|
|
| נשלח ב-26/4/2022 21:02 |
|
| |
ולעצם נושא האשכול (מכיון שכבר הגבתי פה אני לא יכול להתעלם)
ראיתי את מילות השיר ובעיני זה דוחה. זה דוחה כי זה לא שיר על אהבה אלא על תאווה. הבנאדם מזמר שהוא רוצה לאהוב נערה (כל שהיא) - הוא לא אוהב את הנערה אלא את עצמו. אהבה אמיתית (וגם אצל אבותינו ואבות אבותינו) אינה החפצת נשים אלא "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו", ואילו הזמר דנן נשמע יותר כאוהב את גופו..
מה יהיה השיר הבא? שהוא רוצה לאכול על האש כמו הכהנים שאכלו בבית המקדש בשר צלוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 21:08 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | והנה התחיל פלפול למדני, בשביל זה הכל שווה... ממה שזכור לי יש תוס' ארוך בב"מ אזור דף נט בנושא. מישהו זוכר ויכול לסכם?
|
|
היה כבר דיון על התוספות הזה בזמנו 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 21:36 |
|
| |
אם אני לא טועה האבן עזרא אומר כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה, "ואני מן הטועין"....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 22:07 |
|
| |
מה לא נכתב על השיר... אז אתייחס לדברים שאמר בראיון בערוץ 14 על כך שצריך להתארס רק לאחר שמתאהבים, והוא הסביר את ההבדל בעניין זה בין בחור חסידי לבחור ליטאי, ועולה מדבריו שבחור ליטאי מתארס רק לאחר שהתאהב בבחורה, זה פשוט לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 23:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
ולעצם נושא האשכול (מכיון שכבר הגבתי פה אני לא יכול להתעלם)
ראיתי את מילות השיר ובעיני זה דוחה. זה דוחה כי זה לא שיר על אהבה אלא על תאווה. הבנאדם מזמר שהוא רוצה לאהוב נערה (כל שהיא) - הוא לא אוהב את הנערה אלא את עצמו. אהבה אמיתית (וגם אצל אבותינו ואבות אבותינו) אינה החפצת נשים אלא "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו", ואילו הזמר דנן נשמע יותר כאוהב את גופו..
מה יהיה השיר הבא? שהוא רוצה לאכול על האש כמו הכהנים שאכלו בבית המקדש בשר צלוי?
|
|
הזמר שר על תשוקה קדושה שיש לו /לכולנו, הוא שר על עצמו, והוא מתכוון ללמד לקח למי שלא יודע על תחושה זו, נראה שהזמר בעצם פונה לבורא עולם. איך הגעת להחפצה רחמנא ליצלן ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 23:52 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מה לא נכתב על השיר... אז אתייחס לדברים שאמר בראיון בערוץ 14 על כך שצריך להתארס רק לאחר שמתאהבים, והוא הסביר את ההבדל בעניין זה בין בחור חסידי לבחור ליטאי, ועולה מדבריו שבחור ליטאי מתארס רק לאחר שהתאהב בבחורה, זה פשוט לא נכון.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2022 23:54 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | רציף כתב: | | מחילה, אתה כופר.
|
|
| רציף כתב: | | אני לא מוסמך לקבוע מי אפיקורוס.
|
|
לא סגור, אה? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 00:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | ועדיין "אין מקרא יוצא מדי פשוטו" זה כלל ברזל וככה אנחנו לומדים את התנ"ך עד מתי שיתברר לנו אחרת, חז"ל מלמדים אותנו מה הפשוטו של מקרא, לכן לומדים חומש ורש"י, שהוא הפרשן המוסמך יותר. טוב כמה שיותר לעיין בחז"ל ולהגיע לכל הרבדים
|
|
כמו כל התשובות שלך, אתה תמיד כותב דבר והיפוכו אין מקרא יוצא מידי פשוטו, כלל ברזל ואז אתה שוב כפוף לדעת חז"ל? אז מה דעת חז"ל על דוד ובת שבע? "כל האומר דוד חטא אינו אלא טועה"
מה דעת חז"ל על ראובן? לא חטא אלא בלבל יצועי אביו. הנה למדנו דעת חז"ל והם היפך מדברי החבר המזמר שלך |
|
כתבתי מפורש. לעיתים חז"ל מגלים לנו ש"הפשוטו" שלנו הוא לא נכון, אלא שיש פשט אחר. חז"ל מגלים לנו שלפי הפשט הנכון ודאי שדוד לא חטא ! לא פעם אני מבאר דבר והיפוכו, ואתה למד לאן הדעת נוטה. הקורא אמור להעמיק קצת כדי להבין את דברי הברורים. אני לא מוסמך לקבוע מי הוא אפיקורוס, נראה שגדולים ממנו כבר קבעו שמי שלא מאמין בדבר אחד מדברי חז"ל הוא אפיקורוס. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 00:16 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אין הכי נמי, קל וחומר שבענייני אגדה שבתנ"ך אין הדרש עוקר את הפשט אלא בא בנוסף. (וכידוע בהרבה מדרשי אגדה חלוקים שברור שרק אחד מהם קרה במציאות לכל היותר)
|
|
אז כשחז"ל אמרו "האומר דוד חטא אינו אלא טועה", אתה אומר בעצם שמי שאומר שהוא חטא, שהרי זה פשוטו של מקרא, אינו טועה?
|
|
חז"ל קבעו שהפשט הוא שדוד לא חטא, אז במקרה כזה "פשוטו של מקרא" שדוד לא חטא ! ויש לחז"ל ראיות ברורות על כך, שבהכרח הפשט הוא שדוד לא חטא ! כך שמעתי מהרב נויגרשל בשם קדמונים. ואני אומר השערה, שיתכן לפעמים שחז"ל מתבססים על קבלה שהיתה להם ב"תורה שבעל פה", ולא תמיד יש להם ראיות ברורות במקרא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 00:23 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
למה לא ? לפגום בברית זה דבר מצוי.
|
|
דבר מצוי אצל לא יהודים, או אצל חילונים לא אצל חרדים כבר ציטטתי לך בעבר את חומרת הענין ואת הלשונות החריפים מאוד שכתוב בהרבה מספרי היהדות בנושא זה לרבות "חייב מיתה" ושיטות פוסקים מכל הזמנים שזה אפילו לאו מדאורייתא לא אכנס שוב לויכוחים איתך בנושא, כי זה לא נושא האשכול רק אתמצת, שאתה מנסה להחדיר בפורום קור בנושא חמור זה, ממש מעשה עמלק, כמו שהרחיבו חז"ל שבדיוק בנושא זה בא עמלק להחטיא את ישראל
|
|
אני רק אומר שלמעשה אין כמעט מי שאינו פוגם, היות ואנו בדור מופקר שהפריצות רבה מאוד, ואם יש נפילות ב"עין רואה" אז כבר ממילא יש נפילות בקדושה, זהו טבע האדם. אני מציע לך לקרוא פעמיים את מה שאני כותב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 00:59 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אשמח לדעת איפה בפדוטו של מקרא כתוב שהוא חטא. נראה לי שמהתנך גופי' ברור שהוא לא חטא באשת איש (אם השכן שלך היה בוגד עם השכנה מלמטה, היית יושב איתו על בירה ומציג לפניו את משל כבשת הרש? הבעיה באשת איש זה "כבשת הרש"??) |
|
לפי סדר הפסוקים, משמע שהוא שלח לקחת אותה בעודה אשת איש, ורק אחרי שהיא הרתה הוא שלח את בעלה למלחמה עדיף שתקח נ"ך ותקרא את סדר הפסוקים במקום סתם להתווכח
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/04/2022 01:21:48
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 01:09 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
דבר מצוי אצל לא יהודים, או אצל חילונים לא אצל חרדים כבר ציטטתי לך בעבר את חומרת הענין ואת הלשונות החריפים מאוד שכתוב בהרבה מספרי היהדות בנושא זה לרבות "חייב מיתה" ושיטות פוסקים מכל הזמנים שזה אפילו לאו מדאורייתא לא אכנס שוב לויכוחים איתך בנושא, כי זה לא נושא האשכול רק אתמצת, שאתה מנסה להחדיר בפורום קור בנושא חמור זה, ממש מעשה עמלק, כמו שהרחיבו חז"ל שבדיוק בנושא זה בא עמלק להחטיא את ישראל
|
|
אני רק אומר שלמעשה אין כמעט מי שאינו פוגם, היות ואנו בדור מופקר שהפריצות רבה מאוד, ואם יש נפילות ב"עין רואה" אז כבר ממילא יש נפילות בקדושה, זהו טבע האדם.
אני מציע לך לקרוא פעמיים את מה שאני כותב
|
|
מעדיף שלא לקרוא פעמיים וגם לא פעם אחת אומר לך דוגרי, כל הכתיבה שלך בנושא זה - טומאה איזה מין חרדי אתה, אם אתה מתנהג כמו חילוני בנושא הכי קדוש וחשוב? "וימת ער ואונן" חז"ל אומרים (כן חז"ל שאתה מנפנף בהם כל הזמן) שהקב"ה המית אותם בגלל הדבר ה"מצוי" שלך כי הם הוציאו לבטלה יהודים חרדים עם קדושים, שומרים על עצמם בקדושה כשאתה הולך ברחוב זה מה שאתה רואה? יהודים מזוקנים מסובבים את הראש אחרי נקבות? בבקשה אל תדון את כל החרדים במשקפים המלוכלכות שלך, ותשתדל להסתיר את הצחנה בה אתה חי אתה וראטה, יש לכם מן המשותף בדיבור המלוכלך הזה של וידוי בפרהסיא בנושאים האלו אתה שטוף בזימה? אנשים לא אוהבים לשמוע על כך, תפנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 01:59 |
|
| |
ולשרה_בן
.
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 27/04/2022 02:17:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2022 02:00 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
|
|
אני רק אומר שלמעשה אין כמעט מי שאינו פוגם, היות ואנו בדור מופקר שהפריצות רבה מאוד, ואם יש נפילות ב"עין רואה" אז כבר ממילא יש נפילות בקדושה, זהו טבע האדם.
אני מציע לך לקרוא פעמיים את מה שאני כותב
|
|
מעדיף שלא לקרוא פעמיים וגם לא פעם אחת אומר לך דוגרי, כל הכתיבה שלך בנושא זה - טומאה איזה מין חרדי אתה, אם אתה מתנהג כמו חילוני בנושא הכי קדוש וחשוב? "וימת ער ואונן" חז"ל אומרים (כן חז"ל שאתה מנפנף בהם כל הזמן) שהקב"ה המית אותם בגלל הדבר ה"מצוי" שלך כי הם הוציאו לבטלה יהודים חרדים עם קדושים, שומרים על עצמם בקדושה כשאתה הולך ברחוב זה מה שאתה רואה? יהודים מזוקנים מסובבים את הראש אחרי נקבות? בבקשה אל תדון את כל החרדים במשקפים המלוכלכות שלך, ותשתדל להסתיר את הצחנה בה אתה חי אתה וראטה, יש לכם מן המשותף בדיבור המלוכלך הזה של וידוי בפרהסיא בנושאים האלו אתה שטוף בזימה? אנשים לא אוהבים לשמוע על כך, תפנים.
|
|
ודאי שבחורים מתבוננים סביב. וגם נופלים בענייני קדושה. כמו שבלשון הרע יש נפילות אז גם בענייני קדושה יש נפילות. אני מבאר הכל היטב, ומשהו בך מסרב לכבד את האמת. אני חרדי לא פחות ממך ! למדתי בישיבות קדושות לא פחות ממך !. זו הלכה פסוקה בשולחן ערוך, שאחרי גיל עשרים יש נפילות, ולכן חובה להתחתן לפני גיל עשרים. מה שהכי חשוב זה להיות דבוק באמת, ואתה לא דבוק באמת אתה תוקף אותי סתם ! זו קנאות טפשית ! אני עדיין מאמין בך, כשאפסיק להאמין בך לא אגיב לך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|