בית פורומים בחדרי חרדים

יש תאריך: מה31.7 כל אדם יוכל לנייד את המספר שלו גם אם הוא בקומה הכשרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2022 00:54 לינק ישיר 

להבנתי, גם אם יעבירו את החוק של ארבל בכנסת הבאה, זה לא יוכל לחול רטרואקטיבית.
מה יעשו למי שעבר כבר לתוכנית שאינה בפיקוח 'ועדת הרבנים'?
יחזירו אותו בכוח חזרה?
וגם מי שלא עבר, אולי מבחינה משפטית יצטרכו לחתום עימו הסכם מחדש כדי למנוע ממנו לנייד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2022 19:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2022 23:48 לינק ישיר 

בג"צ ידון מחר בעתירת "וועדת הרבנים לענייני תקשורת" לעצור את רפורמת פתיחת ניוד מספרים מ"הקומה הכשרה" למסלולים שאינם בפיקוח ועדת הרבנים.
אם בג"ץ יידחה את הרפורמה,
זה יהיה שידור חוזר של בג"ץ שמפריע באין ספור מקרים.

בג"ץ ש"רק" ביטל את הקריאה השלישית בחוק מס דירה שלישית של כחלון. ואז זה היה אחרי שעבר התקציב ולא היה לכחלון כבר מנופי לחץ.
ובג"ץ ש"רק" עיכב את הפקעת מתחם קבר הרשב"י במירון בזמן ממשלת ביבי-לפיד. ואז כשהחרדים חזרו לקואליציה זה נכנס להקפאה עמוקה.
ועוד ועוד.

בג"ץ כאילו "רק" מעכב קצת, ומתעלם מכך שיש הזדמנות מאוד קצרה לעשות רפורמות ושינויים נחוצים.
ואם הרפורמה תידחה, היא כנראה לא תצא לפועל לעולם.
והתוצאות יהיו הרות אסון..
ראינו דוגמה לכך מאסון מירון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2022 23:50 לינק ישיר 

מי שמתעניין בפרטי העותרים ותוכן העתירה יש כאן מידע מרתק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 00:01 לינק ישיר 

לדעתי הסיכוי להצליח בעתירה שואף לאפס .
אין סיכוי לעצור את זה ולו בגלל הסיבה שהנדל פשוט צודק לחלוטין.
הקומה הכשרה לא צודקת ולא הגיונית. מי שרוצה כשר יקנה לעצמו מכשיר כשר וכך ישאר גם הלאה .
מי שרוצה פיקוח על האחר ופיקוח על השני. הלוא אדון כאן זה דמוקרטיה ולא דיקטטורה ותעיף בבקשה את האף שלך מתוך הטלפון שלי כי זה לא עסקך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 00:21 לינק ישיר 

פספסת את מה שהסברתי מקודם.
הם לא צריכים להצליח בעתירה.
מספיק שבג"ץ יוציא צו ביניים קטנטן.
צו שידחה את את הרפורמה "רק" בכמה חודשים רק כדי לשמוע את טענות הצדדים.
וזהו. הלכה הרפורמה לפח.
כי תקום ממשלה חדשה, והשר החדש יזרוק את הרפורמה לפח כדי לעשות עסקים עם הממסד החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 01:40 לינק ישיר 

צו קטן .צו קטנטן .
צריך סיבה הגיונית לכך.
זה שעכשיו מתקרבים לבחירות זה לא סיבה הגיונית כי הרפורמה נקבעה לפני הקדמת הבחירות.
אם עורכי הדין החרדים יצליחו בעיכוב הקטנטן זה ממש נס משמים לדעתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 15:09 לינק ישיר 

הסתיים הדיון בבג"ץ הסלולר; ההערכה: ההחלטה תתקבל הערב או מחר
בבית המשפט העליון מתנהל דיון כנגד רפורמת הסלולר של השר הנדל • עורך הדין של ועדת הרבנים, הסביר את הדחיפות בעצירת הרפורמה: "יש עשרות אלפי איש שמשבוע הבא לא תהיה להם אפשרות להכניס טלפונים הביתה. מבקשים לפחות צו ביניים"
מרדכי הלפרין כ״ט בתמוז ה׳תשפ״ב (יולי 28, 2022) פורסם: 11:09 עודכן: 14:49
רפורמת הסלולר ההרסנית של שר התקשורת יועז הנדל, רפורמת שכל גדולי ישראל זעקו בכאב כנגדה מאחר והיא תהרוס את הקומה הכשרה שמגנה על הצביון החרדי, תיכנס לתוקף החל מיום ראשון הקרוב. בתגובה עתרו לבית המשפט העליון מספר עמותות חרדיות, דיון החל להתקיים הבוקר (חמישי) באיחור של חצי שעה, בדרישה שהרפורמה לא תיכנס לתוקף. העתירה מנומקת בכך שלמעשה השר הנדל מתערב באורח חייו של המגזר החרדי.
הדיון, שהיה אמור הבוקר להתחיל בשעה 11:30 בבג"ץ, ולבסוף התחיל בשעה 12:00, מלווה בנציגי משרד התקשורת ובנציגי העמותות שעתרו כנגד. העותרת הראשית היא ועדת הרבנים לענייני תקשורת, והצטרפו אליה ארגון נוער חרדי ורשת מוסדות חינוך חרדי. אנחנו ב'חדשות JDN' ניתן עדכונים שוטפים מהדיון בבג"ץ, עד לפסק הדין של השופטים שיש להתפלל בחסדי שמיים שיעצור את הרפורמה ההרסנית. חבר הכנסת לעתיד, יצחק גולדקנופף, אמר כי "הניצחון שלנו בדרך".

עורך הדין של הארגונים החרדים אמר בפתח הדיון, כי "בשולחן ערוך הטלפון הכשר לא מופיע. זה משהו שנולד לפני כמה עשרות שנים והיו צריכים לבנות את ההלכות סביבו".
השופט: "נניח שאני אדם חרדי, אז אני מניח את המפתחות בפני ועדת הרבנים ומה שהם יחליטו. אני מצפה שבמידה וישנם עשרות אלפי מספרים תחת הוועדה, אני רוצה לראות על כל מספר פרוטוקול דיון, מה הראיות שהוצגו נגד כל מספר ומדוע הוחלט לחסום את המספר".
עורך הדין השיב: "הוצגה כאן תמונה מעוותת של חסימת המספרים, מדובר באלפים בודדים ומדובר באלפי מספרים בלבד. המספרים שנחסמו הם של קווי חדשות שדעת גדולי ישראל אינה נוחה הימנו, זהו ביטול תורה וגורם לליצנות. הוועדה אמרה שנעבוד בשיטת 'רשימה לבנה', ככה שחוסמים קודם כל את כל קווי התוכן – ואז פותחים בנפרד על כל בקשה".
"הצענו למשרד התקשורת לשבת ולדון על דרך מסודר של חסימות מספרים וסינון תוכן. נדחנו על הסף. לפני ארבע שנים, בדיון בוועדה בכנסת הגיעו כלל חברי הכנסת החרדים, ורצו להעביר את רפורמת הסלולר שהייתה חשובה להם אך ללא ביטול הקומה הכשרה. כבר אז השיבה היועצת המשפטית של משרד התקשורת בזלזול, ולא הסכימו במשרד כלל לדון איתם בעניין", הוסיף עורך הדין.
השופט שואל: "עד כמה ניתן לאפשר לאדם לוותר על האוטונומיה האישית שלו בעבור קבוצה, הרי היום זה קומה כשרה ובהמשך זה יכול להגיע למקומות שאנחנו לא יודעים בכלל. מחר תגיע קבוצה אחרת ותבקש חסימות על עוד דברים".
עורך הדין: "הכול זה עניינים של איזונים".
השופט: "זהו בדיוק האיזון הנדרש עם הרפורמה, שעדיין תוכל להיות רק עם טלפון כשר אבל שלא כולם יידעו איזה טלפון יש לך".
‏עורך הדין: "ללא הטלפון הכשר, זה אומר שרוב הנערים והילדים החרדים יהיו ללא טלפון בכלל. זה אומר דבר אחד – ניתוק עם ההורים והסביבה. מדובר פה בהתנגחות נטו, השר מעולם לא קיים איתנו דיון ברפורמה. הציבור החרדי זה ציבור של מיליון איש, יש עשרות מסלולים של 'מושגחים' וכו', אין באמת דרישה מהציבור לבטל את הקומה הכשרה".
השופט: "איפה השקיפות?".
עורך הדין: "זאת סוגייה שנהיה מוכנים לדון עם משרד התקשורת".

במקביל, התרחשה ‏הפתעה בדיון כאשר חבר הכנסת מיכאל ביטון, ממפלגת 'כחול לבן התקווה החדשה'. נכנס לאולם. מספר בחורי ישיבה פינו לו מקום, הח"כ ביקש מהם להתיישב. "אתם לומדים תורה", אמר והתיישב על קצה הספסל. ביטון שהה בבניין בג"ץ כחלק מהדיון נגד רפורמת התחב"צ של השרה מיכאלי.

עורך דין נוסף של העותרים, הסביר מדוע קיים זעם על ביטול הקומה הכשרה: "אתם מתערבים לנו בחיים, טלפון זה דבר פרטי. כמו שלא תיכנסו לחרדים לבית ותאסרו עליו לקיים הפרדה בין גברים לנשים, כך לא הגיוני שלא תאפשרו לנו לחסום קווים שאינם לרוחנו. הציבור החרדי אומר ש'אנחנו מעוניינים לחסום אפשרות של חיוג למספרים מסוימים – כי כך אנו מעוניינים לחיות'. יתרה מכך, כיצד תפצו את הציבור על ביטול החסימות הללו?".
"יש לנו כאן שר, בממשלת מעבר, שמעביר חוק נגד ציבור עצום שאומר בבירור שהוא כנגד הרפורמה", המשיך עורך הדין, "אמירות השר ש'אני לא אתן לח"כים החרדים לנהל את החרדים' אלו אמירות מקוממות. החרדים בחרו את הח"כים שלהם שוב ושוב. השר מרגיש שהוא פטרון". נושא נוסף אליו התייחס עורך הדין, הוא סמכות השר. "מאיפה יש לו סמכות לפתוח 'תחרות' ולבטל הסכמים בין הציבור החרדי לקבלני הסלולר?", תמה.
עורך דין נוסף, צבי זקס, אמר כי "הקומה הכשרה קיימת כבר 17 שנים, וברגע שלא יהיה מחר צו ביניים כנגד ביטולה – נמצא את עצמנו עם כל מיני גופים חילוניים שיכניסו קווים לקומה הכשרה, זה יזהם הכול. אני יספר סיפור אישי: אין לנו אינטרנט בבית, אבל אשתי מתנגדת להכניס אפילו מחשב שיכול להתחבר לאינטרנט, גם אם בכלל אין לנו אינטרנט. ככה גם בטלפונים, אנחנו רוצים להישמר. יש עשרות אלפי איש שמשבוע הבא לא תהיה להם אפשרות להכניס טלפונים הביתה. אנחנו מבקשים לכל הפחות צו ביניים".

עורך הדין שמייצג את משרד התקשורת: "החלטת השר נותנת אפשרות גם לקבוצה של עשרה אחוזים מתוך המגזר החרדי שרוצה לשנות את המצב הקיים. מהנתונים שהציגו העותרים, הפנו לסקר שמראה כי 21% רוצים ועדת רבנים מתחרה. יש כאן קבוצה גדולה של כמה עשרות אלפי איש, שאומרת חד משמעית שהיא מעוניינת לשנות את המצב הקיים".
השופטת: "אבל לכן בדיוק אומרים העותרים שהם רוצים לנהל אתכם שיח, אבל לא הסכמתם להיפגש איתם".
השופטת שטייניץ פונה לעורך הדין של משרד התקשורת: "מהפרשנות שלכם משתמע שהיעדים לפתיחת השוק לתחרות ולאפשר לחברות הסלולר לנייד מספרים – הוא היעד. אבל את אפשר לעשות כבר קיים ללא החלטת השר".
עורך הדין: "לא, ללא החלטת השר המצב החוקי לא ישתנה ולא יאפשר לבעלי הרישיונות לבצע ניודים".
השופט: "עצם הניוד פוגע במגזר החרדי?".
עוה"ד של משרד התקשורת: "ייתכן שישנה קבוצה שרואה זאת כך אבל יש גם קבוצה שרואה זאת אחרת".
עורך הדין של משרד התקשורת הוסיף: "טענה נוספת שעלתה היא שהאם סוג אחר של שירות בזק צריכה להיבחן מעיניו של הצרכן. ההכרעה בעניין הזה התקבלה על ידי השר, שהתייעץ עם גורמים מקצועיים. בוודאי שצריך לשמוע את טענות הציבור, ולכן קיימנו משאל. הדברים נבחנו בצורה יסודית, ברור שסקר בלבד לא משפיע על ההחלטה. טענה נוספת שעלתה היא שרוב הציבור החרדי כנגד פתיחת הניוד, אבל זה לא קשור להחלטה – כי החוק קובע אחרת בצורה מפורשת".

עוה"ד רימון, שמייצג את העותרים, מסיים: "זה לא נכון שמי שמתנגד לוועדת הרבנים הנוכחית, יוחרם במגזר החרדי. יש הרבה זרמים והכול בסדר. היינו ואנחנו עדיין מוכנים לקיים דיון רציני ומעמיק עם משרד התקשורת, מוכנים ליטול על עצמו רגולציה עצמית. לא רצו לשמוע אותנו, סימנו מטרה ובאו לחסל אותה. הגיעו כל ראשי הישיבות מכל הזרמים עם האדמו"ר מוויזניץ לשר התקשורת, ושפכו את ליבם. התשובה שהם קיבלו: "אני יודע יותר טוב מכם". אח"כ הם עוד קיבלו מהשר השמצות בבימת הכנסת".

במקביל, אמש יצאה הודעה מביתו של מרן ראש הישיבה חכם שלום כהן שליט"א, נשיא מועצת חכמי התורה, לפיה "לאור הדיון שאמור להתקיים מחר (חמישי) בבג"צ על המשך קיום הקומה הכשרה בסלולר. הורה מרן ראש הישיבה חכם שלום כהן שליט״א, כי חובה על כלל ציבור שומרי התורה ולכל איש אשר יראת השם בו, לזעוק ולהתפלל מעומק הלב ולהרבות בלימוד התורה בהתמדה רבה".
"כמו כן, מרן ראש הישיבה שליט"א, הורה, לכל תלמידי ת״ת ברשת החינוך ׳בני יוסף׳, לקרוא שני פרקי תהילים בשעה 11:00 לביטול רוע הגזירה הגורלית לעתיד ילדינו, ובנפשנו הדבר", נכתב בנוסף מטעם ביתו של מרן ראש הישיבה ונשיא מועצת חכמי התורה, חכם שלם כהן שליט"א. בנוסף, אמש התקיימה עצרת תפילה בשריד בית מקדשנו, ברחבת הכותל המערבי, כדי שתתבטל הגזירה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/07/2022 15:10:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:01 לינק ישיר 

"אתם מתערבים לנו בחיים, טלפון זה דבר פרטי. כמו שלא תיכנסו לחרדים לבית ותאסרו עליו לקיים הפרדה בין גברים לנשים, כך לא הגיוני שלא תאפשרו לנו לחסום קווים שאינם לרוחנו. הציבור החרדי אומר ש'אנחנו מעוניינים לחסום אפשרות של חיוג למספרים מסוימים – כי כך אנו מעוניינים לחיות'."

הדמגוגיה השקרית הזאת חוזרת שוב ושוב, וגם בטוקבקים כמובן. מתיש.

לא מדובר על ביטול אפשרות של צרכן לעשות משהו עם הקו שלו (חסימה). אלא להיפך, מתן חופש לצרכן לעשות מה שהוא רוצה עם הקו שלו, ולמנוע ממנו כפייה קהילתית שמשתמשת בחברות הסלולר בצורה שנוגדת את תנאי הרישיון שלהן.

הם לא מנסים להגן על זכות הציבור 'לחסום', אלא על זכות הציבור ללחוץ על היחיד 'לחסום'.
זה לא נשמע טוב לאוזן שפויה במדינה דמוקרטית-ליברלית, אז הם מטשטשים את זה בהרבה מלל דמגוגי.

מהציטוטים החלקיים בכתבה
נראה שהשופט (מה שמו? מישהו יודע) מבין היטב את השקרים שלהם.
השופט שואל: "עד כמה ניתן לאפשר לאדם לוותר על האוטונומיה האישית שלו בעבור קבוצה, הרי היום זה קומה כשרה ובהמשך זה יכול להגיע למקומות שאנחנו לא יודעים בכלל. מחר תגיע קבוצה אחרת ותבקש חסימות על עוד דברים".
עורך הדין: "הכול זה עניינים של איזונים".
השופט: "זהו בדיוק האיזון הנדרש עם הרפורמה, שעדיין תוכל להיות רק עם טלפון כשר אבל שלא כולם יידעו איזה טלפון יש לך".

אבל לעומת זאת, זה נראה שהשופטת (אשתו של יובל שטייניץ), לא מבינה כלום מהחיים שלה ומתרשמת מהדמגוגיה הזולה.
השאלה מי זה השופט השלישי ומה הוא חושב. הוא כנראה יכריע.

לצערי, אני פסימי.
מעריך שבג"ץ כהרגלו ייתן צו ביניים.
אבל אשמח מאוד להתבדות.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/07/2022 16:03:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:06 לינק ישיר 

האם זה נכון שמהתאריך המדובר לא תהיה אפשרות תקשורת מהמכשירים הישנים אלא רק מה'דורות' החדשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:08 לינק ישיר 

מכמונת כתב:
האם זה נכון שמהתאריך המדובר לא תהיה אפשרות תקשורת מהמכשירים הישנים אלא רק מה'דורות' החדשים?

לא נכון.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/07/2022 16:09:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:12 לינק ישיר 

קבלתי כזה מסרון מגולן תקשורת אך לא הספקתי להבין את תוכנו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:38 לינק ישיר 

מכמונת כתב:
קבלתי כזה מסרון מגולן תקשורת אך לא הספקתי להבין את תוכנו 

שלב א' - איסור ייבוא מסחרי של מכשירים סלולריים התומכים בטכנולוגיות ישנות בלבד החל מ-1.1.22. הודעה תצא לכל הגורמים הרלוונטיים כגון: מפעילים, יבואנים, מוכרי מכשירים, צרכנים וכד'.

שלב ב'- החל מ-1.1.23 הפסקת חיבורם לרשת של מכשירים סלולריים חדשים התומכים בטכנולוגיות ישנות בלבד לרבות מכשירי דיבורית לרכב וציוד קצה M2M. המפעילים יחוייבו לתת שירות דור 2 ודור 3 למנויים קיימים עד למועד סגירת הרשתות. הודעה תצא לכל הגורמים הרלוונטיים כגון: מפעילים, ייבואנים, מוכרי מכשירים וכד.

שלב ג' - סגירת רשתות דור 2 ודור 3- ב-31.12.25
הרשתות הישנות יסגרו לאחר פרק זמן משמעותי שהמשרד נתן לצורך היערכות הציבור הרחב, ייבואנים מסחריים וחברות במיגזר הפרטי.
www.telecomnews.co.il/משרד-התקשורת-סוגר-את-רשתות-הסלולר-דור-2-3.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:55 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
הקומה הכשרה לא צודקת ולא הגיונית. מי שרוצה כשר יקנה לעצמו מכשיר כשר וכך ישאר גם הלאה .
מי שרוצה פיקוח על האחר ופיקוח על השני. הלוא אדון כאן זה דמוקרטיה ולא דיקטטורה ותעיף בבקשה את האף שלך מתוך הטלפון שלי כי זה לא עסקך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה הכנסת את האף שלו לטלפון שלך במודע.
בעיה שלך.
כל מי שקונה מספר כשר יודע שאי אפשר לנייד את המספר לקו לא כשר.
אני קניתי לילד שלי קו כשר וגם קניתי לו רשיון לקורקינט
הוא לא יכול לנייד את הטלפון לקו לא כשר, ולא יכול לנייד את הרשיון לטרקטורון.
אז אני רגועה.
הוא יגדל וירצה להחליף, לבריאות. שיקנה מה שרוצה.

השאלה מה אכפת להנדל שאני רגועה?! סתם קנאי ופופוליסט
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2022 16:58 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

ברכת_החמה כתב:

אתה הכנסת את האף שלו לטלפון שלך במודע.
בעיה שלך.
כל מי שקונה מספר כשר יודע שאי אפשר לנייד את המספר לקו לא כשר.
אני קניתי לילד שלי קו כשר וגם קניתי לו רשיון לקורקינט
הוא לא יכול לנייד את הטלפון לקו לא כשר, ולא יכול לנייד את הרשיון לטרקטורון.
אז אני רגועה.
הוא יגדל וירצה להחליף, לבריאות. שיקנה מה שרוצה.

השאלה מה אכפת להנדל שאני רגועה?! סתם קנאי ופופוליסט
.

דמגוגיה עלובה.
הילד שלך, גם אחרי הרפורמה לא יכול לשנות מסלול בלי האישור של ההורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש תאריך: מה31.7 כל אדם יוכל לנייד את המספר שלו גם אם הוא בקומה הכשרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.