|
|
| נשלח ב-26/4/2022 19:20 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | בדיוק מה שבאתי לכתוב הגמ' מדברת על ענינים של הלכה למעשה לעומת זאת בנידון שלפנינו הנוגע לעניני אגדה, ועל נושאים של האבות הקדושים בענינים ארציים אלו, אותם חז"ל הם שהפכו כמעט בכל מקום את פשוטו של מקרא לדרשות הפוכות
ולפני שמזלזלים ח"ו, אלו אותם חז"ל שגזרו מוקצה וציוו על הדלקת נר חנוכה |
|
אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 19:21 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | אמתצמח כתב: |  |
אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו.
|
|
מחילה, אתה כופר. לך תלמד מה הפשט של ; אין מקרא יוצא מידי פשוטו
|
|
אם כבר זורקים ככה בוץ אחד על השני אתה כופר, חז"ל אמרו בכמה מקומות, ודווקא בנושאים מיוחדים אלו, שמקרא יוצא לגמרי מידי פשוטו 1. כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה. 2 כל האומר בני שמואל חטאו (כשתפסו את הנשים שהגיעו להקריב במשכן שילה) אינו אלא טועה 3. וישכב ראובן וכו' כל האומר ראובן חטא אינו אלא טועה שנאמר ויהיו בני יעקב שנים עשר
לא רק שמקרא יוצא מידי פשוטו, אלא הוא ההיפך לגמרי. |
|
לא הרחבתי בנושא של "אין מקרא יוצא מדי פשוטו", לפעמים חז"ל מגלים לנו שלפשט יש עומק, וזה לא "הפשוטו" שאנחנו מבינים. אני לא מוסמך לקבוע מי אפיקורוס. ככה זה נראה, מי שיש לו דיעה כזאת הוא אפיקורוס. ועדיין "אין מקרא יוצא מדי פשוטו" זה כלל ברזל וככה אנחנו לומדים את התנ"ך עד מתי שיתברר לנו אחרת, חז"ל מלמדים אותנו מה הפשוטו של מקרא, לכן לומדים חומש ורש"י, שהוא הפרשן המוסמך יותר. טוב כמה שיותר לעיין בחז"ל ולהגיע לכל הרבדים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 19:35 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | בדיוק מה שבאתי לכתוב הגמ' מדברת על ענינים של הלכה למעשה לעומת זאת בנידון שלפנינו הנוגע לעניני אגדה, ועל נושאים של האבות הקדושים בענינים ארציים אלו, אותם חז"ל הם שהפכו כמעט בכל מקום את פשוטו של מקרא לדרשות הפוכות
ולפני שמזלזלים ח"ו, אלו אותם חז"ל שגזרו מוקצה וציוו על הדלקת נר חנוכה |
|
אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
|
|
הכל קרה. הכל אמת. יש רבדים שונים. אתה יכול גם לפרש שיש מחלוקת בפירוש התנ"ך. איך אתה יודע מה הוא מדרש אגדה ? מכאן אני מניח שאינך מבין בדבר זה. מסתבר שאין הבדל בין מדרשי חז"ל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 19:40 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | | אמתצמח כתב: |  |
אנשים זה ממש מסוכן. שבן אדם מדבר על האבות הקדושים כאילו בפשטות זה כפירה. ולא צריך להרחיב כמה האיש מסוכו.
|
|
מחילה, אתה כופר. לך תלמד מה הפשט של ; אין מקרא יוצא מידי פשוטו
אם כבר זורקים ככה בוץ אחד על השני אתה כופר, חז"ל אמרו בכמה מקומות, ודווקא בנושאים מיוחדים אלו, שמקרא יוצא לגמרי מידי פשוטו 1. כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה. 2 כל האומר בני שמואל חטאו (כשתפסו את הנשים שהגיעו להקריב במשכן שילה) אינו אלא טועה 3. וישכב ראובן וכו' כל האומר ראובן חטא אינו אלא טועה שנאמר ויהיו בני יעקב שנים עשר
לא רק שמקרא יוצא מידי פשוטו, אלא הוא ההיפך לגמרי. |
| גערער, פירוש המושג "אין מקרא יוצא מידי פשוטו", כוונתו שגם אם ניתן לפרש את המקרא בדרכים שונות, עדיין הפשט נכון ברמה מסוימת. ודווקא זה שהתנך השתמש במושגים מגונים כדי להסביר עניינים נעלים, רק מוכיח שהשימוש במושגים מגונים הוא לגיטימי, ואפילו במקרים שהוא כמעט מיותר... |
|
התנ"ך משתמש בביטויים מגונים, כי הם אינם מגונים ! "שיר השירים" הם קודש, והאהבה והיחסים הגופניים בין איש לאשתו הם קודש ! , ולכן שלמה המלך משתמש במושגים קדושים ונעלים אלו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 19:44 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| יוחנןש כתב: |  | |
|
שמעתי את הראיון הזה, אני רוצה לענות כאן לראטה, כי אני יודע שהוא קורא מה שכותבים כאן, (ולדעתי יש לו כאן ניק) והוא גם מתייחס לדברים שנכתבים כאן.
אז מר ראטה: קודם כל אל תציג את עצמך כ"משפיע בציבור החרדי" אין לך ציבור שנוהה אחריך, וכמה עוקביים ולייקים אינם הופכים אדם ל"משפיע בציבור החרדי" אתה מקסימום "זמר שנוי במחלוקת", הכר את מקומך ותלבש מעט ענווה
אמרת שיש הרבה רעש ברחוב החרדי, אבל האמת היא שרק ברשת יש רעש, בין ציבור החרדים הגולשים ברשת, אבל הרחוב החרדי האמיתי, שהוא 80-90% שאינו גולש ברשת (מבלי להחשיב את מי שלפעמים נכנס לעמדות מחשב חרדיות כדי לשלוח איזה מייל או לבצע הפקדה) הרחוב החרדי האמיתי אינו יודע על השיר, ולכן אינו מדבר עליו, אתה פשוט לא מופיע שם כי אסור בכלל להזכיר אותך ואת רעיונותיך תבין עד כמה אתה פסול ומוקצה
אמרת שאתה רוצה להגיע לבחורי הישיבות כדי להביא למודעות שלהם על "אהבה" אופס, כמעט אין לבחורי ישיבות גישה לתכנים שלך, ומי שיש לו גישה, כבר יודע מזמן את כל שאתה רוצה שהוא ידע...
הצדקת את עצמך בכך שיעקב אבינו אהב את רחל, ובכך שהתורה מספרת לנו את זה אתה לא תשוה את המצב והדור של יעקב אבינו, לדור הירוד שלנו אתה לא יכול לבוא לדור המלוכלך שלנו, העומד על סף תהום, בו אנחנו מחזיקים את הבחורים שלנו בחרדה ולא ישנים טוב בלילות כדי שהנוער הטהור שלנו לא יפזול לרחוב שהוא המסואב ביותר מכל הדורות שעברו עלינו מאז ששת ימי בראשית אתה לא יכול לבוא בדור הזה ולהתחיל לדבר בשפה שדיברו בדור של יעקב אבינו מה שהתאים לדורו של יעקב אבינו לא מתאים לאנשי עקבתא דמשיחא ואתה יודע את זה היטב, אל תטמון ראש באדמה, חוטא ומחטיא את בחורי ישראל. |
|
מר איש חשוב, תספר לנו בבקשה איך מר ראטה הוא חוטא ומחטיא בחורי ישראל, הוא נותן חשק לבחורי ישראל לפרוק עול חלילה ? הוא מביא להם מחשבות מגונות ? מעשים לא טובים ? תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:16 |
|
| |
| רציף כתב: | | מחילה, אתה כופר.
|
|
| רציף כתב: | | אני לא מוסמך לקבוע מי אפיקורוס.
|
|
לא סגור, אה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:19 |
|
| |
| רציף כתב: |  | ועדיין "אין מקרא יוצא מדי פשוטו" זה כלל ברזל וככה אנחנו לומדים את התנ"ך עד מתי שיתברר לנו אחרת, חז"ל מלמדים אותנו מה הפשוטו של מקרא, לכן לומדים חומש ורש"י, שהוא הפרשן המוסמך יותר. טוב כמה שיותר לעיין בחז"ל ולהגיע לכל הרבדים
|
|
כמו כל התשובות שלך, אתה תמיד כותב דבר והיפוכו אין מקרא יוצא מידי פשוטו, כלל ברזל ואז אתה שוב כפוף לדעת חז"ל? אז מה דעת חז"ל על דוד ובת שבע? "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה"
מה דעת חז"ל על ראובן? לא חטא אלא בלבל יצועי אביו. הנה למדנו דעת חז"ל והם היפך מדברי החבר המזמר שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:20 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
|
|
אז כשחז"ל אמרו "האומר דוד חטא אינו אלא טועה", אתה אומר בעצם שמי שאומר שהוא חטא, שהרי זה פשוטו של מקרא, אינו טועה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:29 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
למה לא ? לפגום בברית זה דבר מצוי.
|
|
דבר מצוי אצל לא יהודים, או אצל חילונים לא אצל חרדים כבר ציטטתי לך בעבר את חומרת הענין ואת הלשונות החריפים מאוד שכתוב בהרבה מספרי היהדות בנושא זה לרבות "חייב מיתה" ושיטות פוסקים מכל הזמנים שזה אפילו לאו מדאורייתא לא אכנס שוב לויכוחים איתך בנושא, כי זה לא נושא האשכול רק אתמצת, שאתה מנסה להחדיר בפורום קור בנושא חמור זה, ממש מעשה עמלק, כמו שהרחיבו חז"ל שבדיוק בנושא זה בא עמלק להחטיא את ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:36 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | |
| אגב, הברנש הזה באולפן שמציג את 'הרב ראטה' הטמא והמשוקץ (כלשון סבו), ואני מבין שהוא עיתונאי 'חרדי' הוא לא פחות נאלח ושפל כמוהו, אבל אין זה סוד לצערנו.
זה שאנו שומעים כל שני וחמישי סיפורים של 'מעשים טובים' לא מפתיע כלל. לצערנו.
החילונים החדשים בחסות חרדים. פוקרים ופורקי עול מכל וכל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:38 |
|
| |
ועוד משהו, זה שיש בכלל שיח וויכוח על זה כבר מלמד על התדרדרות חמורה מאד שאשמים בזה החילונים החדשים בחזות חרדית. והמנוול ראטה הזה הוא מהם ומשמש להם 'רב' ו'משפיע'...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:43 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
אז כשחז"ל אמרו "האומר דוד חטא אינו אלא טועה", אתה אומר בעצם שמי שאומר שהוא חטא, שהרי זה פשוטו של מקרא, אינו טועה?
|
|
אשמח לדעת איפה בפדוטו של מקרא כתוב שהוא חטא. נראה לי שמהתנך גופי' ברור שהוא לא חטא באשת איש (אם השכן שלך היה בוגד עם השכנה מלמטה, היית יושב איתו על בירה ומציג לפניו את משל כבשת הרש? הבעיה באשת איש זה "כבשת הרש"??)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:44 |
|
| |
ולעניין פשוטו של מקרא והיחס בין דרשנות לאמיתות התוכן, אני מציע לקרוא אריכות דבאים בהקדמת ספר "בעלי ברית אברם" (מתלמידי תלמידיו של האריז"ל, לא פחות פרומער מאף אדמור ומשפיע)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 20:49 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
|
|
להזכירך - רק לפני כמה חודשים בדיון אודות אותו סופר שהקדיח תבשילו ברבים הובאו כאן (גם על ידך, אגב) הרבה מקורות כדי להסביר למה דוד המלך לא נכלל באלה שיורדים ואינם עולים בגלל אותו עוון (אם בגלל ייסורים או כל דבר אחר).
דרך אגב, הציטוט "האומר דוד חטא אינו אלא טועה" הוא לא דיעה המוסכמת על כולם בתלמוד, אם זכור לי נכון..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 21:01 |
|
| |
והנה התחיל פלפול למדני, בשביל זה הכל שווה... ממה שזכור לי יש תוס' ארוך בב"מ אזור דף נט בנושא. מישהו זוכר ויכול לסכם?
תוקן על ידי הדיבוק ב- 26/04/2022 21:01:07
|
|
|
|
|