|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
הגר"ש פישר זצ"ל על המנהג לגלח נשים: רע ומטופש. נגד הדין והשכל. וצער גדול מאד לנשים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 16:55 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | והנה הנשים המגלחות לובשות פאה נכרית בצאתן לחוץ ואילו בבית הן מנוולות לבעליהם היפך דין תורה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 17:11 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | וכי לחינם הוא זכה בבת כמו חנה קהת ההולכת עם כיסוי ראש חלקי ועם הרבה שיער גלוי, ממנהיגות הארגון הקלוקל 'קולך' שמטרתו להתנגח בדת ישראל,
יבטלו אלף ואחד כמותו, ואל יבטל מנהג קדוש אחד מישראל, |
|
הבת שלו לא פחות צדיקה מהחתן של הרבי ממונקאטש. ההבדל היחיד ביניהם, זה שהרב פישר לא בחר את הבת שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 17:43 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | וכי לחינם הוא זכה בבת כמו חנה קהת ההולכת עם כיסוי ראש חלקי ועם הרבה שיער גלוי, ממנהיגות הארגון הקלוקל 'קולך' שמטרתו להתנגח בדת ישראל,
יבטלו אלף ואחד כמותו, ואל יבטל מנהג קדוש אחד מישראל,
הבת שלו לא פחות צדיקה מהחתן של הרבי ממונקאטש. ההבדל היחיד ביניהם, זה שהרב פישר לא בחר את הבת שלו. |
| השאלה: מתי החתן "נחמץ"?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 19:49 |
|
| |
את זה אפשר לשאול גם על הבת
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 21:22 |
|
| |
ולשרה_בן
| בונדמן כתב: |  | רק צריך לדעת שהמנהג "הקדוש" הזה, נוגד את פסק ההלכה של השו"ע (יו"ד קפב, ה)
קדושי עליון וגאוני עולם שלא רצו לעשות ברכה בבית שבו בעלת הבית לא מספרת את שער ראשה, עוד ידעו לפחות כמוך סעיף בשו"ע,
המציאות היא שאשה שלא מספרת את שיער אשה, שערותיה מבצבצות מפעם לפעם ובאופנים שונים, ובכך היא מביאה עליה קללות גדולות כמבואר בזוהר הק' פרשת נשא.
תוקן על ידי בונדמן ב- 20/04/2022 12:26:24 |
|
אותם קדושי עליון הם המיעוט שבמיעוט, רוב הציבור החרדי ורוב הקדושי עליון עשו ברכה בבתים של נשים שלא גילחו את השיער.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 21:41 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | את זה אפשר לשאול גם על הבת |
| האם יש לו עוד ילדים בסגנון של הבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 23:13 |
|
| |
בונדמן
| הדיבוק כתב: |  | וכי לחינם הוא זכה בבת כמו חנה קהת ההולכת עם כיסוי ראש חלקי ועם הרבה שיער גלוי, ממנהיגות הארגון הקלוקל 'קולך' שמטרתו להתנגח בדת ישראל,
יבטלו אלף ואחד כמותו, ואל יבטל מנהג קדוש אחד מישראל,
הבת שלו לא פחות צדיקה מהחתן של הרבי ממונקאטש. ההבדל היחיד ביניהם, זה שהרב פישר לא בחר את הבת שלו. |
|
מהחתן של הרבי ממונקאטש (שאגב לא התנגח בדת ישראל כמו ארגון קולך וחי את חייו לעצמו בלי להציק לזולתו) נשארו דורות יראים ושלמים של אדמו"רים ורבנים חסידים ואנשי מעשה, מחנה קהת ספק אם ישאר אחד שומר תורה ומצוות כראוי,
תוקן על ידי בונדמן ב- 20/04/2022 23:13:15
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 23:15 |
|
| |
בונדמן
| רעיונוביץ כתב: |  | מי שמכיר ולו קצת את שכונת מאה שערים,
ובית הספר לבנות 'בנות ירושלים',
מכיר את העובדה שרוב הבנות שם עם תסרוקת אחידה,
קוקו צמה המורכב מ3 קבוצות שיער.
את הצמה הזאת לא גוזרים כמעט אף פעם,
והבנות מטפחות אותן כל ימי נערותן,
הצמה הזו היא חלק גדול מהתעסוקה של הבנות,
וקל לראות כמה הן משקיעות בצורה של הצמה.
ערב יום נישואיה גוזרים להן את הצמה,
ומשאירין את הבנות עם 'קרחת'
אין בת שאוהבת את זה,
חלקן עוברות הלם מוחלט,
חלק מסתובבות בימי השבע ברכות עם עיניים אדומות (לא טעות - אבל גם לא שאלתי למה.....)
נותנים להם תכשיטים רבים, ועוטפים אותן עם הרבה אהבה ותשומת לב,
כדי לרכך את ההלם,
בהרבה מקרים זה לא עוזר,
אני יכול להרחיב הרבה בנושא הזה,
אבל אינני חושב שזה יהיה לתועלת.
מה שכן, זה גורם להרבה בעיות של שלום בית ואכמ"ל
מי שיכול לבטל את המנהג הזה יבורך,
הוא יעשה חסד עם אלפי גברים ונשים,
ואלפי ילדים שיגדלו עם אמא שמחה ומאושרת ואכמ"ל
|
|
בתור קרוב משפחה מדרגה ראשונה ושניה לעשרות נשים המסתפרות כדת וכדין, אני יכול להעיד שהפעם כתבת שטויות גדולות בכמויות, כנראה שבשלימות הארץ והממשלה אתה מבין יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2022 23:32 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | את זה אפשר לשאול גם על הבתהאם יש לו עוד ילדים בסגנון של הבת? |
|
אוכל לענות לך באותו מטבע, אבל בוא נסיים עם זה ונענה גם לבונדמן. מדברים על הרב ומה יצא מצאצאיו זה לא רלוונטי. גם מחוטא ורשע כמו ר' ברוך רבינוביץ, "ימח שמו", יצא לא פחות מהרבי הנוכחי ממונקאטש.... גם לרב פישר יש הרבה ילדים צדיקים וחכמים, עכשיו עומד לי בראש חתנו ר' חיים קוק ראש ישיבת תורת רפאל, איש צדיק וחכם גדול שבקי גדול בתורה. אז שוב בואו נחזור לרב עצמו ולא לכל מיני התחמקויות דרך הילדים. ר' שלמה פישר היה גדול בתורה בקנה מידה של דורות, מי שלא הכיר אותו לא יכול להבין בכלל על איזו רמת ידיעת התורה מדובר, הוא יכל לצטט קטעים שלמים מכל רחבי הספרות התורנית ולחשבן אותם כאילו הכל מונח לפניו באופן מבהיל לגמרי. קשה לכם עם מה שהוא אמר? גם לי זה קשה, אבל לזלזל בו זה הנשק הכי מטופש, כי אתם חייבים בכבודו בדיוק כמו שאתם חייבים בכבוד של הת"ח והקהילות שמגלחים. אני מניח שהסוד הוא שזה מכתב שנכתב באופן אישי לאדם שהיה במצוקה בגלל נושא כזה, והוא נכתב בחריפות כדי להרגיע את הנערוון' וכדו'. זה הכף זכות שאני מוצא, אולי אפשר בעוד דרכים. אבל לזלזל בגדול בתורה כמו הרב פישר, על זה נאמר "כי לא דבר ריק הוא- מיכם"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 00:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | את זה אפשר לשאול גם על הבתהאם יש לו עוד ילדים בסגנון של הבת?
אוכל לענות לך באותו מטבע, אבל בוא נסיים עם זה ונענה גם לבונדמן. מדברים על הרב ומה יצא מצאצאיו זה לא רלוונטי. גם מחוטא ורשע כמו ר' ברוך רבינוביץ, "ימח שמו", יצא לא פחות מהרבי הנוכחי ממונקאטש.... גם לרב פישר יש הרבה ילדים צדיקים וחכמים, עכשיו עומד לי בראש חתנו ר' חיים קוק ראש ישיבת תורת רפאל, איש צדיק וחכם גדול שבקי גדול בתורה. אז שוב בואו נחזור לרב עצמו ולא לכל מיני התחמקויות דרך הילדים. ר' שלמה פישר היה גדול בתורה בקנה מידה של דורות, מי שלא הכיר אותו לא יכול להבין בכלל על איזו רמת ידיעת התורה מדובר, הוא יכל לצטט קטעים שלמים מכל רחבי הספרות התורנית ולחשבן אותם כאילו הכל מונח לפניו באופן מבהיל לגמרי. קשה לכם עם מה שהוא אמר? גם לי זה קשה, אבל לזלזל בו זה הנשק הכי מטופש, כי אתם חייבים בכבודו בדיוק כמו שאתם חייבים בכבוד של הת"ח והקהילות שמגלחים. אני מניח שהסוד הוא שזה מכתב שנכתב באופן אישי לאדם שהיה במצוקה בגלל נושא כזה, והוא נכתב בחריפות כדי להרגיע את הנערוון' וכדו'. זה הכף זכות שאני מוצא, אולי אפשר בעוד דרכים. אבל לזלזל בגדול בתורה כמו הרב פישר, על זה נאמר "כי לא דבר ריק הוא- מיכם" |
| למה אתה מדבר כך על ר' ברוך רבינוביץ? מכירים את ההיסטוריה שהוא נישא בזיווג שני וכו אבל לומר ימח שמו?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/04/2022 00:03:22
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 00:18 |
|
| |
אין שום בעיה להתחתן בזיווג שני. באופן כללי היה כאן פעם אשכול עם עדויות מהרנ"צ פרידמן על התהגויותיו של הרבי הנ"ל בתקופת השואה. את התואר יימח שמו כתבתי בגירשיים כי זהו התואר שנתנו לו חסידיו לשעבר (בבחינת דור המורה את מוריו). אני ודאי איני כדאי לקלל את בנו ממשיך דרכו הרבי ממונקאטש בארה"ב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 00:40 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אין שום בעיה להתחתן בזיווג שני. באופן כללי היה כאן פעם אשכול עם עדויות מהרנ"צ פרידמן על התהגויותיו של הרבי הנ"ל בתקופת השואה. את התואר יימח שמו כתבתי בגירשיים כי זהו התואר שנתנו לו חסידיו לשעבר (בבחינת דור המורה את מוריו). אני ודאי איני כדאי לקלל את בנו ממשיך דרכו הרבי ממונקאטש בארה"ב |
| ברור שאין בעיה להתחתן בזיווג שני אבל "הצורה" וכו. זו הסיבה שהחסידים פרשו ממנו ולא ההתנהגות שלו בשואה שאיני שמעתי עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 02:00 |
|
| |
| עדייןבגלות כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | והנה הנשים המגלחות לובשות פאה נכרית בצאתן לחוץ ואילו בבית הן מנוולות לבעליהם היפך דין תורה. |
|
והדברים פשוטים
|
|
לא היו דברים מעולם. אנחנו לא חיים לעד, קח בחשבון שיש דין ויש דיין, והמוציא שם רע יקבל את חלקו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 04:58 |
|
| |
כל אחד ישמע לרבו, וכל קהילה תעשה כמנהגה וכפסק רבניה ודי להתערבות של יהודים בתוך הקישקעס של יהודים אחרים מר חריף ומקשה, האם אין לך בית משלך לנהל? יש לך ילדים לחנך אותם? לך ותתעסק עם הבית שלך ועם הילדים שלך, שם תחליט איך וכיצד ינהגו בכל דבר, תפסיק בבקשה להציץ לבתים אחרים ו"לעזור להם" על כל צעד ושעל בעצות בלעם שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2022 11:27 |
|
| |
מה לא הבנתם? "רע ומטופש. נגד הדין והשכל. וצער גדול מאד לנשים" חד וחלק!!
לכל מדכאי הנשים אלו שתומכים בדור הזה בגזירת איסור הנהיגה וגזירת התגלחת וכל כיוצא בזה. אתם אכזריים ערלי לב! בוז לכם! תנסו לכבס את זה במילים יפות. של שמרנות ואדיקות. בלה בלה בלה. אבל זה לא יעזור לכם. רואים לכם. היום הכול שקוף ויוצא החוצה. הצער והסבל שאתם גורמים לנשים רבות לאט לאט יוצא החוצה. נכון. זה ייקח עוד לא מעט זמן. אבל בסופו של דבר, אתם תאלצו להיכנע. וכל הגזירות הרעות האלו יתבטלו ויעברו מן העולם.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 21/04/2022 11:28:43
|
|
|
|
|