|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:02 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | Honeycooki כתבה: |  |
| ברכת_החמה כתב: |  | לדעתי הסיכוי להצליח בעתירה שואף לאפס . אין סיכוי לעצור את זה ולו בגלל הסיבה שהנדל פשוט צודק לחלוטין. הקומה הכשרה לא צודקת ולא הגיונית. מי שרוצה כשר יקנה לעצמו מכשיר כשר וכך ישאר גם הלאה . מי שרוצה פיקוח על האחר ופיקוח על השני. הלוא אדון כאן זה דמוקרטיה ולא דיקטטורה ותעיף בבקשה את האף שלך מתוך הטלפון שלי כי זה לא עסקך.
|
| אתה הכנסת את האף שלו לטלפון שלך במודע. בעיה שלך. כל מי שקונה מספר כשר יודע שאי אפשר לנייד את המספר לקו לא כשר. אני קניתי לילד שלי קו כשר וגם קניתי לו רשיון לקורקינט הוא לא יכול לנייד את הטלפון לקו לא כשר, ולא יכול לנייד את הרשיון לטרקטורון. אז אני רגועה. הוא יגדל וירצה להחליף, לבריאות. שיקנה מה שרוצה.
השאלה מה אכפת להנדל שאני רגועה?! סתם קנאי ופופוליסט . |
|
דמגוגיה עלובה. הילד שלך, גם אחרי הרפורמה לא יכול לשנות מסלול בלי האישור של ההורים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דמגוגיה עלובה אתה בעצמך.
קנית מספר כשר, לא רוצה אותו תמכור. מה אתה דופק את כל מי שרוצה?
קנית בורקס ובעצם בא לך עוגת שכבות? מה אתה הולך לכנסת? תקנה עוגת שכבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:05 |
|
| |
כשהילד שלך יגיע לגיל 18, תוכלי לבחור אם ומתי להעביר על שמו את הקו, ואז כאדם בוגר הוא יוכל להחליט אם הוא רוצה לנייד את הקו לתוכנית אחרת. או לא. כיום המצב הוא שגם אחרי שהעברת את הבעלות לילד שלך, ואז נגיד בגיל 25 הוא יחליט שנחוץ לו הודעות או אינטרנט, הוא ייאלץ להחליף מספר. ואת הדבר ההזוי הזה, הרפורמה באה לשנות, שהוא יוכל לעבור תוכנית בלי להחליף מספר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:05 |
|
| |
איך ניזוק מי שיש לו מספר כשר מכך שאחרים יכולים לנייד?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:15 |
|
| |
למה להתלהם? כי חשפתי את השקרים? הילד שלך לא יוכל להחליף מסלול בלי האישור שלך. נקודה. רוב החרדים בגילאי ה25-35. לא קנו בעצמם קו כשר. ההורים שלהם קנו להם את הקו, ואז אחרי שהם גדלו והתחתנו, ומן הסתם עשו העברת בעלות. עכשיו חלקם רוצים לעבור לתוכנית עם הודעות SMS. אבל הם לא יכולים לעשות זאת עם המספר הקיים. איזה הצדקה יש לזה? זה אדם בוגר, וצריך לתת לו להחליט מה לעשות עם המספר שלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:16 |
|
| |
הבעיה מתחילה בזה שהוועדה נהייתה סוג של מאפייה/ קרטל ברשות החוק הם היו יכולים לאפשר לעוד הכשרים שניסו לקום בציבור החרדי ולתת את האפשרות להתאים לכל אחד את מה שמתאים לו במקום זה הם החליטו שאחוזים מאד גדולים בציבור החרדי פשוט אינם חרדים, ומי שלא מסתובב עם מכשיר שיש עליו את החותמת שלהם פשוט אינו שייך לציבור החרדי, אדם כזה צריך לעזוב את הדת והמשפחה ולא להשאר בציבור אליו הוא משתייך (לא ברור לאן הוא כן שייך) והכל בשביל בצע כסף הציבור החרדי הוא לא כת ואינו שייך לחסידות גור, יש עוד הרבה זרמים וקהילות שלכל אחד מהם יש את הרב שלו ואת המנהגים שלו, בכוח אי אפשר לגרום לציבור להיות יותר חרדי, בתוך החסידות שלהם שיפעילו כוח ויתעללו בחפים מפשע, זה עניין שלהם הם לא יכולים לתפוס את כל הציבור החרדי ולהחליט לציבור מה הוא צריך לעשות בדיוק כמו שבדץ מסויים לא יכול לקבוע שכל הציבור יוכלו לאכול רק אוכל שקיבל את הכשרות שלו, כך הם לא יכולים לקבוע לרבנים איזה כשרות כולם צריכים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:20 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | איך ניזוק מי שיש לו מספר כשר מכך שאחרים יכולים לנייד? |
|
מה שניזוק זה "זכות" ה"ציבור" לכפות על הפרט להחזיק מכשיר "כשר" ולא לעבור למסלול שאינו תחת פיקוח ועדת הרבנים. מה שניזוק זה "זכות" ה"ציבור" לחטט ולחדור לצנעת הפרט של מישהו אחר ולדעת על איזה מסלול סלולר הוא מנוי. זאת האמת הפשוטה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:21 |
|
| |
ולמי שדואג הולכים לקום הרבה הכשרים שיחליפו את ועדת התקשורת לענייני רבנים וכל אחד יוכל ללכת עם המכשיר הכשר שמתאים לו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:22 |
|
| |
כי האדם הבוגר הזה קנה בורקס, הוא ידע מראש שזה בורקס שאי אפשר להחליף אותו לעוגת שכבות.
והוא לא קנה את הבורקס כאדם בודד, אלא כקבוצה, עם חוזה קבוצתי שמבטיח שזה בורקס ואי אפשר להחליף אותו לעוגת שכבות
שינוי של החוזה הזה לא משפיע רק עליו כקונה פרטי, אלא על כל הקבוצה.
זה לא הוגן להתיר שינוי של חוזה ככה. ופוגע בהחלט בחופש האדם וחירותו.
מצטערת שמרגיש לך התלהמות, לא התכוונתי. אני מרגישה פגיעה בציפור הנפש שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:22 |
|
| |
honeycooki
אמרת שקנית לילד שלך טלפון כשר, בידיעה שלא יוכל לנייד אותו ובכך את רגועה.
אז למה את כועסת כשמסבירים לך שגם ברפורמה הילד לא יוכל לנייד את הטלפון?
את בהחלט יכולה להמשיך להיות רגועה עם הטלפון שקנית לילד שלך, ואם בראשך מתרוצצות מחשבות על בורקסים או עוגת שכבות. תעשי איתם מה שבא לך. זה לא קשור לנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | A_Smithee כתב: |  | איך ניזוק מי שיש לו מספר כשר מכך שאחרים יכולים לנייד? |
|
מה שניזוק זה "זכות" ה"ציבור" לכפות על הפרט להחזיק מכשיר "כשר" ולא לעבור למסלול שאינו תחת פיקוח ועדת הרבנים. מה שניזוק זה "זכות" ה"ציבור" לחטט ולחדור לצנעת הפרט של מישהו אחר ולדעת על איזה מסלול סלולר הוא מנוי. זאת האמת הפשוטה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הנה האמת. יש אנשים שרוצים לעשות את עצמם חרדים. להציג את עצמם כנשמעים לרבנים, ועד היום הם לא יכולים, מספר הטלפון שלהם מסגיר אותם. הנדל בא לעזור להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:25 |
|
| |
הבעיה היא לא להשאיר את המצב כמו שהיום ומי שרוצה יקנה קומה כשרה ומי שרוצה יקנה פסול. הבעיה היא ההחרמות .הבעיה היא השליטה הפסולה .הבעיה היא ההרחקה מהמוסדות שמנצלים את הקומה הכשרה לשליטה מרחוק. לא יקום ולא יהיה. אין יותר שליטה מרחוק לא על ידי קומה כשרה ולא על ידי שום דבר אחר. קומה כשרה לכי לפח ומהר.
שיודיעו ויכריזו קבל עם ועדה כל העסקנים וכל הרבנים שאין שום משמעות לקומה הכשרה. אין יותר חרמות ואין נידויים משום סוג שהוא אז אין בעיה להשאיר את הקומה הכשרה ומי שרוצה שיבחר לו.עד שלא יושמד טוטלית המנגנון העקום של שליטה מרחוק בציבור על ידי העסקנים. עדיף שהעסקנים ילכו לפח ולא הציבור...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 28/07/2022 17:30:03
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:27 |
|
| |
| מהשחושבים כתב: |  |
הבעיה מתחילה בזה שהוועדה נהייתה סוג של מאפייה/ קרטל ברשות החוק
הם היו יכולים לאפשר לעוד הכשרים שניסו לקום בציבור החרדי ולתת את האפשרות להתאים לכל אחד את מה שמתאים לו
במקום זה הם החליטו שאחוזים מאד גדולים בציבור החרדי פשוט אינם חרדים, ומי שלא מסתובב עם מכשיר שיש עליו את החותמת שלהם פשוט אינו שייך לציבור החרדי, אדם כזה צריך לעזוב את הדת והמשפחה ולא להשאר בציבור אליו הוא משתייך (לא ברור לאן הוא כן שייך) והכל בשביל בצע כסף
הציבור החרדי הוא לא כת ואינו שייך לחסידות גור, יש עוד הרבה זרמים וקהילות שלכל אחד מהם יש את הרב שלו ואת המנהגים שלו,
בכוח אי אפשר לגרום לציבור להיות יותר חרדי, בתוך החסידות שלהם שיפעילו כוח ויתעללו בחפים מפשע, זה עניין שלהם
הם לא יכולים לתפוס את כל הציבור החרדי ולהחליט לציבור מה הוא צריך לעשות
בדיוק כמו שבדץ מסויים לא יכול לקבוע שכל הציבור יוכלו לאכול רק אוכל שקיבל את הכשרות שלו, כך הם לא יכולים לקבוע לרבנים איזה כשרות כולם צריכים
|
|
זה הסימפטום של הבעיה. שורש הבעיה היא שרצו לכפות את הכשרות ע"י חדירה לצנעת הפרט. רצו שידעו לפי מספר הקו שלך, האם אתה מנוי לתוכנית ה"כשרה" הזו או לא. וכך לכפות עליך את הכשרות הזאת באמצעות הרישום למוסדות החינוך וכדו'. זה שורש הבעיה. וזו התועבה הגדולה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:28 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | honeycooki
אמרת שקנית לילד שלך טלפון כשר, בידיעה שלא יוכל לנייד אותו ובכך את רגועה.
אז למה את כועסת כשמסבירים לך שגם ברפורמה הילד לא יוכל לנייד את הטלפון?
את בהחלט יכולה להמשיך להיות רגועה עם הטלפון שקנית לילד שלך, ואם בראשך מתרוצצות מחשבות על בורקסים או עוגת שכבות. תעשי איתם מה שבא לך. זה לא קשור לנושא.
|
|
כי זו בדיחה גרועה. איך בדיוק נדרש אישור הורים?
הילדים שלי חותמים על הצ'קים שלי, והבנק מכבד את זה, אז סלקום לא תכבד?
אתם עושים צחוק מעצמכם בניסיון פאטתי להציג את עצמכם כחרדים, במקום להיות אמיצים ולהצהיר זה המספר שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:33 |
|
| |
לא יודע איזה חינוך עקום נתת לילדים שלך. הילדים שלי לא חותמים על צקים ולא מניידים שום טלפון ללא רשותי . א"ב של חינוך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2022 17:34 |
|
| |
1) מדובר על למעלה משליש מהציבור. מבחינתך הם לא חרדים? צריכים להעיף אותם החוצה מהציבור החרדי? 2) כשיאפשרו לחרדים המודרנים לפתוח מוסדות חינוך משלהם בערים החרדיות, אז יוכלו לבוא אליהם בטענות למה אתם מסתירים שיש לכם סמארטפון. 3) יש כשרויות אחרות. כמו הדרן וכדו'. למה אי אפשר לעבור אליהם עם מספר בקומה הכשרה ? רק מי שבכשרות של ועדת הרבנים הוא חרדי? 4) כבר 'יתד נאמן' קבע שועדת הרבנים מתנהלת בלי לשמוע לדעת תורה של גדולי הדור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|