|
|
| נשלח ב-28/4/2022 00:58 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בראיון הזה אין אפילו אחוז ממה שכתבת. הוא אומר שאדם שהתחתן עם אישה שהוא לא נמשך אליה, עלול להגיע למצב שהוא יפגום בברית כל חייו. צודק במאה אחוז!
תשאל כל רב ליטאי והוא יגיד לך שאסור להתחתן בלי שיש כימיה הדדית ומשיכה מינית בין בני הזוג. ולכן אצל הליטאים יכולים להיפגש גם 15 פגישות לפני שסוגרים, עד שברור שיש את הבסיס הנכון לקשר בריא ועמוק.
|
|
אני אכן מנסה להבין את השיטה המודרנית של החרדים המודרנים בנושא זה הרי אשה לא נשארת אותו דבר, מה עושים כשמגיעים לגיל 35 אחרי כמה לידות? עוזבים את האשה לאנחות ולוקחים שוב בת כ'? הרי הוא עלול להגיע למצב וכו'
ומה היה עושה מר ראטה אילו המשודכת שלו היתה כן מוצאת חן בעיניו, יולדת לו כמה ילדים, ואחרי כמה שנות נישואין היא כבר לא מה שהיתה האם שוב היה בא עם שיר המחאה שלו? האם היה זורק אותה עם ילדיו והולך לחפש מחדש
|
|
ה' ישמרנו וואי וואי איזה עקמימות. איזה קורמקייט נוראי.
הבסיס הוא כימיה ומשיכה. אבל זה רק הבסיס האיתן שעל גביו בונים את היסודות לאהבה עמוקה וחזקה. כמובן שאם לא ישקיעו בבניית היסודות ואח"כ כל הזמן בתחזוק הקשר, אז זה לא יחזיק מעמד. אבל מי שישקיע, אז זו אהבה שתחזיק לו מעמד עד זיבולא בתרייתא! הוא לא יחפש שום דבר אחר בחוץ. ולא יהיה לו שום חשק לפזול החוצה. מניסיון שלי ושל רבים וטובים!
הזוי לי שצריך להסביר מושכלי יסוד כ"כ פשוטים וידועים.
אגב, גם אצל החילונים, מי שמשקיע בקשר, שזה הרוב המוחלט, נשאר לחיות ביחד באהבה גדולה על גיל שיבה וזיקנה. אל תיפול לתעמולת סקרי הפייק שמוכרים לך כאילו כולם בוגדים ומתגרשים. זה פשוט לא נכון. בכל מחקר *רציני* שעושים, רואים שהרוב המוחלט של זוגות נשואים נשארים נאמנים זה לזה.
הנה למשל בויקיפדיה באנגלית על הערך Infidelity מצטטים מחקר רציני שנערך שנים רבות ופורסם ב2004 בכתב עת חשוב ומכובד שמסיק שלפחות 80% מהזוגות הנשואים בארה"ב מעולם לא בגדו! (לא טעות! כמו שרעיונוביץ אוהב לכתוב).
|
|
עזוב אותך מקרומקייט ועקמומיות וכל המילים המפוצצות, ותענה על שאלה פשוטה מאוד כתבת שאם אין אהבה חיצונית, הגבר עלול לחטוא כל ימי חייו שאלתי אותך שאלה פשוטה, הרי יופיה של האשה חולף מהר מאוד, בפרט בציבור אליו פונה ראטה, בהם מרגע הנישואין יולדת האשה תריסר ילדים, אחרי עשר שנים הלכה האהבה החיצונית, מה יעשה עכשיו הגבר שחונך על פי דרכך? מה שקורה אצל החילונים הוא אכן בהרבה מקרים שהאב נוטש את אשתו וילדיו, לכן יש שם המון אמהות חד הוריות, והלך לחפש שוב מחדש, רחמנא ליצלן, כך מפרקים בתים כדי לקיים "אכול ושתה כי מחר נמות" אצל החרדים לעומת זאת שקידשו מההתחלה את המשפחה, את הקשר הפנימי, חיים עד 120 ביחד ולא מפרקים את הבית ומשאירים את הילדים לאנחות לגדול בלי אבא.
ואינני יודע מהמחקרים שהבאת מחו"ל, אני יודע שממחקרים שנעשו כאן בארץ למעלה מ90% בוגדים ועכשיו במקום שאביא לכאן לינקים לנושא העכור הזה, פשוט חפש בגוגל "אחוז הגברים הבוגדים בישראל", יש שם מחלוקת הפוסקים בין ויינט לאחרים האם מדובר ב85% או 95% אחוזי בגידה, אבל אלו פחות או יותר הכמויות אצל ה"גברים המאושרים" החילונים שבחרו לפי אהבה חיצונית.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 16:35 |
|
| |
ירו_שלמי מסכים איתך לחלוטין שהשימוש במילה "מיידעלע" זה צורם מאוד מאוד. אולי בגלל שאני לא דובר יידיש אז לא שמתי לב לזה בהתחלה. בלי קשר, בעייני, זה שיר רדוד ומטופש. איש_חשוב בדיוק לכן הקדמתי לך שאל תיפול לידיעות הפייק שהרוב בוגדים. זה לא נכון. זה ידיעות פייק של בעלי אנטרסים. וד"ל. אין לזה שום ביסוס במחקרים רציניים. להפך. במחקרים רציניים רואים שהרוב המוחלט לא בוגדים. במפורש לא השתמשתי במונח אהבה על משיכה חיצונית. כתבתי שצריך כימיה ומשיכה מינית כבסיס. ועל זה בונים אהבת אמת ושותפות עמוקה. אולי אתה לא יודע, אבל כשיש אהבה גדולה, המשיכה המינית ממשיכה להתקיים ברצף גם כשהאישה נראית כבר פחות טוב, האהבה מגבירה גם את החשק המיני כלפי האהוב. וגם נמצאים כל הזמן במצב של 'זכרתי לך חסד נעוריך אהבת כלולתיך'. בדרך מליצה אפשר לפרש דברי חז"ל, 'אהבה דוחקת את הבשר' דהיינו שהאהבה מסנוורת ומדחיקה את המראה האמיתי של הבשר, ומדמים בנפשם כאילו הם צעירים ויפים כמו פעם. ואכמ"ל אבל אם מלכתחילה לא הייתה שום כימייה ומשיכה מינית. אז כמעט בלתי אפשרי לייצר את זה בהמשך. וכמעט בלתי אפשרי לייצר אהבה חזקה בין בני זוג בלי זה. וזו הסיבה שרוב הציבור החרדי (מי שאינם חסידים) מקפידים לוודא בטרם שסוגרים שידוך שהמאפיינים הנ"ל קיימים ושרירים בין בני הזוג. רוב הפוסקים סבורים שצריך להקפיד על כך מדין "אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה ותתגנה עליו ורחמנא אמר ואהבת לרעך כמוך". ודעתם, שבדורינו, לא מתקיים הדין בראייה חטופה, וצריך לוודא שיש כימיה ומשיכה מינית. מצחיק אותי שצריך להסביר דברים כאלו. תתפוס כל חרדי ממוצע (לא חסידי) מגיל שידוכים ואילך, וזה מה שהוא יגיד לך ששמע מרבניו ומחנכיו. אבל כנראה שבעולם החסידי לא מכירים מושגי יסוד בסיסיים שכל חרדי ממוצע מכיר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 18:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | איש_חשוב בדיוק לכן הקדמתי לך שאל תיפול לידיעות הפייק שהרוב בוגדים. זה לא נכון. זה ידיעות פייק של בעלי אנטרסים. וד"ל. אין לזה שום ביסוס במחקרים רציניים. להפך. במחקרים רציניים רואים שהרוב המוחלט לא בוגדים. רוב הפוסקים סבורים שצריך להקפיד על כך מדין "אסור לאדם שיקדש את האשה עד שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה ותתגנה עליו ורחמנא אמר ואהבת לרעך כמוך". ודעתם, שבדורינו, לא מתקיים הדין בראייה חטופה, וצריך לוודא שיש כימיה ומשיכה מינית. מצחיק אותי שצריך להסביר דברים כאלו. תתפוס כל חרדי ממוצע (לא חסידי) מגיל שידוכים ואילך, וזה מה שהוא יגיד לך ששמע מרבניו ומחנכיו. אבל כנראה שבעולם החסידי לא מכירים מושגי יסוד בסיסיים שכל חרדי ממוצע מכיר. |
|
לא אכנס איתך לשאלת ה"כמה אחוזים בדיוק בוגדים" אבל כולנו יודעים כמה עשרות אם לא מאות (!) אלפי אמהות חד הוריות חילוניות מגדלות לבד את בניהן, מהסיבה העצובה שהבעל עזב קח ילד חילוני ממוצע ברחוב ותשאל אותו אם הוא חי עם שני ההורים, ותבין את גודל המשבר של חיי המשפחה החילונים
וכנראה פספסת את זה שאני בעצמי הבאתי לכאן את דברי הגמ' "אסור לאדם לקדש אשה עד שיראנה" כתבתי שחז"ל לא הזניחו את הענין לגמרי, אבל גם לא קידשו אותו, יש גם מאמרי חז"ל כמו "כל הנושא אשה לשם שמים" וכו' ובטח שלא לחבר שירים בנושא
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 18:19 |
|
| |
למה השמטת את החלקים הכי חשובים בתגובה שלי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 18:58 |
|
| |
אני לא מצטט דברים שלא הייתי כותב אותם בעצמי..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 20:59 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בראיון הזה אין אפילו אחוז ממה שכתבת. הוא אומר שאדם שהתחתן עם אישה שהוא לא נמשך אליה, עלול להגיע למצב שהוא יפגום בברית כל חייו. צודק במאה אחוז!
תשאל כל רב ליטאי והוא יגיד לך שאסור להתחתן בלי שיש כימיה הדדית ומשיכה מינית בין בני הזוג. ולכן אצל הליטאים יכולים להיפגש גם 15 פגישות לפני שסוגרים, עד שברור שיש את הבסיס הנכון לקשר בריא ועמוק.
|
|
אני אכן מנסה להבין את השיטה המודרנית של החרדים המודרנים בנושא זה הרי אשה לא נשארת אותו דבר, מה עושים כשמגיעים לגיל 35 אחרי כמה לידות? עוזבים את האשה לאנחות ולוקחים שוב בת כ'? הרי הוא עלול להגיע למצב וכו'
ומה היה עושה מר ראטה אילו המשודכת שלו היתה כן מוצאת חן בעיניו, יולדת לו כמה ילדים, ואחרי כמה שנות נישואין היא כבר לא מה שהיתה האם שוב היה בא עם שיר המחאה שלו? האם היה זורק אותה עם ילדיו והולך לחפש מחדש
|
|
הבסיס הוא כימיה ומשיכה. אבל זה רק הבסיס האיתן שעל גביו בונים את היסודות לאהבה עמוקה וחזקה. כמובן שאם לא ישקיעו בבניית היסודות ואח"כ כל הזמן בתחזוק הקשר, אז זה לא יחזיק מעמד. אבל מי שישקיע, אז זו אהבה שתחזיק לו מעמד עד זיבולא בתרייתא! הוא לא יחפש שום דבר אחר בחוץ. ולא יהיה לו שום חשק לפזול החוצה. מניסיון שלי ושל רבים וטובים!
אגב, גם אצל החילונים, מי שמשקיע בקשר, שזה הרוב המוחלט, נשאר לחיות ביחד באהבה גדולה על גיל שיבה וזיקנה. אל תיפול לתעמולת סקרי הפייק שמוכרים לך כאילו כולם בוגדים ומתגרשים. זה פשוט לא נכון. בכל מחקר *רציני* שעושים, רואים שהרוב המוחלט של זוגות נשואים נשארים נאמנים זה לזה.
הנה למשל בויקיפדיה באנגלית על הערך Infidelity מצטטים מחקר רציני שנערך שנים רבות ופורסם ב2004 בכתב עת חשוב ומכובד שמסיק שלפחות 80% מהזוגות הנשואים בארה"ב מעולם לא בגדו! (לא טעות! כמו שרעיונוביץ אוהב לכתוב).
|
|
עזוב אותך מקרומקייט ועקמומיות וכל המילים המפוצצות, ותענה על שאלה פשוטה מאוד כתבת שאם אין אהבה חיצונית, הגבר עלול לחטוא כל ימי חייו שאלתי אותך שאלה פשוטה, הרי יופיה של האשה חולף מהר מאוד, בפרט בציבור אליו פונה ראטה, בהם מרגע הנישואין יולדת האשה תריסר ילדים, אחרי עשר שנים הלכה האהבה החיצונית, מה יעשה עכשיו הגבר שחונך על פי דרכך? מה שקורה אצל החילונים הוא אכן בהרבה מקרים שהאב נוטש את אשתו וילדיו, לכן יש שם המון אמהות חד הוריות, והלך לחפש שוב מחדש, רחמנא ליצלן, כך מפרקים בתים כדי לקיים "אכול ושתה כי מחר נמות" אצל החרדים לעומת זאת שקידשו מההתחלה את המשפחה, את הקשר הפנימי, חיים עד 120 ביחד ולא מפרקים את הבית ומשאירים את הילדים לאנחות לגדול בלי אבא.
ואינני יודע מהמחקרים שהבאת מחו"ל, אני יודע שממחקרים שנעשו כאן בארץ למעלה מ90% בוגדים ועכשיו במקום שאביא לכאן לינקים לנושא העכור הזה, פשוט חפש בגוגל "אחוז הגברים הבוגדים בישראל", יש שם מחלוקת הפוסקים בין ויינט לאחרים האם מדובר ב85% או 95% אחוזי בגידה, אבל אלו פחות או יותר הכמויות אצל ה"גברים המאושרים" החילונים שבחרו לפי אהבה חיצונית.
|
|
בגידה מעידה שהקשר פגום ?
בוגדים כי יש פיתויים
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 21:50 |
|
| |
בדרך כלל החסידים מודעים לזה שחייב שיהיה מציאת חן, מציאת חן אפשר לחוש בפגישה אחת או יותר. היות וזה חובה שתיהיה נאה בעיניו (זכורני שזה ההגדרה ברמב"ם) אז ודאי שזו מצוה, שנאמר ; ואהבת לרעך כמוך, וזה חלק ממצות הנישואין, בלי מציאת חן - אין מה לקשור קשר. כשיש הערכה ומציאת חן ואין דחיה, זה הבסיס, ואז האהבה הגדולה יגיע אחרי הנישואין, כך היא דרכו של עולם. אם יש חיבה אז יש אהבה. מנדל קרא לזה אהבה, וזה קצת מטעה, התחושה של השיר שיש כאן עניין גדול ומצוה גדולה ומתנה אדירה היא ודאי נכונה. מנדל רצה להאיר למעטים שלא שמו לב ש חייב שיהיה כאן חיבה, כי בלי חיבה זה חורבן ולא בית נאמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 21:51 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
בגידה מעידה שהקשר פגום ?
בוגדים כי יש פיתויים
|
|
אני מבין שאין לך מושג מהו קשר. חבל.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 02:59 |
|
| |
שמעתי פעם ברדיו ראיון עם פסיכולוגית שאומרת, שהיום זה לא מה שהיה פעם, היום כל הגברים בוגדים.
היא מתכוונת כנראה גם ל"טעימות", וגברים רבים לא רואים בטעימות משהו אסור או מזיק, וגם הפיתוי הוא גדול. ככה שבגידות לא מהווה אינדיקציה לאהבה.
אני מתנגד לטיעון שאצלנו הכל מושלם, בלי השקעה של מחשבה רבה - העסק מתנוון, אז יש את מבנה הבית היהודי שתורם לקשר, מצד שני יש תבניות ותאוריות שנבנו עם הזמן בידי בני אדם והם עשויות להתקלקל, ואז גם מביאים ראיה מהגמרא ש"הם לא קידשו את זה שחייב להיות חיבה", עפרא לפומיא, זה לא שהכל קבלנו עכשיו במעמד הר סיני, זה הכוונה של רבנים חכמים, וגם היו ויתכן מפריעים וטעויות, במיוחד בקצוות. אז אנחנו לא מושלמים, ואם לא נפקח על המנהגים של אנ"ש אז יתכנו סטיות איפשהו
כי בני אדם טועים
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 29/04/2022 03:43:49
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:19 |
|
| |
שמעתי פעם ברדיו ראיון עם פסיכולוגית שאומרת, שהיום זה לא מה שהיה פעם, היום כל הגברים בוגדים.
היא מתכוונת כנראה גם ל"טעימות", וגברים רבים לא רואים בטעימות משהו אסור או מזיק, וגם הפיתוי הוא גדול. ככה שבגידות לא מהווה אינדיקציה לאהבה.
אני מתנגד לטיעון שאצלנו הכל מושלם, בלי השקעה של מחשבה רבה - העסק מתנוון, אז יש את מבנה הבית היהודי שתורם לקשר, מצד שני יש תבניות ותאוריות שנבנו עם הזמן בידי בני אדם והם עשויות להתקלקל, ואז גם מביאים ראיה מהגמרא ש"הם לא קידשו את זה שחייב להיות חיבה", עפרא לפומיא, זה לא שהכל קבלנו עכשיו במעמד הר סיני, זה הכוונה של רבנים חכמים, וגם היו ויתכן מפריעים וטעויות, במיוחד בקצוות. אז אנחנו לא מושלמים, ואם לא נפקח על המנהגים של אנ"ש אז יתכנו סטיות איפשהו
כי בני אדם טועים
תוקן על ידי רציף ב- 29/04/2022 03:43:49 |
|
ניקך מעיד עליך שאצה עדיין בחור. אז דבר ראשון, יהי רצון שתמצא זיווגך הראוי במהרה ובנקל! דבר שני, כדאי שתמצא דברים אחרים להאזין להם ברדיו. הפסיכולוגיה המודרנית, מלבד התועלת הפרטנית שיש בה במקרים נקודתיים, מכוונת לשתי מטרות, הרס התא המשפחתי והצגת הגברים כמין נחות ("רעילות גברית", בלשונם המטורללת). אז אל תייחס משמעות למה שאיזו פסיכולוגית ליהגה. אם אתה רציני בכיוון של למצוא את זיווגך, כדאי שתלמד קודם היטב מהו קשר. מי ששבע, לא מתפתה לטעימות מזיקות. מי שמתפתה ל"טעימות" למרות שהוא יודע על הנזק שבהן - בוודאי רעב. והכוונה לא בהכרח למה שאתה חושב (מרעיבו... משביעו...) אלא לעצם הקשר הזוגי. מי שיש לו וזה ממלא אותו - לא מחפש טעימות. רק שהפסיכולוגית שלך קידשה מלחמה על המושג של קשר זוגי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2022 21:11 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  |
כי בני אדם טועים
תוקן על ידי רציף ב- 29/04/2022 03:43:49 |
|
ניקך מעיד עליך שאצה עדיין בחור. אז דבר ראשון, יהי רצון שתמצא זיווגך הראוי במהרה ובנקל! דבר שני, כדאי שתמצא דברים אחרים להאזין להם ברדיו. הפסיכולוגיה המודרנית, מלבד התועלת הפרטנית שיש בה במקרים נקודתיים, מכוונת לשתי מטרות, הרס התא המשפחתי והצגת הגברים כמין נחות ("רעילות גברית", בלשונם המטורללת). אז אל תייחס משמעות למה שאיזו פסיכולוגית ליהגה. אם אתה רציני בכיוון של למצוא את זיווגך, כדאי שתלמד קודם היטב מהו קשר. מי ששבע, לא מתפתה לטעימות מזיקות. מי שמתפתה ל"טעימות" למרות שהוא יודע על הנזק שבהן - בוודאי רעב. והכוונה לא בהכרח למה שאתה חושב (מרעיבו... משביעו...) אלא לעצם הקשר הזוגי. מי שיש לו וזה ממלא אותו - לא מחפש טעימות. רק שהפסיכולוגית שלך קידשה מלחמה על המושג של קשר זוגי.
|
|
אתה לא מאמין באדם ? אתה חושב שהם עדי כדי כך עקומים שהם לא רואים את המציאות ? להזכירך שאצל החילונים טעימות זה דבר שקורא הרבה, לכל אחד ואחת יש לו קשרים ישנים ואוסף קשרים בהוה, ויש לגיטימציה איפשהו להגשים פנטזיות, יש חולשות לרוב, ויש לא מעט שהם לא יודעים הרבה על נאמנות, ולטעום בחוץ זה לעיתים לא נחשב כמעשה אסור, אדרבה, זה מועיל לקשר... אז נגיד שאצל החרדים יש חצי אחוז בגידות ואצל החילונים יש עשרים אחוז בגידות, אז מה ?! ואם החילונים מתגרשים יותר, אז מה ?! אולי עדיף היה שאצלנו היו מתגרשים יותר וסובלים פחות ! אצלהם זה נגמר יותר מהר, יש חלק א' וחלק ב' וחלק ג'... זו רק הערה על המגדלים הפורחים באוויר שיש הבונים כאן, ללא מחקר מעמיק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 13:31 |
|
| |
פארודיה לשיר 'איך וויל ליבן... של מנדל רוט
לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה אִיך ווִיל קָאכְן א יִידִישֶׁע זוּפ אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קניידֶעלֶע, אִיך גֵי אוֹיס פוֹן אוּנְגֶער, כְּ'ווִיל עֶסְ'ן אַַַ קניידֶעלֶע.. דֶּער הֵילִיגֶער חַתַם סוֹפֵר, הָאט פֶּסַח גֶעגֶעסְן א קנֵידֶעלֶע רַבִּי יִשְׁעיֹ'לֶע בֶּן רַבִּי מֹשֶׁה, פַאר דִּי תְּקִיעוֹת גֶּעטַיְלְט א קנַידֶעלֶע, כְּ'ווִיל אוֹיך עֶסְ'ן, אוּן טַילְ'ן א קניידֶעלֶע.. דִי תַּנָּאִים דִי אַמוֹרָאִים לְכָבוֹד שַׁבָּת גֶּעקַיְקְעלְט א קנַידֶּעלֶע, אוּן צַאנְז פַאר א סְגוּלָה דֶּער רַבִּי הָאט גֶעוָארְפְן א קנַיידֶעלֶע, כְְּ'ווִיל אוֹיך כְאַפְּן, אַַַ זַאפְטִיגֶע קנַיידֶעלֶע.. אַַַ יִידִישֶׁע זוּפּ, הָאב אִיך אַזוֹי לִיבּ, מִיט ל׳אקְשן אוּן מַאנדֶעלֶעך.. זָאל שְׁוִימֶען אָן אַַַ שִׁעוּר, אוּן דֶּערְנָאך א גְלֶעזֻל בִּיר, פַאר יֶעדְן יִידִישׁ קִינְד בַּאזוּנְדֶערְלִעך.. אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַיידֶעלֶע.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 14:53 |
|
| |
קיבלתי בפרטי וכו'
אל תוכח לץ פן ישנאך, תשיר לו בשפה שלו: אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע, עֶס בֶּענְקְט מַיין הַארְץ, כ׳ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע.. שכם בן חמור הָאט לִיבּ גֶעהַאט זייער מיס אבימלך פון גרר הָאט לִיבּ גֶעהַאט אן רשות כ׳ווִיל אוֹיך לִיבְּן, דער עיקר א מֵיידֶעלֶע.. אמנון בן דוד הָאט לִיבּ גֶעהַאט בלשון עבר אחשוורוש מיט טיפשות אהבה התלויה בדבר כ׳ווִיל אוֹיך לִיבְּן, דער עיקר א מֵיידֶעלֶע.. כ'האב דאך אזוי ליב צי פארלאזן מיין שטיב די אלטע פארצייטישע דרך מִיט לִיבְּשַׁאפְט אָן אַ שִׁעוּר, פ'אקלאפ איך די טְהִיר, שוין נישט דא אין דעם קיין שום ערך
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 15:58 |
|
| |
| לאמר כתב: |  | קיבלתי בפרטי וכו'
אל תוכח לץ פן ישנאך, תשיר לו בשפה שלו: אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע, עֶס בֶּענְקְט מַיין הַארְץ, כ'ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַ מֵיידֶעלֶע.. שכם בן חמור הָאט לִיבּ גֶעהַאט זייער מיס אבימלך פון גרר הָאט לִיבּ גֶעהַאט אן רשות כ'ווִיל אוֹיך לִיבְּן, דער עיקר א מֵיידֶעלֶע.. אמנון בן דוד הָאט לִיבּ גֶעהַאט בלשון עבר אחשוורוש מיט טיפשות אהבה התלויה בדבר כ'ווִיל אוֹיך לִיבְּן, דער עיקר א מֵיידֶעלֶע.. כ'האב דאך אזוי ליב צי פארלאזן מיין שטיב די אלטע פארצייטישע דרך מִיט לִיבְּשַׁאפְט אָן אַ שִׁעוּר, פ'אקלאפ איך די טְהִיר, שוין נישט דא אין דעם קיין שום ערך |
|
לא ברור מה אתה רוצה, מנדל לא הציע אהבה פסולה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 01/05/2022 16:41:34
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 16:00 |
|
| |
| ברדוואי כתב: |  | פארודיה לשיר 'איך וויל ליבן... של מנדל רוט
לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה לַה
אִיך ווִיל קָאכְן א יִידִישֶׁע זוּפ
אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַידֶעלֶע, אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קניידֶעלֶע, אִיך גֵי אוֹיס פוֹן אוּנְגֶער, כְּ'ווִיל עֶסְ'ן אַַַ קניידֶעלֶע..
דֶּער הֵילִיגֶער חַתַם סוֹפֵר, הָאט פֶּסַח גֶעגֶעסְן א קנֵידֶעלֶע רַבִּי יִשְׁעיֹ'לֶע בֶּן רַבִּי מֹשֶׁה, פַאר דִּי תְּקִיעוֹת גֶּעטַיְלְט א קנַידֶעלֶע, כְּ'ווִיל אוֹיך עֶסְ'ן, אוּן טַילְ'ן א קניידֶעלֶע..
דִי תַּנָּאִים דִי אַמוֹרָאִים לְכָבוֹד שַׁבָּת גֶּעקַיְקְעלְט א קנַידֶּעלֶע, אוּן צַאנְז פַאר א סְגוּלָה דֶּער רַבִּי הָאט גֶעוָארְפְן א קנַיידֶעלֶע, כְְּ'ווִיל אוֹיך כְאַפְּן, אַַַ זַאפְטִיגֶע קנַיידֶעלֶע..
אַַַ יִידִישֶׁע זוּפּ, הָאב אִיך אַזוֹי לִיבּ, מִיט ל'אקְשן אוּן מַאנדֶעלֶעך.. זָאל שְׁוִימֶען אָן אַַַ שִׁעוּר, אוּן דֶּערְנָאך א גְלֶעזֻל בִּיר, פַאר יֶעדְן יִידִישׁ קִינְד בַּאזוּנְדֶערְלִעך..
אִיך ווִיל לִיבּ הָאבְּן אַַַ קנַיידֶעלֶע..
|
|
|
|
|
|
|