|
|
| נשלח ב-21/4/2022 17:28 |
|
| |
קשה להגיב לכתבה כזו, גם מרוב בחילה וגם כי אפשר לכתוב ספר, או ספרייה, בגנות כתבה מסוג זה. לצערי, אני חושב שמי שבכלל עוסק בזה הם צעירים תמימים מאוד שמטבעם, גם אוהבים ניצוצות וגם אינם בקיאים ביישובו של עולם. את תגובתי אתמצת לכמה נקודות: 1. בחורי חמד עוסקים בתורה לשמה, אינם צריכים ואני בטוח שבליבם אינם רוצים פרסום כזה. האיכותיים שביניהם (בדר"כ אלה שגם מתמידים וגם טובי לב ושמחים בחייהם), בטח מקבלים את ההערכה באזור שלהם וזה מספיק. הפרסום הזה סתם יוצר עינא בישא ועיסוק של זרים בחייהם האישיים ובטיב לימודם וכו'. 2. פעם עניין אותי נושא הגאו עם הצעירים ובין היתר שוחחתי בנושא עם גאון צעיר אחד שהכרתי. הוא באמת היה נער מפליא בחריפות ובקיאות שהיה קשה להאמין, עם היותו חוזר בתשובה די טרי ובעל ידיעות בעולם החיצון. אחד הדברים החשובים שאמר לי אותו נער חרותים על לוח ליבי: עילוי צעיר עושה דרך מיוחדת, היא לא דומה לדרך הרגילה ואפילו לא לדרך של עילויים אחרים. יש לו טדרים משלו, תובנות מדלו, כישורים משלו. כל מגע חיצוני יכול להועיל אבל יכול מאוד להזיק (בהקשר זה, מספרים על עילוי אחד מבני ברק שאשתו לא הסכימה שיבזבז את זמנו על לימוד הלכה בערב, והרב שך קרא לה והבהיר לה בעדינות, שהיא בהחלט טובה במטבח אבל קצת פחות בדרך ההתעלות של בעלה הגאון שליט"א). 3. המציאות היא שהמון שפיצים נשברים והרבה עלומים מתעוררים. ידוע שר' חיים סרנא היה אומר שבלומזה אף אחד לא חלם שר' חיים קנייבסקי הפשטן והעדין יהיה כזה גברא רבה. מאידך, בספר מפיהם מספר ר' חיים קרייזווירט על גאון מופלא שלמד אתו שהיו בטוחים שייצא לכה"פ גדול הדור, ובסוף היה מנקה רחובות, והכל בגלל שלאשתו לא היה ערך לתורה שלו והיא הוציאה לו את החשק. דוגמות יש לכך למכביר והדברים ידועים, לי באופן אישי מוכרים המוני שפיצים שנשברו ורבי עקיבא אייגרס' שנשארו בצריך עיון... אני נוהג לומר שעל זה נאמר שיש להזדרז בהספדו של חכם... והדברים לא תלויים רק בישיבה או בבית או באשה או בילדים או במקום המגורים וכו', אלא שכל אחד יש לו את הסיפור האישי שלו, לפעמים זה סיפור הצלחה ולפעמים זה סיפור כישלון. בכל מקרה "ספר תולדות אדם" נכתב לאורך זמן רב וקשה מאוד להסתכל בתקופה מסוימת ולנבא, בפרט בתקופת הנעורים שעוד הרבה מאוד דברים עשויים להשתנות (ובכלל, צורת הלימוד בישיבות היא לא הדרך לגדילה בעתיד ואכמ"ל, כך שעוד ארוכה הדרך לפני העילוי עד לגדולה). אגב, שמעתי פעם על ת"ח וצדיק עצום מדורינו, שפעם שאלו את אימו איך היא זכתה לבן קדוש וצדיק כזה, והיא ענתה שהכל בזכות התפילות של אשתו בהדלקת נרות שבת... 4. הבעייתיות הגדולה בכתבה כזו, היא המסר הליטאי שמריח ממנה, כאילו חיי הבחרות הם העיקר והכל הולך אחרי זה. הדבר כמובן גורם לגאווה ולציפיות מוגזמות של הנער מהחברה (זה מתחיל ב"סידור מלא", אבל ממשיך הרבה הלאה ואם הוא טיפש אמיתי אז גם בתוך הבית...). הדבר כמובן משפיע על העתיד ומזיק באופן ישיר לצורב הצעיר. 5. בזמנו היו כמה אשכולות בנושא בפורום ספרים וסופרים, בהקשר של ר' ישראל שניאור, ר' מאיר אליהו, ר' עמוס לביא ועוד. מציע בחום לקרוא שם מעט מדברי החכמה של החברים דהתם (יש כאן כאלה שכשמציינים לספרים וסופרים הם מבקשים "אזהרת עצכ"ח", אז אני מיידע אותם). ולסיום, תפילת משה רבינו "ומי יתן כל עם ה' נביאים, כי יתן ה' רוחו עליהם"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 20:43 |
|
| |
תגובה מגעילה מתנשאת ומגלומנית. הדיבוק שחי בסרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 21:59 |
|
| |
גדול הדור חייב להיות בן דוד / חתן קרוב משפחה של אחד מגדולי הדור אחרת זה לא יקרה בשום מצב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 22:29 |
|
| |
| לב_ארי כתב: |  | | תגובה מגעילה מתנשאת ומגלומנית. הדיבוק שחי בסרט. |
|
תודה, רק אשמח שתסביר את דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 22:36 |
|
| |
שריטה עמוקה יש למי שהכין את הכתבה הזו בזיון של אתר חדשות עכשיו מה שחסר זה צלם פפראצי שיתעד אותם בכל אורח חייהם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 22:54 |
|
| |
הדיבוק, הציטוט מהרב סרנא מגוחך כשכן בכתבה עצמה מסופר על מסמך (גזיר עיתון) שכתבו מנהלי הישיבה בלומז'ה בו העניקו ציונים לתלמידים נבחרים לצורך תמיכה כספית (כמדומני) ובו מורעפים שבחים רבים על הרב קנייבסקי וכי עדיו לגדול הדור הבא, ע"פ זכרוני מצוין שם שהוא יודע 2 סדרים בעל פה עם ראשונים ובעל סברא ישרה ותפיסה מהירה, לשם השוואה על הרב דזימטרובסקי למשל מצוין מעלות שונות אבל לא ברמה הזו. (ראיתי את המסמך שהופיע פעם באחד העיתונים וגם ידוע ברשות מי הוא מצוי) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 23:04 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  | גדול הדור חייב להיות בן דוד / חתן קרוב משפחה של אחד מגדולי הדור אחרת זה לא יקרה בשום מצב נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מנהיג דגל התורה כיום, הוא בן וחתן של שני רבני ערים חילוניות אנונימיים. ר' דב לנדו הוא בן של מוכר ספרים. מנהיג בני תורה הוא בן של מזכיר מוסד, וחתן של ת"ח אנונימי. הרב שך ,הרב שטיינמן, ור 'מיכל יהודה, היו בנים של יהודים פשוטים ממש. וגם חתנים של אנשים אנונימיים (מלבד ר' מיכל יהודה).
ראשי ישיבות אור ישראל ובית מתתיהו , כמו גם הגר"צ פרידמן, הם מיזרוחניקים מובהקים מבטן ומלידה.
ר' מרדכי גרוס, ר' יונה זלושינסקי ור' עמרם פריד, הם בנים של יהודים פשוטים.
זה בסדר לדבר שטויות, אבל נדרש קשר קלוש למציאות.
תוקן על ידי אויויוי ב- 23/04/2022 23:13:56
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 23:24 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  |
הדיבוק,
הציטוט מהרב סרנא מגוחך כשכן בכתבה עצמה מסופר על מסמך (גזיר עיתון) שכתבו מנהלי הישיבה בלומז'ה בו העניקו ציונים לתלמידים נבחרים לצורך תמיכה כספית (כמדומני) ובו מורעפים שבחים רבים על הרב קנייבסקי וכי עדיו לגדול הדור הבא, ע"פ זכרוני מצוין שם שהוא יודע 2 סדרים בעל פה עם ראשונים ובעל סברא ישרה ותפיסה מהירה, לשם השוואה על הרב דזימטרובסקי למשל מצוין מעלות שונות אבל לא ברמה הזו. (ראיתי את המסמך שהופיע פעם באחד העיתונים וגם ידוע ברשות מי הוא מצוי)
|
|
זה ה מסמךמסתבר שלא דייקתי: בעל תפיסה מהירה, הוא בקיא בלפחות 3 סדרים ידיעה יסודית ומקיפה בראשונים ואחרונים בהיותו בן 16 וחצי ! הוא בין שלשת ה"מצטיינים היוצאים מן הכלל ומבטיחים עתידות גדולות בעולם הישיבות" ו"גדולי ישראל" שבחנו אותם "תולים בהם תקוות מזהירות לעתיד"
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 23/04/2022 23:44:31
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 23:35 |
|
| |
ישנם הרבה תלמידי חכמים אבל תלמיד חכם "מפורסם" זה תהיה אם תמצא שידוך של בת של ראש מוסד מפורסם ואם תהיה חתנו תתברג בצוות של הישיבה וכך תהיה יורש מן המוכן . להקים מוסד זה סיפור שלא כל אחד יכול ובלי זה שתשא בתואר ראש ישיבה תהיה סתם תלמיד חכם אלמוני . סתם סתם סתם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2022 23:57 |
|
| |
יישר כח על הדברים של ישיבת לומזה. אין ספק שהגר"ח היה מתמיד גדול ולמד הרבה מסכתות, בנו הגרי"ש אמר לי שהוא למד את רוב השס בגיל צעיר מאוד, וכן ניתן להבחין שהיה בעל סברא ישרה. עם זאת, ידוע שהבחורים (וזה שונה מאוס מההסתכלות של הצוות) לא העריכו אותו, ויש לזה כל מיני עדויות (את דברי הרח"ס שמעתי, כמדומני מכלי שני או שלישי, אבל הם אמורים להיות מוסמכים). כנראה הבחורים העריכו את החריפים שבחבורה. ושוב אני מסייג, ומקבימום טעיתי בפרט הזה של הרח"ק סיע"א
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2022 00:22 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | ישנם הרבה תלמידי חכמים אבל תלמיד חכם "מפורסם" זה תהיה אם תמצא שידוך של בת של ראש מוסד מפורסם ואם תהיה חתנו תתברג בצוות של הישיבה וכך תהיה יורש מן המוכן . להקים מוסד זה סיפור שלא כל אחד יכול ובלי זה שתשא בתואר ראש ישיבה תהיה סתם תלמיד חכם אלמוני . סתם סתם סתם... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תעבור שוב על הרשימה שהבאתי, מלבד ר' ויסבקר אין שם אף אחד שהקים ישיבה, מלבד ר' דב לנדו אין שם אף אחד שמכהן/כיהן בישיבה ששייכת לחמיו/בן משפחתו.
והרשימה הזו היא רק שמות ידועים שעברו לי בראש מיד, אפשר לעשות רשימה של אינספור שמות כאלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2022 00:31 |
|
| |
אבל אני כן מכיר יהודי אחד , שחשב כמו ברכת החמה, ולמרות שהיה נחשב בבחרותו ל"המוצלח" בהא הידיעה, החליט שיהיה לו עתיד רק אם יינשא לבת של מנהל מוסדות. מאז נישואיו, השקיע את כל כוחו , אך ורק בלוודא את שליטתו העתידית במוסדותיו של חמיו, מתוך מחשבה שרק בדרך זו הוא יצליח להפוך ל"גדול הדור". גם כיום,בגילו, ולמרות השליטה הרבה שהשיג על מבנים ומוסדות רבים, הוא עדיין סבור שהסיבה שטרם הפך לגדול הדור, היא אך ורק כי עדיין לא השתלט על ההנהלה הפיננסית של מספיק מוסדות, ואם ישתלט על עוד כמה מוסדות, או לחילופין יצליח לפגוע במוסדות עליהם לא השתלט, דרכו ל"גדלות הדור" תיסלל......
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2022 08:13 |
|
| |
| אויויוי כתב: |  | גדול הדור חייב להיות בן דוד / חתן קרוב משפחה של אחד מגדולי הדור אחרת זה לא יקרה בשום מצב נשלח מהאנדרואיד שלי
מנהיג דגל התורה כיום, הוא בן וחתן של שני רבני ערים חילוניות אנונימיים. ר' דב לנדו הוא בן של מוכר ספרים. מנהיג בני תורה הוא בן של מזכיר מוסד, וחתן של ת"ח אנונימי. הרב שך ,הרב שטיינמן, ור 'מיכל יהודה, היו בנים של יהודים פשוטים ממש. וגם חתנים של אנשים אנונימיים (מלבד ר' מיכל יהודה).
ראשי ישיבות אור ישראל ובית מתתיהו , כמו גם הגר"צ פרידמן, הם מיזרוחניקים מובהקים מבטן ומלידה.
תוקן על ידי אויויוי ב- 23/04/2022 23:13:56 |
| אם לרב כהנמן היה משפחה גדולה ומתאימה, כפי שמצוי היום. הגרי"ג לא היה זוכה למינוי כלשהו.
גם לא הגראי"ל והגרמי"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2022 08:32 |
|
| |
כתבה ילדותית ומטפשת לקחת עילוי בין 20 ולנבא מה יהיה איתו בגיל 60 ..... מי בכלל יכול להבטיח שיחיה עד אז?
מה שאפשר לדעת שהבחור מוכשר מאוד ויש לו כוח התמדה זהו !! אולי הוא לומד בגלל אהבת התורה ואולי בשביל כבוד.. זה לא נוכל לדעת לעולם.. יש כאלו שששים שנה למדו בשביל הכבוד ולא התקדמו הרבה וישנם גם כאלו שלא היו כשרוניים גדולים ולמדו בגלל אהבת התורה וכן נהיו גדולי דור
לפני שהבחור התנסה בעול החיים שום שטייגען לא אומר כלום! אומנם בחור כזה בטוח יקבל סידור טוב מה שאומר שהתחלה לא היו קשי פרנסה אבל אף אחד לא יודע מה מחכה לו בהמשך ... כמה התחתנו והתחיבו שימשיכו ללמוד כל החיים ולבסוף המציאות הוציאה אותם לעבוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2022 13:33 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | גדול הדור חייב להיות בן דוד / חתן קרוב משפחה של אחד מגדולי הדור אחרת זה לא יקרה בשום מצב נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אויויוי ב- 23/04/2022 23:13:56 אם לרב כהנמן היה משפחה גדולה ומתאימה, כפי שמצוי היום. הגרי"ג לא היה זוכה למינוי כלשהו.
גם לא הגראי"ל והגרמי"ל. |
|
צר לי, אבל אני מסתכל על רשתות הלימוד המרכזיות , ומלבד ישיבת מיר, אני פשוט לא מבין על אתם מקשקשים.
ברשתות הלימוד של לייזר כהנמן ושל קובי ויז'בינסקי, אין ולו בן משפחה אחד שלהם במשרה תורנית כלשהי.לפי הידוע לי.
ברשתות הלימוד של שלום בער סורוצקין ושל הגר"ש מרקוביץ, יש שני בני משפחה בתפקידים זוטרים וחסרי חשיבות, כשכל בעלי התפקידים המובילים והמרכזיים אינם בני משפחה כלל.
|
|
|
|
|