אז באמת איך תסבירו את העובדה שבני ברק נמצאת במקום הראשון באריכות ימים של תושביה?(על אף שתושביה לא עושים כושר ואינם זוכים לאוויר מי יודע מה( מבחינת זיהום אוויר היא במקום ה20)
האדם הזקן- בבני ברק, לא מרגיש אף פעם שהוא לבד וזנחו אותו. -גורם המוות מספ 1
בבני ברק בכל רגע נתון, אדם יכול להכנס לבית מדרש, ולהיות מוקף עם אנשים, ולהרגיש שהוא חלק ושייך לציבור,הוא חלק מלומדי השעור או משומעי השעור.
הוא נלקח בחשבון -כגורם חשוב מאד שאי אפשר בלעדיו לפעמים- למנין.
מזמינים אותו לעלות לתורה, לשבת בקידוש, ולאכול ולשתות עם- החחברה-- הציבור, מדברים אליו, מטיפים לו גם מוסר, גוערים בו, לפעמים גם צוחקים עליו, אבל הוא שייך.
מאיפה הנתון שבב'ב חיים יותר? עד כמה שאני קראתי, זה בקיבוצים, מהסיבות שמניתי.
נשלח ב-27/10/2008 13:00
אולי בגלל שבב"ב מנהג שתיית האלכוהול, והסנפת סמים אינו מקובל??
(אבל מה עם היישובים הדת"לים ואצל הערבים?)
הסבר נוסף יכול להיות, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 97% מהחרדים מדווחים על שביעות רצון כללי מהחיים שלהםבזמן שרק 86% מציבור הדת"ל ו85% מהציבור החילוני מדווח אותו דבר, אולי ההבדל הזה בשביעות רצון מהחיים הוא המשפיע.
אם כי יש בזה מן החידוש, כי אני חושב שהחרדים מדווחים שהם מרוצים מהחיים שלהם כי מבחינתם אסור לא להיות מרוצה מהחיים, כי אתה מתלונן כלפי מעלה, וגם כי החיים לא צריכים לתת לך משהו אלא הם משהו שאתה צריך להשקיע בו.
השאלה היא האם אחרי שזה מגיע בתור חובה דתית האם היום הם באמת יותר מאושרים או שהם רק יותר מדווחים שהם מאושרים? צריך לבדוק מה זה נקרא באמת מאושרים? מודע ? תת מודע? לא יודע!!
לאחרונה יצא ספר של תשובות הרב קאפח שנקראות בשם שו"ת הריב"ד ובסימן ג' השייך להלכות דעות הוא נשאל בנוסח הבא: " האם וכמה זמן צריך להקדיש אדם הלומד בישיבה להתעמלות. או שמא לדגביו זה בטול תורה, וימנע עצמו מאכילה מופרזת ודי לו בכך
ועל השיב הרב קאפח כדלהלו: גם כושר גופני הוא מצוה מן התורה וכמ"ש הרמב"ם בהלכות דעות.
והמהדיר ציין על אתר לדברי הרמב"ם ברש פרק הרביעי בהלכות דעות שם כתלב הרמב"ם הואיל והווית הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא שהרי אי אפשר שיבין או ידע והוא חולה" ונראה שאכן זהו המקור לכלך שזה מצוה, שהרי הרמב"ם מציין זאת בלשון שמשמעותה שנמנע הוא שאדם חולה ושאינהו בריא יוכל לדעת ולמוד, ואם כן זהו תנאי הכרחי לאפשרות הלימדה והידיעה, ומכאן נגזר בהכרח שיבוץ ההתעמלות כמצוה. ובפרט אם נצרף לכך את דברי הרמב"ם בשמונה פרקים בהסבירו את המשמעות של כל מעשיך יהיו לשם שמים.
תוקן על ידי עקרוני ב- 28/06/2009 8:30:56
תוקן על ידי עקרוני ב- 28/06/2009 8:33:20
נשלח ב-30/6/2009 01:13
צענערענע כתב:
אז באמת איך תסבירו את העובדה שבני ברק נמצאת במקום הראשון באריכות ימים של תושביה?
אולי ההסבר הוא פשוט שבני ברק אינה במקום הראשון? ממה שראיתי בפרסומי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, העיר עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בישראל היא רעננה, נכון ל-2002.
השאלה איך מודדים את תוחלת החיים של עיר? האם תוחלת החיים של מי שנולד בה? או של מי שמת בה? או הגיל הממוצע של תושביה? אני מניח שהמדד האמצעי הוא הקרוב ביותר. אבל אם כך, אני מניח שברעננה ובבני ברק יש סיכוי שיותר אנשים זקנים יישארו בעיר ולא ייצאו לבתי אבות וכדו', אלו מפני שאין להם כסף לצאת מהבית (או שיילכו לבתי אבות שנמצאים גם הם בעיר החרדית) ואלו מפני שיש להם כסף להישאר בבית (בתנאים נאותים). זו כמובן רק ספקולציה, אבל השאלה איך מודדים זאת היא חשובה.
נשלח ב-30/6/2009 19:41
אחד מהגורמים לאריכות ימים של תושבי בני ברק היא ההילה האנרגטית החזקה של דמויות מפתח הנמצאות בעיר ומתעלות אנרגיות חיצוניות רבות עוצמה מיישויות חיצוניות, כל זה נעשה באופן שוטף ללא כל תמורה.
נשלח ב-1/7/2009 08:43
אני מבין שאתה מתכוין "ללא כל תמורה" לתושבי בני ברק?
נשלח ב-1/7/2009 20:20
על בני ברק שורה הילה מיוחדת שמגינה על המקום מתשתיות רעועות
נשלח ב-2/7/2009 10:57
גם אם אכן ניתן לבדוק סטטיסטית שב"ב נמצאת במקום הראשון בתוחלת החיים, אין זה מעיד שאין צורך בשמירה על בריאות וכושר גופני. יתכן וב"ב ישנם נתונים נוספים המשפיעים על תוחלת החיים, אבל בוודאי שמי שישמור על הבריאות בב"ב יהיה בריא יותר (שזה לא בהכרח תלוי דווקא בתוחלת החיים) ואולי יאריך ימים אף יותר מתוחלת החיים הממוצעת שם.
א. ב"ב היא עיר קטנה ורבים הולכים בה רגלית ממקום למקום במשך היום (לדעתי יותר מהממוצע במקומות אחרים, כמובן אין לי כלים לבדוק זאת), כך שזו גם פעילות גופנית לא רעה.
ב. אולי שמירת שבת ומנוחה יום בשבוע שומרת על הגוף לאורך ימים.
ג. יתכן ושומרי מצוות המתפללים שלש פעמים ביום זוכים לאריכות ימים. כאן כמובן צריך להזכיר את אשכולו של ר' מיכי על הניסוי התפילה הגדול, באשכול הנ"ל הובאו סטטיסטיקות מוכחות שאנשים מאמינים בריאים יותר.
אורן (או מי שחומד לצון),
<על בני ברק שורה הילה מיוחדת שמגינה על המקום מתשתיות רעועות>