|
|
| נשלח ב-2/5/2022 10:07 |
|
| |
נו באמת
בחור שאוכל סמי הזייה ,למה אמור לעניין היצרים שלו?
לגופו של דברים הוא גם לא צודק. יצחק אבינו , אביו הכתיב לו שידוך ואפילו לא שאל דעתו. כנ"ל יעקב אבינו אבא שלו אמר לו קח רק ממשפחה מיוחסת , איזה קשקשן מנדל אוהב סמים........................
וראיתי לנכון להביא את דברי האור החיים הקדוש על הפרשה והלואי ונזכה לפחות ברצון להגיע למדרגה זו.
אשר על כן בא מאמר ה' כאן וצוה בנעימות אמרי קדוש "קדושים תהיו" פירוש שיקדשו עצמן במעשים אשר באה עליהם המצוה לעשותה, פירוש שלא יעשה הדבר לתאות הגשם ולהשלים החפץ השואלו עשות דבר אלא יעשה הדבר בקדושה ובטהרה, כמו שמתעטף בציצית ומכניס תפילין בזרועו, וימאס בדעתו חפץ הבא מעצמו, והוא מאמרם ז"ל (נדרים כ ב) יהיה דומה כמו שכפאו שד, ולאיש כזה קדוש יאמר לו,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 18:09 |
|
| |
| רבותי1 כתב: |  | בחור שאוכל סמי הזייה ,למה אמור לעניין היצרים שלו?
לגופו של דברים הוא גם לא צודק. יצחק אבינו , אביו הכתיב לו שידוך ואפילו לא שאל דעתו. כנ"ל יעקב אבינו אבא שלו אמר לו קח רק ממשפחה מיוחסת , איזה קשקשן מנדל אוהב סמים........................
|
|
ואם כבר, אזכיר רק שיעקב אבינו לא אכל הרבה דבש בחיים עם רחל היה לו כמובן להמתין שבוע זאת, ועיקר בניית משפחתו היה עם לאה, ובכלל היה לרחל תורנות עם לאה, רחל נפטרה בגיל מאוד צעיר, ויעקב לא הספיק להיות איתה הרבה.
בקשר לרבקה כבר דרשו דרשנינו "ותהי לו לאשה ויאהבה", קודם נשא אותה לאשה ואחר כך אהב אותה
על אברהם שרה דרשו, שכתוב "הנה נא ידעתי כי אשה יפת מראה את", למה האריך הכתוב "הנה נא"? כי אברהם אבינו לא נשא עיניו מעולם, ורק עכשיו לצורך הענין נשא את עיניו וראה ששרה אשתו יפת מראה, ולכן עכשיו עלה בלבו החשש שהמצרים יתנכלו עליהם, המצרים הרי בשיטת ראטה, שהעיקר הוא יופי והנאה בחיים, וזה "הנה נא ידעתי" הנה עכשיו ידעתי. אברהם אבינו אהב את הקדוש ברוך הוא, הכיר אותו מגיל 5, ונשים לא היו עיקר עיסוקו בחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 18:35 |
|
| |
אין שום חולק שחייבים שיהיה חיבה לפני האירוסין, ולכן מצוה שיראנה, זה הבסיס, ואם בהמשך הגעת למדריגה של כופאו שד, או שמרצונכם הטוב אתם מסתפקים במועט - אהלן וסהלן.. :) מענדל עושה דברים אדירים לטובת גולשי הרשת, השיר היה מכוון בעיקר להם, ובינתיים מתברר שיש פירצה במחננו, מערבבים בחורים ובחורות לקחת שידוך ללא חיבה, זה נורא ! הסבל היוצא מזה הוא גדול ! אל לנו לזלזל בפועלו הטוב של מנדל. אשרי חלקו. הלוואי שיקומו עוד הרבה קרליבכים כאלה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 18:40 |
|
| |
כל מי שמביא ראיה מהתורה שלא היה שם חיבה - זה לא יתכן, אין חולק על כך שהאבות והאמאות היו בני אדם, בשר ודם, הם קיימו את הדרכות התורה, הם ודאי קיימו את החובה שיהיה מציאת חן לפני האירוסין, זה חז"ל מפורש !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 02/05/2022 18:45:58
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 18:51 |
|
| |
גם את הפסוק את בתי נתתי לאיש הזה צריך למחוק מהתורה? והאהבה של אדם הראשון היה מבחירה? בין מי למי הוא בחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 19:23 |
|
| |
| רציף כתב: |  | כל מי שמביא ראיה מהתורה שלא היה שם חיבה - זה לא יתכן, אין חולק על כך שהאבות והאמאות היו בני אדם, בשר ודם, הם קיימו את הדרכות התורה, הם ודאי קיימו את החובה שיהיה מציאת חן לפני האירוסין, זה חז"ל מפורש !
|
|
מי אמר שלא היה שם חיבה אבל החיבה לא היה אצלם הדבר הכי מקודש בחיים כשאברהם אבינו שולח את אליעזר, הוא לא אמר לו "לך תמצא מישהי יפה", אלא שילך למצוא מישהי עם מידות טובות ויש כמובן את הפסוק שקר החן הבל היופי אשה יראת ה' וכו' שקר, הבל, זה מה שראטה מתעסק איתו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 19:24 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
כל מי שמביא ראיה מהתורה שלא היה שם חיבה - זה לא יתכן, אין חולק על כך שהאבות והאמאות היו בני אדם, בשר ודם, הם קיימו את הדרכות התורה, הם ודאי קיימו את החובה שיהיה מציאת חן לפני האירוסין, זה חז"ל מפורש !
תוקן על ידי רציף ב- 02/05/2022 18:45:58 |
|
זה הפשט, וחשוב מאוד להיות צמוד לפשט, כדי לקלוט את הדרכות התורה ששייכות גם לנו. וככה מחנכים גם את ילדינו. בנוסף לזה יש דיבורים שונים על מדריגות האבות הקדושים והאמאות הקדושות, יש מי שרצה לומר שאברהם אבינו לא ראה את שרה עד מתי שהוא היה בדרך למצרים.. ודאי שאנחנו לא שם, ואנחנו צריכים את הבסיס וההדרכה הפשוטה של לדעת מה חובה ומה רשות, מה מתאים לנו, ומה לא מתאים לנו, וכן מה כותבים כל גדולי הדור. וכן, שזה איסור חמור ונורא מהתורה הקדושה להוציא שם רע, ולצער יהודי ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 19:42 |
|
| |
ולמה לא להצמד שברור שהיתה שם חיבה, והיתה שם אהבה, בין כל האבות הקדושים וכל צדיקי הדורות....
אממההההה, יש הלכות צניעות בשולחן ערוך, ואת האהבה הזו, התורה כתבה בפסוק אחד לכל צדיק או אולי בשלוש פסוקים, ולא אצל כולם.
כאשר הצניעות בעם ישראל היא שכל אדם גם החסיד הגדול אוהב את אשתו, אבל לא שר את זה בראש כל חוצות או ביוטיוב.
2. יש הבדל בין מי שאומר את המילים האלה, כל עוד אדם לא גמר לתקן את עצמו איך ישיר לאשה בגלוי על אהבתו, סיכוי גדול שהשיר הזה יביא את השומע לידי חטא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 00:45 |
|
| |
זה הפשט, וחשוב מאוד להיות צמוד לפשט, כדי לקלוט את הדרכות התורה ששייכות גם לנו. וככה מחנכים גם את ילדינו.
|
|
שמע, תחסוך כאן מלחמת התשה של דיבורי סרק אני הסברתי לך במילים די פשוטות, השאלה היא לא האם היתה אהבה חיבה, אלא האם האבות קידשו את האהבה החיצונית עד כדי להפוך אותו מושא לשיר זימה "אני רוצה אהבה.." או שמא מידות טובות ויחוס היה הדבר החשוב בעיניהם במעלה אברהם אבינו מדריך את אליעזר כיצד לחפש אשה לבנו, הוא לא אומר לו מילה אחת על יופי חיצוני, כל מה שהיה לו לומר זה "אל תקח אשה לבני מבנות ארץ כנען" למה? הן לא היו מספיק יפות? או שמא מידותיהן היו רעות למה הוא לא הזהיר אותו לקחת מישהי יפה? מה היה קורה אם אליעזר חוזר עם מישהי ממוצעת ומטה? משהו כזה שראטה היה מעיף.. השאלה היא מה היה העיקר אצלם ומה הטפל מה היו עושים אילו היו נשארות רק שתי אופציות על כדור הארץ, אשה יפה ומרשעת לעומת צדיקה יראת שמים אבל כעורה, מה היו בוחרים לדעתך האבות הקדושים, ומה היה בוחר המשפיע הצדיקל שלנו ראטה.. ועכשיו, אחרי השאלה הנוקבת הזאת, יכול מר ראטה לשיר שהוא רוצה ללכת בדרכי האבות הק'..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 15:41 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | ולמה לא להצמד שברור שהיתה שם חיבה, והיתה שם אהבה, בין כל האבות הקדושים וכל צדיקי הדורות....
אממההההה, יש הלכות צניעות בשולחן ערוך, ואת האהבה הזו, התורה כתבה בפסוק אחד לכל צדיק או אולי בשלוש פסוקים, ולא אצל כולם.
כאשר הצניעות בעם ישראל היא שכל אדם גם החסיד הגדול אוהב את אשתו, אבל לא שר את זה בראש כל חוצות או ביוטיוב.
2. יש הבדל בין מי שאומר את המילים האלה, כל עוד אדם לא גמר לתקן את עצמו איך ישיר לאשה בגלוי על אהבתו, סיכוי גדול שהשיר הזה יביא את השומע לידי חטא. |
|
לכאורה אין בעיה הלכתית לשיר ; אני רוצה לאהוב נערה יהודיה. זה לא מגרה אף אחד, ובמיוחד אם זה בסיגנון מינורי אפשר למצוא צדדים לא ראוים בשיר כמו חוסר צניעות, חוצפה, מסר לא מדויק, זה מצער אולי ועוד יתכן שמנדל שאל רב לפני שהוא הקליט את השיר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 15:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
זה הפשט, וחשוב מאוד להיות צמוד לפשט, כדי לקלוט את הדרכות התורה ששייכות גם לנו. וככה מחנכים גם את ילדינו.
|
|
שמע, תחסוך כאן מלחמת התשה של דיבורי סרק אני הסברתי לך במילים די פשוטות, השאלה היא לא האם היתה אהבה חיבה, אלא האם האבות קידשו את האהבה החיצונית עד כדי להפוך אותו מושא לשיר זימה "אני רוצה אהבה.." או שמא מידות טובות ויחוס היה הדבר החשוב בעיניהם במעלה אברהם אבינו מדריך את אליעזר כיצד לחפש אשה לבנו, הוא לא אומר לו מילה אחת על יופי חיצוני, כל מה שהיה לו לומר זה "אל תקח אשה לבני מבנות ארץ כנען" למה? הן לא היו מספיק יפות? או שמא מידותיהן היו רעות למה הוא לא הזהיר אותו לקחת מישהי יפה? מה היה קורה אם אליעזר חוזר עם מישהי ממוצעת ומטה? משהו כזה שראטה היה מעיף.. השאלה היא מה היה העיקר אצלם ומה הטפל מה היו עושים אילו היו נשארות רק שתי אופציות על כדור הארץ, אשה יפה ומרשעת לעומת צדיקה יראת שמים אבל כעורה, מה היו בוחרים לדעתך האבות הקדושים, ומה היה בוחר המשפיע הצדיקל שלנו ראטה.. ועכשיו, אחרי השאלה הנוקבת הזאת, יכול מר ראטה לשיר שהוא רוצה ללכת בדרכי האבות הק'.. |
|
מנדל לא שר על אהבה חיצונית, הוא רצה לבטא תשוקה שיש לאדם לאהוב אישה. לא הכל מופיע בתורה, יתכן שאברהם אבינו הורה לאליעזר שיביא נערה שנראית בסדר ומעלה, יתכן שהוא לא הורה על כך ולא היה קורה שום דבר אם אליעזר היה ממשיך לסיבוב נוסף, יתכן שאליעזר הביא כמה מועמדות מהמשפחה. ודאי שיצחק ראה את רבקה לפני האירוסין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 20:37 |
|
| |
|
|
שמע, תחסוך כאן מלחמת התשה של דיבורי סרק אני הסברתי לך במילים די פשוטות, השאלה היא לא האם היתה אהבה חיבה, אלא האם האבות קידשו את האהבה החיצונית עד כדי להפוך אותו מושא לשיר זימה "אני רוצה אהבה.." או שמא מידות טובות ויחוס היה הדבר החשוב בעיניהם במעלה אברהם אבינו מדריך את אליעזר כיצד לחפש אשה לבנו, הוא לא אומר לו מילה אחת על יופי חיצוני, כל מה שהיה לו לומר זה "אל תקח אשה לבני מבנות ארץ כנען" למה? הן לא היו מספיק יפות? או שמא מידותיהן היו רעות למה הוא לא הזהיר אותו לקחת מישהי יפה? מה היה קורה אם אליעזר חוזר עם מישהי ממוצעת ומטה? משהו כזה שראטה היה מעיף.. השאלה היא מה היה העיקר אצלם ומה הטפל מה היו עושים אילו היו נשארות רק שתי אופציות על כדור הארץ, אשה יפה ומרשעת לעומת צדיקה יראת שמים אבל כעורה, מה היו בוחרים לדעתך האבות הקדושים, ומה היה בוחר המשפיע הצדיקל שלנו ראטה.. ועכשיו, אחרי השאלה הנוקבת הזאת, יכול מר ראטה לשיר שהוא רוצה ללכת בדרכי האבות הק'.. |
|
מנדל לא שר על אהבה חיצונית, הוא רצה לבטא תשוקה שיש לאדם לאהוב אישה.
לא הכל מופיע בתורה, יתכן שאברהם אבינו הורה לאליעזר שיביא נערה שנראית בסדר ומעלה, יתכן שהוא לא הורה על כך ולא היה קורה שום דבר אם אליעזר היה ממשיך לסיבוב נוסף, יתכן שאליעזר הביא כמה מועמדות מהמשפחה. ודאי שיצחק ראה את רבקה לפני האירוסין
|
|
תרשה לי לסכם את דבריך ראטה לא שר על אהבה חיצונית הוא שר על אהבה לאשה
אליעזר כנראה הביא קבוצת נערות כדי שיצחק יבחר את הכי יפה ככל הנראה הוא בחן עוד כמה נערות מי תשקה גם את הגמלים, ומשעלו בידו 7-10 נערות שצלחו את המבחן, הוא פנה לכל הבתים הבטיח לכל ההורים שאברהם אבינו ציוה את כל רכושו ליצחק ושוה להם לשלוח את הנערות (חלקם בנות 3) אליעזר מגיע ועושה תצוגה לפני יצחק יצחק בוחר את הכי יפה, כי זה מה שחשוב, ורק אחרי זה עושים אירוסין
זה לא כתוב בתורה? אין בעיה לא הכל כתוב בתורה
אומר לך דוגרי, טרולר שמגזים בהטרלה איננו טרולר, זה מוקצן מידי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 22:16 |
|
| |
|
|
|
מנדל לא שר על אהבה חיצונית, הוא רצה לבטא תשוקה שיש לאדם לאהוב אישה.
לא הכל מופיע בתורה, יתכן שאברהם אבינו הורה לאליעזר שיביא נערה שנראית בסדר ומעלה, יתכן שהוא לא הורה על כך ולא היה קורה שום דבר אם אליעזר היה ממשיך לסיבוב נוסף, יתכן שאליעזר הביא כמה מועמדות מהמשפחה. ודאי שיצחק ראה את רבקה לפני האירוסין
|
|
תרשה לי לסכם את דבריך ראטה לא שר על אהבה חיצונית הוא שר על אהבה לאשה
אליעזר כנראה הביא קבוצת נערות כדי שיצחק יבחר את הכי יפה ככל הנראה הוא בחן עוד כמה נערות מי תשקה גם את הגמלים, ומשעלו בידו 7-10 נערות שצלחו את המבחן, הוא פנה לכל הבתים הבטיח לכל ההורים שאברהם אבינו ציוה את כל רכושו ליצחק ושוה להם לשלוח את הנערות (חלקם בנות 3) אליעזר מגיע ועושה תצוגה לפני יצחק יצחק בוחר את הכי יפה, כי זה מה שחשוב, ורק אחרי זה עושים אירוסין
זה לא כתוב בתורה? אין בעיה לא הכל כתוב בתורה
אומר לך דוגרי, טרולר שמגזים בהטרלה איננו טרולר, זה מוקצן מידי. |
|
העלתי אפשרויות שונות. זכורני שיצחק היה בן ארבעים שנה בקחתו את רבקה והגיע הזמן להזיז עניינים. אברהם היה אמיד ומלך אב המון גוים . לא אמרתי שיופי זה הכי חשוב. בלי מציאת חן אין מה להמשיך נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 03/05/2022 22:49:45 |
|
|
|
|