| נשלח ב-7/4/2022 00:58 |
|
| |
הגרי"ג אדלשטיין הכריע על ממשלה חלופית או גפני הכריע?
בכותרת ראשית באתר:

פרסום ראשון: בצהרי היום הגיע יו"ר 'יהדות התורה', חבר הכנסת משה גפני להתייעצות פוליטית במעונו של מנהיג 'דגל התורה', ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין בעקבות ההתפתחויות הפוליטיות והתרחיש כי הממשלה תתפרק בהקדם. על שולחן ראש הישיבה שטח חבר הכנסת גפני את המפה הפוליטית ואת האפשרויות העומדות על הפרק, בהן הקמת ממשלה חלופית בתוך הכנסת הנוכחית, לה דרושים 7 תומכים נוספים, או אפשרות של פיזור הכנסת לבחירות חדשות. ל'בחדרי חרדים' נודע כי ראש הישיבה הכריע כי יש לפעול להקמת ממשלה חלופית על פני הקדמת הבחירות, כאשר לאפשרות של ממשלה חלופית ישנה סבירות גבוהה שנתניהו לא יהיה זה שיעמוד בראשה.
www.bhol.co.il/news/1368838העניין הוא שכמה שעות לפני שהוא בכלל עלה "להתייעץ" עם מרן ראש הישיבה ו"לקבל את הכרעתו", גפני כבר הצהיר בצורה נחרצת את הדברים הבאים: חבר הכנסת הוסיף ביקורת מרומזת כלפי יושב ראש האופוזיציה ח"כ בנימין נתניהו. "האופוזיציה גם צריכה לעשות חשבון נפש מי הכי ראוי ומי יש לו הכי הרבה סיכוי להרכיב ממשלה במיידי ללא צורך בהליכה לבחירות". בסביבתו של גפני אמרו כי כיוון שלמפלגות הימין קיים רוב מוצק מאוד בכנסת הנוכחית אין סיבה מבחינתו ללכת למהלך נוסף של בחירות, אלא לחתור באופן המהיר ביותר להקמת ממשלה חלופית.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 07/04/2022 00:58:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 01:37 |
|
| |
מבחינתך ר' גרשון הוא ה'יורש' של ר' חיים - לחטוף ממך מהיום השמצות והכפשות על כל צעד ושעל (כן, כמובן רק בגלל שאתה חרד לכבודו של הגרי"ג. ברור).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 01:38 |
|
| |
תשובה עניינית יש?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 02:23 |
|
| |
זו אפילו לא שאלה. גפני אמר את דעתו האישית, הוא יפעל הלכה למעשה לפי הנחיות שיקבל מגדולי התורה. הם לבטח ישאלו לדעתו, לפעמים יקבלו אותה ולפעמים גם לא. כל כך פשוט - למי שלא מסמן את המטרה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 10:20 |
|
| |
אצל הגרי"ג יש שיחות ארוכות. הוא שואל שאלות ומקשיב. ובסוף מכריע.
אבל ברור לגמרי שהתוצאה תהיה מותאמת למה שגפני ירצה. שהרי גפני יביא את הנתונים ואת הצדדים וכו'. הגרי"ג לא ישב עם נציג צד שני כלשהו (נציג שס למשל).
אמנם, האמת שאני לא רואה צד להעדיף בחירות.
הסיכוי הריאלי ביותר, שבחירות יביאו אותנו לבנט/לפיד בראשות ממשלת מעבר עד לבחירות נוספות. וחוזר חלילה.
הסיבה היחידה לבקש בחירות, זה לאפשר את חזרתם של ליצמן ודרעי. אמנם, זה אינטרס של 2 אנשים, לא מעבר לכך. לא אינטרס שאמור להשפיע על כלל הציבור החרדי...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 10:45 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | אצל הגרי"ג יש שיחות ארוכות. הוא שואל שאלות ומקשיב. ובסוף מכריע.
אבל ברור לגמרי שהתוצאה תהיה מותאמת למה שגפני ירצה. שהרי גפני יביא את הנתונים ואת הצדדים וכו'. הגרי"ג לא ישב עם נציג צד שני כלשהו (נציג שס למשל).
הסיכוי הריאלי ביותר, שבחירות יביאו אותנו לבנט/לפיד בראשות ממשלת מעבר עד לבחירות נוספות. וחוזר חלילה.
הסיבה היחידה לבקש בחירות, זה לאפשר את חזרתם של ליצמן ודרעי. אמנם, זה אינטרס של 2 אנשים, לא מעבר לכך. לא אינטרס שאמור להשפיע על כלל הציבור החרדי... |
|
דרעי לא יכול לרוץ 7 שנים לפי ההסכם וליצמן גם סיכם על פרישה במקודם או במאוחר ובטוח לא ירוץ פעם נוספת. גפני יתכן ויוחלף בבחירות הבאות, לכן הוא היחיד לכאורה שיכול להיות לו אינטרס לא להעדיף בחירות, אבל מההיסטוריה איתו לא נראה לי שיעדיף אינטרס אישי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 10:48 |
|
| |
מישהו מוכן להמר מה הבחירות יביא בכנפיו? אם זה לא הגיוני, ממילא. אבל זה הגיוני לחלוטין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 11:00 |
|
| |
לא מכיר הסכם עם דרעי שלא ירוץ 7 שנים. וליצמן, אין סיבה שלא ירצה להתמודד שוב.
האמת, שזה גם אינטרס של גור. כי היום אין להם נציג בכלל. ואחרי הבחירות יהיה להם נציג.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 11:03 |
|
| |
אז כדאי שתרשום, שניהם לא רצים לבחירות הקרובות. לגבי גפני סבירות גבוהה שגם לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 18:21 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | | זו אפילו לא שאלה. גפני אמר את דעתו האישית, הוא יפעל הלכה למעשה לפי הנחיות שיקבל מגדולי התורה. הם לבטח ישאלו לדעתו, לפעמים יקבלו אותה ולפעמים גם לא. כל כך פשוט - למי שלא מסמן את המטרה מראש. |
|
שמח שהתעלית על עצמך בסוף וענית לגופם של דברים גם.
ברור לי ההבדלים בין ר' חיים לר' גרשון (אף שאיני מכירו כ"כ) ועדיין זה זה לא חדש התופעה שהפוליטיקאים די מכתיבים לרבנים את הלך הרוח וההחלטות, והנחרצות הפומבית של גפני בנושא לא הותירה מקום לספק. בתיאוריה יכול מאוד היה להיות שאילו ח"כ אחר מהמפלגה היה מגיע אליו ומביע דעה נרחצת הפוכה אז לא היתה מתקבלת ההחלטה הזו, אך כנראה שמעבר לכך שגפני הצליח מהר מאוד להתחבר לנכד התורן ולקבל מעמד ומשקל בבית, גם חבריו לסיעה חושבים כמוהו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 18:23 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | אצל הגרי"ג יש שיחות ארוכות. הוא שואל שאלות ומקשיב. ובסוף מכריע.
הסיבה היחידה לבקש בחירות, זה לאפשר את חזרתם של ליצמן ודרעי. אמנם, זה אינטרס של 2 אנשים, לא מעבר לכך. לא אינטרס שאמור להשפיע על כלל הציבור החרדי... |
|
מסכים עם החלק הראשון של הדברים, ונראה שלא רק שלא הגיע לפניו מישהו מש"ס, אלא גם מדגל התורה אף אחד לא הגיע חוץ מגפני (בדר"כ בהתייעצויות מסוג זה היינו רואים גם את חבריו לסיעה), סביר להניח שבמקרה זה הם תמימי דעים איתו.
לגבי מה נכון יותר, יש שיקולים לכאן ולכאן, אך האינטרסים האישיים של דרעי וליצמן ממש לא אמורים להיות שיקול מכריע בנושא כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 18:36 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | זו אפילו לא שאלה. גפני אמר את דעתו האישית, הוא יפעל הלכה למעשה לפי הנחיות שיקבל מגדולי התורה. הם לבטח ישאלו לדעתו, לפעמים יקבלו אותה ולפעמים גם לא. כל כך פשוט - למי שלא מסמן את המטרה מראש.
שמח שהתעלית על עצמך בסוף וענית לגופם של דברים גם.
ברור לי ההבדלים בין ר' חיים לר' גרשון (אף שאיני מכירו כ"כ) ועדיין זה זה לא חדש התופעה שהפוליטיקאים די מכתיבים לרבנים את הלך הרוח וההחלטות, והנחרצות הפומבית של גפני בנושא לא הותירה מקום לספק. בתיאוריה יכול מאוד היה להיות שאילו ח"כ אחר מהמפלגה היה מגיע אליו ומביע דעה נרחצת הפוכה אז לא היתה מתקבלת ההחלטה הזו, אך כנראה שמעבר לכך שגפני הצליח מהר מאוד להתחבר לנכד התורן ולקבל מעמד ומשקל בבית, גם חבריו לסיעה חושבים כמוהו. |
| אני רואה שבכל מחיר חיפשת את הנכד התורן. . תכלס למה להעדיף בחירות חדשות על המצב הנוכחי?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/04/2022 18:52:33
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2022 23:46 |
|
| |
אני חייב לציין שהפעם לא על נוירולוג תלונתי, אלא על מי שהרים לו להנחתה.
לא זכיתי להבין למי ולמה מיועדת ההודעה הנ"ל, מלבד לצרכי יח"צ גרידא.
וכי יש ממשלה חלופית כלשהי שעומדת על הפרק?
בין אלו שתי ברירות "הכריע" הגרי"ג, (או גפני או מוטי) ?
ולא, אל תגידו לי ש" יש מהלך סודי שמתרקם שאתה לא יודע". כי אם אכן היה כזה, הוא לא היה זוכה לכותרת באתר, אלא נשמר בחשאי חשאין.
|
|
|
|
|