מקום מגורים לזוג מעורב
שלום רב, אשתי ואני נשואים מזה כ-16 שנים. וכיום גרים בישוב קהילתי דתי לאומי. התחתנו כדתיים לאומיים ציוניים.
במהלך השנים האחרונות, ובעיקר בחצי שנה האחרונה, התחלתי להרגיש חיבור חזק לחסידות. התחלתי ללמוד בספרי חסידות, ואני מוצא את עצמי מבלה שעות ביוטיוב, ומאזין לניגונים חסידיים ביידשי, וממש מתענג מהם. עם הזמן, תפילות השבת בישוב הפכו להיות קשות עבורי. פתאום הדיבורים בתפילה נהיו ניכרים בתפילתי ומפריעים לי בשיח עם ה'. המנגניות הסתמיות, וזה שמריצים את התפילה רק בשביל לסיים, כל זה, מעכיר לי את אווירת שבת (דבר שלא הפריע לי בעבר). הגעתי למצב שאני מתפלל ביחידות, כי רק כך אני מרגיש שאני יכול לדבר עם ה' בכוונה ובלי קולות רקע.
אני מרגיש מתוסכל מהמצב שבישוב שלי, אני לא יכול ללכת לבית הכנסת, להתפלל במנין בכוונה, ולהנות מניגונים שמחברים אותי אל התפילה, ולאחרונה יש לי מחשבות חזקות למעבר לישוב עם חסידים.
אשתי, אומנם בעבר למדה באולפנא חסידית, אל לא תהיה מוכנה לעבור לישוב שכולו רק חסידים, ותהיה מוכנה לעבור לישוב שיש בו גם חסידים (וגם דתיים לאומיים). האם הנכם מכירים קהילות בארץ, בהם חיים ציונים וחסידים בהרמוניה, ישוב שמרגישים בו את הרוחניות, ישוב שבו אשתי תוכל למצוא את הציבור שלה, ואני את שלי, וככה שנינו נרוויח במציאת דרך לעבוד את ה' כל אחד כרצונו?
כמו-כן, אם הנכם מכירים פורומים/מקומות/קבוצות של אנשים שחווים או חוו את אותו תהליך שאנו עוברים, גם אשמח לשמוע, ולשאול אותם את אותם השאלות.
תודה מראש.
 |
|
|