס לא לאינדבדואל אלא לאומני, המדינה קודמת לאדם.
מה שאגב מנוגד ליהדות. אבל זה נושא אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2022 22:00 לינק ישיר 

מעניין, אחשוב על טענותיך, אבל לדעתי אתה עיוור לפגיעה בדת של הפרוגרסיביות שכביכול "סבלנית" לדת, אבל מנסה לכפות עלינו בצורה מתוחכמת של "שיח-חדש" "אמיתות" הנובעות מתפיסות חילוניות גמורות.
לדוגמה - אפילו בישראל יצאה לכאורה "הנחייה" של משרד ה"בריאות" על פיה כל טיפול מכל סוג שמטרתו להשפיע ברמה כלשהיא על נטייה מינית ברמה כלשהיא יהיה אסור מעכשיו (אפילו כשזאת מטרת הטיפול על פי דברי המטופל)
כשכל בר דעת מבין שמדובר פה בהנדסת תודעה מהסוג הנחות ביותר, כאילו יש טיפול מהסוג שכתבתי עונה להגדרה הדמונית של "טיפול המרה", וכאילו אפשר לנסות לשנות כמעט כל תכונה נפשית, אבל רק את זה אי אפשר...

בשביל לראות את ההתדרדרות לא צריך להיות נביא, אלא לראות איך דברים שהיו מופרכים לפני 20 שנה נהפכים היום ל"אמיתות פשוטות" ורואים שהסחרור ממשיך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2022 14:17 לינק ישיר 

הערה נוספת, דברת על הנזק של חוסר היחס לאינדיבדואל, העניין הוא שהיום דווקא הימין מכבד את האינדיבדואל וחירותו מאשר השמאל שמחלק את העולם למוחלשים מול מדכאים, ומחליט בפטרונות לשחורים ש"לא יכול להיות שחלקם תומכים באמת בטראמפ", ובגירסה של ישראל מזלזלים ב"מזרחים הבבונים שמעיזים להצביע לביבי ש(לטענתם) דופק אותם"...

ממליץ לקרוא את הספר "למי קראת פאשיסט" המראה שמהרבה בחינות הנאציזם דווקא היה דומה לשמאל, שגם גן אוהב להציב "דוגמות" שהם "מעל הכול", לחלק את העולם לרוע צרוף מול הטוב המושלם ללא מורכבות ועוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2022 16:01 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
מעניין, אחשוב על טענותיך, אבל לדעתי אתה עיוור לפגיעה בדת של הפרוגרסיביות שכביכול "סבלנית" לדת, אבל מנסה לכפות עלינו בצורה מתוחכמת של "שיח-חדש" "אמיתות" הנובעות מתפיסות חילוניות גמורות.
לדוגמה - אפילו בישראל יצאה לכאורה "הנחייה" של משרד ה"בריאות" על פיה כל טיפול מכל סוג שמטרתו להשפיע ברמה כלשהיא על נטייה מינית ברמה כלשהיא יהיה אסור מעכשיו (אפילו כשזאת מטרת הטיפול על פי דברי המטופל)
כשכל בר דעת מבין שמדובר פה בהנדסת תודעה מהסוג הנחות ביותר, כאילו יש טיפול מהסוג שכתבתי עונה להגדרה הדמונית של "טיפול המרה", וכאילו אפשר לנסות לשנות כמעט כל תכונה נפשית, אבל רק את זה אי אפשר...

בשביל לראות את ההתדרדרות לא צריך להיות נביא, אלא לראות איך דברים שהיו מופרכים לפני 20 שנה נהפכים היום ל"אמיתות פשוטות" ורואים שהסחרור ממשיך...

המשפט הזה אינו ברור לי. אני לא בטוח במה עיוורוני מתבטא.
אני גם מבקש להצביע שאני אדון עמך לא מנקודת מבט יהודית. אלא אוניברסלית. וההבדל יודגש בתוך הדברים.

כל מערכת השקפות עולם, בין אם זו אמונה\דת\מוסר אוניברסלי וכדומה, מהנדסת דעות, וכל אחד מושך את הדוגמאות לכיוונו. הפוסט-מודרניזם וצאצאיו לא שונים מכל האחרים.
אפילו מהדוגמא שאתה נתת על טיפולי המרה ניתן לראות ששני הצדדים עסוקים בשקרים (קרי, הנדסת דעה, ביטוי שאיני  מחבב, אבל אשתמש בו בשבילך).
הפרוגרסיבים, ברובם טוענים שאין כלל טיפול עזרה לבני הנעורים שמתלבטים באשר לזהותם המגדרית, וזה כמובן שקר,כפי שכתבת, אבל מנגד השמרנים משקרים שיש טיפול הנקרא "המרה". ואין הנדסת דעה חמורה מזו, כי מהנדסים את הנער או הנערה שניתן בשוקרים חשמליים והפחדות לשנות את נטייתם. זה לכו"ע, הכוונה למקצוענים, לא לחאפרים נוצרים, הרסני ובעיקר לא יעיל.
והתוצאה האישית לכל הנערים הללו חמורה יותר בתפיסה השמרנית\נוצרית מאשר בתפיסה הקיצונית הפרוגרסיבית.
כך, שאיני רואה עדיפות בהנדסת תודעה מצד זה, ההפך, הנדסת התודעה השמרנית גרועה יותר, ודאי לאינדבדואל.

בדוגמא הנוספת נכנסת כבר לפוליטיקה, זה לא יעיל כי העמדה הפוליטית דרכה לעוור עינים ולא מאפשרת לאדם לדון בעובדות והטענות בלא יותר מידי אמוציות. אבל גם בזה איני רואה עדיפות לגישה הימנית המאשימה את הצד מנגד כבוגד, אינו יהודי, ניהליסטי וכדומה. והיחס למצביעי ליכוד בתקופה השמרנית של ישראל היה חמור עשרות מונים מהיום. אז התייחסו למזרחיותם כנחותה, מה שהיום אסור בתכלית האיסור אצל הפרוגרסיבים.
הימין מחלק את העולם לטוב ורע בדיוק אותו דבר רק מנקודת מבטו. אבל כאמור עדיף שנתמקד בעקרונות ודעות ולא בפוליטיקה.בסוף נסיים במרגרט טיילור גרין האנטישמית המקובלת במפלגה הרפובליקנית מול אילחאן עומר בדמוקרטית...וחבל.

ולטענתך שמה שלפני 20 שנה היה מופרך היום אמיתה פשוטה. זה נכון גם לנאורות (המיוצגת על ידי השמרנות העכשווית, כלומר מהאמניציפציה עד לפוסט מודרניזם), היא עצמה הפכה אמיתות, כמו מלכות ונתינים לאידאולוגיה של אזרחות ושיוויון זכויות. וגם נגדה יצאו הכמרים והשמרנים דאז בשצף קצף.

לא הבנתי למה פרוגרסיה (התקדמות) היא מצביעה על דרדור, כשהעובדות בשטח מראות ההפך. כל המדינות המערביות טולרנטיות בהרבה מאשר המדינות השמרניות, הן למיעוטים (ולכן, כמיעוט הכי נרדף בהיסטוריה אעדיף אותם) והן לפרט.
עד עצם היום הזה, זכויות הפרט מכובדות יותר במדינות ה"צפון" מאשר במדינות ה"דרום" או ב"חגורת התנ"ך".

והנה המבט היהודי. ניקח לדוגמא את ענין ההפלות. הדעה הפרוגרסיבית היא הדעה היותר קרובה לעמדת היהדות וההלכה.
עובר הוא ירך אמו ואינו נחשב לאדם גמור. ולכן אין בעיה בעת הצורך להפילו.
העמדה השמרנית היא נוצרית במובהק, ולכן אוסרת את ההפלה מהרגע הראשון שעל פי ההלכה זה כמיה בעלמא. היא גם טוענת שלמצב האשה אין שום השלכה על העובר וזה מנוגד להלכה.
ואם כך למה אני תומך במפלגה הרפובליקנית בנושא ההפלות? כי ההלכה אסרה הפלות לגוי. ועל פי ההלכה אם יש צורך להפיל עדיף שיהודי יעשה זאת ולא גוי!
אז בגלל הענין הזה ראוי שהגויים לא יעשו הפלות סתם. אבל חלילה לא מטעמים נוצריים מעוותים. אלא על פי ההלכה דייקא.
מה שיוצא מכך היא עמדה שאני  מודה שאני מתקשה בה, שכיהודי אני מסכים עם הפרוגרסיבים אבל כיהודי לגבי הגויים אני מסכים אם השמרנים הנוצרים. ואין כאב גדול מזה...

תוקן על ידי קלעפער ב- 04/03/2022 16:04:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2022 16:31 לינק ישיר 

אגב, מבט חסידי יש לנו במחלוקת הבעל התניא ואדמור"י פולין באשר לניצחון נפוליון (מבשר הנאורות, השמרנות של היום) מול רוסיה.
וכותב הבעל התניא, ובכך מסכים עם הקוזניצער, הרימנובער ועוד, שאם נפוליון ינצח יהיה חופש ליהודי, הם יוכלו להתעשר ויורם קרנם, אבל הוא העדיף שיהיו מדוכאים תחת הצאר הרוסי כי זה יקרבם לשמים. ראה בספרים על המחלוקת הזו.
לעניות דעתי (והפרופסורים במדעי הרוח ומדוחים, חולקים עלי) הפוסט מודרניזם והפוסט-פוסט מודרניזם הם התפםתחות מהנאורות למרות המחלוקת הקוטבית ביניהן. ורואים כמה שהצדיקים דאז צדקו בתחזיותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2022 20:12 לינק ישיר 

מעניין, אבל אלו שמרנים אתה מכיר שחושבים שאפשר על ידי שוקרים חשמליים לשנות נטייה? אני בכוונה דברתי על טיפול פסיכולוגי עמוק שיכול להשפיע גם על נטייה מינית כמו כל תכונה נפשית אחרת (גם אם אין הבטחה להצלחה)
יכול להיות שזה חלק מהדמוניזציה לנסות להציג את הצד השני כאילו הוא איזה הזוי בלי להכיר שיכולים להיות שם בני אדם ולא מכשפות?

לגבי הפלות, המסקנות שלך מעניינות, דווקא ממה שאני מכיר העובר (לפחות בשלבים המתקדמים של ההיריון) נחשב כמעט כאדם חי גם מבחינה הלכתית (וכל ההיתר להפיל במקרה של סכנה לאם, הוא רק בשל "דין רודף" שלדבריך לא היה צריך להזדקק אליו)...

לגבי הסיפור שלך על הבעש"ט ובעל התניא, מבחינה מסוימת דווקא הפרוגרסיבים הם כיום בעד שעבוד יותר מאשר  הימנים, ובהכללה ניתן לטעון שמתוך סיסמת המהפכה הצרפתית "חירות, שוויון ואחווה" הפרוגרסיבים החליטו להתמקד בשוויון יותר לעומת הימין כיום שמתמקד יותר בחירות...

לגבי הגזענות נגד מזרחים שכיום אסורה, אז כמו שאמרתי היא הוחלפה בפטרונות והתנשאות על זה ש"הם מצביעים לביבי/טראמפ שדופק אותם" לא באמת שינוי מהותי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הסיפור הרוסי/אוקראיני בארבעה רבדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.