|
|
| נשלח ב-10/5/2022 00:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2022 08:49 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ההופעות, הריקודים הקבוצתיים וכל הנלווה יכול להתקיים בכל מושבותיהם של הרוקדים. לא חייב להיות במירון. זה חידוש של השנים האחרונות שכל חסידות וכל משפיע, רב או באבא צריך לקיים טקס הדלקה עם תזמורת במירון.
|
|
גם אני בעיקרון סבור כמוך בעניין הזה אבל אל תשכח שכל המנהגים של מירון הם לא הלכה למשה מסיני, הדורות משתנים והציבור משתנה. גם האדמור מבויאן שפעם היה עושה פשוט הדלקה וריקודים הפך את האירוע שלו להופעה, וכל שנה שרביט הכסף שלו (שפעם היה לפיד) רק גדל וגדל והכלה שמשמינה משנה לשנה לובשת לבן קודם ההדלקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2022 20:25 |
|
| |
נכון, אבל זה בדיוק הבעיה. ההופעות בסגנון הזה, עם תזמורות מושקעות ומקהלות ומתחמי אכילה מגוונים בכל הסוגים, צבעים וטעמים של האוכל, זה גרם לציבור לא קטן בכלל שהגיע בגלל ההפנינג ופחות בגלל רשב"י. מלבד זאת מאחר והציבור גדל וזה לא מה שהיה בעבר, זה אדרבה סיבה שלא לעשות זאת במקום העמוס ממילא, אלא להעביר את ההדלקות כל חצר במקום מושבה או שישכרו לצורך זה מקום מיוחד, אבל לא באזור הכי עמוס באותו יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2022 20:44 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | נכון, אבל זה בדיוק הבעיה. ההופעות בסגנון הזה, עם תזמורות מושקעות ומקהלות ומתחמי אכילה מגוונים בכל הסוגים, צבעים וטעמים של האוכל, זה גרם לציבור לא קטן בכלל שהגיע בגלל ההפנינג ופחות בגלל רשב"י. מלבד זאת מאחר והציבור גדל וזה לא מה שהיה בעבר, זה אדרבה סיבה שלא לעשות זאת במקום העמוס ממילא, אלא להעביר את ההדלקות כל חצר במקום מושבה או שישכרו לצורך זה מקום מיוחד, אבל לא באזור הכי עמוס באותו יום. |
|
האזור עמוס בגלל האירועים וההפנינג, ואין בכך רע. בהמון אירועים זה כך, אנשים מגיעים בגלל האווירה. (זה לא תשעה באב בכותל המערבי שמי שלא בא להתאבל באמת עדיף שלא יגיע)
אין סיבה אמיתית לבטל את המסיבה כמעט לחלוטין כל עוד ניתן לעשות זאת בצורה בטוחה.
מה שקורה כרגע במירון זה כסת"ח ופעולות להראות מי שולט וזהו. היו יכולים להשקיע הרבה יותר מחשבה (והרבה פחות כסף...) למען אירוע טוב יותר, אבל זה לא מה שמעניין אנשים שמונעים ממחשבות וסיבות אחרות ממה שצריך.
לעצם העניין, מה רע שהאירוע יהיה בסגנון מושקע ומודרני? מה הבעיה שיהיה אוכל ושתיה כיד המלך? (לא שראיתי את מה שתיארת כל כך..) אוהלים עם אוכל טוב וטעים לא פחות טובים מכבשים על האש וסעודות מלאות שנערכו שם לאורך כל השנים ע"י משפחות מהציבור המסורתי.
האם אתה מאנשי הישוב הישן/הקנאים שחדש אסור מן התורה ומותר רק מה שהיה פעם?!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי גינגישראלי ב- 10/05/2022 20:46:31
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2022 20:53 |
|
| |
לא צריך להגזים :) בשנים עברו היתה שמחה גדולה מאוד במירון (לצד התפילות) בלי כל ההופעות הללו, וזה ממש לא הרגיש תשעה באב, להפיך, זה הרגיש הרבה יותר אותנטי ומכובד.
בשביל הופעות ותזמורות יש לנו את סוכות עם שמחת בית השואבה בכל אתר ואתר, בחול המועד יש הופעות בבנייני האומה ובשאר מתנ"סים וכדו', את מירון בל"ג בעומר אפשר ורצוי להשאיר לאלו שרוצים לבוא להתפלל לצד השמחה במקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 10:16 |
|
| |
פרויקטור מירון צביקי טסלר ב'קול חי': החל מיום רביעי בבוקר הר מירון ייסגר ותהיה כניסה מנוהלת. בשעות הצהריים של יום שישי הכניסה תהיה חופשית, תוקפן של התקנות יפוגו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|