איני יודע מאומה על המקרה הנוכחי אבל אני יודע מקרוב שאנשי חסד בפרט אלו שעוזרים לנשים גרושות / אלמנות / מסכנות חשופים להמון ניצול וטענות שווא, ולא מרוע לב של הנשים הללו חלילה אלא שעל האיש הטוב נופל כבר כל התיק וצריך להיות מאד חכם איך לעזור ולהנצל מליפול בפח
נשלח ב-7/4/2022 19:02
אני מניחה שאת הכינו "איש החסד" הוא לא קיבל במשרד הפנים. אולי תדעו איזה מעשי חסד-חונה עשה-מלבד אלה שבגינם הוא נחשד במעשים מגונים?
נשלח ב-7/4/2022 19:25
אינני יודע מה הוא עשה והאם הוא עשה.
צר לי, אבל לפי איך שאני מכירו זה מתאים לו.
נשלח ב-8/4/2022 02:05
או שויון טוטאלי או לא ????
אבל לך תשנה עולם....
נשלח ב-8/4/2022 10:34
לךתדע1 כתב:
אני מניחה שאת הכינו "איש החסד" הוא לא קיבל במשרד הפנים. אולי תדעו איזה מעשי חסד-חונה עשה-מלבד אלה שבגינם הוא נחשד במעשים מגונים?
חֶסֶד הוּאוְנִכְרְתוּ, לְעֵינֵי בְּנֵי עַמָּם
נשלח ב-8/4/2022 16:27
avishai323 כתב:
אני מניחה שאת הכינו "איש החסד" הוא לא קיבל במשרד הפנים. אולי תדעו איזה מעשי חסד-חונה עשה-מלבד אלה שבגינם הוא נחשד במעשים מגונים?חֶסֶד הוּאוְנִכְרְתוּ, לְעֵינֵי בְּנֵי עַמָּם
צריך לזכור שעדיין הוא בגדר חשוד.
נשלח ב-8/4/2022 16:34
אולי באמת צריך להפסיק עם המושג "איש חסד" ולעבור יותר למודל של "ארגון חסד". כשאדם אחד מרכז את הפעילות או אחראי לחלוקת הכסף זה נותן לו יותר כוח ולחץ על המסתייעים בו, לעומת זאת כשזה ארגון או עמותה אז לא נכנסים מניעים אישיים/זרים לעניין..
אין זה אומר שאם חונה היה בעל ארגון אז הוא לא היה נפגש עם הנשים האלה באופן אישי ולא היה חשוד במעשים. בלי קשר אליו. לא מספיק להיקרא איש חסד חייבים לשאול למקור פרנסתו של העסקן, אחרת, לא ניתן לתהות על קנקנו...
נשלח ב-9/4/2022 22:33
לךתדע, מה אכפת לך מאיפה הוא התפרנס? לא נראה שהוא התפרנס ממעשי חסד שבהם הוא נחשד, אחרי הכל אינו במצב של "כל *** שנשכרת בשניים שוכרתו בשמונה"...
נשלח ב-9/4/2022 23:16
הדיבוק כתב:
לךתדע, מה אכפת לך מאיפה הוא התפרנס? לא נראה שהוא התפרנס ממעשי חסד שבהם הוא נחשד, אחרי הכל אינו במצב של "כל *** שנשכרת בשניים שוכרתו בשמונה"...
בשונה מעסקן שעובד לפרנסתו והעסקנות אינה האמצעי אלא המטרה. בניגוד אליו :זה שמתפרנס מהעסקנות יכול ויהיה אדם מושחת ורע מעללים משום שהוא אינו מתכוון לעזור לאיש, אצלו העסקנות היא אמצעי להתעשרות ולא משום היותו אדם רחמן ומוסרי. אזי גם במהלך מעשי " חסד" עלול הוא לפגוע בנזקקים משום שמלכתחילה הוא חושב על עצמו ולא על הנזקק: בעצם הוא מנצל את הנזקק לפרנסתו ואם אפשר הוא גם פוגע בו להנאתו ר"ל. כמובן שאין להכליל.
נשלח ב-9/4/2022 23:25
אני יכול להבין את הלוגיקה שלך אבל אינני מסכים איתך. רוב העסקנים הרפואיים למיניהם, אינם עשירים או לפחות לא חיים כך. ובנוסף, הרבה אנשים שהתחילו עם רצון טוב נכשלו, אין אפוטרופוס לעריות (תשאל את הרב טל).
נשלח ב-9/4/2022 23:48
לעריות אין אפוטרופוס אבל יש לו עסקן שוב אין להכליל.
נשלח ב-10/4/2022 01:20
לךתדע1 כתבה:
האיש עשה המון מעשי חסד ואני מכיר באופן אישי כמה מהם. הוא תיווך המון בין תורמים לנזקקים ויכולים להעיד על כך הרבה שהיו מעורבים במקרים כאלה.
אם הוא כשל ועשה דברים אחרים אינני יודע, ומעדיף לא לנטות לכאן או לכאן על פי הרגשת בטן או סגנון אישי וכדו'
אולי באמת צריך להפסיק עם המושג "איש חסד" ולעבור יותר למודל של "ארגון חסד". כשאדם אחד מרכז את הפעילות או אחראי לחלוקת הכסף זה נותן לו יותר כוח ולחץ על המסתייעים בו, לעומת זאת כשזה ארגון או עמותה אז לא נכנסים מניעים אישיים/זרים לעניין..