|
|
| נשלח ב-4/4/2022 11:15 |
|
| |
כל הטיעונים הללו היו נכונים גם בעבר. הבעיה שנוצרה בשנים האחרונות, היא שאנשים חדלו מלהרגיש כאן בשטיבל, ואנשים מרגישים כאן כמו בהיתקלות עם חילונים. כתוצאה מכך אנשים לא מתנהגים ולא מדברים טבעי. או שמקללים באובססיביות, או שפשוט עוזבים את המקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 12:20 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | כל הטיעונים הללו היו נכונים גם בעבר. הבעיה שנוצרה בשנים האחרונות, היא שאנשים חדלו מלהרגיש כאן בשטיבל, ואנשים מרגישים כאן כמו בהיתקלות עם חילונים. כתוצאה מכך אנשים לא מתנהגים ולא מדברים טבעי. או שמקללים באובססיביות, או שפשוט עוזבים את המקום. |
|
הפורום אינו שטיבל ולא אמור להיות כזה. מי שרוצה לשמוע רק דעות כמו שלו, שיתענג לו על המאמרים בהמודיע, ביתד וכד'. תרבות דיון היא היכולת להגיב באופן תרבותי גם כלפי דעות שונות ומנוגדות. התעלמות מפרובוקציות יזומות, אף היא בגדר תרבות דיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 12:29 |
|
| |
נו באמת.יש מספיק ויכוחים פנים חרדים.הםורום בעבר עסק בכולם ובהרחבה עסיסית.....כיום השתלטו אנשים שפשו ט לא מבינים את השפה ולא בענין.ומתגרים בלי קשר
לא הנושא דעות אחרות כאן.באמת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 13:09 |
|
| |
גרשום
| פצקו כתב: |  | | נו באמת.יש מספיק ויכוחים פנים חרדים.הםורום בעבר עסק בכולם ובהרחבה עסיסית.....כיום השתלטו אנשים שפשו ט לא מבינים את השפה ולא בענין.ומתגרים בלי קשר
לא הנושא דעות אחרות כאן.באמת |
|
אין פה ניקים שזה מקרוב באו. מותר לחשוב שאסור לבטל את הקומה הכשרה בטלפונים הניידים. ומותר גם לחשוב שצריך לבטלה. זה בסדר גמור. הנה לך דוגמה לוויכוח שהתדרדר לפסים אישיים של השמצות וגידופים.
דוגמה נוספת: ר' חיים קנייבסקי זצ"ל היה לדעת כולם איש גדול בישראל. מותר לחשוב שהיה מלאך אלוקים, וצריך היה לקבור אותו במערת המכפלה. אך גם לגיטימי לחשוב שאמנם היה גדול בישראל, אבל לא הגיע לדרגתו של רבי יוחנן בן זכאי שידע את כל התורה כולה, ולפקפק בסיפורי המופתים, הסגולות, ההבטחות, וההתרמות. אני מודע לכך שזה נושא רגשי מאד ולכן אני נוקט בדרך של שב ואל תעשה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2022 22:38 |
|
| |
אין מקום להספיד את הפורום. יש מקום לשפר את הפורום. אני זוכר פורום שבו המנהלת הזהירה שאין לפגוע איש באחיו, המקום הזה הוא מקום תומך ומחבק. . במקום הזה לפעמים פוגעים אנושות בחברים, בלי טיפת התחשבות, אני אישית לא שש להכנס לכאן, יש בי חשש שאצטרך שוב פעם להתעמת עם יצור דוחה, לא חסר איפה לגלוש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2022 00:06 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | הגסיסה של הפורום נובעת , מלבד התפתחות הוואצפים וכו'. (שזה לא סיבה מספיקה כי סה"כ הבמה כאן הרבה יותר רחבה) מעוד סיבה מהותית: פעם, אנשים הרגישו בפורום "היימיש". הרגישו "בבית" חפשיים להתבטא על מה שזז.
העובדה שאנשים חדלו להרגיש שהם בפורום חרדי, גורמת להם לתחושת כובד. אין לאנשים כח וחשק נפשי לעמוד לעימות תמידי עם העמדה החילונית/האנטי-חרדית. וגם אין לאנשים חשק לנהל דיון על נייעס של סדיגורא/ גור/פוניבז וכו', כשעל הדיון משתלטים אנשים שהם בכלל לא בעניין וצריך להתווכח איתם על מושגים בסיסיים. ואידך זיל גמור.
טרולים שפעלו אולי מתוך מחשבה טקטית לעורר את הפורום, הם שהביאו- אסטרטגית- לגסיסתו.
|
|
מסכים עם כל מילה במקום שהפורום יהיה פורום חרדים, עם דיונים פנים חרדיים על כל מיני נושאים, ויש המון, הפך הפורום להיות מושמץ על חרדים, ומעט החרדים כאן במצב מגננה, וכך לא מרגישים מספיק היימיש לדיונים סתמיים
עיקר ההשתלטות כאן היא על ידי חרדים מודרנים (חלקם אולי חרדים מחופשים, לבושים עדיין כמו חרדים אבל בליבם שנאה תהומית) אין צורך לקרוא אותם עכשיו בשמות, רואים אותם בכל אשכול, וכך התעופפו להם המון ניקים ותיקים חרדים ישנים החוצה מהפורום
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2022 13:33 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אויש נו באמת. לא נולדנו אתמול. אפשר לראות שרשורים ישנים מלפני כ15 שנה. לא התרשמתי שהמייסדים של פורום בח"ח היו כאלה מעמיקים, כליל החכמה, מלאי סובלנות וסקרנות, עם תרבות דיון ראויה. פורום עצכ"ח זה אכן דוגמה ומופת לאיך שפורום צריך להתנהל. |
|
|
|
|
|
|