|
|
| נשלח ב-20/3/2022 01:12 |
|
| |
דברי
תוקן על ידי דברי ב- 20/03/2022 01:16:42
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 02:17 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | תכלס: לוויה גדולה תשרת את המשפחה ולא את הנפטר שמספיק הלינו אותו. וככל שהלוויה תהיה מרובת משתתפים כך קבורת הנפטר תהיה מאוחרת... בכלל יש לשאול לפני הלוויה מי לוקח אחריות על השתתפות נשים וילדים בלוויה? וד"ל. בכלל בעלי מוסיף שהשולחן ערוך ור' עקיבא איגר ואח' סוברים שהשתתפות נשים בלוויה זה די בעייתי ומי כבר מדבר ע"פ הקבלה. |
|
ימי מוהרנ"ת חלק ראשון סו וְנִסְתַּלֵּק בְּשָׁלוֹם בְּיוֹם שְׁלִישִׁי רְבִיעִי דְּסֻכּוֹת חַ"י תִּשְׁרֵי תקע"א לִפְרָט-קָטָן אַחַר חֲצוֹת הַיּוֹם אֵיזֶה שָׁעוֹת וַאֲנִי לא רָצִיתִי לְזָרֵז שֶׁיּוֹצִיאוּ אוֹתוֹ לִקְבוּרָה מִיָּד כִּי הָיָה צַר לִי מְאד פְּרֵידָתוֹ, וְגַם כִּי מְבאָר בַּשֻּׁלְחָן-עָרוּךְ שֶׁעַל אָבִיו וְרַבּוֹ אֵין הַזָּרִיז מְשֻׁבָּח וְנִתְגַּלְגֵּל הַדָּבָר עַד שֶׁחָשַׁךְ הַיּוֹם, וְאָמְרוּ כֻּלָּם שֶׁאֵין לְהוֹצִיא אָדָם גָּדוֹל בְּחֶשְׁכַת לַיְלָה וְנִתְעַכֵּב עַד לְמָחֳרָתוֹ בְּיוֹם רְבִיעִי. מאתר רבינו בוק: נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 02:38 |
|
| |
יישר כוח! אבל לצערי במקרה הזה העיכוב עלול להביא לצער נפשות וזה קרוב לוודאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 02:43 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | יישר כוח! אבל לצערי במקרה הזה העיכוב עלול להביא לצער נפשות וזה קרוב לוודאי. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 03:38 |
|
| |
לגבי קביעת מועד הלוויה כל אחד יודע שאחרי מה שהיה בלווית הגר"ש וואזנר ובמיוחד לאחר אירוע מירון אין איש שמוכן לקחת סיכונים ולעשות לוויה כזו בלילה כי לדברי גורמים מקצועיים לא ניתן להערך כראוי בחושך, כך שכל הפיטפוטים בעניין מיותרים זה היה מחוייב המציאות והפעם דעת תורה והמשטרה זהים ברצון לשמור על חיי המשתתפים וקבלו החלטה זהה. לגבי הדיבורים שאינם מכבדים את הגר"ח שמזכירים את השתתפותו באירועים מסויימים ואי השתתפותו באחרים, גם אם תרצו לומר שהגר"ח נחלש בתקופה האחרונה באותם הזמנים הוא היה צלול בהחלטותיו והעדויות רבות לכך, וגם אם משהו לא מבינם או חולק עליהם עצתי שלא יהין בנפשו לפטפט נגד שר התורה גם אם ההחלטות שלו וההתבטאויות שלו לא נוחות למאן דהו. לכולם זכור הסיפור אודות גורל הגר"א בלוויית הגר"מ פיינשטיין זצ"ל בעניין אדם שלא הבין את גודל החיוב להתאבל על גדול הדור וכשיש דברים שגדו"י מחליטים גם אם זה לא תואם להבנתינו יש את הכלל: "אלו ידעתיו הייתיו", שלא משאיר מקום לשכמותינו להרהר אחר הנהגותיהם והכרעותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 10:12 |
|
| |
באמת? מה הקטע שלך? כאילו מה? ממש סתם רשעות לזלזל בצדיק הדור זכרונו לברכה. הביקורת שלי על החצרות לא קטנה משלך, והתיעוב שלי למיינסטרים פי כמה משלך. אבל מה זה קשור לרב בעצמו? למה כל הודעה שלך חייבת לגחך גם על הרבנים הכי צדיקים והכי אמיתיים? אני כל כך שמחה שלפני תקופה בעלי הלך אליו יחד עם הבן שלי. ולא איכפת לי מהאאוטינג יש באינסטוש תמונה שלהם עם הרב חיים. ואני כל כך מצטערת שהחלום שלי שהוא יהיה סנדק אצלינו לברית מילה נגוז כי התינוק מת לי בבטן. אז כן, בעלי לומד פי מליון ממך או מבעלך, ונמצא כבר בבני ברק ואני אשב עם הילדים במחשב ואראה להם את מה שאני חושבת שלא צריך לצנזר. והלוואי ויום אחד השנאה לשם שנאה תגמר וישארו רק הוויכוחים העינייניים כי הפוסט הזה הוא רוע וציניות. כל כך טוב לי שאני בקושי כבר בפורום הרשע והשובניסטי הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 11:12 |
|
| |
רק אנשים רעים וציניים יכולים לחשוב שבפוסט הזה יש משום זלזול ורוע . פתיחת האשכול נועד כדי להביא דוגמה משר התורה שלא צריך לבטל תורה ולהגיע ממקומות רחוקים ובוודאי מקום שההשתתפות כרוכה בסכנה לכל הדעות. אז לא רק שאין חיוב אלא שיש להגביל בהוראה את כמות המשתתפים. הבעיה שאיש לא רוצה לקחת אחריות ואין מנהיגות שיש לה את האומץ לומר את זה בריש גלי וכל אחד סומך על הנס למרות שהגמרא אומרת שאין סומכים על הנס!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/03/2022 11:33:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 12:27 |
|
| |
like
| ליידוסית כתב: |  | באמת? מה הקטע שלך? כאילו מה? ממש סתם רשעות לזלזל בצדיק הדור זכרונו לברכה. הביקורת שלי על החצרות לא קטנה משלך, והתיעוב שלי למיינסטרים פי כמה משלך. אבל מה זה קשור לרב בעצמו? למה כל הודעה שלך חייבת לגחך גם על הרבנים הכי צדיקים והכי אמיתיים? אני כל כך שמחה שלפני תקופה בעלי הלך אליו יחד עם הבן שלי. ולא איכפת לי מהאאוטינג יש באינסטוש תמונה שלהם עם הרב חיים. ואני כל כך מצטערת שהחלום שלי שהוא יהיה סנדק אצלינו לברית מילה נגוז כי התינוק מת לי בבטן. אז כן, בעלי לומד פי מליון ממך או מבעלך, ונמצא כבר בבני ברק ואני אשב עם הילדים במחשב ואראה להם את מה שאני חושבת שלא צריך לצנזר. והלוואי ויום אחד השנאה לשם שנאה תגמר וישארו רק הוויכוחים העינייניים כי הפוסט הזה הוא רוע וציניות. כל כך טוב לי שאני בקושי כבר בפורום הרשע והשובניסטי הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תוקן על ידי עמ_קנית ב- 20/03/2022 12:29:52
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 12:34 |
|
| |
| ליידוסית כתבה: |  |
באמת? מה הקטע שלך? כאילו מה?
ממש סתם רשעות לזלזל בצדיק הדור זכרונו לברכה.
הביקורת שלי על החצרות לא קטנה משלך, והתיעוב שלי למיינסטרים פי כמה משלך.
אבל מה זה קשור לרב בעצמו? למה כל הודעה שלך חייבת לגחך גם על הרבנים הכי צדיקים והכי אמיתיים?
אני כל כך שמחה שלפני תקופה בעלי הלך אליו יחד עם הבן שלי. ולא איכפת לי מהאאוטינג יש באינסטוש תמונה שלהם עם הרב חיים.
ואני כל כך מצטערת שהחלום שלי שהוא יהיה סנדק אצלינו לברית מילה נגוז כי התינוק מת לי בבטן.
אז כן, בעלי לומד פי מליון ממך או מבעלך, ונמצא כבר בבני ברק ואני אשב עם הילדים במחשב ואראה להם את מה שאני חושבת שלא צריך לצנזר.
והלוואי ויום אחד השנאה לשם שנאה תגמר וישארו רק הוויכוחים העינייניים כי הפוסט הזה הוא רוע וציניות.
כל כך טוב לי שאני בקושי כבר בפורום הרשע והשובניסטי הזה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 14:54 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | ליידוסית כתבה: |  |
באמת? מה הקטע שלך? כאילו מה?
ממש סתם רשעות לזלזל בצדיק הדור זכרונו לברכה.
הביקורת שלי על החצרות לא קטנה משלך, והתיעוב שלי למיינסטרים פי כמה משלך.
אבל מה זה קשור לרב בעצמו? למה כל הודעה שלך חייבת לגחך גם על הרבנים הכי צדיקים והכי אמיתיים?
אני כל כך שמחה שלפני תקופה בעלי הלך אליו יחד עם הבן שלי. ולא איכפת לי מהאאוטינג יש באינסטוש תמונה שלהם עם הרב חיים.
ואני כל כך מצטערת שהחלום שלי שהוא יהיה סנדק אצלינו לברית מילה נגוז כי התינוק מת לי בבטן.
אז כן, בעלי לומד פי מליון ממך או מבעלך, ונמצא כבר בבני ברק ואני אשב עם הילדים במחשב ואראה להם את מה שאני חושבת שלא צריך לצנזר.
והלוואי ויום אחד השנאה לשם שנאה תגמר וישארו רק הוויכוחים העינייניים כי הפוסט הזה הוא רוע וציניות.
כל כך טוב לי שאני בקושי כבר בפורום הרשע והשובניסטי הזה.
|
|
|
|
כל מה שרצה לעשות פותח האשכול - לעשות את מעשה עמלק,
לקרר,
להפוך את האירוע הקדוש למשהו אחר,
לצערי הרבה נופלים בפח וחבל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 18:15 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  | תכלס: לוויה גדולה תשרת את המשפחה ולא את הנפטר שמספיק הלינו אותו. וככל שהלוויה תהיה מרובת משתתפים כך קבורת הנפטר תהיה מאוחרת... בכלל יש לשאול לפני הלוויה מי לוקח אחריות על השתתפות נשים וילדים בלוויה? וד"ל. בכלל בעלי מוסיף שהשולחן ערוך ור' עקיבא איגר ואח' סוברים שהשתתפות נשים בלוויה זה די בעייתי ומי כבר מדבר ע"פ הקבלה. |
|
ימי מוהרנ"ת חלק ראשון סו וְנִסְתַּלֵּק בְּשָׁלוֹם בְּיוֹם שְׁלִישִׁי רְבִיעִי דְּסֻכּוֹת חַ"י תִּשְׁרֵי תקע"א לִפְרָט-קָטָן אַחַר חֲצוֹת הַיּוֹם אֵיזֶה שָׁעוֹת וַאֲנִי לא רָצִיתִי לְזָרֵז שֶׁיּוֹצִיאוּ אוֹתוֹ לִקְבוּרָה מִיָּד כִּי הָיָה צַר לִי מְאד פְּרֵידָתוֹ, וְגַם כִּי מְבאָר בַּשֻּׁלְחָן-עָרוּךְ שֶׁעַל אָבִיו וְרַבּוֹ אֵין הַזָּרִיז מְשֻׁבָּח וְנִתְגַּלְגֵּל הַדָּבָר עַד שֶׁחָשַׁךְ הַיּוֹם, וְאָמְרוּ כֻּלָּם שֶׁאֵין לְהוֹצִיא אָדָם גָּדוֹל בְּחֶשְׁכַת לַיְלָה וְנִתְעַכֵּב עַד לְמָחֳרָתוֹ בְּיוֹם רְבִיעִי. מאתר רבינו בוק: נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
והנה הגיעו ימים שהלכה מהשולחן ערוך, מובאת מתוך ימי מוהרנ"ת...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 18:22 |
|
| |
דברי, ידעת לצעוק יפה אהל לא הבאת שום טיעון או ראיה. כל אדם שיודע ארמית, יכול לשאול את עצמו אם רביה"ק אור שבעת הימים, היה כזה. נראה לי שאפילו בשבחי בעש"ט לא מופיע תיאור של אדם דמתני במשמעות הפשוטה של המילים. לגבי דעתו של הגרח"ק על הגרע"י, זו עובדה שידוע לי מתוך הבית. זה לא אומר שמישהו מהם לא צדיק, זה אומר שמבחינת הגרח"ק הלווית הגרע"י היא לא יותר מ"צנא מלי ספרא דחסר" (וכידוע שיש הבדל ביחס לצנא מלי ספרא, בין חסידי א"י לתקיפי בבל, כמבואר בגמ' מגילה כח: ובר"ן שם, וגם כאן הרבנחם החרדים נוהגים כתקיפי בבל ולא כחסידי א"י שנקראו נועם - אבל בשורה התחתןנה מדובר במחלוקת לגיטימית ואין שום זלזול באף אחד)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 19:17 |
|
| |
היטב חרה לי על כך שהגר"ח קניבסקי ע"ה לא טרח להשתתף בהלווייתו של הרב עובדיה. אבל כן נסע עד חיפה מרחק גדול בגיל לא צעיר בגלל שיקולי בחירות. כתבתי אז את זה הרב הגדול XYZ לא טורח להגיע להלוויית הרב עובדיה ע"ה, כי הלה חלק על הדוד שלו לפני 50 שנה (בזמנו אמרו שהוא בכלל לא נוהג להגיע לירושלים, אבל לעצרת נגד הגיוס הוא כן הגיע) ראו כאן https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3044789 מצד שני, לגברא רבא כמוהו אכן מגיעה הלוויה גדולה לפי כבודו. אני עצמי לא טרחתי לנסוע גם בגלל אזהרות המשטרה וגם בגלל העניין הנ"ל. ייזכר לטוב הרב יצחק יוסף שגילה גבורת נפש והספיד את הגרח"ק בדרשת מוצאי שבת ביזדים. ויהי רצון שנחדל משנאת חינם אשר בידינו. ותלמידי חכמים אכן ירבו שלום בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2022 19:39 |
|
| |
הדיבוק- יש הרבה ספורים מספרים ישנים ומקובלים על גדלותו התורנית והשפעת הבעש''ט גם בחלקי הנגלה על תלמידיו, אינני יודע מה כוונתו על משמעות הפשוטה של המילים דמתני, ללמד ולהעמיד תלמידים גדולים וענקים ברוח ובידיעת התורה לרוחבה ועומקה, וכי שיעור כללי בב"ק הוא יותר מתני מהבעש''ט, תמהני.
לגבי הלווית הגרע"י אם שמעת מבני ביתו יתכן שכך הדברים, אולי כי בעיני הגרח"ק התרת היתר מכירה בשופי בניגוד לדעת דודו החזו"א מה גם שהגרע"י התבטא שהחזו"א לא היה מרא דאתרא דב"ב היתה בעיניו שבירת כל מוסכמה. בכל מקרה כבר אין נ"מ וב"ה זכה להלווייה שיש בה כבוד התורה החשוב לא רק עבורו שלא היה רודף כבוד אלא בעיקר לדור הצעיר שילמד להוקיר את התורה ולומדיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2022 01:29 |
|
| |
בושה שאחרי מיטתו של אחד מגדולי וצדיקי הדור עולה אשכול מטונף, מתחכם בערמומיות ובעצם תוקף את הרב קנייבסקי כשכותבו מצטדק ואומר "מה עשיתי רק אמרתי מה הרב בעצמו עשה"
מצד שני הבושה אינה שלנו, אדם המסתתר מאחורי ניק של אשתו.. וכל פעם שעליו להראות מעט למדנות הוא טוען שבעלו אמר לו ... אחד כזה אינו שייך בכלל לציבור כלשהו, מדובר במחלת נפש נטו, הכל טוב.
|
|
|
|
|