|
|
| נשלח ב-19/5/2022 10:35 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | למה זה יותר מזעזע ממחלוקת הנצי"ב ובית הלוי על ישיבת וולוז'ין או מאינספור סכסוכים ותביעות קדומות יותר או פחות בכל העדות והחוגים?
למה הציפייה שאדם יוותר על מה ששייך לו? האם כל אחד מהכותבים פה היה מוותר על ירושה ששווה מיליונים? היו אנשים גדולים שוויתרו בשביל לא לעורר מחלוקת ולשמור על שלום במשפחה אבל האם ניתן לתבוע את זה ממישהו? האם יש משהו פסול בזה שמישהו תובע את שלו? עובדה שהיו (ויש) גדולים וצדיקים שתבעו את (מה שלדעתם) שלהם גם מבני משפחתם |
|
ע' רש"י על שונאי בצע. הזעזוע הוא שמציגים את האבא שהנהיג את הצבור החרדי כאחד שכבר לא היה במיטבו, וממילא את כל הצבור החרדי באור לא כ"כ חיובי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2022 11:00 |
|
| |
תמיהני על כל התמהים,
וכבר כתבתי על כך פעם,
וכי לפני כעשרים שנה, התייעצו עם רבי חיים קנייבסקי, בגלל רוחב שיקול דעתו? וכי הוא היה כמו הגראי"ל והגרא"מ שך שדיברו במלוא ישוב הדעת וההתבוננות, וכי הוא ידע משהו חוץ מד"א של הלכה?
אלא מאי, כל השיח איתו, של המוני בית ישראל שצבאו על פתחו כבר לפני שלושים שנה - היה מצד שהניחו (וגם אני בתוכם) שהוא יהודי שהוא בעל רוח הקודש, והקב"ה רוכב שמים, שש ושמח על כל מילה מפיו, ומתקיים אצלו צדיק גוזר והקב"ה מקיים. הא ותו לא. ולכן לא משנה עד כמה פעל והיה ער לכל ענייני הבית וניהול המשפחתו, ששם דרוש שיקול דעת רוחבי וענייני.
אילו היה מישהו כותב על מרן הגראי"ל שהיה 'לא במיטבו' כחמש שנים לפני פטירתו, אז היה בכך חילול כבוד התורה, אבל במקרה של הגרח"ק לא כן הדברים. והאמת, שגם בעל פה, אני עצמי (שכנ"ל כן מאמין שהוא מאנשי רוה"ק שבדור האחרון), כבר אמרתי לאחד מידידיי, מה לך לסור לבית הגרח"ק ולבקש עצתו וברכתו, הלא לכאורה יש לו נסיגה מסוימת במנטליות. (סנילי, הוא אף פעם לא היה, כפי ששמעתי מעדים ראשונים! אבל בכל זאת התבגרות והזדקנות רבה). והלה ענה לי באופן טבעי כתוכן דבריי הנ"ל. 'לא משנה לי עד כמה הוא מבין את שאלתי, אני מבקש שהוא יוצא מפיו ברכה, או הכרעה שמיימית'. וזהו.
ולכן אנו גם באמת בוכים עם הסתלקותו ופטירתו, על העדר ה'אורים ותומים' שמכוחו אנשים עשו או נמנעו מלעשות ניתוחים מצילי חיים. אנשים בעלי אמונה חזקה. שהאמינו שרשב"י הוא בעל מופת, והגר"א מווילנא הוא בעל מופת, האמינו כן גם על הגרח"ק. כי יבול הספרים שלו, וההישגים התורניים שלו, באמת מטריפים את הדעת, משהו שלא היה בעולמנו כיובל שנים !! אשרי הדור שהוא היה בתוכנו, ואוי לו לדור שנשאר יתום מיותם.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2022 14:00 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | תמיהני על כל התמהים,
וכבר כתבתי על כך פעם,
וכי לפני כעשרים שנה, התייעצו עם רבי חיים קנייבסקי, בגלל רוחב שיקול דעתו? וכי הוא היה כמו הגראי"ל והגרא"מ שך שדיברו במלוא ישוב הדעת וההתבוננות, וכי הוא ידע משהו חוץ מד"א של הלכה?
אלא מאי, כל השיח איתו, של המוני בית ישראל שצבאו על פתחו כבר לפני שלושים שנה - היה מצד שהניחו (וגם אני בתוכם) שהוא יהודי שהוא בעל רוח הקודש, והקב"ה רוכב שמים, שש ושמח על כל מילה מפיו, ומתקיים אצלו צדיק גוזר והקב"ה מקיים. הא ותו לא. ולכן לא משנה עד כמה פעל והיה ער לכל ענייני הבית וניהול המשפחתו, ששם דרוש שיקול דעת רוחבי וענייני.
אילו היה מישהו כותב על מרן הגראי"ל שהיה 'לא במיטבו' כחמש שנים לפני פטירתו, אז היה בכך חילול כבוד התורה, אבל במקרה של הגרח"ק לא כן הדברים. והאמת, שגם בעל פה, אני עצמי (שכנ"ל כן מאמין שהוא מאנשי רוה"ק שבדור האחרון), כבר אמרתי לאחד מידידיי, מה לך לסור לבית הגרח"ק ולבקש עצתו וברכתו, הלא לכאורה יש לו נסיגה מסוימת במנטליות. (סנילי, הוא אף פעם לא היה, כפי ששמעתי מעדים ראשונים! אבל בכל זאת התבגרות והזדקנות רבה). והלה ענה לי באופן טבעי כתוכן דבריי הנ"ל. 'לא משנה לי עד כמה הוא מבין את שאלתי, אני מבקש שהוא יוצא מפיו ברכה, או הכרעה שמיימית'. וזהו.
ולכן אנו גם באמת בוכים עם הסתלקותו ופטירתו, על העדר ה'אורים ותומים' שמכוחו אנשים עשו או נמנעו מלעשות ניתוחים מצילי חיים. אנשים בעלי אמונה חזקה. שהאמינו שרשב"י הוא בעל מופת, והגר"א מווילנא הוא בעל מופת, האמינו כן גם על הגרח"ק. כי יבול הספרים שלו, וההישגים התורניים שלו, באמת מטריפים את הדעת, משהו שלא היה בעולמנו כיובל שנים !! אשרי הדור שהוא היה בתוכנו, ואוי לו לדור שנשאר יתום מיותם. |
|
יוחנן. תודה על הדברים. מילה בסלע, וכל כך חשוב היה שיאמר.
 |
|
|
|
|
|