"הכוחות שלי הם חמץ לחלוטין וזאת הסיבה שאני לא יכול להעביר אותם בפסח.... את הפסקת הטיפולים במפתיע, הסביר: "קיבלתי מסר שמשהו בפליטת האנרגיה שלי לא כשרה לפסח, אני לא יודע בדיוק למה. זה נשמע הזוי, אבל זה דבר שהוא מקובל ואני לא רואה בזה שום בעיה. היו אנשים, לא יהודים, שכן הצלחתי לטפל בהם, כמו ערבים מהשטחים ודרוזים".
נשלח ב-2/7/2009 20:49
פשוט מאד, הכוחות שלי מתחזקים לאחר השריה במים שהם מדיום אנרגטי אבל אני מקורב לחב"ד שכידוע נמנעים ממצה שרויה. לכן בפסח אני מטפל בגויים, לקראת פסח התש"ע אני מקווה להצליח גם עם אוכלי קטניות.
נשלח ב-2/7/2009 20:58
לוקשען גם בפסח!
נשלח ב-2/7/2009 22:18
לאורן זריף
"אבל אני מקורב לחב"ד שכידוע נמנעים ממצה שרויה לכן בפסח אני מטפל בגויים"
כך כתבת.
באותה מידה יכולת כבר בפסח תשס"ט לטפל בליטאים שכידוע לא נמנעים ממצה שרויה.
לשם כך לא היית צריך לחכות עד לפסח תש"ע ( שאז תגיע תשועתם של אוכלי הקיטניות.)
ובכלל כל עניין האנרגיות לא ברור לי הרי אנרגיות הן בבחינת חמץ כל השנה ולא רק בפסח.
בליטאים איני יכול לטפל בחוהמ"פ משום שאני מקבל את האנרגיה שלי אז ממקורות חסידיים הנסתרים על ידי "מתנגדים". לאחרונה אני בודק את כוחותיי על רפורמים ועדיין לא הגעתי למסקנה סופית אם זה עובד.
נשלח ב-13/7/2009 19:32
כתה ציטוטים שבאופן מפתיע עוד לא הוזכרו (אולי הוזכרו ברמז)
-רמח"ל הקדמה למסילת ישרים - כמה שיוסיף הגוף בניין תוסיף הנפש חורבן(מהזכרון)
-רמב"ם סוף ח"ג במורה נבוכים - (קיצור שלי ע"מ לא להטריח) - ג' שלמיות, ...השלמות השנייה - שלמות הגוף...ועל זה אומר הכתוב "אל יתהלל...הגיבור בגבורתו - כי אם בזאת יתהלל המתהלל - השכל וידוע אותי" (ירמיהו סוף פרק ו' נדמה לי)
-הרב קוק ,אורות ישראל (תחילת פ"ח אם אני לא טועה) - ההתעמלות שצעירי ישראל עוסקים בה בארץ ישראל לחזק את גופם בשביל להיות בנים אמיצי כח לאומה היא משכללת את הכח הרוחני.
באופן כללי אפשר לומר שהרב קוק רואה בהתעמלות (וזה די ברור) ביטוי לעולם החול וכל עוד ישראל בגלות אין לנו לעסוק בזה - "מיום שחרב בית המקדש אין לו לקב"ה בעולמ אלא ד' אמות של הלכה", אבל עם התעוררות הציונות הכרחי לספח לעמנו גם את ההתעמלות - אולם ההשגה מדברי הרמב"ם ברורה - העיקר הוא ידעת ה' ובריאות הגוף אינה אלא כלי שרת
נשלח ב-16/7/2009 10:16
כנגד מתנגדיו של הראי"ה קוק בדברי ב"אורות", כתב הרי"מ חרל"פ את הקונטרס "טובים מאורות".
אמנם אינו ת"י כרגע, אבל זכור לי שלעניין "התעמלות בני ישראל" הוא ציטט את הגמ' בשבת - ""אין השכינה שורה אלא על חכם גיבור ועשיר ובעל קומה" (שבת צב ע"א)".
נשלח ב-16/7/2009 20:03
גר ותושב
ברמח"ל לא כתוב דבר כזה ולא דבר דומה לזה.
אדרבה הוא כותב בהקדמה "אך מעטים יהיו מן המין הזה אשר יקבעו עיון ולימוד על ענייני שלמות העבודה... ואולם תולדות המנהג הזה רעות מאוד לחכמים ולבלתי חכמים, כי יחסר מן החכמים למיעוט עיונם בו ויחסר מן הבלתי חכמים למעוט השגתם אותו, עד שידמו רוב בני האדם שהחסידות תלוי באמירת מזמורים הרב ווידויים ארוכים מאוד, צומות קשים וטבילות קרח ושלג - כולם דברים אשר אין השכל נח בהם ואין הדעת שוקטה..."
וכן ראוי לצטט מה שכתב בסיום הספר, בפיסקאות שצרף הרמח"ל אל סוף הפרק "מידת הקדושה" - "וכבר יכול להיות חסיד גמור איש שמפני צרכו הוא בעל מלאכה פחותה כמו מי אשר לא יפסוק מפיו הלימוד"
זה חלק מהעיותים שנכנסו לאט לאט והשתרשו בציבור החרדי יש חייוב מהתורה של ונשמרתם שצריך לשמור על הגוף וכמובן שהיו הרבה ציקנים שיגידו שהרב אלישיב \הרב שטיינמן לא עשו ספורט מימיהם והם חיים שנים רבות אך עדיין אסור לסמוך על הנס וראינו רבנים גדולים שהרופאים ציוו עליהם לעשות ספורט יש את כול העניין של תרבות יון של משקולות חיטוב הגוף וכדו' ואז מרוב ההקצנה שלברוך מתרבות יון נוצר מצב שאברך בן 30 שכריסו מפריעה לו להגיע לסטנדר והרופא אמר לו שהכלוסטרול בשמים מתבייש לשים חולצה קלילה ונעלי ספורט (ואוזניות עם שיעור תורה) ואתה רואה אותו מדדה בצידי העיר בשבילים חשוכים עם נעלי שבת וחולצה ארוכה
נשלח ב-8/1/2019 22:29
ונשמרתם לא נמנה בכלל התרי"ג מצוות, והשאלה מניין זה הפך למקור לשמירה על הבריאות. אבל יש הלכות מפורשות ברמב"ם בנוגע לכך. וכותרת האשכול גם מטעה, אין שום התנגדות לכושר גופני ולא סתירה בין השניים, ככל פעילויות הבריאות וההגיינה, אם ראשי הישיבה לא מתערבים לכל אחד בזה, תפקיד היחיד לדאוג לעצמו.
נשלח ב-9/1/2019 08:37
הכותרת כלל לא מטעה כל מי שמכיר את התרבות הישיבתית החרדית יודע שהיא רואה בכל פיתוח של צרכים גשמיים ביטול תורה ואפילו סוג של "תרבות יוון" האמירה ש"תפקיד היחיד לדאוג לעצמו" אינה שייכת כיוון שיש עידוד של התנגדות זו לפיתוח צרכים גשמיים, ובפרט שהחברה החרדית מבוססת על מבנה של הישמעות לדעת הרבנים