|
|
| נשלח ב-3/4/2022 19:27 |
|
| |
[quote]מזמור, במחילה מכבודך יורשה לי להביע את דעתי בנושא. אני חושב שבתור לוטפקים עלובי נפש ובזויי עם, אין לנו את הזכות להפריח רעיונות או להשתמש בקרעכצן בכדי להביע דעה על אדם. עונשינו בעולם, הוא שניאלץ לבחון ולהתמודד עם כל שאלה באמצעות לוגיקה ושיכנוע וורבאלי. לכן אני מציע שנבחן את דבריו של לךתדע לפי עניינם ואם תהיינה הערות חשובות נדון בהם, בדיוק כמו שאנחנו דנים בעלילותיו של הרבי מגור, ומקסימום, כשם שנקבל שכר (או 100 הודעות באישי) על ה"מתנה דרשה" כך נקבל שכר על הפרישה. עם זאת, בהחלט ניכר שלךתדע מנסה בכל דרך לזלזל ברב קנייבסקי עצמו וכפי שציינת הוא העיר שלא הרב כתב את הספרים ואף כתב עליו בהתנשאות "לךתדע לא נוהגת (הטעות במקור) לבקר זקנים בביתם", ועוד כל מיני הבלים מופרכים שגרמו לו פעם אחר פעם לצאת כדעייל תעלא מבי כרבא, וחבל שהחי יכחיש את החי כי בסוף יגיעו הלינקים ונצטרך להתמודד. אז באמת כדאי פחות להתייחס אבל ניתן לדון לגופם של דברים. לגבי השנאה, גם אני חושד שיש כאן עמארצות בסיסית (מעולם לא קיבלנו תגובות רציניות לראיות מהשס והפוסקים, ומעולם לא הובאו כנגדינו ראיות מהנ"ל) עם רצון לבזות את הרב, ואלו כנראה נובעים מאמונה שאם אביו של הגר"ח חלק על דוד של הרבי הגאון המפורסם מגור בנושא התקנות, כנראה מצווה לבזותו. לכן אני קורא מכאן לכל בעלי התריסין, שכדאי לפתוח דיון מעמיק בנושא התקנות ושרשיהן, מבחינת השקפה והלכה כאחד, ויוכיחו בין שנינו (אין הכוונה להכריע בין ההרים, אלא רק לבחון עד כמה מופרך לחשוב אחרת מדעת רבותיו של כל צד). אני באופן אישי אחכה לזה!!בנושא התקנות דנו כבר זה נטחן עד זרא. במה שלא דנו: זה איך יראים ושלמים נהפכים "למשנאי ה'" ברגע שהם חפצים לשמוע בקול רבותיהם. איך בין לילה מחקו "ועשית ככל יורוך" או "לשמוע בקול דברי חכמים" וכו' וכו' זה יהיה דיון מרתק שעוד לא נגענו בו!
אנא תשתף אותי איפה זה נתחן עד לזרא. ולגבי השאלה איך יראים וכו' נקראים משנאי ה' אם הם הולכים על פי דעת יחיד, ידוע לך ששאלו על כך את מורך ורבך האהוב ר' חיים קנייבסקי, והוא השיב שאין כל חדש תחת השמש והוכיח מדין זקן ממרא. כידוע לך זה מוסרט, זה לא יענקוש ולא דודוש - אלא הסבא האהוב בכבודו ובעצמו. ושוב יצאת עם הארץ שלא הכרת את התופעה הזו (שאגב קיימת גם ללא דין זקן ממרא, אלא גם אצל ר' אליעזר בתנורו של עכנאי וכו וכו).תשתף את הסרטון אני מאוד מקווה שאתה לא מתכוון לסרטון עם הרב סורוצקין?
זכרתי משהו קצת אחר אבל זה מה שמצאתי (יתכן שהדיון התנהל פעמיים): https://judaism.walla.co.il/item/2692881[/quoteלמה היית חייב להביא את זה?! אתה רואה שהדברים האלה לא הוזכרו בהספדים לא זה מה שמכבד אותו? "משנאי ה' נאמר ב-2018 וזקן ממרא ב-2013 אבל זה לא מכבד, במיוחד שהזקן ממרא, בהמות נאמרו על תלמידי חכמים וע"י בעצמו!. "משנאי ה' אמרו בשמו וכשאני מזכירה את זה: אני בעצם אומרת לאיזה שפל ודיוטה תחתונה משפחתו של הרב הגיע שכמובן עכשיו עסוקים כבר איך להכתיר את היורש מתוכם. שלא תעמוד לו טענת "איבער בוטל" כי הוא ישב על הבמה בחיפה והוא שמע מה שהכריזו בשם אביו ולא הביע מחאה! ואם תרצה לומר, שמפאת כבוד אביו הוא לא הביע מחאה? זו טענת סרק כי עצם ההגעה לחיפה הייתה מתוכננת וזה נאמר! ואף לא ראו צורך לומר שדבריו הוצאו מהקשרם וכו' וכו' שוב תהיה בטוח שזה לא מכבד. וכשאני פתחתי אשכול עם הציטוטים האלה היה מי שדאג לבקש מההנהלה למחוק אותו כך שלמען כבודו ועל מנת למנוע חילול ה' וחרון אף, אנא הימנע מהבאת הכתבה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 19:43:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 20:03 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | את גדולתו צדקתו וקדושתו מה שכל העולם היו עדים לכך, מנסה המתחזה הגורי הנאלח להכחיש, אולם בכל מיני תוארים ושבחים, שאין מי שיודע מקורם האמיתי וסיבתם, ומטרתם, והיה ניתן לקבלם אצל יענקוש בכל עת, עבור בצע כסף, תולה הגורי את עצמו כבקרנות המזבח. |
| אמרתי לכם שמזמור שיר, שונא מושבע של משפחת קנייבסקי, הנה תקראו את הדברים ואת ההשמצה על הרב יעקב קנייבסקי שלדבריו בעבור בצע כסף זייף מכתבים בשם סבו! אין לך בושה!? זה מה שכתבתי בתגובתי הראשונה שאתה שונא את רשבם וגם את האדמור מגור.אתה חלאה חסר בושה. אין לי אלא לקבוע שאתה עצניק נאלח. וכל מטרת האשכול היא כדי לפגוע בשר התורה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 20:13:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 22:36 |
|
| |
לךתדע, לא הבנתי מה כתבת ואני מעריך שכם אתה לא ממש הבנת. אם אתה מעריץ של ר' חיים אז אתה יכול לשאול עליו שאלות ישירות - האם הוא מכר ריבות? האם הוא עסק בשיווק פוליסות ביטוח? האם הוא לא למד עם חברותא? - ואת התשובות לשאלות האלה אתה חודע היטב. הוא קיבל קהל בזמן מסוים ובירך אנשים, בשאר הזמן הוא למד, חלק עם חברותא וחלק בלי חברותא, כמו רוב התלמידי חכמים שיש בעולם. בזמן הוא לא קיבל קהל הוא לא ניהל עסקים של שום דבר. זה מאוד מאוד פשוט. ואם הוא אמר משהו, אז זה מכבד אותו שלא מצנזרים אותו. אי אםשר גם להחליט מה ראוי וגם לכעוס על אדם שנוהג לא כראוי, גם לאהוב אדם ולשנוא את משפחתו וגם לנסות לטנף עליו אישית. אני מאוד מבקש אני משתוקק להידיין איתך כשאתה יודע מה אתה רוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2022 23:37 |
|
| |
[quote]ברשותכם, מי יכול להסביר לי כמה זמן לוקח לסיים כל התורה כשהלומד עסוק כל היום בלקבל קהל ועל פניו לא נותר לו זמן ללמוד?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2022 02:07:29
כנראה חשת צורך עז לשאול את השאלה באשכול נפרד, ובכל מקרה כבר קיבלת שם את התשובה. ברור לי שאם הגר"ח היה צריך בנוסף לקבלת קהל, לנהל עסקי נדלן בהרסוף, הוא היה הרבה פחות פנוי ללימוד התורה.לך תדע 1 מגיבה: התגובה שלי באה לעולם בתגובה על מה שכתבת פה. בקיצור זו היתממות לטעון ששר התורה לא היה עסוק "ב-מסחר" מלבד בקבלת קהל גם-התמונות שמצורפות להצעת המכירות של הפוליסות ולשטרות, כתבו המוכרים ששר התורה בעצמו כתב את השטרות והפוליסות למיניהן. זה נקרא הודאת בעל דין! וזה אומר שהוא היה עסוק וכתב במו ידיו את הפוליסות(את זה בכל אופן מוכרים לטיפשים) אתה רוצה להרים ידיים ולטעון את הטענה של פותח האשכול שאצל הרב יעקב קנייבסקי היו יכולים לקבל תמורת כסף כל מכתב וכל גימיק דהיינו שכל הדברים האלה שהציגו לציבור בשמו לא היה ולא נברא אלא מעשי ידיהם של אחרים ורימו את הציבור לאורך שנים רבות?! ובעצם אולי אתה מאשר-את שאני חושבת שמלבד "הבו"ה" ותאריך הפטירה לא השתנה דבר בחצרו?! אתמהא
נ.ב. רק עכשיו אני מגלה את החשיבות שיש בלימוד התורה בעיון! תראה איך שאנחנו מתקדמים כשאנחנו לא מקבלים את הכתוב ואת המסופר: התחלנו לשאול כמה זמן לוקח ללמוד כל התורה לאלה שעובדים במשך היום? וכו והגענו למסקנה שכדי להגיע לחקר האמת חייבים לפרק את הכתוב לגורמים קטנים ואז נוכל להגיע למסקנה נכונה: שלא כל מה שנכתב ומסופר הוא כצעקתה. בקיצור "יגיעת התורה והסיפורים..."
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 00:09:24
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 00:12:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 00:17 |
|
| |
כותבים פעם בשנה שטר קצר וחותמים. זה לוקח 3 דקות (ואגב הגר"ח היה קורא מכתבים ארוכים במהירות יתרה, כידוע לכל מי שפנה אליו עם מכתב). מזה אתה עושה עניין? (ושוב א גואן, אתה לא מאמין שהוא כתב אבל משוכנע שבגלל שהוא כתב הוא לא למד. אם אתה לא מקבל קצבת נכות אתה פראייר)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 00:26 |
|
| |
גם האדמו"ר מגור "נדל"ן ופיננסיים". לא יושב כל יום לעשות עסקאות נדל"ן, בקיצור כשיש לך "חמאה על הראש" תשמור על הפה שלך ,אחרת עוד יתברר ששר התורה שלנו למד במשך היום פחות מאנשים שעובדים שמונה שעות ביום?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 00:40:37
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 00:43 |
|
| |
איזו לשון מבזה.. "שר התורה שלנו לומד פחות מאנשים עובדים"
ומי בא לבקר אותו? פושטק קטן שמבלה את ימיו באינטרנט, ומתחזה בניק של אשה בכל פעם שאני נתקל במימרא בדף היומי על אנדרוגינוס ישר אתה עולה לי באסוציאציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 01:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איזו לשון מבזה.. "שר התורה שלנו לומד פחות מאנשים עובדים"
ומי בא לבקר אותו? פושטק קטן שמבלה את ימיו באינטרנט, ומתחזה בניק של אשה בכל פעם שאני נתקל במימרא בדף היומי על אנדרוגינוס ישר אתה עולה לי באסוציאציה. |
| אתה צבוע, דו פרצופי ומתחסד: אין לך בעיה שפוגעים באדמורים ורבנים?! אתה נעמד על הרגליים האחוריות רק כשנדמה לך שמישהו אמר משהו שיכול להתפרש ע"פ החשיבה העקומה שלך כפגיעה באינטרסים שלך?. כפי שענית באשכול אחר "מתכבד בקלון חברו" אתה עם הטיפשות שלך "אישרת" שאתה באמת חושב שדברי מכוונים לשר התורה ולא כן הדבר: אני לא באמת חושבת כך אבל חשוב לענות לאוויל כאיוולתו? פעם האוויל מכונה "איש חשוב" ופעם "הדיבוק"
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 01:44:21
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 01:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איזו לשון מבזה.. "שר התורה שלנו לומד פחות מאנשים עובדים"
ומי בא לבקר אותו? פושטק קטן שמבלה את ימיו באינטרנט, ומתחזה בניק של אשה בכל פעם שאני נתקל במימרא בדף היומי על אנדרוגינוס ישר אתה עולה לי באסוציאציה. |
| תחשוב רק על אשתך ולא על נשים אחרות. תחסוך מאתנו את המחשבות שלך בזמן-שאתה קורא "שיר השירים"...איש קטן ובזוי.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 01:19:18
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 10:15 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | גם האדמו"ר מגור "נדל"ן ופיננסיים". לא יושב כל יום לעשות עסקאות נדל"ן, בקיצור כשיש לך "חמאה על הראש" תשמור על הפה שלך ,אחרת עוד יתברר ששר התורה שלנו למד במשך היום פחות מאנשים שעובדים שמונה שעות ביום?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 00:40:37 |
|
אני לא כתבתי כלום על הרבי מגור נדלן. עליו אין שאלות איך הוא מספיק לסיים את כל התורה, איך הוא מתמודד עם קבלת קהל של אלפי אנשים ביום או למה ב80 שנה האחרונות הוא הפסיק ללמוד עם חברותא. כתבתי שהגר"ח יכל להספיק כי לכתוב קמע לוקח דקה ולכתוב חוזה של מאות מליונים - בהנחה שהבנאדם שפוי - לוקח הרבה זמן לבחון ולנסח. יורשה לי למחות על שלהי דבריך, הגר"ח חיבר ספרים רבים מלאים זיו ומפיקים נוגה במשך עשרות שנים; על שר התורה שלך לא ידוע על "מתנה דרשה" בסדר גודל כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 20:20 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | גם האדמו"ר מגור "נדל"ן ופיננסיים". לא יושב כל יום לעשות עסקאות נדל"ן, בקיצור כשיש לך "חמאה על הראש" תשמור על הפה שלך ,אחרת עוד יתברר ששר התורה שלנו למד במשך היום פחות מאנשים שעובדים שמונה שעות ביום?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 00:40:37
אני לא כתבתי כלום על הרבי מגור נדלן. עליו אין שאלות איך הוא מספיק לסיים את כל התורה, איך הוא מתמודד עם קבלת קהל של אלפי אנשים ביום או למה ב80 שנה האחרונות הוא הפסיק ללמוד עם חברותא. כתבתי שהגר"ח יכל להספיק כי לכתוב קמע לוקח דקה ולכתוב חוזה של מאות מליונים - בהנחה שהבנאדם שפוי - לוקח הרבה זמן לבחון ולנסח. יורשה לי למחות על שלהי דבריך, הגר"ח חיבר ספרים רבים מלאים זיו ומפיקים נוגה במשך עשרות שנים; על שר התורה שלך לא ידוע על "מתנה דרשה" בסדר גודל כזה. |
| שנינו בעצם לא כתבנו כלום. חוזה עושה עו"ד ולא המוכר קמיע כשיהודי בגילו כותב קמיע זה לוקח הרבה מאוד זמן, בייחוד כשכותבים אלפי קמיעות כל שני וחמישי זה גוזל את כל הזמן! . אבל אם נסכם את דבריך אז אתה מתנחם בזה שלדעתך גם הרבי מגור לא למד. זה נקרא נחמת שוטים! אגב חיבור הספרים מעיד שהוא פעם למד עדיין אין זה אומר שהוא למד בעשור האחרון תחשוב על זה. אתה יודע אם הוא באמת היה יושב ולומד שעות רבות אז היו מעבירים את זה לציבור כי הסריטו הכול! ראינו הרבה תמונות מבוימות לכאורה שהושיבו אותו ליד סטנדר עם גמרא וגם שמנו לב שהסימן שהוא מחזיק בידו הק' זז. ניתן להסיק מזה שהוא כבר לא היה יכול ללמוד במצב הזה. וצילמו אותו ליחסי ציבור לכאורה. תכלס, אתה לא יכול לספק ראיות כמה זמן ביום הוא למד! אני לא כתבתי כלום על הגר"ח כפי שאתה לא כתבת כלום על הרבי מגור ושלום על ישראל. "לא מצא הקב"ה לישראל כלי מחזיק ברכה אלא השלום"
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 04/04/2022 20:34:45
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 21:11 |
|
| |
יקירי, לא צריך להתפשר אתי ולהוציא ממני התנצלויות ו"שלום". ממש לא כתבתי שהרבי מגור לא לומד, כתבתי שגם לעבוד וגם לקבל קהל זה קשה - אז אם נניח שהרבי מגור משקיע זמן בעסקים שלו (וברור שהוא משקיע, רק טיפש סומך על עו"ד בלי לבדוק), אז אולי הוא משלים את הזמן הזה בכך שהוא פחות מקבל קהל. עכשיו מובן? לגהי הרב קנייבסקי, הוא למד הרבה מאוד שעות, תבדוק באיזה קצב הוא קיבל קהל וכמה כל מילה הייתה מדודה ותבין שזה רק נראה הרבה זמן (להערכתי, מדובר על אולי 3 שעות ביום). הקמעות והקשקשת לא אמורים לקחת הרבה זמן, כותבים פעם אחת איזה "שטר" וסלמאט. לא נראה לי ולא ידוע לי על כמה עותקים של שטרות. בקיצור אם אתה מחפש מתחת לאדמה למה אולי בכל זאת תמצא איזה פגם בגר"ח, שיערב לך, אבל תבין שבהרבה סיטואציות אנחנו עלולים לבאס אותך....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2022 00:18 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | תחשוב רק על אשתך ולא על נשים אחרות. תחסוך מאתנו את המחשבות שלך בזמן-שאתה קורא "שיר השירים"...איש קטן ובזוי.
|
|
האם אתה מציג את עצמך כ"נשים אחרות"? כל מילה מיותרת..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2022 15:03 |
|
| |
ברגע שהתגלה שמדובר בגורי נאלח, כל מילה מיותרת. כשהרבי מעריך נדל"ן יותר מעסק התורה, מה לך להלין על חסידיו?
|
|
|
|
|