|
|
| נשלח ב-25/4/2022 02:40 |
|
| |
| לאמר כתב: |  | לאמר
| רציף כתב: |  |
כי הוא נוגע בחיים עצמם, ולא איזה פסוק מהתהילים שלא קשור אלינו ; זמרו אלוקים זמרו בים בם בים בם... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יש היום מאות שירים בטקסט חופשי של יוצרים חרדים. לא חושב שזו הנקודה בשיר הזה |
|
זו התלהבות רבה כמו שמתלהבים מיוצרים אחרים. הלחן הוא מעולה, בכללי יש לו לחנים מעולים. חושבני שיצירה עם מילים מקוריות - מצליח יותר. אינני חושב שמענדל סוחף מעבר לזמרים אחרים, ויש לו אישיות מעניינת שיכול לסחוף, יתכן וזה כן קורה, הוא יודע לקרב ולדבר על חיבוקים ועל גאולה ועל מיסטיקה ועל הסמארטפון שהוא גולש בו באוטובוס.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2022 10:40 |
|
| |
הוא משוגע לגמרי, ולדעתי מסוכן לעצמו. האם יש אנשים מסביבו שמכירים אותו ואכפת להם ממנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2022 16:08 |
|
| |
| בלתי_קרוא כתב: |  | הוא משוגע לגמרי, ולדעתי מסוכן לעצמו. האם יש אנשים מסביבו שמכירים אותו ואכפת להם ממנו? |
|
יש לו משפחה מסורה. הוא לא משוגע. אולי אתה משוגע. זה שהוא חושב אחרת ממך לא הופך אותו למשוגע. רפואה שלימה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 07:23 |
|
| |
אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 07:32 |
|
| |
ירו_שלמי
| בלתי_קרוא כתב: |  | | הוא משוגע לגמרי, ולדעתי מסוכן לעצמו. האם יש אנשים מסביבו שמכירים אותו ואכפת להם ממנו? |
|
רציף כנראה יודע יותר טוב כמה הוא מסוכן לעצמו, אך מה שבטוח שעל סביבתו להיזהר, אנחנו לא רוצים עוד שבתי צבי או ברלנד וכל כיוצא באלו.. הוא מדבר במפורש על תאוות שונות ומסוכנות, אני ממש לא מאשים אותו, אבל אדם כזה שיש לו יכולת גם לסחוף אחריו הוא מסוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 09:28 |
|
| |
מצדרביעי
| אמתצמח כתב: |  | אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מעניין שגם התורה עצמה דברה על האבות כאילו בפשטות, ובכוונה "דברה תורה כלשון בני אדם" וכו'...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 09:45 |
|
| |
ירו_שלמי
| מצדרביעי כתב: |  | אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו. נשלח מהאנדרואיד שלי
מעניין שגם התורה עצמה דברה על האבות כאילו בפשטות, ובכוונה "דברה תורה כלשון בני אדם" וכו'... |
|
אתה אומר רק לתורה הקדושה ולמנדל רוט מותר להתבטא בסגנון 'וישכב את בלהה' וגו', אולי שיוציא על זה שיר... למה לו אסור מה שלתורה מותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 12:56 |
|
| |
ועל כך נאמר "לא כל מה שחושבים אומרים, לא כל מה שאומרים כותבים" ועכשיו נוסיף "לא כל מה שכותבים, שרים"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 13:08 |
|
| |
שירי אהבה למיניהם מכונים "שירי עגבים" שפירושם ענייני חשק ותאווה. ואולי היה מקום לחלק בין "אהבה טהורה" לבין תאווה, אבל ידועים דברי החזו"א שהזכירו לעיל, שהמכונה כיום אהבה הוא תאווה (ובלשונו, כרת, אם כי לא ברור המקור לזה) וגם שירי אהבה משמעותם דברי חשק האסורים בהלכה בפשטות.
מקור המילה "עגבים" הוא ביחזקאל פרק לג פסוק לב, "והנך להם כשיר עגבים", מפרש רד"ק - כשיר חשק ודברי שחוק. אין שום קשר למנגינה עצמה.
ובמצודת ציון שם פירש: "עגבים - עניינו לעג והתול".
וכן במלבי"ם ביאור המילות שם: "העיגוב הוא קודם אל הזנות שתעורר הזונים בדבר חשק ועגבים, כמו עגבים בפיהם, שיר עגבים".
וכן כתב ר' עובדיה מברטנורא מסכת סנהדרין פרק י: "בספרים החיצונים - ספרי מינים, כגון ספרי אריסט"ו היוני וחביריו. ובכלל זה הקורא בספר דברי הימים של מלכי נכרים ובשירים של עגבים ודברי חשק שאין בהם חכמה ולא תועלת אלא איבוד זמן בלבד".
ומובא באלשיך שמות פרק כח: "ומה גם בבית שמחה ומשתה כי יבוזו כסף להביא אנשים פוחזים לצים משחקים על פי הנבל ומנבלים פיהם בשירי עגבים ואהבים העתידים עורר לוית יצר סמוך אל הרהורים רעים, וחטאים תרדף רעתם, וככלותם מקול השירים יחלו מעט בשחוק וקלות ראש והוללות רעה, וכל האנשים והנשים אשר יחד אוספו לשמוע אל הרנה ואל התיפלות בשומעם הדברים מרים ומאררים יוצאים מפי עושיהם ישמח לבבם ויתלהב יצרם וירגילם לערוה". גם זה כהנ"ל.
וכן באלשיך קהלת פרק ז: "כשירי עגבים ושחוק והיתול המביא את שומעיהם לירש גיהנם".
ובשער הציון או"ח סימן תקס כתב, "ומיהו כבר הזהיר השל"ה ושארי ספרי מוסר שלא לזמר שירי עגבים לתינוק, שזה מוליד לתינוק טבע רע, ובלאו הכי נמי איכא איסורא בשירי עגבים ודברי נבלות, דקא מגרי יצר הרע בנפשיה, ושומר נפשו ירחק מזה ויזהיר לבני ביתו על זה [מאמר מרדכי]".
וכן הובא בכף החיים שם. ומה שהזמר הדגול נתלה באבות הקדושים, אצטט מדברי אור החיים הקדוש (בראשית פרשת ויצא פרק כט פסוק יח), "ויאהב יעקב את רחל. פירוש: לא לצד יופיה, אלא לצד מה שרחל בת זוגו".
ואצטט עוד מדברי הרש"ר הירש (בראשית פרק כד) על הפסוק "ותהי לו לאשה, ויאהבה": "אף זו תכונה, אשר, ברוך ה', לא ניטשטשה בזרע אברהם ושרה, יצחק ורבקה! ככל שהוסיפה להיות אשתו, כן גדלה אהבתו! כדוגמת נישואין אלה של הבן היהודי הראשון, כן נוסדים הנישואין, רוב הנישואין בישראל, לא על יסוד התשוקה, אלא על פי שיקול התבונה. הורים וקרובים נמלכים בעצמם, אם הצעירים מתאימים זה לזו; משום כך גוברת האהבה, ככל שהם מרבים להתודע זה לזו. אך רוב הנישואין בעולם הלא - יהודי נגמרים על - פי מה שהם קוראים "אהבה", ואין לו לאדם אלא להציץ בתיאורי הנובילות הלקוחים מהחיים, כדי להיוכח מיד, מה רבה שם התהום בין ה"אהבה" שלפני הנישואין לבין זו שלאחריהם, איך הכל אחר - כך תפל וחסר טעם, מה שונה הכל מתיאור הדמיון, וכו'. "אהבה" זו היתה עוורת, ועל כל שעל בעתיד - אכזבה; לא כן הנישואין בישראל, שעליהם הוא אומר: ויקח את רבקה ותהי לו לאשה ויאהבה! שם החתונה איננה שיא הפריחה, אלא השורש לאהבה!"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 14:28 |
|
| |
| אמתצמח כתב: |  |
אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 14:32 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| בלתי_קרוא כתב: |  | | הוא משוגע לגמרי, ולדעתי מסוכן לעצמו. האם יש אנשים מסביבו שמכירים אותו ואכפת להם ממנו? |
|
רציף כנראה יודע יותר טוב כמה הוא מסוכן לעצמו, אך מה שבטוח שעל סביבתו להיזהר, אנחנו לא רוצים עוד שבתי צבי או ברלנד וכל כיוצא באלו.. הוא מדבר במפורש על תאוות שונות ומסוכנות, אני ממש לא מאשים אותו, אבל אדם כזה שיש לו יכולת גם לסחוף אחריו הוא מסוכן. |
|
אתה לא יודע על מה הוא מדבר. הוא מדבר על כך שלפני החתונה צריך אהבה לכל המכלול שלה, לאישיות לגוף. סוף ציטוט. והוא מקצין. אצלינו מדברים על חיבה. לכאורה זה לא אותו הדבר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 14:33 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
| מצדרביעי כתב: |  | אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו. נשלח מהאנדרואיד שלי
מעניין שגם התורה עצמה דברה על האבות כאילו בפשטות, ובכוונה "דברה תורה כלשון בני אדם" וכו'... |
|
אתה אומר רק לתורה הקדושה ולמנדל רוט מותר להתבטא בסגנון 'וישכב את בלהה' וגו', אולי שיוציא על זה שיר... למה לו אסור מה שלתורה מותר?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 14:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ועל כך נאמר "לא כל מה שחושבים אומרים, לא כל מה שאומרים כותבים" ועכשיו נוסיף "לא כל מה שכותבים, שרים" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 14:38 |
|
| |
| Safra כתב: |  | שירי אהבה למיניהם מכונים "שירי עגבים" שפירושם ענייני חשק ותאווה. ואולי היה מקום לחלק בין "אהבה טהורה" לבין תאווה, אבל ידועים דברי החזו"א שהזכירו לעיל, שהמכונה כיום אהבה הוא תאווה (ובלשונו, כרת, אם כי לא ברור המקור לזה) וגם שירי אהבה משמעותם דברי חשק האסורים בהלכה בפשטות.
מקור המילה "עגבים" הוא ביחזקאל פרק לג פסוק לב, "והנך להם כשיר עגבים", מפרש רד"ק - כשיר חשק ודברי שחוק. אין שום קשר למנגינה עצמה.
ובמצודת ציון שם פירש: "עגבים - עניינו לעג והתול".
וכן במלבי"ם ביאור המילות שם: "העיגוב הוא קודם אל הזנות שתעורר הזונים בדבר חשק ועגבים, כמו עגבים בפיהם, שיר עגבים".
וכן כתב ר' עובדיה מברטנורא מסכת סנהדרין פרק י: "בספרים החיצונים - ספרי מינים, כגון ספרי אריסט"ו היוני וחביריו. ובכלל זה הקורא בספר דברי הימים של מלכי נכרים ובשירים של עגבים ודברי חשק שאין בהם חכמה ולא תועלת אלא איבוד זמן בלבד".
ומובא באלשיך שמות פרק כח: "ומה גם בבית שמחה ומשתה כי יבוזו כסף להביא אנשים פוחזים לצים משחקים על פי הנבל ומנבלים פיהם בשירי עגבים ואהבים העתידים עורר לוית יצר סמוך אל הרהורים רעים, וחטאים תרדף רעתם, וככלותם מקול השירים יחלו מעט בשחוק וקלות ראש והוללות רעה, וכל האנשים והנשים אשר יחד אוספו לשמוע אל הרנה ואל התיפלות בשומעם הדברים מרים ומאררים יוצאים מפי עושיהם ישמח לבבם ויתלהב יצרם וירגילם לערוה". גם זה כהנ"ל.
וכן באלשיך קהלת פרק ז: "כשירי עגבים ושחוק והיתול המביא את שומעיהם לירש גיהנם".
ובשער הציון או"ח סימן תקס כתב, "ומיהו כבר הזהיר השל"ה ושארי ספרי מוסר שלא לזמר שירי עגבים לתינוק, שזה מוליד לתינוק טבע רע, ובלאו הכי נמי איכא איסורא בשירי עגבים ודברי נבלות, דקא מגרי יצר הרע בנפשיה, ושומר נפשו ירחק מזה ויזהיר לבני ביתו על זה [מאמר מרדכי]".
וכן הובא בכף החיים שם. ומה שהזמר הדגול נתלה באבות הקדושים, אצטט מדברי אור החיים הקדוש (בראשית פרשת ויצא פרק כט פסוק יח), "ויאהב יעקב את רחל. פירוש: לא לצד יופיה, אלא לצד מה שרחל בת זוגו".
ואצטט עוד מדברי הרש"ר הירש (בראשית פרק כד) על הפסוק "ותהי לו לאשה, ויאהבה": "אף זו תכונה, אשר, ברוך ה', לא ניטשטשה בזרע אברהם ושרה, יצחק ורבקה! ככל שהוסיפה להיות אשתו, כן גדלה אהבתו! כדוגמת נישואין אלה של הבן היהודי הראשון, כן נוסדים הנישואין, רוב הנישואין בישראל, לא על יסוד התשוקה, אלא על פי שיקול התבונה. הורים וקרובים נמלכים בעצמם, אם הצעירים מתאימים זה לזו; משום כך גוברת האהבה, ככל שהם מרבים להתודע זה לזו. אך רוב הנישואין בעולם הלא - יהודי נגמרים על - פי מה שהם קוראים "אהבה", ואין לו לאדם אלא להציץ בתיאורי הנובילות הלקוחים מהחיים, כדי להיוכח מיד, מה רבה שם התהום בין ה"אהבה" שלפני הנישואין לבין זו שלאחריהם, איך הכל אחר - כך תפל וחסר טעם, מה שונה הכל מתיאור הדמיון, וכו'. "אהבה" זו היתה עוורת, ועל כל שעל בעתיד - אכזבה; לא כן הנישואין בישראל, שעליהם הוא אומר: ויקח את רבקה ותהי לו לאשה ויאהבה! שם החתונה איננה שיא הפריחה, אלא השורש לאהבה!"
|
|
את מי אתה מצטט ? על כל פנים, לא מדובר כאן בשירי עגבים, מה גם שזה שיר איטי. אגב, הפורום הזה הוא מקום של עגבים וניבול פה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 16:33 |
|
| |
ירו_שלמי
| רציף כתב: |  | | ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
|
רציף כנראה יודע יותר טוב כמה הוא מסוכן לעצמו, אך מה שבטוח שעל סביבתו להיזהר, אנחנו לא רוצים עוד שבתי צבי או ברלנד וכל כיוצא באלו.. הוא מדבר במפורש על תאוות שונות ומסוכנות, אני ממש לא מאשים אותו, אבל אדם כזה שיש לו יכולת גם לסחוף אחריו הוא מסוכן. |
|
אתה לא יודע על מה הוא מדבר. הוא מדבר על כך שלפני החתונה צריך אהבה לכל המכלול שלה, לאישיות לגוף. סוף ציטוט. והוא מקצין. אצלינו מדברים על חיבה. לכאורה זה לא אותו הדבר נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
התכוונתי למה שהוא מספר על עצמו בענייני הגלגול הקודם שלו וכו'. לגבי השיר כבר הסברתי לעיל למה זה גועל נפש גילוי פנים שלא כהלכה ואפיקורסות.
|
|
|
|
|