|
|
| נשלח ב-2/4/2022 22:52 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | אני מנסה להתחקות על סיבת השנאה התאומית של הניק המתחזה 'לך תדע' למרן שר התורה, וזה לא סתם שנאת עם הארץ לתלמיד חכם, שהרי לשאר תלמידי חכמים אין לו שנאה כל כך עמוקה ותהומית, הגעתי למסקנא שכנראה מדובר בגורי, ור' חיים לא העריך כלל את האדמו"ר מגור, ולא סתם שלא גרס אותו, אלא בז לו באמת, שהרי ר' חיים היה איש אמת ולא ראה שום מעלה רוחנית באדמו"ר מגור, (מנהיגות כוחנית לא דיברה אליו) ואולי זאת הסיבה שהמתחזה שנא אותו, |
| כתמיד גם עכשיו אני מוצאת את עצמי מגינה על ר' חיים מפני אלה שמזלזלים בו: פותח האשכול, פותח על ר' חיים כדבעי ומשמיץ אותו באומרו שהוא לא גרס את האדמור מגור ואף בז לו ולא ראה בו שום מעלה רוחנית וזאת משום שר' חיים היה איש אמת. האם כשר' חיים כתב על האדמו"ר מגור "גברא דמריה סייעא" הוא התכוון להחניף לו?! או שהוא-לא תמיד היה איש אמת ח"ו או שכפי שטוענת לך תדע1 שלא השתנה כלום כשהוא נפטר מלבד שיודעים תאריך הפטירה שלו ר"ל כי חתמו וכתבו בשמו מכתבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2022 23:11 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!! |
| דבר טוב יצא מתעשיית השקרים בשם ר' חיים לכאורה. שגם אם מציגים מכתב בשם איזה גדול לא חייבים להאמין שזה נכתב ע"י. לא אתפלא שגם המכתב של הסטייפלער לא נכתב על דעתו כפי שכאמור הרבה מכתבים לא נכתבו על ידי הגר"ח למרות שהם חתומים על ידו והוצגו לציבור שזה דעתו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2022 23:24 |
|
| |
האמת שהופתעתי מנסיונו של המתחזה הנאלח, לטשטש את היותו שונא מושבע את שר התורה, כנראה שלא מתאים לו להשמיץ בפהרהסיה את הדמות הכי מוערכת בכל העולם החרדי, אבל למעשה לא הצליח לשכנע את אף אחד, שהרי השנאה מטפטפת מבין שיניו ללא תקנה, המון אנשים שונאים את החצר של יענקוש, וזה לא גרם להם לדבר נבלה בגדול הדור עצמו. וחוץ מזה, תאר לעצמך שהאדמו"ר מגור היה דמות נערצת בציבור החרדי שברכותיו מתקיימות וכל הציבור משחרים לפתחו לקבל עצה וברכה, וכל התלמידי חכמים משתוקקים להשתשע איתו בדברי תורה, האם הגורים לא היו סוחטים את הציבור הרחב? וגם, האם עוזרו של האיש ציבור יעקב ליצמן, אשר נשלח לכנסת מכוחנו ועל ידנו, -בבצ'יק-, עוזר לשולחיו בחינם? צבוע, מה אתה רוצה מיענקוש?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2022 23:42 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | ר' חיים כתב על האדמו"ר מגור "גברא דמריה סייעא" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2022 23:43 |
|
| |
את גדולתו צדקתו וקדושתו מה שכל העולם היו עדים לכך, מנסה המתחזה הגורי הנאלח להכחיש, אולם בכל מיני תוארים ושבחים, שאין מי שיודע מקורם האמיתי וסיבתם, ומטרתם, והיה ניתן לקבלם אצל יענקוש בכל עת, עבור בצע כסף, תולה הגורי את עצמו כבקרנות המזבח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 00:07 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אני מנסה להתחקות על סיבת השנאה התאומית של הניק המתחזה 'לך תדע' למרן שר התורה, וזה לא סתם שנאת עם הארץ לתלמיד חכם, שהרי לשאר תלמידי חכמים אין לו שנאה כל כך עמוקה ותהומית, הגעתי למסקנא שכנראה מדובר בגורי, ור' חיים לא העריך כלל את האדמו"ר מגור, ולא סתם שלא גרס אותו, אלא בז לו באמת, שהרי ר' חיים היה איש אמת ולא ראה שום מעלה רוחנית באדמו"ר מגור, (מנהיגות כוחנית לא דיברה אליו) ואולי זאת הסיבה שהמתחזה שנא אותו, כתמיד גם עכשיו אני מוצאת את עצמי מגינה על ר' חיים מפני אלה שמזלזלים בו: פותח האשכול, פותח על ר' חיים כדבעי ומשמיץ אותו באומרו שהוא לא גרס את האדמור מגור ואף בז לו ולא ראה בו שום מעלה רוחנית וזאת משום שר' חיים היה איש אמת. האם כשר' חיים כתב על האדמו"ר מגור "גברא דמריה סייעא" הוא התכוון להחניף לו?! או שהוא-לא תמיד היה איש אמת ח"ו או שכפי שטוענת לך תדע1 שלא השתנה כלום כשהוא נפטר מלבד שיודעים תאריך הפטירה שלו ר"ל כי חתמו וכתבו בשמו מכתבים? |
| טעות: "גברא דמריה סייעא" כתב ר' חיים על העסקו ליצמן אבל השאלות לרמאי המתחזה "מזמור שיר" נותרו משום שר' חיים כתב על האדמור מגור כ"ק מרן הגה"צ וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 01:23 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!בנושא התקנות דנו כבר זה נטחן עד זרא. במה שלא דנו: זה איך יראים ושלמים נהפכים "למשנאי ה'" ברגע שהם חפצים לשמוע בקול רבותיהם. איך בין לילה מחקו "ועשית ככל יורוך" או "לשמוע בקול דברי חכמים" וכו' וכו' זה יהיה דיון מרתק שעוד לא נגענו בו! |
|
אנא תשתף אותי איפה זה נתחן עד לזרא. ולגבי השאלה איך יראים וכו' נקראים משנאי ה' אם הם הולכים על פי דעת יחיד, ידוע לך ששאלו על כך את מורך ורבך האהוב ר' חיים קנייבסקי, והוא השיב שאין כל חדש תחת השמש והוכיח מדין זקן ממרא. כידוע לך זה מוסרט, זה לא יענקוש ולא דודוש - אלא הסבא האהוב בכבודו ובעצמו. ושוב יצאת עם הארץ שלא הכרת את התופעה הזו (שאגב קיימת גם ללא דין זקן ממרא, אלא גם אצל ר' אליעזר בתנורו של עכנאי וכו וכו).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 01:25 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!דבר טוב יצא מתעשיית השקרים בשם ר' חיים לכאורה. שגם אם מציגים מכתב בשם איזה גדול לא חייבים להאמין שזה נכתב ע"י. לא אתפלא שגם המכתב של הסטייפלער לא נכתב על דעתו כפי שכאמור הרבה מכתבים לא נכתבו על ידי הגר"ח למרות שהם חתומים על ידו והוצגו לציבור שזה דעתו. |
|
אז עכשיו אתה חייב לכעוס ואסור לך להחליט על מי לכעוס. הזכרת לי את התהייה מה יוצא מאבא מרוקאי ואמא כורדית
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 01:49 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!בנושא התקנות דנו כבר זה נטחן עד זרא. במה שלא דנו: זה איך יראים ושלמים נהפכים "למשנאי ה'" ברגע שהם חפצים לשמוע בקול רבותיהם. איך בין לילה מחקו "ועשית ככל יורוך" או "לשמוע בקול דברי חכמים" וכו' וכו' זה יהיה דיון מרתק שעוד לא נגענו בו!
אנא תשתף אותי איפה זה נתחן עד לזרא. ולגבי השאלה איך יראים וכו' נקראים משנאי ה' אם הם הולכים על פי דעת יחיד, ידוע לך ששאלו על כך את מורך ורבך האהוב ר' חיים קנייבסקי, והוא השיב שאין כל חדש תחת השמש והוכיח מדין זקן ממרא. כידוע לך זה מוסרט, זה לא יענקוש ולא דודוש - אלא הסבא האהוב בכבודו ובעצמו. ושוב יצאת עם הארץ שלא הכרת את התופעה הזו (שאגב קיימת גם ללא דין זקן ממרא, אלא גם אצל ר' אליעזר בתנורו של עכנאי וכו וכו). |
| התבלבלת: משום שר' חיים היה דעת יחיד! ערבבת שתי תקופות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 01:54 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!דבר טוב יצא מתעשיית השקרים בשם ר' חיים לכאורה. שגם אם מציגים מכתב בשם איזה גדול לא חייבים להאמין שזה נכתב ע"י. לא אתפלא שגם המכתב של הסטייפלער לא נכתב על דעתו כפי שכאמור הרבה מכתבים לא נכתבו על ידי הגר"ח למרות שהם חתומים על ידו והוצגו לציבור שזה דעתו.
אז עכשיו אתה חייב לכעוס ואסור לך להחליט על מי לכעוס. הזכרת לי את התהייה מה יוצא מאבא מרוקאי ואמא כורדית |
| אין לי תהייה כזאת מני אז שאני מתכתבת אתך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 01:59 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!בנושא התקנות דנו כבר זה נטחן עד זרא. במה שלא דנו: זה איך יראים ושלמים נהפכים "למשנאי ה'" ברגע שהם חפצים לשמוע בקול רבותיהם. איך בין לילה מחקו "ועשית ככל יורוך" או "לשמוע בקול דברי חכמים" וכו' וכו' זה יהיה דיון מרתק שעוד לא נגענו בו!
אנא תשתף אותי איפה זה נתחן עד לזרא. ולגבי השאלה איך יראים וכו' נקראים משנאי ה' אם הם הולכים על פי דעת יחיד, ידוע לך ששאלו על כך את מורך ורבך האהוב ר' חיים קנייבסקי, והוא השיב שאין כל חדש תחת השמש והוכיח מדין זקן ממרא. כידוע לך זה מוסרט, זה לא יענקוש ולא דודוש - אלא הסבא האהוב בכבודו ובעצמו. ושוב יצאת עם הארץ שלא הכרת את התופעה הזו (שאגב קיימת גם ללא דין זקן ממרא, אלא גם אצל ר' אליעזר בתנורו של עכנאי וכו וכו). |
| תשתף את הסרטון אני מאוד מקווה שאתה לא מתכוון לסרטון עם הרב סורוצקין?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 02:06 |
|
| |
ברשותכם, מי יכול להסביר לי כמה זמן לוקח לסיים כל התורה כשהלומד עסוק כל היום בלקבל קהל ועל פניו לא נותר לו זמן ללמוד?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 02:07:29
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 17:54 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!בנושא התקנות דנו כבר זה נטחן עד זרא. במה שלא דנו: זה איך יראים ושלמים נהפכים "למשנאי ה'" ברגע שהם חפצים לשמוע בקול רבותיהם. איך בין לילה מחקו "ועשית ככל יורוך" או "לשמוע בקול דברי חכמים" וכו' וכו' זה יהיה דיון מרתק שעוד לא נגענו בו!
אנא תשתף אותי איפה זה נתחן עד לזרא. ולגבי השאלה איך יראים וכו' נקראים משנאי ה' אם הם הולכים על פי דעת יחיד, ידוע לך ששאלו על כך את מורך ורבך האהוב ר' חיים קנייבסקי, והוא השיב שאין כל חדש תחת השמש והוכיח מדין זקן ממרא. כידוע לך זה מוסרט, זה לא יענקוש ולא דודוש - אלא הסבא האהוב בכבודו ובעצמו. ושוב יצאת עם הארץ שלא הכרת את התופעה הזו (שאגב קיימת גם ללא דין זקן ממרא, אלא גם אצל ר' אליעזר בתנורו של עכנאי וכו וכו).תשתף את הסרטון אני מאוד מקווה שאתה לא מתכוון לסרטון עם הרב סורוצקין? |
|
זכרתי משהו קצת אחר אבל זה מה שמצאתי (יתכן שהדיון התנהל פעמיים): https://judaism.walla.co.il/item/2692881
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 17:56 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | ברשותכם, מי יכול להסביר לי כמה זמן לוקח לסיים כל התורה כשהלומד עסוק כל היום בלקבל קהל ועל פניו לא נותר לו זמן ללמוד?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 02:07:29 |
|
כנראה חשת צורך עז לשאול את השאלה באשכול נפרד, ובכל מקרה כבר קיבלת שם את התשובה. ברור לי שאם הגר"ח היה צריך בנוסף לקבלת קהל, לנהל עסקי נדלן בהרסוף, הוא היה הרבה פחות פנוי ללימוד התורה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 18:06 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | ברשותכם, מי יכול להסביר לי כמה זמן לוקח לסיים כל התורה כשהלומד עסוק כל היום בלקבל קהל ועל פניו לא נותר לו זמן ללמוד?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 02:07:29
כנראה חשת צורך עז לשאול את השאלה באשכול נפרד, ובכל מקרה כבר קיבלת שם את התשובה. ברור לי שאם הגר"ח היה צריך בנוסף לקבלת קהל, לנהל עסקי נדלן בהרסוף, הוא היה הרבה פחות פנוי ללימוד התורה |
| בשאלה שלי לא הזכרתי את הגר"ח ולכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול חדש, כדי שלא יישכו לאשכול הזה. אבל מסתבר ש"על ראש הגנב בוער הכובע" אז אענה כסיל כאיוולתו: ר' חיים גם עסק במסחר, הוא מכר ריבות. פוליסות ביטוח, שטרי חיים, בריאות ועוד. אלה הדברים שגזלו מזמנו היקר-בנוסף לקבלת הקהל, כך שהשאלה שלי מתעצמת ומקבלת משנה תוקף, למרות שכאמור היא לא כוונה אליו אבל גררת אותי...( האמן לי שאם הייתי מחפשת לרמוז על שעות הלימוד של שר התורה הייתי פותחת אשכול ושואלת: מה הסיבה שזה שנים, ר' חיים הפסיק ללמוד עם חברותא?). ההבדל הוא: שיש מי שעוסק למחייתו בעסקי אוויר אשליות, שקר, וכל השאר כמובן שכוונתי לסביבתו, אך עם השקרים והאשליות האלה בזבזו את זמנו של ר' חיים. ויש מי שעוסק למחייתו בנדל"ן בלי גנבה וגזלה-של כספיי אומללים, עניים וטיפשים וכו' וזה בין היתר מהסיבות שהביאוני למתוח ביקורת על סביבתו שלא נתנו לו ללמוד...נ.ב הסר דאגה מלבך: "ל-לך תדע אין אינטרס להוציא את האוויר "מהבועה" ולא כל שאלה או בירור רומזת לשר התורה זצוק"ל.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 19:03:02
|
|
|
|
|