|
|
| נשלח ב-17/3/2022 15:47 |
|
| |
משלי פרק י"ד פסוק ל'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 08:42 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | חבל להמציא נושא שלא קיים. כל הסמכויות בישיבת פוניבז , שייכות להגר"ש מרקוביץ,בדיוק כפי שהיו שייכות לר ' אברהם.
הגר"א דויטש הוא מרביץ תורה ואינו טוען לשום סמכות מעבר לכך. (למרות שבפסה"ד כן ניתנו סמכויות נרחבות לר"מים, הגר"א דויטש אינו עוסק בכך והנושא אינו נמצא על הפרק כלל, ולא יימצא.
תלמידי הישיבה יודעים היטב מיהם גדולי התורה שנמצאים בישיבה, ושבזכותם, ורק בזכותם, הישיבה היתה לאבן שואבת למצוייני עולם הישיבות. אבל גם יודעים היטב מי הבוס בישיבה.
נכון להיום, נושא ההנהגה אינו קשור לישיבה בשום צורה.
אבל הוא כן מצריך תכנון עתידי , לתרחישים שבהם המצב לא יוכל לימשך.
תוקן על ידי אויויוי ב- 16/03/2022 23:04:54 |
| מדהימה הצביעות שלכם
שנים לחמתם שמרקוביץ יהיה ראש ישיבה. לא נשיא ישיבה, ולא בעל סמכות. אלא ראש ישיבה. ממשיך דרכו של הרב שך. זה היה הטיעון המרכזי שלכם. שהוא האיש שראוי להיות ממשיך דרכו בישיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 09:29 |
|
| |
הצביעות שלהם הרבה יותר מה שאתה חושב ויודע.
יום אחד יתחילו להיחשף הצביעות והרמאות שלהם, וכולם יהיו בהלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 09:42 |
|
| |
כמדומני שמרן הר"א דויטש אמר דברים מפורשים בהקלטה המפורסמת של אחרי הלבן. תתקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא ציין אותו לשבח כמי שראוי לתפקיד ולא רק כאדם שצודק.(טימבול, אם אתה יודע צביעות ורמאות, למה אתה מחכה ליום אחד?)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 12:14 |
|
| |
צר לי, אבל העובדה שכמעט כל תומכי ר"ש מרקוביץ בעבר, נטשו אותו, חלקם בפילוג הליטאי וחלקם בפילוג העציצי, היא בעיקר תעודת עניות למרקוביץ, אני לא חושב שזו טענה על אנשים שתמכו בו עד שהבינו בסוף מיהו. אם עד היום היו שטענו על הגר"ג אדלשטיין למה הוא התעקש על חלוקת הישיבה ומה היה אכפת לו לפרגן למרקוביץ קצת כבוד ושליטה וכו'. כיום ברור לכולם שעם מרקוביץ אי אפשר בשום צורה להסתדר האופציה היחידה זה לעזוב וללכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 12:25 |
|
| |
יכול להיות.
אבל הם אומרים אחרת. הם אומרים שמעולם לא ראו אותו כדמות משמעותית. וזה כבר צביעות שקר רמיה והונאה.
אם הם רוצים לטעון שנלחמו עבורו בטעות, שיאמרו את זה ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 12:39 |
|
| |
נו באמת , מה רצית. המוני תומכיו שעזבו אותו בפילוג הליטאי בתשע"ד כן אומרים טעינו?
כל אדם שמשנה את דעתו , תמיד מסביר בגלגול עיניים ש"המציאות השתנתה, ועכשיו זה נסיבות אחרות ועניין אחר" וכו'.
נדיר שאנשים מישירים מבט ואומרים טעינו. מכאן ועד האשמה בצביעות ורמייה הדרך ארוכה מאוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 13:15 |
|
| |
השאלה היא האם מלכתחילה הוא לא היה יותר מכלי למימוש אינטרסים של גורמים מסוימים. ואם כן, הוא דווקא הקורבן ולא הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2022 13:42 |
|
| |
נו באמת.
לא מדובר כאן על אדם תמים שאיזה נכד או משב"ק השתלט עליו והשתמש בו ככלי.
מדובר כאן על איש שבמשך ארבעים שנה עוסק ללא הרף בניסיונות אובססיביים של השתלטות על כל מקום שהוא עובר לידו בטעות.
במשך השנים, הרבה מאוד אנשים שיתפו איתו פעולה, או כי הם חשבו שזה משתלם להם או כי הם חשבו שהאלטרנטיבות גרועות יותר.
הוא ניצל מערכות שלמות והשתמש בהן כדי לחזק את שליטתו ולכבוש עוד מקומות. (והוא ממשיך ועושה כך גם היום, לתשומת לב חבורת טומבק , חיים שלמה קלמנוביץ ושות')
הוא ממש לא הקרבן בסיפור הזה.
תוקן על ידי פצקו ב- 18/03/2022 13:50:00
|
|
|
|
|