|
|
| נשלח ב-9/3/2022 07:50 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | נשים צדקניות? אני מכיר רק כמה שמות כמו רחלי רושגולד -גוטליב, ואביגיל היילברון - קרלינסקי. לא הכרות אישית, רק מה שהן פרסמו על עצמן.
שניהן גרושות, ושניהן רחוקות מאד מצדיקות על פי כל מדד חרדי סטנדרטי.
|
|
מה הפשע בלהיות גרושות? ומה זה בכלל רלוונטי?
הן לא מורות בבית יעקב ואורח החיים שלהן הוא עניינן הפרטי. הפעילות החברתית שבה הן עוסקות, היא הצלת נפשות. פשוטו כמשמעו.
הקריטריונים לצדיקות, למצוות, ולמעשים טובים בבית-דין של מעלה, לא בהכרח חופפים לקריטריונים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 08:49 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | יש פגיעות מיניות בציבור החרדי, צריך לבדוק אותם כשעולה חשד, צריך לטפל כשהדברים ברורים, הכל נכון ויפה. ועדיין, הנשים שהפגינו שם אינן צדקניות ואינן חרדיות, המטרה שלהן היא לקעקע את הציבור החרדי ולא לעזור לאף אחד. |
| לפני שהנושא טופל על ידי אותם קבוצות. מישהו טיפל בבעיות האלו?
בולדר? משי זהב?
או שהיית מעדיף שהם ימשיכו רגיל במעשים הטובים שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 09:36 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | יש פגיעות מיניות בציבור החרדי, צריך לבדוק אותם כשעולה חשד, צריך לטפל כשהדברים ברורים, הכל נכון ויפה. ועדיין, הנשים שהפגינו שם אינן צדקניות ואינן חרדיות, המטרה שלהן היא לקעקע את הציבור החרדי ולא לעזור לאף אחד.לפני שהנושא טופל על ידי אותם קבוצות. מישהו טיפל בבעיות האלו?
בולדר? משי זהב?
או שהיית מעדיף שהם ימשיכו רגיל במעשים הטובים שלהם? |
|
השאלה שלך לקהלת מה הוא מעדיף? מיותרת. מאופן התבטאותו אפשר להסיק שמה שמפריע לו, זה לאו דווקא הפגיעות המיניות אלא בעיקר קבוצת הנשים שמטפלת בעניין.
וכך גם עוד כמה כמוהו כאן, שהזעם והתיעוב שלהם אינו מופנה אל הפוגעים אלא דווקא אל הנשים שנאבקות בפוגעים. על הפוגעים יש להם דווקא דברים טובים להגיד. חשוב בעיניהם מאד ששמם של האנסים לא ייפגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 10:32 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | | אפיפנס כתב: |  |
| קהלת כתב: |  | | מעניין מי סוכן השחקנים שסיפק וליהק את הניצבות לאירוע. נראה כמעט אותנטי. |
| עוד אחד שמתכחש לשינוי שהחברה החרדית עוברת בהובלת נשים (אלו נושאים שנוגעים בעיקר לנשים אך לא רק, לנפש של ילדינו הטהורים, ומסתבר שרק לנשים בציבור שלנו יש מספיק אומץ למחות)בזכות נשים צדקניות נגאלנו ובזכות נשים צדקניות אנו עתידים להיגאל. |
|
נשים צדקניות? אני מכיר רק כמה שמות כמו רחלי רושגולד -גוטליב, ואביגיל היילברון - קרלינסקי. לא הכרות אישית, רק מה שהן פרסמו על עצמן. שניהן גרושות, ושניהן רחוקות מאד מצדיקות על פי כל מדד חרדי סטנדרטי. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ברור שהן לא נשים סטנדרטיות. אנשים סטנדרטים בד"כ לא מחוללים שינוי. צריך להיות קצת משוגע ונועז בצורה יוצאת דופן כדי לחולל שינוי. כבר הגדיר זאת הרמב"ם בלשונו הזהב: "לולי המשתגעים נשאר העולם חרב" אבל אין לזה שום קשר לצדקות. סיכוי טוב שהן צדיקות הרבה יותר מרוב המגיבים פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 10:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | סיכוי טוב שהן צדיקות הרבה יותר מרוב המגיבים פה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 11:55 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | סיכוי טוב שהן צדיקות הרבה יותר מרוב המגיבים פה.
|
|
צונויפגעמישט קאשע מיט באטשווינע. mix apples and oranges
אין ולא צריך להיות קשר בין הדעות והביקורות ואפילו השינוי באורח החיים לבין הפעילות החברתית החשובה למען נפגעות ונפגעי המין.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 12:54 |
|
| |
חלילה!
אין פגיעות מיניות במגזר החרדי. ואם היה, הטיפול היה מתבצע יופי על ידי נשים חסודות וצנועות!!!
אסור לאפשר לחרדיות לשעבר לתפוס את המקום של הנשים הצדיקות בתפקיד החשוב אותו הן ממלאות בנאמנות!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 13:24 |
|
| |
אין לה נאמנות. היא גם אשה, וגם לא שומרת שבת. והיא גם קרובת משפחה של ולדר.
מוכרח להיות שאין להאמין לה!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 15:12 |
|
| |
עוד מנהלת על הכוונת, מחפשים עליה עדויות.................
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 16:45 |
|
| |
מי זו התימנייה שלא הכניסו את הבת שלה ואת הנכדה שלה לבי"ס ? ככה שמעתי אומרים
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 17:00 |
|
| |
מה פתאום, היא בכלל לא אהבה תימניות. רק אשכנזיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 17:24 |
|
| |
| גרשום כתב: |  |
| בלתי_קרוא כתב: |  | נשים צדקניות? אני מכיר רק כמה שמות כמו רחלי רושגולד -גוטליב, ואביגיל היילברון - קרלינסקי. לא הכרות אישית, רק מה שהן פרסמו על עצמן.
|
|
הן לא מורות בבית יעקב ואורח החיים שלהן הוא עניינן הפרטי. הפעילות החברתית שבה הן עוסקות, היא הצלת נפשות. פשוטו כמשמעו.
הקריטריונים לצדיקות, למצוות, ולמעשים טובים בבית-דין של מעלה, לא בהכרח חופפים לקריטריונים שלך.
|
|
התבלבלת. כשמזמינים כבאי לכבות שריפה בשכונה חרדית, באמת לא כ"כ משנה כיצד הוא נוהג בחייו האישיים. אבל כשמישהו מנסה ליצור שינוי כללי בציבור החרדי, שאלת השתייכותו לציבור זה וכמותה הופכת להיות רלבנטית. בדיוק כמו שלא אלך לתל אביב להטיף להם על הטירלול שבאימוץ אורח חיים טבעוני שלא מסיבות בריאותיות. אני לא נמנה על הציבור הזה, והמכלול כולו זר ומוזר בעיני. מה שהנשים האלו עושות מוכיח אחת מהשתיים: או שאין להן שכל. או שיש להן כסף (מאיזו "קרן חדשה" או משהו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 18:05 |
|
| |
גרשום
| פיינשמקער כתב: |  | | גרשום כתב: |  |
|
|
|
|
התבלבלת. כשמזמינים כבאי לכבות שריפה בשכונה חרדית, באמת לא כ"כ משנה כיצד הוא נוהג בחייו האישיים. אבל כשמישהו מנסה ליצור שינוי כללי בציבור החרדי, שאלת השתייכותו לציבור זה וכמותה הופכת להיות רלבנטית.בדיוק כמו שלא אלך לתל אביב להטיף להם על הטירלול שבאימוץ אורח חיים טבעוני שלא מסיבות בריאותיות. אני לא נמנה על הציבור הזה, והמכלול כולו זר ומוזר בעיני. מה שהנשים האלו עושות מוכיח אחת מהשתיים: או שאין להן שכל. או שיש להן כסף (מאיזו "קרן חדשה" או משהו) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
המאבק הזה בקשר השתיקה ובפוגעים אכן נועד ליצור שינוי בציבור החרדי. שינוי לטובה. זו המטרה. וכל מי שעוסק בכך תבוא עליו הברכה. למרבה הצער, לא היה במשך שנים ארוכות מי שיטפל בעניין הכאוב הזה, עד שקמה קבוצה של נשים אמיצות בשם לא תשתוק שלקחה לידיה בהתנדבות את הטיפול בנושא ובעז"ה חוללה שינוי לטובה בתודעה.
אופן לבושן ואורח חייהן אינו רלוונטי לפעילות הברוכה שלהן בעניין הזה. ובמקום להטיל בהן בוץ ורפש, אתה מוזמן להטות שכם לעשייה לניקוי רחובותינו מהטיפוסים הפוגעניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2022 18:55 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | גרשום כתב: |  |
|
|
|
|
התבלבלת.
כשמזמינים כבאי לכבות שריפה בשכונה חרדית, באמת לא כ"כ משנה כיצד הוא נוהג בחייו האישיים. אבל כשמישהו מנסה ליצור שינוי כללי בציבור החרדי, שאלת השתייכותו לציבור זה וכמותה הופכת להיות רלבנטית. בדיוק כמו שלא אלך לתל אביב להטיף להם על הטירלול שבאימוץ אורח חיים טבעוני שלא מסיבות בריאותיות. אני לא נמנה על הציבור הזה, והמכלול כולו זר ומוזר בעיני. מה שהנשים האלו עושות מוכיח אחת מהשתיים: או שאין להן שכל. או שיש להן כסף (מאיזו "קרן חדשה" או משהו)
|
|
אין ספק שצריך לבער מן השורש פגיעות מיניות (ככל והוכחו עפ"י כללי דין, כמובן).
יש צדק רב בטיעון שמי שמנסה 'ליצור שינוי בחברה החרדית' - ניתן לטעון נגדו 'טול קורה מבין עיניך', ואופיו ואורח חייו רלוונטיים בהחלט.
מידיעה על קבוצת 'לוחמות הצדק' הזו, רובן גרושות משועממות ואכמ"ל, חלקן הגדול חרדל"שיות וכיום חילוניות לכל דבר, חלקן דתיות למחצה, לשליש ולרביע, ואף אחת מהם לא יכולה להשתייך (לפחות בעיני הציבור) למיינסטרים החרדי או קרוב לכך.
זו אותה קבוצה אנרכיסטית / פרוגרסיבית / פמיניסטית / משועממת שעומדת בין היתר מאחורי 'לא נבחרות - לא בוחרות', תביעות 'הדרת נשים' במפלגות החרדיות ובתקשורת, מלחמות הממ"חים ותביעות החרדל"שים, ומחפשת 'לתקן את העולם' בעוד קונטיינרים של שרצים מאחוריה.
די בכך בכדי ללמוד על המניעים ה'טהורים' שמאחורי הביזנ'ס הזה.
תוקן על ידי נעילה ב- 09/03/2022 19:36:23
|
|
|
|
|