|
|
| נשלח ב-28/4/2022 22:54 |
|
| |
פתחת נושא מעניין משום שבכתבה מובא שהבן הרב אברהם עזר לו לכתוב כמה וכמה ספרים. אבל כוונתי הייתה להוראות ומכתבים שכל מיני נכדים כתבו ודיברו בשמו. גם אם כתבתי שרי תורה הכוונה לסביבתו הקרובה שניהלה את "העסק" ומכרו לציבור הרחב כאילו ר' חיים כתב ואמר וכו'. ולא שתלמידי חכמים כתבו את ספריו. באשר לתגובתך בנושא אדמור כזה או אחר. לי לא מפריע גם אם תכתוב שכל האדמורים אוכלים אומצת חזיר ביום כיפור. זה בסדר גמור מבחינתי. אני לא רוצה להיכנס לדיון: האם תלמיד חכם, גדול ככל שיהיה שאומר על תלמידי חכמים בהמות כאחרון המטיפים במסגדים לא נחשב לכזה שאין לו דעת...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 00:05 |
|
| |
כשאין שכל לא מבינים כמה הדברים מגוחכים. אפילו אני לא חשבתי שתיפול בכל המוקשים שטמנתי לך. אז בוא נעשה סדר: לא מדובר במכתבים קצרים, כאלה מכתבים יש לחצי בני ברק וזה לא שווה 7,000,000$. זה אפילו לא 7,000₪. מדובר בכתב יד על כל הירושלמי, בוא נאמר שאם מישהו אחר כתב דבר כזה - מגיע לו כבוד מספיק גדול. אז מה אתה עונה? הבן שלו עזר לו בכתיבה (ככה הכתב החליט, נניח שזה נכון), אתה באמת חושב שהכוונה שהוא כתב בשמו ספרים שלמים?! ואז אתה מבקר בחוצפה, למה הגר"ח אמר על בהמות - לדעתו, שהן בהמות. למה הוא אמר? כי זה מה שהוא חושב. כשהרב שך קרא למה"מ כופר, שוטה ונביא שקר (ועוד המון דברים חשובים שאמר על לא מעט גדולי תורה); כשהרב שלום כהן אמר על מגזר שלם שהם עמלק; כשהרב עובדיה אמר שהרב אמסלם כופר; כשהבן שלו התחיל לקטלג "רבנים ליגה ג" - לא זכור לי הזעזוע שלך. כי הרבנים האלה עשו עוד משהו בחיים חוץ מלקלל, אז כן מותר להם לחשוב ולהגיד מה שנראה להם. זה חלק מהכבוד שלנו ללומדי תורה. (אגב, יש אגרת מאוד יפה של הנצי"ב, שפנו אליו שלא יפה מה שאומר הרי"ל דיסקין על הרי"מ פינס וכו וכו. הנצי"ב כותב שם בכבוד לשני הצדדים, אך מבהיר שאיש לא ראוי ללמד את הרב דיסקין מהו כבוד התורה...) אבל לשתוק כשציבור שלם נוהה אחרי גביר עילג שלא מופיע ולא כותב כלום ואין כל ראיה שהוא מבין ארמית - דווקא על כגון דא הייתי מצפה שאדם אכפתי כמוך יזדעק. אבל עולם הפוך ראיתי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/04/2022 00:19:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 01:14 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | כשאין שכל לא מבינים כמה הדברים מגוחכים. אפילו אני לא חשבתי שתיפול בכל המוקשים שטמנתי לך. אז בוא נעשה סדר: לא מדובר במכתבים קצרים, כאלה מכתבים יש לחצי בני ברק וזה לא שווה 7,000,000$. זה אפילו לא 7,000₪. מדובר בכתב יד על כל הירושלמי, בוא נאמר שאם מישהו אחר כתב דבר כזה - מגיע לו כבוד מספיק גדול. אז מה אתה עונה? הבן שלו עזר לו בכתיבה (ככה הכתב החליט, נניח שזה נכון), אתה באמת חושב שהכוונה שהוא כתב בשמו ספרים שלמים?! ואז אתה מבקר בחוצפה, למה הגר"ח אמר על בהמות - לדעתו, שהן בהמות. למה הוא אמר? כי זה מה שהוא חושב. כשהרב שך קרא למה"מ כופר, שוטה ונביא שקר (ועוד המון דברים חשובים שאמר על לא מעט גדולי תורה); כשהרב שלום כהן אמר על מגזר שלם שהם עמלק; כשהרב עובדיה אמר שהרב אמסלם כופר; כשהבן שלו התחיל לקטלג "רבנים ליגה ג" - לא זכור לי הזעזוע שלך. כי הרבנים האלה עשו עוד משהו בחיים חוץ מלקלל, אז כן מותר להם לחשוב ולהגיד מה שנראה להם. זה חלק מהכבוד שלנו ללומדי תורה. (אגב, יש אגרת מאוד יפה של הנצי"ב, שפנו אליו שלא יפה מה שאומר הרי"ל דיסקין על הרי"מ פינס וכו וכו. הנצי"ב כותב שם בכבוד לשני הצדדים, אך מבהיר שאיש לא ראוי ללמד את הרב דיסקין מהו כבוד התורה...) אבל לשתוק כשציבור שלם נוהה אחרי גביר עילג שלא מופיע ולא כותב כלום ואין כל ראיה שהוא מבין ארמית - דווקא על כגון דא הייתי מצפה שאדם אכפתי כמוך יזדעק. אבל עולם הפוך ראיתי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/04/2022 00:19:42 |
| מהציבור אל תביא לי שום הוכחות משום שהציבור גם נהה אחרי הרב קנייבסקי בזמן שלא היה ספק באשר לצלילות דעתו. גם מהרב קנייבסקי לא שמעו כלום בשנים האחרונות. עדיין אותו גביר "שהציבור נוהה אחריו "מסוגל לעשות מה שהרב קנייבסקי כבר לא היה מסוגל- ועם כל זה רוב הציבור קנה את התותים...בייחוד שהפעילו טרור ולחץ. קרב המיקרופונים זו דוגמה קטנה למצב שהיה. בעבר שמעתי שהפעילו לחץעל "המחותן" הרב שטיינמן כדי שהוא ישלח לגר"ח כל מיני בקשות ושאלות כדי להגדילו באופן מלאכותי לכאורה. כמובן שבכל זה הגר"ח לא היה מעורב!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/04/2022 01:28:09
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 07:12 |
|
| |
לא זוכר תקופה שלא היה ספק בקשר לצלילות דעתו. ממה שזכור לי תמיד האויבים של אביו טענו שהוא לא צלול ותמיד מי שמכבד ת"ח הכיר אותו וידע שהוא צלול. אני לא יודע מה גבירים עושים, להיפגש עם מאות רבות של אנשים ביום ולהתייחס לכל אחד מהם באופן מיוחד צריך להיות אישיות אצילית ובוודאי דעה צלולה. ספר לי כמה אנשים הגביר שלך מקבל ביום ובאלו נושאים הוא דן איתם (ומה הרווחים שלו מכל פגישה..) ואחר כך נחשוב אם הוא יותר צלול או פחות צלול (גם בחוזים של מליונים בארסוף יש שגיאות כתיב?). להגיד שהיה צריך לשלוח אנשים מהרב שטיינמן לר' חיים זה רק מראה שהמקורות שלך לא משהו... לפני 30 שנה אף אחד לא הכיר את הרב שטיינמן והמדרגות ברשבם היו דחוסות כל ערב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:56 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לא זוכר תקופה שלא היה ספק בקשר לצלילות דעתו. ממה שזכור לי תמיד האויבים של אביו טענו שהוא לא צלול ותמיד מי שמכבד ת"ח הכיר אותו וידע שהוא צלול. אני לא יודע מה גבירים עושים, להיפגש עם מאות רבות של אנשים ביום ולהתייחס לכל אחד מהם באופן מיוחד צריך להיות אישיות אצילית ובוודאי דעה צלולה. ספר לי כמה אנשים הגביר שלך מקבל ביום ובאלו נושאים הוא דן איתם (ומה הרווחים שלו מכל פגישה..) ואחר כך נחשוב אם הוא יותר צלול או פחות צלול (גם בחוזים של מליונים בארסוף יש שגיאות כתיב?). להגיד שהיה צריך לשלוח אנשים מהרב שטיינמן לר' חיים זה רק מראה שהמקורות שלך לא משהו... לפני 30 שנה אף אחד לא הכיר את הרב שטיינמן והמדרגות ברשבם היו דחוסות כל ערב. |
| זמני לא תחת ידי לכן לא אוכל להתייחס לתגובתך כדבעי. רק אומר שמהעובדה שאתה לא זוכר שהיה ספק בצלילותו אין בה כדי להסיק שהוא היה צלול. המדרגות ברשבם לא היו דחוסות. הסרטון שהציגו עם מדרגות דחוסות זה מלפני ראש השנה כשהכריזו שניתן להיכנס כדי להתברך. להשוות את הרב שטיינמן עם הגר"ח בנושא קבלת הקהל. זה דומה להשוואה של אחות בטיפת חלב עם פרופסור. ברור שלאחות בטיפת חלב יש יותר קבלת קהל אני ח"ו לא מזלזלת בגר"ח אני רק מסבירה לשם מה נכנסו אליהם כבודם של שניהם במקומם מונח.. בכל אופן אין להשיג מסקנות מכמות האנשים שהיו או לא, משום יחסי הציבור שהחצר הזו הפעילה אז זה לא אינדיקציה לשום דבר כפי שאני לא חושב שיש פסול שהגר"ח קיבל את ליברמן בה בעת שהגביר שלנו מסרב לראות מחללי שבתות שלא לומר על מסיתים נגד המגזר החרדי ומעודדי אכילת בשר אחר.. בקשר לשגיאות הכתיב והנדלן . ב"ה שתי המשפחות של היתומים צברו נדלן רב. בעוד שאצל משפחה אחת מקור העושר ידוע אצל השנייה המקור לוט בערפל וד"ל. אל תשאל: מישהו סיפר לי שאותו גביר חיבר ספר על חגבים ואפילו המילה חגבים הוא מאיית חגעווין אתה יודע העובדה שאותו גביר שרף שנים רבות מחייו על חגבים-מביך מאוד. אבל זה שתלמיד חכם אינו יודע היכן זה בית שמש זה אולי בא להסביר את שאמרת בזמן האחרון שבלומזה, שזה המקום היחיד שרוחב דעתו וידיעותיו עמדו למבחן לא כל כך התרשמו מהגאון שלנו ובכולל חזון איש ישבו מאות כמותו במשך השנים שלא נפלו ממנו בכלום הם פשוט לא היו יתומים ואיש לא החזיק אותם כלכלית.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/04/2022 15:03:15
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 15:23 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | זמני לא תחת ידי לכן לא אוכל להתייחס לתגובתך כדבעי. רק אומר שמהעובדה שאתה לא זוכר שהיה ספק בצלילותו אין בה כדי להסיק שהוא היה צלול. המדרגות ברשבם לא היו דחוסות. הסרטון שהציגו עם מדרגות דחוסות זה מלפני ראש השנה כשהכריזו שניתן להיכנס כדי להתברך. להשוות את הרב שטיינמן עם הגר"ח בנושא קבלת הקהל. זה דומה להשוואה של אחות בטיפת חלב עם פרופסור. ברור שלאחות בטיפת חלב יש יותר קבלת קהל אני ח"ו לא מזלזלת בגר"ח אני רק מסבירה לשם מה נכנסו אליהם כבודם של שניהם במקומם מונח.. בכל אופן אין להשיג מסקנות מכמות האנשים שהיו או לא, משום יחסי הציבור שהחצר הזו הפעילה אז זה לא אינדיקציה לשום דבר כפי שאני לא חושב שיש פסול שהגר"ח קיבל את ליברמן בה בעת שהגביר שלנו מסרב לראות מחללי שבתות שלא לומר על מסיתים נגד המגזר החרדי ומעודדי אכילת בשר אחר.. בקשר לשגיאות הכתיב והנדלן . ב"ה שתי המשפחות של היתומים צברו נדלן רב. בעוד שאצל משפחה אחת מקור העושר ידוע אצל השנייה המקור לוט בערפל וד"ל. אל תשאל: מישהו סיפר לי שאותו גביר חיבר ספר על חגבים ואפילו המילה חגבים הוא מאיית חגעווין אתה יודע העובדה שאותו גביר שרף שנים רבות מחייו על חגבים-מביך מאוד. אבל זה שתלמיד חכם אינו יודע היכן זה בית שמש זה אולי בא להסביר את שאמרת בזמן האחרון שבלומזה, שזה המקום היחיד שרוחב דעתו וידיעותיו עמדו למבחן לא כל כך התרשמו מהגאון שלנו ובכולל חזון איש ישבו מאות כמותו במשך השנים שלא נפלו ממנו בכלום הם פשוט לא היו יתומים ואיש לא החזיק אותם כלכלית.
|
|
בעודך מלגלג כאן על גדול הדור שכבר שכב, ובעודך מדבר כאן על שגיאות כתיב איך אתה מסביר את שגיאות הכתיב שלך שהדגשתי כאן באדום, ובהם מסתבר שאינך זוכר האם אתה זכר או נקבה או שמא תרצה להסביר שכתבת את התגובה בתורנות עם אשתך?
מצורפת כאן מחאתי על ביזוי תלמידי חכמים בצורה מכפירה ממש, וגם נגד כל מי שקורא ושותק ואינו מוחה כאן
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 15:30 |
|
| |
אל תבזה את עצמך, אם אתה לא יודע עובדות אל תכתוב אותן. אצל ר' חיים היה תמיד תור ענק של מאות אנשים ביום (זה לא תמונות, זה עובדות שכולם זוכרים), את הרב שטיינמן והרב ליפקוביץ כמעט לא הכירו עד לפני כ25 שנה. רוב הפונים לרב קנייבסקי הגיעו בענייני הלכה או לבקשת סיוע בתחומים שונים וגם לברכות ואילו לרבנים האחרים הגיעו בשביל עצות שונות (ככה זה היה הרוב, כמובן שהחסידים של כל צד הגיעו בשביל הכל לרב שלהם). לכן יש המוני ספרים של שו"ת עם הרב קנייבסקי ואילו רוב מה שנשאר מהרבנים האחרים זה בעיקר ספרי מוסר והדרכה (לשם מושגים, בבית הרב שטיינמן היו כל היום שיעורי תורה וגם הוא וגם ליפקוביץ מסרו שיעורים יומיים במשך המון שנים... מכל זה נשאר מעט מאוד). זה לא רע בכלל, אבל תבין למה באו לכל אחד. וזה כמובן נכון מאוד למשל שלך עם הפרופסור והאחות בטיפת חלב, אבל בדיוק הפוך. האחות בטיפת חלב תסדר לך תור שבוע (בהנחה שעוד לא סיימת את החיסונים), ואילו אצל הפרופסור ייקח לך הרבה זמן לקבוע תור. למה הגבירים לא נפגשים עם מחללי שבת? - באמת מעניין, תספר לי על השומרי שבת (ברקוביץ) שנפגשים איתם ונבדוק את ההשוואה. למה כל משפחה התעשרה? - זה די ברור, במשפחה אחת הסבא כל הזמן למד תורה אז יש ערך לכל מילה שהוא כתב (וכן, חגבים זה נושא חשוב מאוד בתורה אבל להערכתי הספר נכתב במהירות לפי גאונותו של הגר"ח; כדאי שתבדוק כמה ספרים הוא חיבר ובאיזה קצב...). במשפחה אחרת הסבא עשה המון עסקים וראה ברכה בעמלו. עכשיו שניהם עשירים, השאלה לקבר של איזה סבא תעלה... וסתם דרך אגב, הרב קנייבסקי התפרסם הרבה לפני שהתייתם, ובלומז'ה הוא הוכיח יכולות מרשימות כמו שידוע מהמכתב "משלוח מנות" הידוע (תחשוב שהרב שך שמר את המכתב הזה במשך שנים...), וכפי שציינתי הוא כתב חבורה יפה מאוד בגיל 13 ואתה יכול לחפש אותה. היא מדהימה בשביל גיל 13, לא בטוח שאנשי מסחר מבינים את הראשי תיבות שבה בגיל 80... אבל הבחורים מעריכים עיון ולכן הוא פחות בלט בזה. זה הכל. (אם יש משהו שעמוק בשבילך, תבקש מבעלך שיסביר לך)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:07 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | זמני לא תחת ידי לכן לא אוכל להתייחס לתגובתך כדבעי. רק אומר שמהעובדה שאתה לא זוכר שהיה ספק בצלילותו אין בה כדי להסיק שהוא היה צלול. המדרגות ברשבם לא היו דחוסות. הסרטון שהציגו עם מדרגות דחוסות זה מלפני ראש השנה כשהכריזו שניתן להיכנס כדי להתברך. להשוות את הרב שטיינמן עם הגר"ח בנושא קבלת הקהל. זה דומה להשוואה של אחות בטיפת חלב עם פרופסור. ברור שלאחות בטיפת חלב יש יותר קבלת קהל אני ח"ו לא מזלזלת בגר"ח אני רק מסבירה לשם מה נכנסו אליהם כבודם של שניהם במקומם מונח.. בכל אופן אין להשיג מסקנות מכמות האנשים שהיו או לא, משום יחסי הציבור שהחצר הזו הפעילה אז זה לא אינדיקציה לשום דבר כפי שאני לא חושב שיש פסול שהגר"ח קיבל את ליברמן בה בעת שהגביר שלנו מסרב לראות מחללי שבתות שלא לומר על מסיתים נגד המגזר החרדי ומעודדי אכילת בשר אחר.. בקשר לשגיאות הכתיב והנדלן . ב"ה שתי המשפחות של היתומים צברו נדלן רב. בעוד שאצל משפחה אחת מקור העושר ידוע אצל השנייה המקור לוט בערפל וד"ל. אל תשאל: מישהו סיפר לי שאותו גביר חיבר ספר על חגבים ואפילו המילה חגבים הוא מאיית חגעווין אתה יודע העובדה שאותו גביר שרף שנים רבות מחייו על חגבים-מביך מאוד. אבל זה שתלמיד חכם אינו יודע היכן זה בית שמש זה אולי בא להסביר את שאמרת בזמן האחרון שבלומזה, שזה המקום היחיד שרוחב דעתו וידיעותיו עמדו למבחן לא כל כך התרשמו מהגאון שלנו ובכולל חזון איש ישבו מאות כמותו במשך השנים שלא נפלו ממנו בכלום הם פשוט לא היו יתומים ואיש לא החזיק אותם כלכלית.
בעודך מלגלג כאן על גדול הדור שכבר שכב, ובעודך מדבר כאן על שגיאות כתיב איך אתה מסביר את שגיאות הכתיב שלך שהדגשתי כאן באדום, ובהם מסתבר שאינך זוכר האם אתה זכר או נקבה או שמא תרצה להסביר שכתבת את התגובה בתורנות עם אשתך?
מצורפת כאן מחאתי על ביזוי תלמידי חכמים בצורה מכפירה ממש, וגם נגד כל מי שקורא ושותק ואינו מוחה כאן
|
| ההסבר שלי הוא: כדי לתת לאשכול הזה אריכות ימים אני "חייב" להכניס שגיאות כתיב כדי שתקום מרבצך ושתתחיל להתגושש איתי עד ביאת הגואל כדרכך בקודש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:10 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אל תבזה את עצמך, אם אתה לא יודע עובדות אל תכתוב אותן. אצל ר' חיים היה תמיד תור ענק של מאות אנשים ביום (זה לא תמונות, זה עובדות שכולם זוכרים), את הרב שטיינמן והרב ליפקוביץ כמעט לא הכירו עד לפני כ25 שנה. רוב הפונים לרב קנייבסקי הגיעו בענייני הלכה או לבקשת סיוע בתחומים שונים וגם לברכות ואילו לרבנים האחרים הגיעו בשביל עצות שונות (ככה זה היה הרוב, כמובן שהחסידים של כל צד הגיעו בשביל הכל לרב שלהם). לכן יש המוני ספרים של שו"ת עם הרב קנייבסקי ואילו רוב מה שנשאר מהרבנים האחרים זה בעיקר ספרי מוסר והדרכה (לשם מושגים, בבית הרב שטיינמן היו כל היום שיעורי תורה וגם הוא וגם ליפקוביץ מסרו שיעורים יומיים במשך המון שנים... מכל זה נשאר מעט מאוד). זה לא רע בכלל, אבל תבין למה באו לכל אחד. וזה כמובן נכון מאוד למשל שלך עם הפרופסור והאחות בטיפת חלב, אבל בדיוק הפוך. האחות בטיפת חלב תסדר לך תור שבוע (בהנחה שעוד לא סיימת את החיסונים), ואילו אצל הפרופסור ייקח לך הרבה זמן לקבוע תור. למה הגבירים לא נפגשים עם מחללי שבת? - באמת מעניין, תספר לי על השומרי שבת (ברקוביץ) שנפגשים איתם ונבדוק את ההשוואה. למה כל משפחה התעשרה? - זה די ברור, במשפחה אחת הסבא כל הזמן למד תורה אז יש ערך לכל מילה שהוא כתב (וכן, חגבים זה נושא חשוב מאוד בתורה אבל להערכתי הספר נכתב במהירות לפי גאונותו של הגר"ח; כדאי שתבדוק כמה ספרים הוא חיבר ובאיזה קצב...). במשפחה אחרת הסבא עשה המון עסקים וראה ברכה בעמלו. עכשיו שניהם עשירים, השאלה לקבר של איזה סבא תעלה... וסתם דרך אגב, הרב קנייבסקי התפרסם הרבה לפני שהתייתם, ובלומז'ה הוא הוכיח יכולות מרשימות כמו שידוע מהמכתב "משלוח מנות" הידוע (תחשוב שהרב שך שמר את המכתב הזה במשך שנים...), וכפי שציינתי הוא כתב חבורה יפה מאוד בגיל 13 ואתה יכול לחפש אותה. היא מדהימה בשביל גיל 13, לא בטוח שאנשי מסחר מבינים את הראשי תיבות שבה בגיל 80... אבל הבחורים מעריכים עיון ולכן הוא פחות בלט בזה. זה הכל. (אם יש משהו שעמוק בשבילך, תבקש מבעלך שיסביר לך) |
| אם אתה מתעקש שהוא קיבל מאות אנשים בקבלת קהל. אז הנושא הזה שייך לאשכול: כמה ניתן להספיק ללמוד ביום בזמן שמקבלים מאות אנשים בקבלת קהל?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:14 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | זמני לא תחת ידי לכן לא אוכל להתייחס לתגובתך כדבעי. רק אומר שמהעובדה שאתה לא זוכר שהיה ספק בצלילותו אין בה כדי להסיק שהוא היה צלול. המדרגות ברשבם לא היו דחוסות. הסרטון שהציגו עם מדרגות דחוסות זה מלפני ראש השנה כשהכריזו שניתן להיכנס כדי להתברך. להשוות את הרב שטיינמן עם הגר"ח בנושא קבלת הקהל. זה דומה להשוואה של אחות בטיפת חלב עם פרופסור. ברור שלאחות בטיפת חלב יש יותר קבלת קהל אני ח"ו לא מזלזלת בגר"ח אני רק מסבירה לשם מה נכנסו אליהם כבודם של שניהם במקומם מונח.. בכל אופן אין להשיג מסקנות מכמות האנשים שהיו או לא, משום יחסי הציבור שהחצר הזו הפעילה אז זה לא אינדיקציה לשום דבר כפי שאני לא חושב שיש פסול שהגר"ח קיבל את ליברמן בה בעת שהגביר שלנו מסרב לראות מחללי שבתות שלא לומר על מסיתים נגד המגזר החרדי ומעודדי אכילת בשר אחר.. בקשר לשגיאות הכתיב והנדלן . ב"ה שתי המשפחות של היתומים צברו נדלן רב. בעוד שאצל משפחה אחת מקור העושר ידוע אצל השנייה המקור לוט בערפל וד"ל. אל תשאל: מישהו סיפר לי שאותו גביר חיבר ספר על חגבים ואפילו המילה חגבים הוא מאיית חגעווין אתה יודע העובדה שאותו גביר שרף שנים רבות מחייו על חגבים-מביך מאוד. אבל זה שתלמיד חכם אינו יודע היכן זה בית שמש זה אולי בא להסביר את שאמרת בזמן האחרון שבלומזה, שזה המקום היחיד שרוחב דעתו וידיעותיו עמדו למבחן לא כל כך התרשמו מהגאון שלנו ובכולל חזון איש ישבו מאות כמותו במשך השנים שלא נפלו ממנו בכלום הם פשוט לא היו יתומים ואיש לא החזיק אותם כלכלית.
ההסבר שלי הוא: כדי לתת לאשכול הזה אריכות ימים אני "חייב" להכניס שגיאות כתיב כדי שתקום מרבצך ושתתחיל להתגושש איתי עד ביאת הגואל כדרכך בקודש. |
|
וההסבר שלי הוא שאתה תלמיד של האדמור שלך. לו רק היית עשיר כמוהו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:17 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | אל תבזה את עצמך, אם אתה לא יודע עובדות אל תכתוב אותן. אצל ר' חיים היה תמיד תור ענק של מאות אנשים ביום (זה לא תמונות, זה עובדות שכולם זוכרים), את הרב שטיינמן והרב ליפקוביץ כמעט לא הכירו עד לפני כ25 שנה. רוב הפונים לרב קנייבסקי הגיעו בענייני הלכה או לבקשת סיוע בתחומים שונים וגם לברכות ואילו לרבנים האחרים הגיעו בשביל עצות שונות (ככה זה היה הרוב, כמובן שהחסידים של כל צד הגיעו בשביל הכל לרב שלהם). לכן יש המוני ספרים של שו"ת עם הרב קנייבסקי ואילו רוב מה שנשאר מהרבנים האחרים זה בעיקר ספרי מוסר והדרכה (לשם מושגים, בבית הרב שטיינמן היו כל היום שיעורי תורה וגם הוא וגם ליפקוביץ מסרו שיעורים יומיים במשך המון שנים... מכל זה נשאר מעט מאוד). זה לא רע בכלל, אבל תבין למה באו לכל אחד. וזה כמובן נכון מאוד למשל שלך עם הפרופסור והאחות בטיפת חלב, אבל בדיוק הפוך. האחות בטיפת חלב תסדר לך תור שבוע (בהנחה שעוד לא סיימת את החיסונים), ואילו אצל הפרופסור ייקח לך הרבה זמן לקבוע תור. למה הגבירים לא נפגשים עם מחללי שבת? - באמת מעניין, תספר לי על השומרי שבת (ברקוביץ) שנפגשים איתם ונבדוק את ההשוואה. למה כל משפחה התעשרה? - זה די ברור, במשפחה אחת הסבא כל הזמן למד תורה אז יש ערך לכל מילה שהוא כתב (וכן, חגבים זה נושא חשוב מאוד בתורה אבל להערכתי הספר נכתב במהירות לפי גאונותו של הגר"ח; כדאי שתבדוק כמה ספרים הוא חיבר ובאיזה קצב...). במשפחה אחרת הסבא עשה המון עסקים וראה ברכה בעמלו. עכשיו שניהם עשירים, השאלה לקבר של איזה סבא תעלה... וסתם דרך אגב, הרב קנייבסקי התפרסם הרבה לפני שהתייתם, ובלומז'ה הוא הוכיח יכולות מרשימות כמו שידוע מהמכתב "משלוח מנות" הידוע (תחשוב שהרב שך שמר את המכתב הזה במשך שנים...), וכפי שציינתי הוא כתב חבורה יפה מאוד בגיל 13 ואתה יכול לחפש אותה. היא מדהימה בשביל גיל 13, לא בטוח שאנשי מסחר מבינים את הראשי תיבות שבה בגיל 80... אבל הבחורים מעריכים עיון ולכן הוא פחות בלט בזה. זה הכל. (אם יש משהו שעמוק בשבילך, תבקש מבעלך שיסביר לך)אם אתה מתעקש שהוא קיבל מאות אנשים בקבלת קהל. אז הנושא הזה שייך לאשכול: כמה ניתן להספיק ללמוד ביום בזמן שמקבלים מאות אנשים בקבלת קהל?! |
|
אתה שוב ושוב מתווכח עם עובדות שאתה לא יודע... כל אדם היה מקבל תשובה קצרה וקולעת, הוא היה קורא מכתבים ארוכים בשניות ועונה, לא היה לך מה לדבר איתו יותר מדקה. אז היה זמן להכל. אבל שוב, הדברים שאני כותב הם לא פרשנות אלא עובדות ידועות. אתה סתם מתווכח עם עובדות שכל מי שמכיר יודע. תעסטק במה שאתה מכיר ויודע (לדוגמה, תשתף באשכול על ראטע אם יצא לך לבגוד בבעלך או שהתאהבת בו במבט ראשון)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:22 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אל תבזה את עצמך, אם אתה לא יודע עובדות אל תכתוב אותן. אצל ר' חיים היה תמיד תור ענק של מאות אנשים ביום (זה לא תמונות, זה עובדות שכולם זוכרים), את הרב שטיינמן והרב ליפקוביץ כמעט לא הכירו עד לפני כ25 שנה. רוב הפונים לרב קנייבסקי הגיעו בענייני הלכה או לבקשת סיוע בתחומים שונים וגם לברכות ואילו לרבנים האחרים הגיעו בשביל עצות שונות (ככה זה היה הרוב, כמובן שהחסידים של כל צד הגיעו בשביל הכל לרב שלהם). לכן יש המוני ספרים של שו"ת עם הרב קנייבסקי ואילו רוב מה שנשאר מהרבנים האחרים זה בעיקר ספרי מוסר והדרכה (לשם מושגים, בבית הרב שטיינמן היו כל היום שיעורי תורה וגם הוא וגם ליפקוביץ מסרו שיעורים יומיים במשך המון שנים... מכל זה נשאר מעט מאוד). זה לא רע בכלל, אבל תבין למה באו לכל אחד. וזה כמובן נכון מאוד למשל שלך עם הפרופסור והאחות בטיפת חלב, אבל בדיוק הפוך. האחות בטיפת חלב תסדר לך תור שבוע (בהנחה שעוד לא סיימת את החיסונים), ואילו אצל הפרופסור ייקח לך הרבה זמן לקבוע תור. למה הגבירים לא נפגשים עם מחללי שבת? - באמת מעניין, תספר לי על השומרי שבת (ברקוביץ) שנפגשים איתם ונבדוק את ההשוואה. למה כל משפחה התעשרה? - זה די ברור, במשפחה אחת הסבא כל הזמן למד תורה אז יש ערך לכל מילה שהוא כתב (וכן, חגבים זה נושא חשוב מאוד בתורה אבל להערכתי הספר נכתב במהירות לפי גאונותו של הגר"ח; כדאי שתבדוק כמה ספרים הוא חיבר ובאיזה קצב...). במשפחה אחרת הסבא עשה המון עסקים וראה ברכה בעמלו. עכשיו שניהם עשירים, השאלה לקבר של איזה סבא תעלה... וסתם דרך אגב, הרב קנייבסקי התפרסם הרבה לפני שהתייתם, ובלומז'ה הוא הוכיח יכולות מרשימות כמו שידוע מהמכתב "משלוח מנות" הידוע (תחשוב שהרב שך שמר את המכתב הזה במשך שנים...), וכפי שציינתי הוא כתב חבורה יפה מאוד בגיל 13 ואתה יכול לחפש אותה. היא מדהימה בשביל גיל 13, לא בטוח שאנשי מסחר מבינים את הראשי תיבות שבה בגיל 80... אבל הבחורים מעריכים עיון ולכן הוא פחות בלט בזה. זה הכל. (אם יש משהו שעמוק בשבילך, תבקש מבעלך שיסביר לך)אם אתה מתעקש שהוא קיבל מאות אנשים בקבלת קהל. אז הנושא הזה שייך לאשכול: כמה ניתן להספיק ללמוד ביום בזמן שמקבלים מאות אנשים בקבלת קהל?!
אתה שוב ושוב מתווכח עם עובדות שאתה לא יודע... כל אדם היה מקבל תשובה קצרה וקולעת, הוא היה קורא מכתבים ארוכים בשניות ועונה, לא היה לך מה לדבר איתו יותר מדקה. אז היה זמן להכל. אבל שוב, הדברים שאני כותב הם לא פרשנות אלא עובדות ידועות. אתה סתם מתווכח עם עובדות שכל מי שמכיר יודע. תעסטק במה שאתה מכיר ויודע (לדוגמה, תשתף באשכול על ראטע אם יצא לך לבגוד בבעלך או שהתאהבת בו במבט ראשון) |
| לא יצא לי לבגוד בבעלי משום שאיני מתייחסת לגדולי ישראל. ואם קופץ לך בראש השם נפתלי מקלב אז זה לא מקרי...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:28 |
|
| |
מצוין, אז תשתף בנושא הזה באשעול הרלוונטי. יכול להיות שאם הרב מרדכי אלטר היה כנה כמוך ומתחתן עם גבר, הוא לא היה צריך לבגוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:35 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מצוין, אז תשתף בנושא הזה באשעול הרלוונטי. יכול להיות שאם הרב מרדכי אלטר היה כנה כמוך ומתחתן עם גבר, הוא לא היה צריך לבגוד. |
| להתחתן עם גבר זה פחות חמור מאשר לאמלל מאות רבות של אנשים נשים וטף. ובדרך יורשים גן עדן. ועוד מתקראים שר החינוך החרדי אבל מזמן ידענו שכשם ששר הבריאות לא חייב להיות רופא כך ניתן להיות שר התורה בלי שתוכו כברו...ואף לא להניח תפילין רבנו תם...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/04/2022 17:45:13
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 18:44 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | להתחתן עם גבר זה פחות חמור מאשר לאמלל מאות רבות של אנשים נשים וטף. |
|
אז תכלס מי יותר גרוע, האדמור או בנו?
|
|
|
|
|