|
|
| נשלח ב-7/3/2022 13:12 |
|
| |
" היי יורם, מזמן לא ראיתי אותך"
בכאן 11 הביאו כתבה על 12 חוקרות "חרדיות" שהצטרפו בשנים האחרונות למשטרה, בכדי לחקור את הפגיעות המיניות בחברה החרדית, חלקן מופיעות בכתבה בשמם המלא ,כאשר אף אחת מהן לא נראית חרדית אותנטית או מה שקרוב לזה,
אחת מהן, שמופיעה בשמה המלא ומצהירה על כך שהיא "חסידת חב"ד " והגיעה לעבוד במשטרה למטרת "שליחות" וגאה בפעילותה, מוסרטת כשהיא מגיעה לעבודה, ופונה בכניסה לעבר אחד הקצינים " היי יורם, מזמן לא ראיתי אותך "
למען השם, תעזבו לפחות את התואר "חסידים" מכזו הופעה מבישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 13:33 |
|
| |
כמה אופייני לחרדים להתנער מכל מי שלא חושב כמוהו או מתנהג אחרת ושונה ממה שלימדו אותו בחיידר לפני שנות דור והוא עם מחשבה עצמאית.
תפנים כי ישנם חרדים שונים ממך, תלמד שלא כולם למדו בסאטמר או בבעלז, ותלמד גם לכבד התנהגות שונה ומחשבה אחרת. וכן, הם חרדים כמו שאתה חרדי בדרכך כך הם חרדים בדרכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 13:54 |
|
| |
גם גלעד קריב הוא יהודי בדרכו שלו, ויש לו אפילו כותל עם ספר תורה, הכל על פי דרכו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 14:04 |
|
| |
היי יורם. נכון לאברך כולל נראה מוזר מאוד ממש סוג של פריצות והזמנה . בציבור הכללי מקובל כך לפתוח בוקר ולומר בוקר טוב לעמית בעבודה . זה לא שכן ושכנה ליד המעלית בבנין החרדי .כל מקום והיחסים התקינים שלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 14:25 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | היי יורם. נכון לאברך כולל נראה מוזר מאוד ממש סוג של פריצות והזמנה . בציבור הכללי מקובל כך לפתוח בוקר ולומר בוקר טוב לעמית בעבודה . זה לא שכן ושכנה ליד המעלית בבנין החרדי .כל מקום והיחסים התקינים שלו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הכי אמר שמואל אין שואלין בשלום אשה (קידושין דף ע עמוד א)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 14:43 |
|
| |
וכן נפסק בשולחן ערוך (אבן העזר סימן כא סעיף ו) אין שואלים בשלום אשה כלל אפילו ע"י שליח, ואפי' ע"י בעלה אסור לשלוח לה דברי שלומים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 14:45 |
|
| |
מעניין שאדון בונדמן (חרדי שכותב בפורום חרדי ומצהיר שהוא רואה טלויזיה) מצא לנכון להדגיש דוקא חסידת חב"ד מכל החוקרות החרדיות המשרתות במשטרה (ויש הרבה כאלה). לידיעתך הרבה, בכל מקום בו עובדים נשים וגברים, אפשר לשמוע משפט כמו "היי יורם, הרבה זמן לא ראיתי אותך". זה יכול להיות גם במכולת השכונתית, גם בדואר, גם בעבודה של חנות בגדים לנשים (אבל מה לעשות, הספקים הם גברים) ואפילו בבית יעקב, כשלפעמים מגיע איש שירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 14:56 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | גם גלעד קריב הוא יהודי בדרכו שלו, ויש לו אפילו כותל עם ספר תורה, הכל על פי דרכו. |
|
נסחפת. יש לשער שאתה מתגורר באיזו צ'ולנטיידה שבה כל החרדים הם מסוג אחד. אבל לידיעתך, ישנם גם חרדים מסוגים שונים והם לא מעטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 16:09 |
|
| |
| פיקה_ציק כתב: |  | כמה אופייני לחרדים להתנער מכל מי שלא חושב כמוהו או מתנהג אחרת ושונה ממה שלימדו אותו בחיידר לפני שנות דור והוא עם מחשבה עצמאית.
תפנים כי ישנם חרדים שונים ממך, תלמד שלא כולם למדו בסאטמר או בבעלז, ותלמד גם לכבד התנהגות שונה ומחשבה אחרת. וכן, הם חרדים כמו שאתה חרדי בדרכך כך הם חרדים בדרכם. |
|
הדבר הזה אמיתי? ואם אני רוצה להיות רופא בדרכי בלי שום לימודי רפואה, אתה מוכן לבוא לטיפול בתשלום?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי פיינשמקער ב- 07/03/2022 16:11:04
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 16:41 |
|
| |
גרשום
| פיינשמקער כתב: |  | | פיקה_ציק כתב: |  | כמה אופייני לחרדים להתנער מכל מי שלא חושב כמוהו או מתנהג אחרת ושונה ממה שלימדו אותו בחיידר לפני שנות דור והוא עם מחשבה עצמאית.
תפנים כי ישנם חרדים שונים ממך, תלמד שלא כולם למדו בסאטמר או בבעלז, ותלמד גם לכבד התנהגות שונה ומחשבה אחרת. וכן, הם חרדים כמו שאתה חרדי בדרכך כך הם חרדים בדרכם. |
|
הדבר הזה אמיתי? ואם אני רוצה להיות רופא בדרכי בלי שום לימודי רפואה, אתה מוכן לבוא לטיפול בתשלום?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי פיינשמקער ב- 07/03/2022 16:11:04 |
|
בונדמן נסחף בהשוואה נלעגת שעשה עם גלעד קריב, (שהוא יהודי לכל הדעות) בכך שקריב אינו חרדי גם לא בעיני עצמו. אבל אתה נסחפת כבר למחוזות מרוחקים וההשוואה שעשית כבר מתאימה לימי הפורים הבעל'ט. וצחוק גדול ליהודים בכל מושבותיהם.
חרדי הוא מי שרואה עצמו חרדי ונולד לאם יהודיה.
תוקן על ידי גרשום ב- 07/03/2022 17:15:33
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 17:20 |
|
| |
החוקרת אמרה: שהיא שליחה במשטרה, ולכן אין שום פסול בהתנהגותה. הבעיה היא, שגם יורם הוא "שליח" במשטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2022 18:07 |
|
| |
נשגב מבינתי מה הבעיה בזה? יש סעיף בשו"ע שאוסר לאישה לומר לאיש "היי, ממזמן לא ראיתי אותך"?
ואל תנפנפו לי באיסור "שאילת שלום לאישה". כל תינוק יודע שאמנם אסור לגבר לשאול אישה "מה שלומך?", אבל מותר וראוי לומר "שלום", "היי", "בוקר טוב" במקום שנהגו בכך. (וגם לא ברור בכלל שיש איסור על אישה לשאול בשלום איש כמו שיש איסור לאיש לשאול בשלום אישה.)
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/03/2022 18:07:12
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2022 00:02 |
|
| |
גם אם יש בזה בעיה הלכתית או אולי רק טעם לפגם, הסתכלת במראה ואתה מוכן להצהיר כלפי שמיא שב 24 שעות אחרונות לא עברת ולו עבירה קטנה שאדם דש בעקבו לפני שאתה פותח אשכול ומלבין פני חבירו ברבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2022 00:07 |
|
| |
בונדמן
| חריף_ומקשה כתב: |  |
נשגב מבינתי מה הבעיה בזה? יש סעיף בשו"ע שאוסר לאישה לומר לאיש "היי, ממזמן לא ראיתי אותך"?
ואל תנפנפו לי באיסור "שאילת שלום לאישה". כל תינוק יודע שאמנם אסור לגבר לשאול אישה "מה שלומך?", אבל מותר וראוי לומר "שלום", "היי", "בוקר טוב" במקום שנהגו בכך. (וגם לא ברור בכלל שיש איסור על אישה לשאול בשלום איש כמו שיש איסור לאיש לשאול בשלום אישה.)
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/03/2022 18:07:12 |
|
ואתה יכול להגיד לי מה הבעיה לעמוד בכל נדרי עם חתול שחור ביד ? אין אף סעיף בשו"ע שאוסר זאת, אבל שאשה תדבר בצורה כזאת לגבר נוגד את המבואר בשו"ע וברמב"ם אודות ההתרחקות מעריות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2022 00:38 |
|
| |
למה חומרא של כל חוג קיצוני כל הציבור צריך לאמץ אותה ???
| בונדמן כתב: |  | " היי יורם, מזמן לא ראיתי אותך"
בכאן 11 הביאו כתבה על 12 חוקרות "חרדיות" שהצטרפו בשנים האחרונות למשטרה, בכדי לחקור את הפגיעות המיניות בחברה החרדית, חלקן מופיעות בכתבה בשמם המלא ,כאשר אף אחת מהן לא נראית חרדית אותנטית או מה שקרוב לזה,
אחת מהן, שמופיעה בשמה המלא ומצהירה על כך שהיא "חסידת חב"ד " והגיעה לעבוד במשטרה למטרת "שליחות" וגאה בפעילותה, מוסרטת כשהיא מגיעה לעבודה, ופונה בכניסה לעבר אחד הקצינים " היי יורם, מזמן לא ראיתי אותך "
למען השם, תעזבו לפחות את התואר "חסידים" מכזו הופעה מבישה. |
|
לא מובן מה אתה רוצה ממנה ?? למה אתה תוקף אותה??? וכנראה שמעולם לא עבדת במקום ציבורי או ממשלתי ואתה לא מבין את ההתנהלות ואת צורת היחסים במקומות האלו וגם אם היא פנתה אלי בשם זהו קוד ההתנהלות במקום . חסידות חב"ד היא דוגמא וסמל ומופת לאהבת ישראל ועזרה ומסירות נפש לכל .יהודי . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2022 14:42 |
|
| |
צריך להודות ולהסכים ש: א. כל אחד יכול לטעון שהוא חרדי. ב. ,יש עשרות סוגי חרדים, מה שמקובל אצל אחד לא מקובל אצל השני. ג.בדיון על חרדי או לא חרדי, לא תמיד הדיון ההלכתי משנה, יש כל מיני הסתגרויות, קודים, מנהגים, שמנוגדים להלכה ועושים אותם או שלא מחוייבים לפי ההלכה אבל בלי זה לא יקראו לזה חרדי כי ככה כולם עושים בלי קשר למה נאמר במקורות , או ההפך. מי שחושב לשכנע שהוא צודק, ההגדרה למעשה הזולת אם היא חרדית או לא, ברוב המקרים אינה נכונה, כי חרדיות היא דינאמית, אינה דומה חרדיות שנות ה50 לשנות ה2000
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|