בואו לא נהיה מכחישי שואה בואו לא נשכח את הזועות שעשו האוקראינים לבני עמנו . כשרואים את מה שקורה אולי אסור לשמוח לאיד . אבל להצטער בשבילם ולהזדהות איתם ועם כאבם ?
יש מנהיג לבריאה ושיאכלו את מה שבשלו לעצמם לפני 80 שנה
האוקראינים אנטישמים גרועים מהרוסים, לפי מחקרים רבים, מטעמים רבים. אבל הדאגה שלנו אינה בהכרח לאנטישמים (התינוקות ודאי לא אנטישמים) אלא ליהודים, לשלום העולם בכללותו. פוטין מסכן את העולם.
נשלח ב-3/3/2022 16:09
שאלת המפתח האם פעילות האוקרייאנים במלחמת העולם השניה מיוחסת לחלקים מהעם האוקרייאני או לכללות האזרחים....
אסור לשכוח שאוקרייאנה אירחה שנים רבות חסידי ברסלב באיזושהי צורה נחמדה, גם אם ירבו הטועניםלכוונות תיירותיות בלבד...
נשלח ב-3/3/2022 17:48
קלעפער כתב:
האוקראינים אנטישמים גרועים מהרוסים, לפי מחקרים רבים, מטעמים רבים. אבל הדאגה שלנו אינה בהכרח לאנטישמים (התינוקות ודאי לא אנטישמים) אלא ליהודים, לשלום העולם בכללותו. פוטין מסכן את העולם.
מחקרים!?! סבא שלי חטף מכות רצח מגויים! וזה לא היה מאוקראינים אלא מ(בל)רוסים...
אוקראינה הכוונה לישות המדינית? לעם? לאנשים? להיסטוריה? כמי שקורא באדיקות סיפורי צדיקים מצטייר לי שהעם בעבר לא היה אחיד, בעיקר בור ופרימיטיבי שנתון להשפעת הכומר המקומי, ברצותו ישנא יהודים ברצותו יסבול אותם. לגבי אנשים פרטיים - כמו תמיד, גם בשואה - היו כאלה והיו כאלה. העם הליטאי, למשל, היה גרוע יותר בשואה.
תוקן על ידי hhaavv ב- 03/03/2022 17:56:19
נשלח ב-3/3/2022 18:48
אנחנו משוררים "וגם חרבונה זכור לטוב" ולכאורה זה נגד גמרא במגילה טז ושם נאמר שהוא היה רשע אלא כאשר ראה שהמן נופל הוא הוסיף גם הנה העץ וכו' נכון האוקרינים לא נהגו בטוב עם עמינו והיו שם משתפי פעולה עם הנאצים ימ"ש. אבל גם צריך לזכור שהיו שם 4000 חסידי אומות עולם שעזרו ליהודים שזה הכי הרבה לפי יחס מכול האומות האחרות. לכן גם חרבונה זכור לטוב.
נשלח ב-3/3/2022 19:07
יש גם לא מעט חסידי אומות העולם מגרמניה
נשלח ב-3/3/2022 19:13
ורחמיו על כל מעשיו
אני לא שוכח מה שעשו לסביי וסבתותיי. ודווקא בגלל שאיני שוכח את הזוועות, אני מלא רחמים וחמלה על אזרחים חפים מפשע וילדים קטנים שחיים באימה ופחד. אני לא עושה חשבון עם הסבים שלהם כי איני יודע מה הסיבה לכל דבר. אם הייתי חושב שלילדים קטנים נשים ואנשים מגיע למות הייתי גרוע בדיוק אותו דבר כמו הנאצים.
נשלח ב-3/3/2022 19:36
חלמישצור כתב:
אנחנו משוררים "וגם חרבונה זכור לטוב" ולכאורה זה נגד גמרא במגילה טז ושם נאמר שהוא היה רשע אלא כאשר ראה שהמן נופל הוא הוסיף גם הנה העץ וכו' נכון האוקרינים לא נהגו בטוב עם עמינו והיו שם משתפי פעולה עם הנאצים ימ"ש. אבל גם צריך לזכור שהיו שם 4000 חסידי אומות עולם שעזרו ליהודים שזה הכי הרבה לפי יחס מכול האומות האחרות. לכן גם חרבונה זכור לטוב.
1. מה המקור למספר 4000 חוץ מדבריו של שגריר אוקראינה, האוקראינים אינם אמינים, מלבד העובדה שהם "שכחו" ו"שוכחים" עד היום את חלקם הגדול ברצח היהודים באוקראינה, המספרים שיש ביד ושם 2776. 2. על מה אתה מתבסס שהם הצילו הכי הרבה ביחס לאומות אחרות? זה לא נכון. קל למשל את פולין כדוגמה, היו שם 7177.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 03/03/2022 19:57:38
נשלח ב-3/3/2022 19:38
היו תקופות ארוכות שהעולם היהודי האשכנזי היה ברובו באזור אוקראינה. ולכן אך טבעי שבאזור היו מעשי זוועה רבים ואדמת האזור ספוגה בדם יהודים יותר מאשר מקומות אחרים.
נשלח ב-3/3/2022 20:12
מצדרביעי
נוירולוג כתב:
דווקא הפעם אני נאלץ לצערי די להסכים אתך, נראה שדווקא שם חלק גדול מהציבור פחות "התלהב" מההשמדה ההמונית (למרות שאינני מתכחש לכך שזה לא היה כל כך אכפת לרוב האוכלוסייה, חלק גדול מהאוכלוסייה פחות השתתף בצורה אקטיבית), ולא לחינם הנאצים הרחיקו את מחנות ההשמדה מגרמניה כדי שיהיה לאזרחים שם יותר קל "להדחיק" את זה, וגם את יהודי גרמניה עצמם הם פחות העיזו "להשמיד" על אדמת גרמניה...
נשלח ב-3/3/2022 20:19
מצדרביעי כתב:
דווקא הפעם אני נאלץ לצערי די להסכים אתך, נראה שדווקא שם חלק גדול מהציבור פחות "התלהב" מההשמדה ההמונית (למרות שאינני מתכחש לכך שזה לא היה כל כך אכפת לרוב האוכלוסייה, חלק גדול מהאוכלוסייה פחות השתתף בצורה אקטיבית), ולא לחינם הנאצים הרחיקו את מחנות ההשמדה מגרמניה כדי שיהיה לאזרחים שם יותר קל "להדחיק" את זה, וגם את יהודי גרמניה עצמם הם פחות העיזו "להשמיד" על אדמת גרמניה...
משתתף בצערך
נשלח ב-3/3/2022 21:31
קלעפער
ניוטרל כתב:
קלעפער כתב:
מחקרים!?! סבא שלי חטף מכות רצח מגויים! וזה לא היה מאוקראינים אלא מ(בל)רוסים...
לא הבנתי את הסימן השאלה על המילה מחקרים. אתה תוהה אם יש מחקרים, אם הם נכונים, או שלא צריך אותם?
נשלח ב-4/3/2022 00:03
אל תרחם על אוקראינה. תרחם על עצמך. ההבנה הבסיסית לפיה פלישה למדינה ריבונית היא מעשה שלא ייעשה ולא יתכן - קועקעה. מעתה הטיעון של "מבצע להגנת מיעוט מדוכא" הוא תירוץ אפשרי לפלישה והרס מדינה. עכשיו תעשה אחד ועוד אחד... רחמנות אויף אונז...
(ובינינו, מה ההבדל בין הטבח באוקראינה לטבח בסודן? הסודנים דווקא כנראה רצחו פחות יהודים ועדיין מה שהלך שם לא עניין אף אחד בעולם מלבד כמה צבועים באו"ם.)