בית פורומים בחדרי חרדים

שלא יספרו לכם סיפורים: אלה שיושבים ללמוד לא צריכים להשתתף בלוויה של שר התורה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2022 07:11 לינק ישיר 

איש חשוב,  אתה עדיין נמצא בעלמא הדין?! חיים ולדר מחפש מי שיגן עליו בעלמא דמתי ואתה יושב כאן?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/03/2022 07:12:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 18:36 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

ניוטרל כתב:
לךתדע1 כתבה:

תכלס: לוויה גדולה תשרת את המשפחה ולא את הנפטר שמספיק הלינו אותו. וככל שהלוויה תהיה מרובת משתתפים  כך קבורת הנפטר תהיה מאוחרת... בכלל יש לשאול לפני הלוויה מי לוקח אחריות על השתתפות נשים וילדים בלוויה? וד"ל. בכלל בעלי מוסיף שהשולחן ערוך ור' עקיבא איגר ואח' סוברים שהשתתפות נשים בלוויה זה די בעייתי ומי כבר מדבר ע"פ הקבלה.

ימי מוהרנ"ת חלק ראשון סו

וְנִסְתַּלֵּק בְּשָׁלוֹם בְּיוֹם שְׁלִישִׁי רְבִיעִי דְּסֻכּוֹת חַ"י תִּשְׁרֵי תקע"א לִפְרָט-קָטָן אַחַר חֲצוֹת הַיּוֹם אֵיזֶה שָׁעוֹת וַאֲנִי לא רָצִיתִי לְזָרֵז שֶׁיּוֹצִיאוּ אוֹתוֹ לִקְבוּרָה מִיָּד כִּי הָיָה צַר לִי מְאד פְּרֵידָתוֹ, וְגַם כִּי מְבאָר בַּשֻּׁלְחָן-עָרוּךְ שֶׁעַל אָבִיו וְרַבּוֹ אֵין הַזָּרִיז מְשֻׁבָּח וְנִתְגַּלְגֵּל הַדָּבָר עַד שֶׁחָשַׁךְ הַיּוֹם, וְאָמְרוּ כֻּלָּם שֶׁאֵין לְהוֹצִיא אָדָם גָּדוֹל בְּחֶשְׁכַת לַיְלָה וְנִתְעַכֵּב עַד לְמָחֳרָתוֹ בְּיוֹם רְבִיעִי.

מאתר רבינו בוק:

והנה הגיעו ימים שהלכה מהשולחן ערוך, מובאת מתוך ימי מוהרנ"ת...

יש לך בעיה עם מעשה רב!?!
עבור לשרשור אחר!!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 21:29 לינק ישיר 

דברי כתב:
הדיבוק- יש הרבה ספורים מספרים ישנים ומקובלים על גדלותו התורנית והשפעת הבעש''ט גם בחלקי הנגלה על תלמידיו, אינני יודע מה כוונתו על משמעות הפשוטה של המילים דמתני, ללמד ולהעמיד תלמידים גדולים וענקים ברוח ובידיעת התורה לרוחבה ועומקה, וכי שיעור כללי בב"ק הוא יותר מתני מהבעש''ט, תמהני.

לגבי הלווית הגרע"י אם שמעת מבני ביתו יתכן שכך הדברים, אולי כי בעיני הגרח"ק התרת היתר מכירה בשופי בניגוד לדעת דודו החזו"א מה גם שהגרע"י התבטא שהחזו"א לא היה מרא דאתרא דב"ב היתה בעיניו שבירת כל מוסכמה.
בכל מקרה כבר אין נ"מ וב"ה זכה להלווייה שיש בה כבוד התורה החשוב לא רק עבורו שלא היה רודף כבוד אלא בעיקר לדור הצעיר שילמד להוקיר את התורה ולומדיה.
לגבי אא"ז רביה"ק הבעש"ט, לרגע לא הקטנתי מצדקותו, אבל עדיין "אדם דמתני" פירושו אדם שמלמד ואני לא בטוח שניתן להגדיר כך את רביה"ק. שוב, השארתי את העניין בספק קטן, לא הבעתי דעה. לגבי מרן הגרע"י, העניין לא התחיל ונגמר במחלוקות ספציפיות, הנושא היה יותר עקרוני על סגנון הלימוד שלו. קטוננו מלהביע דעה בנושא אבל נראה לי שיש לגרח"ק את הפריבילגיה להחליט מה דעתו על כל רב (אגב לא נראה לי שהוא הגיע גם ללוויתו ההמונית של הגרא"א שפירא, שהיה מנהיג גדול ות"ח עצום ולוויתו הייתה מספיק גדולה ומכובדת...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2022 21:29 לינק ישיר 

ניוטרל, ציינתי אירוניה. זה מצוין כשמביאים גם מעשה רב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 03:33 לינק ישיר 

לכאורה נראה לי שהרב קנייבסקי זצ"ל לא היה רוצה שידחו את הלוויה ביומיים .
ולא לשתק את כל גוש דן כביש 4 /6.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 09:34 לינק ישיר 
מתחרפן

המבחן היה אם בכויללים היו מורידים במילגה על העדרות בשביל להיות עדר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 09:35 לינק ישיר 
מתחרפן

שרית560 כתב:
לכאורה נראה לי שהרב קנייבסקי זצ"ל לא היה רוצה שידחו את הלוויה ביומיים .
ולא לשתק את כל גוש דן כביש 4 /6.

נשלח מהאנדרואיד שלי

6/3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 16:39 לינק ישיר 

[quote]הדיבוק- יש הרבה ספורים מספרים ישנים ומקובלים על גדלותו התורנית והשפעת הבעש''ט גם בחלקי הנגלה על תלמידיו, אינני יודע מה כוונתו על משמעות הפשוטה של המילים דמתני, ללמד ולהעמיד תלמידים גדולים וענקים ברוח ובידיעת התורה לרוחבה ועומקה, וכי שיעור כללי בב"ק הוא יותר מתני מהבעש''ט, תמהני.

לגבי הלווית הגרע"י אם שמעת מבני ביתו יתכן שכך הדברים, אולי כי בעיני הגרח"ק התרת היתר מכירה בשופי בניגוד לדעת דודו החזו"א מה גם שהגרע"י התבטא שהחזו"א לא היה מרא דאתרא דב"ב היתה בעיניו שבירת כל מוסכמה.
בכל מקרה כבר אין נ"מ וב"ה זכה להלווייה שיש בה כבוד התורה החשוב לא רק עבורו שלא היה רודף כבוד אלא בעיקר לדור הצעיר שילמד להוקיר את התורה ולומדיה. לגבי אא"ז רביה"ק הבעש"ט, לרגע לא הקטנתי מצדקותו, אבל עדיין "אדם דמתני" פירושו אדם שמלמד ואני לא בטוח שניתן להגדיר כך את רביה"ק. שוב, השארתי את העניין בספק קטן, לא הבעתי דעה. לגבי מרן הגרע"י, העניין לא התחיל ונגמר במחלוקות ספציפיות, הנושא היה יותר עקרוני על סגנון הלימוד שלו. קטוננו מלהביע דעה בנושא אבל נראה לי שיש לגרח"ק את הפריבילגיה להחליט מה דעתו על כל רב (אגב לא נראה לי שהוא הגיע גם ללוויתו ההמונית של הגרא"א שפירא, שהיה מנהיג גדול ות"ח עצום ולוויתו הייתה מספיק גדולה ומכובדת...)[/quoteלידיעתך הבעל שם היה לפני הכול מלמד, מלמד כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 18:53 לינק ישיר 

הוא היה בין היתר מקרי דרדקי, זה ודאי לא אדם דמתני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2022 20:08 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הוא היה בין היתר מקרי דרדקי, זה ודאי לא אדם דמתני
בדרך צחות ניתן לומר שהמלמד דרדקי מעביר לתלמידיו תורה מסיני שאין עליה עוררין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שלא יספרו לכם סיפורים: אלה שיושבים ללמוד לא צריכים להשתתף בלוויה של שר התורה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.